Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dnia 13.04.2026 o 08:58, kikou napisał:

Z minusów: goni kotki tak na poważnie, nie dla zabawy. Koty zestresowane muszą wychodzic innym wejsciem.

Z rozczarowania kotka Renata nasikała wnkuchni na blat

I teraz masz babo placek, suni szkoda i kotkow szkoda  😕

Nie ma mowy o chodzeniu na smyczy. Proby koncza sie piskiem paniką, szarpaniem sie. Dlatego u weterynarza musialam ją na rekach nosić. Nawet złapanie za obroże to już dla niej ogromny stres.

Byłoby za słodko, ale to można wyeliminować. Moje psy goniły koty na działce, a od 2 lat mają kota w domu i nie ma żadnych awantur. Może i Niunia przyzwyczai się do widoku kotków.

Posted

Niunia nasza kochana po pięciu dniach głodowania, zaliczyła weta. Na całe szczęście odmawianie jedzenia prawdopodobnie było wynikiem tylko stresu, bo wyniki prawie książkowe.

Kasie napisała tak: Rachunek za badania, to było usg, rtg , morfologia, biochemia i kroplówki. Bo to była już 5 doba jak Niuńka nic nie jadła. Wszystko wyszło w normie, mała ma wyniki jak młody wojak. 🙂   

Faktura

Niunia6701.png.4c422aebe97676a73fb8dd6bd07c2031.png 

Niunia6702.png.303a999517e0c14c8b3a62846d7fd0c0.png

Przelew

Niuniaprzel..png.27b87a3b1de50355f2c74f1ed8fe9665.png

Posted

Konto Niuni zasiliły kolejne wpłaty: 

40,00 zł od limonka80  IV -  13.04.

30,00 zł od siostry elficzkowa  IV  -  13.04.

10,00 zł od Nesiowata   -   13.04.

Bardzo serdecznie dziękujemy

pikne1.jpg.4a65964dee3ddd7b6d5264cfc36cdb32.jpg

• Like 1
Posted
Dnia 16.04.2026 o 21:23, kikou napisał:

Są tam w schronisku jeszcze inne psinki z takim długim stażem za kratami jak Gajka i Niunia?

Są, to większość tych, które zostały w boksach ogólnych,vte z ostatnich zdjęć na zamojkim.

• Like 1
Posted
Dnia 16.04.2026 o 21:23, kikou napisał:

Są tam w schronisku jeszcze inne psinki z takim długim stażem za kratami jak Gajka i Niunia?

Cały czas o tym myślę 😞 😞 😞

Posted

Nowe wpłaty na konto Niuni: 

560,00 zł od agat21  z bazarku imiennego  -   15.04.

dlaciebiebukietczerwonychr1.gif.0b2dd1c1c31622ba7109cd40f6e6a5c8.gif

oraz

50,00 zł od mari23  IV  -   14.04.

Posted
Dnia 16.04.2026 o 22:34, kikou napisał:

To prosimy bardzo brita care z dziczyzna

Karma zamówiona, jak dotrzeć to proszę o potwierdzenie ( 18 kg karmy suchej, 270,73 zł )

• Like 2
Posted
Dnia 16.04.2026 o 21:46, Tola napisał:

Są, to większość tych, które zostały w boksach ogólnych, te z ostatnich zdjęć na zamojkim.

Patrząc na zdjęcia próbowałam policzyć..... wyszło mi....mnóstwo łez...

Dnia 17.04.2026 o 22:30, elik napisał:

Nowe wpłaty na konto Niuni: 

560,00 zł od agat21  z bazarku imiennego  -   15.04.

dlaciebiebukietczerwonychr1.gif.0b2dd1c1c31622ba7109cd40f6e6a5c8.gif

oraz

50,00 zł od mari23  IV  -   14.04.

Raz jeszcze dziękuję za ten bazarek ❤️ to duża pomoc na start dla Niuni.

Posted
Dnia 21.04.2026 o 09:20, mari23 napisał:

Patrząc na zdjęcia próbowałam policzyć.....

Wstawcie prosze te zdjecia albo link gdzie moge na nie spojrzeć

Posted
Dnia 22.04.2026 o 17:07, kikou napisał:

Czyżby którejś suni miało się poszczęścić? 🙂 

Posted
Dnia 22.04.2026 o 17:07, kikou napisał:

Juz dostałam link od Mari, dziekuje

Dnia 22.04.2026 o 18:10, elik napisał:

Elu, na razie nic nie moge obiecać

• Like 2
Posted
Dnia 22.04.2026 o 18:10, elik napisał:

ich tam naprawdę sporo zostało 😞

Dnia 22.04.2026 o 18:19, kikou napisał:

Elu, na razie nic nie mogę obiecać

To nie takie proste.... ja też ciągle o tych biedakach z "dożywociem" myślę 😞

• Like 1
Posted

Zbieram sie już jakiś czas zeby opisac przykry incydent. Niunia bardzo poważnie ugryzła inna psinke. Złapała ją mocno za glowe. Zobaczylam to przez okno i dobiegłam. Ta ugryziona miała operacje oczka, ktoŕe jeszcze może stracic. Na razie po operacji jest zaszyte dopiero za dwa tygodnie sie okaże czy gałka oczna nie obumrze. Na podwórku nie działo sie nic stresującego, nie było jedzenia, nie stałam przy nich. Trudno powiedziec co sie stało. Róża to leciwa sunia, moze jakoś wpadła na Niunie bez koordynacji. Jeszcze tak myślę że to może o jakiś "zasób" chodziło może coś znalazły w trawie , co Niuni wydało sie atrakcyjne i zaatakowała tę drugą. Wtedy na gorąco nie sprawdziłam bo popędziłam do weterynarza. 

Tak czy inaczej sytuacja jest trudna, Niuniula nie może przebywac ze stadem jeżeli jestem w pracy czy śpie. I w razie gdybyście robiły ogłoszenia Niunia to nie jest babcia nad grobem. Jest szybka, bardzo silna i czujna. Nie moze iść do domu z mniejszymi zwierzętemi, z kotsmi czy małymi dziećmi

Ja spróbuje sobie podzielic podwórko, żeby móc ją oddzielać od stadka kiedy nie mogę na nie patrzec. Niestety Niunia to troszke taki nasz Bonusek w spódniczce. 😉Tylko Bonus mial swoje pomieszczenie i chodziłam z nim na spacery na smyczy a ta biedula piszczy i ucieka jak tylko nawet dotknie sie obroży. W ogóle rzadko wchodzi do domu, woli ganiać po ogrodzie. Nie bedzie chodzić na smyczy.  🙁

• Like 1
Posted
Dnia 24.04.2026 o 15:46, kikou napisał:

Zbieram sie już jakiś czas zeby opisac przykry incydent. Niunia bardzo poważnie ugryzła inna psinke. Złapała ją mocno za glowe. Zobaczylam to przez okno i dobiegłam. Ta ugryziona miała operacje oczka, ktoŕe jeszcze może stracic. Na razie po operacji jest zaszyte dopiero za dwa tygodnie sie okaże czy gałka oczna nie obumrze. Na podwórku nie działo sie nic stresującego, nie było jedzenia, nie stałam przy nich. Trudno powiedziec co sie stało. Róża to leciwa sunia, moze jakoś wpadła na Niunie bez koordynacji. Jeszcze tak myślę że to może o jakiś "zasób" chodziło może coś znalazły w trawie , co Niuni wydało sie atrakcyjne i zaatakowała tę drugą. Wtedy na gorąco nie sprawdziłam bo popędziłam do weterynarza. 

Tak czy inaczej sytuacja jest trudna, Niuniula nie może przebywac ze stadem jeżeli jestem w pracy czy śpie. I w razie gdybyście robiły ogłoszenia Niunia to nie jest babcia nad grobem. Jest szybka, bardzo silna i czujna. Nie moze iść do domu z mniejszymi zwierzętemi, z kotsmi czy małymi dziećmi

Ja spróbuje sobie podzielic podwórko, żeby móc ją oddzielać od stadka kiedy nie mogę na nie patrzec. Niestety Niunia to troszke taki nasz Bonusek w spódniczce. 😉Tylko Bonus mial swoje pomieszczenie i chodziłam z nim na spacery na smyczy a ta biedula piszczy i ucieka jak tylko nawet dotknie sie obroży. W ogóle rzadko wchodzi do domu, woli ganiać po ogrodzie. Nie bedzie chodzić na smyczy.  🙁

Na to przykra sytuacja 😞 Nie wiadomo czy był jakiś powód takiego zachowania, czy to "tylko" fanaberia Niuni. Tak, czy siak, ogranicza to możliwości adopcyjne Niuni 😞 
Jak zapobiegnąć następnym atakom?