teapot Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 [quote name='jayo']nieeeeeeee, juz mialam domek dla jednego :((( i qrde, trza bylo zabrac je stamtad :-( zawsze jak za dlugo kombinujemy, to tak sie konczy..(podkreślenie moje) Jak to??? To wszystkie nadal u Neris?:crazyeye::crazyeye: Przecież Neris wyraźnie pisała, że nie może ich mieć i miała być u niej tylko na chwilę. Co z tym domem? Czyżby znów się okazało, że żeby pomagać oprócz ogromnego serca trzeba mieć ch'olernie twardą d'upę i portfel bez dna? :shake: Quote
kasiaprodex Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Neris moze zmienic tytuł na bardziej tragiczny aby wiecej osob tu wpadło Quote
halbina Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 podrzucam wątek, Neris potrzebuje wsparcia! my też, dlatego mam prośbę, kto jest zarejestrowany na Miau?... Miau.PL :: Zobacz temat - Głosujemy na kandydata do Krakvetu na sierpień! bardzo proszę o poparcie dla Fundacji "Szara Przystań" z Zabrza naprawdę potrzebujemy wsparcia... Miau.PL :: Zobacz temat - SzP Zabrze - kocięta i koty dorosłe szukają domków! Fundacja Szara Przysta - Strona Gwna Quote
Aleksandra_B Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 allegro dla Siuraka SZCZENIAK - wesoły psiak szuka domu (708281851) - Aukcje internetowe Allegro Neris czy nadasz mu imię, którym mogę zatytułować jego aukcję :evil_lol: bo jakoś Siurak to chyba nie bardzo :evil_lol: a masz zdjęcia suczek świeże? to od razu im zrobię aukcje. Jak coś tam pozmieniać albo dopisać to daj znać. Quote
Neris Posted August 7, 2009 Author Posted August 7, 2009 Sherina przeprowadzi na moją prośbę wizytę przedadopcyjną w Wołominie, państwo chcą Siuraka. Inni państwo z Płocka zadzwonili po sunię. Martwi mnie, że mają w domu niewykastrowanego 7-miesięcznego mini pieska, ale jutro będę z nimi jeszcze rozmawiać. Niestety nie bardzo mam wyjście. BŁAGAM o natychmiastowy inny DT dla matki szczeniąt. Ukrywałam ją do tej pory przed sąsiadem, ale dowiedział się że mam kolejne psy i tym razem chyba nie wytrzyma. Dopiero 2 tygodnie temu odzyskałam z nim dobre stosunki, nie mogę tego zaprzepaścić. edit: Domek w Płocku odpadł. Maglowany pytaniami o sterylizację suni wziął sobie szczenię z innego źródła. Quote
kasiaprodex Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 jayo napisał(a):Z Neris rozmawiam juz od jakiejs chwili, coby zlapala suke - przyjedziemy wtedy po nia. I szczeniaki. Ale komunikaty wciaz sie zmieniaja, wiec nie wiemy czy mamy robic jakas zrzute na suke czy szczeniaki czy jedno i drugie... O ile zrozumialam - suka jest nieufna i przebywa "gdzies w krzakach". A maluchy w komorce u sasiada. To jak suka je karmi ? Można je juz odddzielic od matki, gdyby nie dala sie zlapac? W jakim one sa wieku w koncu, bo sie gubie.. to wazne, bo jesli potencjalny dom sie dopytuje, nie chce palnac glupoty co do szczepien i calej reszty. A pare z rodzenstwa wyladowalo w studni jak rozumiem? Kto je tam zatargal? A jesli ma z tym cos wspolnego sasiad, to po grzybnie bral reszte do komorki? Dziwni Ci ludzie sa, zaiste. MMSa mialam dostac i ja, ale nie wiem kto w koncu go ma na komorce i wklei tu na dogo. Zdjecie bardzo by sie przydalo. przeczytałam na watku i Jayo miała zabrac suke i szczeniaki czy cos sie zmieniło? Quote
malagos Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 a jak z ta karmą dla szczeniat, Neris? dostaniesz od Neigh? Quote
teapot Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 [quote name='jayo']Z Neris rozmawiam juz od jakiejs chwili, coby zlapala suke - przyjedziemy wtedy po nia. I szczeniaki. [...] To się chyba nazywa rzucanie słów na wiatr. Przykre... :shake: Quote
Neris Posted August 8, 2009 Author Posted August 8, 2009 Rybaczki miały dzisiaj kilkoro gości. Jayo przywiozła worek Puriny dla maluchów, już trochę pojadły :) Mój jamnikowaty Karol upodobał sobie Jayo i strącany z kolan natychmiast się na nie pakował i kazał całować. Kasia Prodex zrobiła sesję zdjęciową szczeniakom i mamie, a także paru innym psom do adopcji, a jej kolezanka pozwoliła Rybaczkom i reszcie psów obleźć się z każdej strony :evil_lol: Dziękuję. Sherina jutro przeprowadzi wizytę przedadopcyjną w Wołominie, oby wszystko było ok... Quote
Neris Posted August 8, 2009 Author Posted August 8, 2009 Coś się ruszyło, szczerze mówiąc te psy uwodzą swoim urokiem, może dlatego tak ostro wypytuję chętnych na nie. Podczas wizyty Jayo matka była trochę zdezorientowana, trochę zdenerwowana, ale zaraz po jej odjeździe zjawiła się Kasia i sunia była zdecydowanie bardziej wyluzowana. Będą z niej jeszcze "ludzie". Quote
kasiaprodex Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 jak wyluzowana? Przychodziła , łasiła sie . Ja nic nie widziałam aby była w stresie. Nie ma jej się co dziwic sunia która miała gromodke maluchów do wykarmienia i zero pomocy od ludzi tylko przeganianie to jak miała się zachowywac. A teraz zobaczyła przyjazne rączki tymczasowej opiekunki a jak sie zjawiły rączki ciotek i tez były fajne to co miala sie stresowac. Kobitka wyluzowana. Powiem Wam tak dla mnie sunia wczorajszym zachowaniem nie odbiegała od innych psów. Jej tylko potrzeba dobrego domku. Tylko tyle lub az tyle. Troche ją rzeba jeszcze podkarmic bo przeciez na tych myszach które łapała aby się wyżywić to sie nan nich nie upasła. Jednym słowem to fajna suka polujaca na myszy. Czyli dwa w jednym Chcesz miec kota i psa wez sunie.:evil_lol: Sunia do pilnowania i do polowania Quote
Kasia Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Aga które to są dziewczynki i któe potrzebują jeszcze allegra? napisz mi prosze bo nie za bardzo mam czas aby cały wątek oblatywać...i gdzie mogę znaleźć cos na ich temat ;) Quote
Neris Posted August 9, 2009 Author Posted August 9, 2009 Allegro potrzebują; Sreberko: :loveu: (tutaj po pożarciu białego serka) Sreberko będzie podobna do mamy, jest wiecznie ciekawa wszystkiego co ją otacza. Sabra: Spokojniejsza, będzie duuużo większa od Sreberka, już teraz widać różnicę. W poście Kasi na pierwszym zdjęciu jest Sreberko, na reszcie Sabra. Quote
Neris Posted August 9, 2009 Author Posted August 9, 2009 Wizyta u państwa w Wołominie przeprowadzona, wynik POZYTYWNY, Siurak jedzie do nowego domu!!! Quote
Ania+Milva i Ulver Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Matka jest cudna!!! A maluchy to mają łapy:crazyeye: Quote
kasiaprodex Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 super ze chłopak jedzie do domku Ciotka a powiedz mi jeszcze kto siedzi a właściwie leż na tym zdjeciu Quote
Neris Posted August 9, 2009 Author Posted August 9, 2009 No mają, mają... łapineczki takie :lol::loveu: Widać jakie są "maleńkie" dopiero kiedy są na rękach. Mamusia też prosi o ogłoszenia :oops: Dzisiaj były 3 telefony. Jedna pani jest z Warszawy i do Pomiechówka to "oj jak daleko" - odpadła w przedbiegach. Do weta też jej będzie za daleko. Druga pani rozmawiała ze mną przekrzykując roczne dziecko. Pies ma być dla dziecka, a najlepiej żeby to był york. Ja z Rybaczków yorków nie zrobię choćbym bardzo chciała... Poza tym roczne dziecko i 20-kilogramowy szczeniak... no nie wiem. I jeszcze pan. Ma już 7-miesięcznego psa i chce drugiego, żeby się nie musieć bawić w sterylkę suki. No, ale Siurak ma zaklepany dom więc nie ma o czym mówic. Mam jeszcze całkiem sensownego maila, pani poprosiła o zdjęcia suczek i zobaczymy. Quote
Neris Posted August 9, 2009 Author Posted August 9, 2009 Zdjęcie 1,2,4 Sabra, zdjęcie 3 Sreberko. Kasiu wysłałam Ci na maila zdjęcia. I zdjecia staruszków dla tej pani z Pruszkowa, mam nadzieję że wybierze tego chłopczyka... Quote
kasiaprodex Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 wiem wiem widziałam Tobie tez przesłałam jedego psiaka Quote
Kasia Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Aga, zrobić im jedna wspólną wyróżnioną aukcję czy dla każdej osobną? Quote
Recommended Posts