elik Posted April 13 Posted April 13 Dnia 13.04.2026 o 08:58, kikou napisał: Z minusów: goni kotki tak na poważnie, nie dla zabawy. Koty zestresowane muszą wychodzic innym wejsciem. Z rozczarowania kotka Renata nasikała wnkuchni na blat I teraz masz babo placek, suni szkoda i kotkow szkoda Nie ma mowy o chodzeniu na smyczy. Proby koncza sie piskiem paniką, szarpaniem sie. Dlatego u weterynarza musialam ją na rekach nosić. Nawet złapanie za obroże to już dla niej ogromny stres. Byłoby za słodko, ale to można wyeliminować. Moje psy goniły koty na działce, a od 2 lat mają kota w domu i nie ma żadnych awantur. Może i Niunia przyzwyczai się do widoku kotków. Quote
elik Posted April 13 Posted April 13 Niunia nasza kochana po pięciu dniach głodowania, zaliczyła weta. Na całe szczęście odmawianie jedzenia prawdopodobnie było wynikiem tylko stresu, bo wyniki prawie książkowe. Kasie napisała tak: Rachunek za badania, to było usg, rtg , morfologia, biochemia i kroplówki. Bo to była już 5 doba jak Niuńka nic nie jadła. Wszystko wyszło w normie, mała ma wyniki jak młody wojak. Faktura Przelew Quote
elik Posted April 13 Posted April 13 Dnia 13.04.2026 o 17:27, Aska7 napisał: Nikt nie jest idealny. Wyjęłaś mi to z ust 1 Quote
elik Posted April 13 Posted April 13 Konto Niuni zasiliły kolejne wpłaty: 40,00 zł od limonka80 IV - 13.04. 30,00 zł od siostry elficzkowa IV - 13.04. 10,00 zł od Nesiowata - 13.04. Bardzo serdecznie dziękujemy 1 Quote
Tola Posted April 16 Posted April 16 Przeglądałam stare foldery... Wydaje mi się, że to Niunia (2020 r) 1 Quote
kikou Posted April 16 Posted April 16 Są tam w schronisku jeszcze inne psinki z takim długim stażem za kratami jak Gajka i Niunia? 1 Quote
Tola Posted April 16 Posted April 16 Dnia 16.04.2026 o 21:23, kikou napisał: Są tam w schronisku jeszcze inne psinki z takim długim stażem za kratami jak Gajka i Niunia? Są, to większość tych, które zostały w boksach ogólnych,vte z ostatnich zdjęć na zamojkim. 1 Quote
Tola Posted April 16 Posted April 16 Poprosiłam na Fb o zakup karmy dla Niuni i Gajki poprzez http://ocalonelapki.pl/zamojska-fundacja-zea i uzbierało się 472,65 zł, czyli dla każdej dziewczyny przypada 236,32 zł Jaką karmę zamówić ? Dziękuję Nesiowata i Jo37 za zakupy 1 Quote
kikou Posted April 16 Posted April 16 Dnia 16.04.2026 o 22:24, Tola napisał: Poprosiłam na Fb o zakup karmy dla Niuni i Gajki poprzez http://ocalonelapki.pl/zamojska-fundacja-zea i uzbierało się 472,65 zł, czyli dla każdej dziewczyny przypada 236,32 zł Jaką karmę zamówić ? Dziękuję Nesiowata i Jo37 za zakupy To prosimy bardzo brita care z dziczyzna Quote
mari23 Posted April 17 Author Posted April 17 Dnia 16.04.2026 o 21:23, kikou napisał: Są tam w schronisku jeszcze inne psinki z takim długim stażem za kratami jak Gajka i Niunia? Cały czas o tym myślę Quote
elik Posted April 17 Posted April 17 Nowe wpłaty na konto Niuni: 560,00 zł od agat21 z bazarku imiennego - 15.04. Bardzo serdecznie dziękujemy oraz 50,00 zł od mari23 IV - 14.04. Quote
Tola Posted April 18 Posted April 18 Dnia 16.04.2026 o 22:34, kikou napisał: To prosimy bardzo brita care z dziczyzna Ok. Poproszę adres do wysyłki Quote
Tola Posted April 20 Posted April 20 Dnia 16.04.2026 o 22:34, kikou napisał: To prosimy bardzo brita care z dziczyzna Karma zamówiona, jak dotrzeć to proszę o potwierdzenie ( 18 kg karmy suchej, 270,73 zł ) 2 Quote
mari23 Posted April 21 Author Posted April 21 Dnia 16.04.2026 o 21:46, Tola napisał: Są, to większość tych, które zostały w boksach ogólnych, te z ostatnich zdjęć na zamojkim. Patrząc na zdjęcia próbowałam policzyć..... wyszło mi....mnóstwo łez... Dnia 17.04.2026 o 22:30, elik napisał: Nowe wpłaty na konto Niuni: 560,00 zł od agat21 z bazarku imiennego - 15.04. Bardzo serdecznie dziękujemy oraz 50,00 zł od mari23 IV - 14.04. Raz jeszcze dziękuję za ten bazarek to duża pomoc na start dla Niuni. Quote
kikou Posted April 22 Posted April 22 Dnia 21.04.2026 o 09:20, mari23 napisał: Patrząc na zdjęcia próbowałam policzyć..... Wstawcie prosze te zdjecia albo link gdzie moge na nie spojrzeć Quote
elik Posted April 22 Posted April 22 Dnia 22.04.2026 o 17:07, kikou napisał: Wstawcie prosze te zdjecia albo link gdzie moge na nie spojrzeć Czyżby którejś suni miało się poszczęścić? Quote
kikou Posted April 22 Posted April 22 Dnia 22.04.2026 o 17:07, kikou napisał: Wstawcie prosze te zdjecia albo link gdzie moge na nie spojrzeć Juz dostałam link od Mari, dziekuje Dnia 22.04.2026 o 18:10, elik napisał: Czyżby którejś suni miało się poszczęścić? Elu, na razie nic nie moge obiecać 2 Quote
elik Posted April 22 Posted April 22 Dnia 22.04.2026 o 18:19, kikou napisał: Elu, na razie nic nie moge obiecać Tak mi się tylko marzy 1 Quote
mari23 Posted April 23 Author Posted April 23 Dnia 22.04.2026 o 18:10, elik napisał: Czyżby którejś suni miało się poszczęścić? ich tam naprawdę sporo zostało Dnia 22.04.2026 o 18:19, kikou napisał: Elu, na razie nic nie mogę obiecać To nie takie proste.... ja też ciągle o tych biedakach z "dożywociem" myślę 1 Quote
kikou Posted April 24 Posted April 24 Zbieram sie już jakiś czas zeby opisac przykry incydent. Niunia bardzo poważnie ugryzła inna psinke. Złapała ją mocno za glowe. Zobaczylam to przez okno i dobiegłam. Ta ugryziona miała operacje oczka, ktoŕe jeszcze może stracic. Na razie po operacji jest zaszyte dopiero za dwa tygodnie sie okaże czy gałka oczna nie obumrze. Na podwórku nie działo sie nic stresującego, nie było jedzenia, nie stałam przy nich. Trudno powiedziec co sie stało. Róża to leciwa sunia, moze jakoś wpadła na Niunie bez koordynacji. Jeszcze tak myślę że to może o jakiś "zasób" chodziło może coś znalazły w trawie , co Niuni wydało sie atrakcyjne i zaatakowała tę drugą. Wtedy na gorąco nie sprawdziłam bo popędziłam do weterynarza. Tak czy inaczej sytuacja jest trudna, Niuniula nie może przebywac ze stadem jeżeli jestem w pracy czy śpie. I w razie gdybyście robiły ogłoszenia Niunia to nie jest babcia nad grobem. Jest szybka, bardzo silna i czujna. Nie moze iść do domu z mniejszymi zwierzętemi, z kotsmi czy małymi dziećmi Ja spróbuje sobie podzielic podwórko, żeby móc ją oddzielać od stadka kiedy nie mogę na nie patrzec. Niestety Niunia to troszke taki nasz Bonusek w spódniczce. Tylko Bonus mial swoje pomieszczenie i chodziłam z nim na spacery na smyczy a ta biedula piszczy i ucieka jak tylko nawet dotknie sie obroży. W ogóle rzadko wchodzi do domu, woli ganiać po ogrodzie. Nie bedzie chodzić na smyczy. 1 Quote
elik Posted April 24 Posted April 24 Dnia 24.04.2026 o 15:46, kikou napisał: Zbieram sie już jakiś czas zeby opisac przykry incydent. Niunia bardzo poważnie ugryzła inna psinke. Złapała ją mocno za glowe. Zobaczylam to przez okno i dobiegłam. Ta ugryziona miała operacje oczka, ktoŕe jeszcze może stracic. Na razie po operacji jest zaszyte dopiero za dwa tygodnie sie okaże czy gałka oczna nie obumrze. Na podwórku nie działo sie nic stresującego, nie było jedzenia, nie stałam przy nich. Trudno powiedziec co sie stało. Róża to leciwa sunia, moze jakoś wpadła na Niunie bez koordynacji. Jeszcze tak myślę że to może o jakiś "zasób" chodziło może coś znalazły w trawie , co Niuni wydało sie atrakcyjne i zaatakowała tę drugą. Wtedy na gorąco nie sprawdziłam bo popędziłam do weterynarza. Tak czy inaczej sytuacja jest trudna, Niuniula nie może przebywac ze stadem jeżeli jestem w pracy czy śpie. I w razie gdybyście robiły ogłoszenia Niunia to nie jest babcia nad grobem. Jest szybka, bardzo silna i czujna. Nie moze iść do domu z mniejszymi zwierzętemi, z kotsmi czy małymi dziećmi Ja spróbuje sobie podzielic podwórko, żeby móc ją oddzielać od stadka kiedy nie mogę na nie patrzec. Niestety Niunia to troszke taki nasz Bonusek w spódniczce. Tylko Bonus mial swoje pomieszczenie i chodziłam z nim na spacery na smyczy a ta biedula piszczy i ucieka jak tylko nawet dotknie sie obroży. W ogóle rzadko wchodzi do domu, woli ganiać po ogrodzie. Nie bedzie chodzić na smyczy. Na to przykra sytuacja Nie wiadomo czy był jakiś powód takiego zachowania, czy to "tylko" fanaberia Niuni. Tak, czy siak, ogranicza to możliwości adopcyjne Niuni Jak zapobiegnąć następnym atakom? Quote
Recommended Posts