Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest Ayumka
Posted

[B]Bolsbokser[/B], niby wiem o tym, ale jakoś to do mnie nie dociera. To chwilowe, niedługo mi przejdzie. :]

Posted

Ayumka, bardzo fajnie wychodzą Ci oczy, dużo w nich życia. Popracuj nad proporcjonalnym szkicem bo to podstawa, wymierz wszystkie odległości i proporcje. Nie rób na oko jeśli Ci to nie wychodzi, możesz zrobić sobie siatkę, albo nawet linijką pomierzyć:lol: Wtedy na pewno Twoje rysunki będą o wiele lepsze, czyt bardziej podobne do oryginału;)

Początki mojego rysunku boksera do kalendarza fundacji, ołówek HB, efekt wieczornego szkicowania na kolanie;)
Bolsbokser, może bez obroży będzie lepiej?
[IMG]http://i283.photobucket.com/albums/kk308/vertobi/477e2ca7.jpg[/IMG]

PS jeżeli ktoś coś mnie się pytał to proszę o przypomnienie, tyle tu nowych stron przybyło, nie mam kiedy tego przejrzeć;)

Posted

[quote name='LeCoyotte']Ayumka, bardzo fajnie wychodzą Ci oczy, dużo w nich życia. Popracuj nad proporcjonalnym szkicem bo to podstawa, wymierz wszystkie odległości i proporcje. Nie rób na oko jeśli Ci to nie wychodzi, możesz zrobić sobie siatkę, albo nawet linijką pomierzyć:lol: Wtedy na pewno Twoje rysunki będą o wiele lepsze, czyt bardziej podobne do oryginału;)

Początki mojego rysunku boksera do kalendarza fundacji, ołówek HB, efekt wieczornego szkicowania na kolanie;)
Bolsbokser, może bez obroży będzie lepiej?
[IMG]http://i283.photobucket.com/albums/kk308/vertobi/477e2ca7.jpg[/IMG]

PS jeżeli ktoś coś mnie się pytał to proszę o przypomnienie, tyle tu nowych stron przybyło, nie mam kiedy tego przejrzeć;)[/QUOTE]
Śliczny Bysiunio.
Oczywiście, że bez obroży będzie lepiej.
Nie każdemu się to udało, więc niektóre rysunki będą z obrożą, chyba, że uda mi się to obejść w grafice do kalendarza.

Hehe, daliśmy te same rady Ayumce :)

Guest Ayumka
Posted

Dzięki, [B]LeCoyotte[/B].
Widzę, że naprawdę będę musiała tak robić. Choć mój niezapomniany nauczyciel plastyki z gimnazjum próbował wpoić uczniom, że linijka etc. i gumka to prawdziwe zło i prawdziwi malarze i rysownicy z tych narzędzi szatana nie korzystają.

Te same rady, bo zauważyliście te same błędy ;]

Posted

[quote name='Ayumka']Dzięki, [B]LeCoyotte[/B].
Widzę, że naprawdę będę musiała tak robić. Choć mój niezapomniany nauczyciel plastyki z gimnazjum próbował wpoić uczniom, że linijka etc. i gumka to prawdziwe zło i prawdziwi malarze i rysownicy z tych narzędzi szatana nie korzystają.

Te same rady, bo zauważyliście te same błędy ;][/QUOTE]

Dokładnie :roll:

[url]http://i283.photobucket.com/albums/kk308/vertobi/477e2ca7.jpg[/url] [B]LeCoyotte[/B] bardzo fajnie wygląda, fajnie fafle wyszły :)

Posted

[quote name='Ayumka']Dzięki, [B]LeCoyotte[/B].

Te same rady, bo zauważyliście te same błędy ;][/QUOTE]
Bez przesady.
Fakt, z gymki to i ja sporadycznie korzystam, ale kiedy mam problem z proporcjami, to sobie pozwalam na takie małe zło :)
Uwielbiam wiernie odwzorowywać na podstawie zdjęcia.

Guest Ayumka
Posted

Collie, mogę śmiało zwalić całą winę na niego :]

Posted

Tylko że Ty się uczysz i masz do tego prawo :) Ja z linijki nie korzystałam, odmierzałam długości ołówkiem :lol:
Na samym początku odrysowywałam obrazki, miałam taką książeczkę do malowania z rożnymi psami i siedziałam na szybie i przerysowywałam :D A to jeszcze za podstawówki było :D
Teraz nie mam większych problemów z proporcjami, ale cieniować nie umiem :P Muszę swojego tybka wykończyć, zeskanować, to Wam potem pokażę :D

Posted

[quote name='Falkaa']no ja właśnie też mam problem z faflami bo ona ma baardzo długie :D
Ale podpatrzyłam na pracę LeCoyotte i powinno być dobrze :lol:[/QUOTE]

Ty chyba samca rysujesz, nie sunię :eviltong:

Tak, od LeCoyotte można wiele się nauczyć.

Hihihi ... wszyscy siedzą i rysują :evil_lol:
A ja siedzę "w" nosie :evil_lol:

Posted

LeCoyotte super:)

BolsBokser rysunek dziś wysłany poleconym priorytetem. Nie mówiłaś, że ma być bez obroży:mad:

A to moja mewa, rysowana myszką.
[URL="http://sketch.odopod.com/sketches/428868/edit"]http://sketch.odopod.com/sketches/428868/[/URL]

Posted

[quote name='Bolsbokser']Śliczny Bysiunio.
Oczywiście, że bez obroży będzie lepiej.
Nie każdemu się to udało, więc niektóre rysunki będą z obrożą, chyba, że uda mi się to obejść w grafice do kalendarza.

Hehe, daliśmy te same rady Ayumce :)[/QUOTE]

tak, jak mi sie nie udalo bez, i nie wiedzialam ze ma byc sam portret :P

Posted

[quote name='Bolsbokser']
Hehe, daliśmy te same rady Ayumce :)[/QUOTE]
Tak? :lol: No to sie nie mylę

[quote name='Ayumka']Choć mój niezapomniany nauczyciel plastyki z gimnazjum próbował wpoić uczniom, że linijka etc. i gumka to prawdziwe zło i prawdziwi malarze i rysownicy z tych narzędzi szatana nie korzystają.[/QUOTE]
Ale czy w gimnazjum są sami prawdziwi malarze światowej klasy?! Od czegoś trzeba zacząć, ale fakt, że jak ktoś nie potrzebuje takich pomocy od samego początku, to jest wielki talent;)

[quote name='Collie'][B]LeCoyotte[/B] bardzo fajnie wygląda, fajnie fafle wyszły :)[/QUOTE]
no dzięki, ale to jest tylko szkic;)

[quote name='Bolsbokser']
Tak, od LeCoyotte można wiele się nauczyć.[/QUOTE]

:mdleje: ja mam antytalent do uczenia

[quote name='betty_labrador']tak, jak mi sie nie udalo bez, i nie wiedzialam ze ma byc sam portret :P[/QUOTE]
To na dokładkę.. ja się dowiedziałem, że to ma być rysunek ołówkiem jak już za pędzle chwytałem:lol:

Guest Ayumka
Posted

[B]LeCoyotte[/B], wytłumacz to temu plastusiowi ;]
Wy mnie tu mięcej nauczyliście, niż on przez ten cały okres nauki.

Posted

Ojjjj ... mówiłam, że bez obroży - pół roku temu :eviltong:
I że ołówkiem, też pisałam w mailu :eviltong:

Hmmm ... bez złych pomocy rysować to mega talent.
Ciekawe, czy ja takim mega talentem jestem ?! :hmmmm:
Bo, jak na razie, to idę na łatwiznę, bo czasu mi brak, żeby bez złych pomocy dziergać :diabloti:

LeCoyotte, może i daru do uczenia nie masz,ale ... żeby czegoś nas nauczyć, nie musisz ust otwierać. (czyt. uczę się od Ciebie wiele, patrząc na już gotowe prace )

Posted

[quote name='Bolsbokser']Ojjjj ... mówiłam, że bez obroży - pół roku temu :eviltong:
I że ołówkiem, też pisałam w mailu :eviltong:

Hmmm ... bez złych pomocy rysować to mega talent.
Ciekawe, czy ja takim mega talentem jestem ?! :hmmmm:
Bo, jak na razie, to idę na łatwiznę, bo czasu mi brak, żeby bez złych pomocy dziergać :diabloti:

LeCoyotte, może i daru do uczenia nie masz,ale ... żeby czegoś nas nauczyć, nie musisz ust otwierać. (czyt. uczę się od Ciebie wiele, patrząc na już gotowe prace )[/QUOTE]

z jakich pomocy korzystasz? :>

Posted

[quote name='betty_labrador']z jakich pomocy korzystasz? :>[/QUOTE]

Z siatki czasem korzystam, jak mam problem z proporcjami, a chcę żeby było superaśnie.
A teraz ... testuję loopki w pracy i wzięłam do domku, żeby sprawdzić, jak się rysuje w loopkach :evil_lol:
Faaaaaajnie :diabloti: