mari23 Posted Sunday at 10:27 AM Posted Sunday at 10:27 AM Trudno mi znaleźć nawet słowa, by tytuł wątku wyrażał to, co czuję... niech więc będzie "tymczasowy" tylko taki. Po 10 latach spędzonych w schronisku ten jasny, około 13-letni pies opuści je 13 czerwca, zamieszka u kikou. Razem z nim "przy okazji" pojedzie drugie psie serce, na razie jeszcze nie ma decyzji, kto to będzie, kto najbardziej pomocy potrzebuje. Nie jest to łatwa decyzja, "wybór" rozrywa serce.... Drugi z psiaków potrzebuje deklaracji w wysokości 450 zł miesięcznie, plus oczywiście koszty weterynaryjne i karma wg wskazań kikou. Podejmuję to "ryzyko" biorąc odpowiedzialność za niego (za nią?) Dotychczas wśród moich znajomych spoza dogo uzbierałam 250 złotych stałych deklaracji, wiem, że sytuacja nas wszystkich ( tak naprawdę garstki) tu na dogo łatwa nie jest, gdyby ktoś jednak mógł wesprzeć- będę bardzo wdzięczna za każdy grosik. Zapraszam serdecznie, sama obecność, dobre słowo - to ogromnie ważna pomoc "Kandydaci" do wyjazdu, tylko niektóre z psów, może ktoś zauważył bardziej potrzebujące stworzenie... tyle ich, że serce się kraje... Czekoladowy piesek lat 8, w schronisku od 2022, stresuje się na widok człowieka (nr 1) Koluś - starszy pies w trakcie leczenia zębów, w schronisku od 2023 ( nr 3) sunia lat 9, w schronisku od 2022, prawie nie wychodzi z budy ze strachu ( nr 5 ) Strach - takie mógłby mieć imię, z budy wychodzi tylko nocą, jak jest cisza nikogo nie ma w pobliżu. Lat 9, w schronisku od 2024 (nr 2) Bajka - lat 9, w schronisku od 2021 ( nr 4) Karmelka i brązowa sunia - koleżanki Gaji z tego samego boksu, lękowe bardzo (nr 6 i 7) Mały, łaciaty, czarno-biały piesek (nr Czarna starsza sunia z boksu Niuni (nr 9) Zdjęcia i informacje wkleiła Tola tu na wątku ( strona 1-2) 3 Quote
mari23 Posted Sunday at 10:28 AM Author Posted Sunday at 10:28 AM Osoby "moje" chyba będą wpłacać bezpośrednio do kikou, szczegóły do ustalenia. są to: DEKLARACJE STAŁE: Magda: 100zł Ania: 50 zł Anita: 100 zł Nesiowata: 20 zł elik: 10 zł mdk8: 10 zł elficzkowa: 30 zł mari23 - tyle, ile zabraknie DEKLARACJE JEDZORAZOWE: maarit : 200zł Quote
mari23 Posted Sunday at 10:28 AM Author Posted Sunday at 10:28 AM I jeszcze jeden na ewentualne rozliczenia Quote
Nesiowata Posted Sunday at 10:35 AM Posted Sunday at 10:35 AM Dołożę 20 zł i od razu proszę o nr konta. 1 Quote
kikou Posted Sunday at 10:43 AM Posted Sunday at 10:43 AM Dnia 31.05.2026 o 12:35, Nesiowata napisał: Dołożę 20 zł i od razu proszę o nr konta. Dziekujemy, 2 Quote
kikou Posted Sunday at 10:47 AM Posted Sunday at 10:47 AM Jasnemu pieseczkowi Agatka juz zrobiła bazarek imienny, zapraszamy serdecznie https://www.dogomania.com/forum/topic/414175-10-lat-w-schronisku-mały-niepozorny-psinek-zacznijmy-od-pięknego-własnego-imienia-na-nową-lepszą-drogę-zapraszam-do-6-czerwca-/#comment-18198792 Quote
mari23 Posted Sunday at 11:07 AM Author Posted Sunday at 11:07 AM Dnia 31.05.2026 o 12:35, Nesiowata napisał: Dołożę 20 zł i od razu proszę o nr konta. Dziękuję z całego serca. Muszę ustalić szczegóły z kikou i wtedy podam nr konta Quote
agat21 Posted Sunday at 11:24 AM Posted Sunday at 11:24 AM Jestem. Pomyślę. Policzę. Dziękuję Mari za odwagę i determinację. I Kikou za serce. Quote
elik Posted Sunday at 11:31 AM Posted Sunday at 11:31 AM Wpadłam i ja 10 zł na pewno, a czasem może więcej. kikou, mari23, tak czułam, że coś wymyślicie. Dzięki Wam za serce i odwagę, której mi czasem brakuje. Quote
Tola Posted Sunday at 12:32 PM Posted Sunday at 12:32 PM Też jestem, dziękuję mari23 i kikou za serce, determinację i ogromną chęć pomocy. Obiecuję wesprzeć w opłaceniu badań i zakupie karmy w czerwcu i lipcu, na ile będziemy mogli. Mam też nadzieję, że dzięki środkom z 1,5 % od sierpnia nadal będziemy mogli pomagać. Przepraszam, że nie potrafię pomóc w podjęciu decyzji, który z tych schroniskowych biedaków powinien jechać. Może wspólnie uda nam się to tutaj... 1 Quote
mdk8 Posted Sunday at 01:50 PM Posted Sunday at 01:50 PM Bardzo się cieszę ,że "wraca" akcja wyjazdów psów z tego schroniska . Dam stałej skromne 10,- ale w miarę możliwości będę coś dokładać . Quote
maarit Posted Sunday at 02:22 PM Posted Sunday at 02:22 PM Wieeemmm.... za duży ale to tak na szybko z czatem Quote
maarit Posted Sunday at 02:30 PM Posted Sunday at 02:30 PM Dnia 31.05.2026 o 16:25, elik napisał: mogę pomóc Spoko Podlinkuj jeszcze. Co prawda mało kto teraz używa bo w telefonach i tak nie widać... A w sumie to sprawdza to ktoś ? Kiedyś były określone maksymalne rozmkiary a teraz to nie wiem. Quote
elik Posted Sunday at 02:30 PM Posted Sunday at 02:30 PM Co się dzieje, nie można podlinkować Czy macie na to jakiś sposób. Dawny nie działa Quote
elik Posted Sunday at 02:31 PM Posted Sunday at 02:31 PM Dnia 31.05.2026 o 16:30, maarit napisał: Spoko Podlinkuj jeszcze. Co prawda mało kto teraz używa bo w telefonach i tak nie widać... A w sumie to sprawdza to ktoś ? Kiedyś były określone maksymalne rozmkiary a teraz to nie wiem. No właśnie nie mogę sobie dać rady z podlinkowaniem. Dotychczasowy sposób nie działa. EDIT Kurtka jednak działa Super Quote
maarit Posted Sunday at 02:59 PM Posted Sunday at 02:59 PM Nie baner najważniejszy... Wiem, że są potrzebne stałe, ale żeby nie wystawiać nikogo do wiatru, to na razie jednorazowo wpłacę 200 i w miarę możliwości będę dalej wspierać. Quote
kikou Posted Sunday at 04:07 PM Posted Sunday at 04:07 PM Dnia 31.05.2026 o 13:31, elik napisał: 10 zł na pewno, a czasem może więcej. Dnia 31.05.2026 o 15:50, mdk8 napisał: Dam stałej skromne 10,- ale w miarę możliwości będę coś dokładać . Dnia 31.05.2026 o 14:32, Tola napisał: Obiecuję wesprzeć w opłaceniu badań i zakupie karmy w czerwcu i lipcu, na ile będziemy mogli. Dnia 31.05.2026 o 16:59, maarit napisał: jednorazowo wpłacę 200 i w miarę możliwości będę dalej wspierać. Quote
Tola Posted Sunday at 05:13 PM Posted Sunday at 05:13 PM Na prośbę mari23 jeszcze raz przedstawiam psy, spośród których zostanie wybrany ten jeden, który dostanie szansę na nowe życie. Piesek nr 1 samiec - w schronie od 2022r., ma 8 lat Quote
Tola Posted Sunday at 05:17 PM Posted Sunday at 05:17 PM Piesek nr 2 samiec - w schronisku od 2024 r., ma 9 lat ( z największą traumą, nie wychodzi z budy). Paznokcie trzeba było podcinać mu w znieczuleniu. Quote
Tola Posted Sunday at 05:23 PM Posted Sunday at 05:23 PM Piesek nr 3 Koluś - w schronisku od 2023 to., wg książeczki ma 7 lat, ale wolontariuszka mówi, że jest prawdopodobnie starszy. Jest na otwartym wybiegu. Przyjazny, natomiast wpada w panikę przy próbie dotyku w okolicach szyi. Ma zęby w złym stanie. Ostatnia wiadomość od wolontariuszki: Koluś miał już usunięty jeden ząb. Jeszcze jeden zabieg przed nim, trzeba odczekać. Koluś zaczął wychodzić na pierwsze spacery. Quote
Tola Posted Sunday at 05:33 PM Posted Sunday at 05:33 PM Piesek nr 4 - Bajka, w schronisku od 2021 r., ma 9 lat. Zabrana z boksöw ogólnych na wybieg otwarty, polecana przez kierowniczkę. Łagodna, zrównoważona, ale nie daje założyć szelek. Przywieziona z gminy Mircze. Quote
Tola Posted Sunday at 05:41 PM Posted Sunday at 05:41 PM Piesek nr 5 - suczka od 2022 , ma 9 lat. Zabrana z boksów ogólnych (nie wychodziła z budy) do pojedynczego boksu, ale nadal nie opuszcza z budy. Byłam przy jej boksie, nawet nie drgnęła w tej budzie, tak była sparaliżowana strachem. Quote
Tola Posted Sunday at 05:47 PM Posted Sunday at 05:47 PM Pieski nr 6 i 7, obie suczki ( jasna na na imię Karmelka.) Towarzyszki Gajki z boksu, podobno bardziej od niej wycofane. Nie znam wieku ani stażu w schronisku. Karmelka jakiś czas temu była zabrana do pojedynczego boksu, ale podobno jej stan psychiczny pogorszył się i wróciła do boksu ogólnego. Quote
Tola Posted Sunday at 05:52 PM Posted Sunday at 05:52 PM Piesek nr 8, samiec; nie znam wieku ani stażu w schronisku, podobno jest długo. 1 Quote
Recommended Posts