Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malagos napisał(a):
z takim imieniem spokojnie da sobie radę w zyciu :p :evil_lol:

I Ty Brutusie przeciwko mnie :cry::bigcry:

Mam jeszcze maluszka o imieniu Pisiol :oops:

Posted

Neris napisał(a):
I Ty Brutusie przeciwko mnie :cry::bigcry:

Mam jeszcze maluszka o imieniu Pisiol :oops:

Moja siostra pracuje z panem Fiutem - poważnie!

A dziewczyny maja rację, otrzyj łezki i szukamy domku dla maleńtasków :p

Posted

To nie są maleńtasy, one przez czas pobytu u mnie urosły spokojnie dwukrotnie :-o, porównywałam zdjęcia.
Pewnie jednak były niedożywione i nie rosły, a teraz jak ruszyły to hoho!
Siurak waży co najmniej 8kg, pani go ledwo dotaszczyła do auta.

A ja wyciągnęłam aparat żeby zrobić pożegnalne zdjęcie a tu bateria rozładowana... ale mam obiecane relacje i dużo zdjęć.
W umowie jest punkt o kastracji - przeszedł bez problemu.

Posted

malagos napisał(a):
Moja siostra pracuje z panem Fiutem - poważnie!

A dziewczyny maja rację, otrzyj łezki i szukamy domku dla maleńtasków :p

A w aptece w Reszlu pracował pan Ruchaj...
I to nie jest żart, ja go świetnie pamiętam, chadzał z moim dziadkiem na polowania. Byłam mała, więc nie rozumiałam dlaczego dorośli podśmiewają się z jego nazwiska. Ja tam go uwielbiałam, pozwalał mi podżerać takie malutkie opłateczki, nie wiem jak to nazwać - kiedyś do tego nasypywano proszku jakowegoś i tabletka gotowa...

Posted

teapot napisał(a):
Jak to??? To wszystkie nadal u Neris?:crazyeye::crazyeye:
Przecież Neris wyraźnie pisała, że nie może ich mieć i miała być u niej tylko na chwilę.
Co z tym domem?

Czyżby znów się okazało, że żeby pomagać oprócz ogromnego serca trzeba mieć ch'olernie twardą d'upę i portfel bez dna? :shake:

kasiaprodex napisał(a):
przeczytałam na watku i Jayo miała zabrac suke i szczeniaki czy cos sie zmieniło?

teapot napisał(a):
To się chyba nazywa rzucanie słów na wiatr. Przykre... :shake:

Ciotki, chetnie krzyczycie, zeby pomoc Neris, ale nie widze, zebyscie sie rzucily do zabierania psow... Jestesmy w kontakcie i dziwie sie, ze Neris tego nie napisala. Jesli bedzie juz ostatecznie bardzo krytycznie, to suke trzeba bedzie zabrac. Staramy sie znalezc jakas kase na kojce, zeby moc tam zabrac suke. Ale jesli maja szanse wyjsc do domow prosto od Neris, to jest to zdecydowanie lepsze niz zamkniecie w kojcu bez ludzi..
Zawiozlam karme dla maluchow - bylo tu sporo chetnych darczyncow, ale nie wiem czy ktos sie ruszyl do Pomiechowka z karma.
Neris wziela towarzystwo do siebie i na razie kryzys zostal zażegnany. Potrzebuje pomocy - ale przede wszystkim w adopcjach w tej chwili i to nie tylko tych psow, ale calej reszty rowniez..:shake:
Wystawilysmy ogloszenia - i przysylamy zainteresowane domy. Ze nie sa idealne - niestety, dotyczy to wszystkich adopcji.
Szczyle sa zaszczepione, wiec zabierac je mozna dopiero od przyszlego weekendu.

A najlepiej to poprosze Neris o informacje, czy sasiad sie uspokoil, czy tez nie bardzo?

Posted

jayo napisał(a):
Z Neris rozmawiam juz od jakiejs chwili, coby zlapala suke - przyjedziemy wtedy po nia. I szczeniaki.

Wg mnie to jest jasna deklaracja szybkiego zabrania psów od Neris.
Nie ma co się złościć na moje zadane pytanie?"... Czy cos sie zmieniło?

Przeciez mozna spokojnie odpowiedziec. Prawda?

Posted

kasiaprodex napisał(a):
Wg mnie to jest jasna deklaracja szybkiego zabrania psów od Neris.
Nie ma co się złościć na moje zadane pytanie?"... Czy cos sie zmieniło?

Przeciez mozna spokojnie odpowiedziec. Prawda?

Mozna spokojnie. Psy nie byly u Neris, i nie wiadomo bylo czy bedzie mogla je do siebie wziac.. Neris psy wziela. Zmienilo sie.
A my mamy tylko platne kojce, na ktore musimy zbierac pieniadze. Nie tylko na karme, ale na oplacenie pobytu.
Niejasne jest tylko, dlaczego do mnie nie pisze ani nie mowi na temat pilnego zabrania psow Neris (a rozmawiamy jak trzeba przez telefon i osobiscie), tylko cala reszta osob "pomocnych" na tym watku.
O co tubbiega??? ;)

Mamuska jest bardzo fajna, mam nadzieje, ze znajdzie dom szybciej niz nasza Saba.. ale mloda to ona niestety nie jest za bardzo.

Posted

Zrozumiałam z rozmów, że nie możecie ich zabrać, a na wątku wolę pisać tylko w swoim imieniu, tak lepiej.

Reszta osób na wątku nie znała treści rozmów, bo jak wyżej, nie chcę pisać w imieniu innych.

Sąsiad nie podchodzi do płotu, ja nie podchodzę do plotu, jest spokój.

Posted

Jest pani z Pruszkowa zainteresowana Sabrą, najpierw chciała Sreberko ale woli stateczniejszą sunię,a Sabra ma zdecydowanie spokojniejszy temperament. Mam nadzieję, że to będzie TEN dom, zobaczymy czy się nie wycofa.

Przez ostatnie dni było mnóstwo telefonów o szczeniaki, najgorzej jest jak coś robię, nie słyszę dzwonka i potem oddzwaniam... nie wiem jak to się dzieje, ale już nagadałam za ponad 80zł, zdecydowałam więcej nie oddzwaniać.

Ludzie którzy dzwonią są różni, jedna pani na pytanie o które ogłoszenie chodzi powiedziała że nie wie, bo już je zamknęła :crazyeye:

Jutro powtórka odrobaczania a w przyszły czwartek ponowne szczepienie. Zaskakujące, ale te ratlerkowate szczeniaki miały KŁĘBY glist, a Rybaczki nic.

Posted

No ja już też nie będę, to jest rozrywka dla Rockefellera raczej.

Martwię się trochę, bo pani mi zanikła...

Dzwonił też pan. SUUUPER MIŁY. Fajnie się rozmawiało, ale od razu zaznaczył że oni chcą pomóc psu, a jeśli ja je sobie sama rozmnożyłam to absolutnie nie wezmą. No, ale miał jeszcze dzwonić i tyle go widzieli...

Posted

Ciekawe, skąd ten Pan miał takie zajefajne informacje....:angryy:
Jeszcze trochę, a sie dowiesz ,że i Rybaczki to Twoje dzieło, bo i matka i dzieci sa u Ciebie,a komu bedzie sie chciało dociekac,że pozbierałaś je do kupy na prosbe yayo....
Nie lubie, jak ktoś załatwia swoje małe sprawki i spraweczki cudzym kosztem i za plecami.zamiast wprost napisać, o co mu chodzi....( i tu nie mam na mysli yayo)...

Posted

Nie, no wszyscy którzy mnie znają wiedzą że jestem maniakiem sterylizacyjnym i wypruwam wszystko co mi w łapska wpadnie :roll:
Tyle, że jeszcze 2 lata temu robiłam to za własną kasę ale jak wiemy co dobre szybko mija :evil_lol:

Szukam czegoś na bazarek dla Rybaczków.

Kasiaprodex cicho siedzi, niech się przyzna że mamuśka będzie miała dzięki niej sterylke...:loveu:

A no i ludzie, trzeba imię suce dać. Ja totalnie nie mam pomysłu. Luna od koloru księżycowego? Jakaś oklepana mi się wydaje. Wołam na nią SUKA i przychodzi, ale to nie jest zbyt ładne imię.

A w ogóle to jestem bardzo zła. Moja koleżanka musiała uśpić swojego 13-letniego DONa. Ja z delikatności nie namawiałam ją na jednego z Rybaczków, chociaż wiem że u niej miałby raj na kółkach. No, ale wydawało mi się że to nie na miejscu.
Tymczasem właśnie dostałam mailem zdjęcia szczeniaka. Kupiła sobie za 550zł w pseudo :shake:. Zapchlonego, z wszołami, ale usiadl jej na stopie to URATOWAŁA. Nie wiem, zła jestem okropnie, nie wydaje mi się to właściwe...

Guest Elżbieta481
Posted

Nie chciała żle.A co robić jak się widzi np.sukę umordowaną,leżącą na chodniku,obok,,opiekuna,,od siedmiu boleści i podrzucającego szczeniaki?Kiedyś tez wykupiliśmy...Chociaż przyznaję,że najpierw chciałam wlać i patrzeć czy równo puchnie bezczelna,sadystyczna twarz!
E/W

Posted

Skoro mama Rybaczkow to może jakos tak na mokro? Nie Flądra, nie Wędka...Może Fala albo Wanda, bo ona tez jakos z woda mi sie kojarzy...
Albo Aria, jesli ładnie spiewa sąsiadowi...:evil_lol:

Posted

Ufff, pogadałam z sąsiadem. Pytał się po co wypier...łam 4000 na nowe ogrodzenie skoro ta pi...da Dofi się po nim wspina jak kot :evil_lol:. Będziemy stawiać panele nieprzezroczyste odjego strony.
Aha, za panele mam zaplacić ja :diabloti:

Suka nie drze się za bardzo, ona szczeka jak coś się dzieje.

Jak wychodzę zamykam ją w kojcu ze spokojnym samcem, szczeniaki niestety biegają luzem po podwórku. Ale zakupiłam kłódę i każdy z daleka widzi że wliźć się nie da.

Gagata :diabloti: Flądra to super imię, ale raczej na niektórych ludzi tak wołamy :evil_lol: