Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

olga7 trafilam tu dzieki twojemu wpisowi u poker :)
sunia faktycznie boska. nie wiem tylko czy poker odwazylaby sie wziac takiego dzikuska. dobrze, ze jest juz megii na horyzoncie. tylko jak zawsze kasa.
nie wiadomo juz skad ja brac. katastrofa.

• Replies 744
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kto wie ,co by z tego wynikło ,moze oba psy pozbyly by się lęku i przerażenia w otoczeniu ludzi i innych psów -no i opiekunów .. ? teraz trzeba prędko zbierac kasę na DT a sunia lada dzien/tydzień może iść do megii

Posted

my juz na szczescie kase na hotel dla orena mamy. ale gorzej z kasa na transport.
oren do dt trafi w sierpniu, juz tuz tuz.
mysle, ze takie dwa dziczki w 1 boksie byloby katastrofa...

lepiej dla nich, zeby byli osobno i to z psiakami bardziej proludzkimi niz oni sami :)

Posted

Przede wszystkim witam nowe Cioteczki na wątku! ;)

[quote name='olga7']Ja tylko 10 zl/m-c -wiecej nie dam rady .... /ale poki mogę-zaznaczam ,w razie czego-pomoc psom moze zaniknąć/

Dziękuję Ci Olgo! :loveu:

[quote name='agata51']Myrkurku, to ja może kaskę dla Rufusa przerzucę na sunię? Co ty na to?

Byłoby wspaniale Agato! :loveu: Bardzo się cieszę, że tu jesteś! Dziękuję Ci! :Rose:

To prawda, trzeba wreszcie nadać suni jakieś imię. Olga podała kilka propozycji: Ulma, Zula, Masza; a ja pomyślałam o takich imionach jak: Lena, Astrid, a jak coś jeszcz wpadnie mi do głowy to dam znać. A może ktoś jeszcze ma jakiś pomysł?

Wciąż jednak brakuje pieniążków... :shake: Czy ktoś jeszcze mógłby wspomóc groszem sunię...? :oops: :-(

Dodam, że sunia jest już wysterylizowana.

Posted

a moze Abra? :)
czy zeby ja umiescic u megii bedziecie chcialy uzbierac calosc deklaracji miesiecznych, czy wystarczy, ze uzbiera sie za pierwszy miesiac, a potem bedziecie dzialac z bazarkami i dalej szukac sponsorow?

(wazne, bo od tego zalezy czy pomoge finansowo)

Posted

[quote name='irysek']a moze Abra? :)
czy zeby ja umiescic u megii bedziecie chcialy uzbierac calosc deklaracji miesiecznych, czy wystarczy, ze uzbiera sie za pierwszy miesiac, a potem bedziecie dzialac z bazarkami i dalej szukac sponsorow?

(wazne, bo od tego zalezy czy pomoge finansowo)

To drugie rozwiązanie jest trochę ryzykowne, ale uzbieranie całości deklaracji to ciężkie zadanie, zwłaszcza, że wątek suni nie cieszy się zbyt wielkim zainteresowaniem. Każde wsparcie się przyda! ;)

Abra - kolejna propozycja :)

Nie ukrywam jednak, że ta Lena najbardziej chodzi mi po głowie. Ale jeszcze mamy troszkę czasu na podjęcie decyzji ;)

Posted

Dobrze by bylo ,zeby sunia -a jest po sterylce już -na szczęscie ,uwolniona zostala z tego koczowania na lancuszku i tego strachu ,.moze bez lancucha bedzie spokojniejsza i mniej przerażona ? fakt,że cięzko uzbierać w wakacje kasę ,ale gdyby miejsce juz bylo wolne -szkoda ,zeby nie bylo wykorzystane a sunia -nadal w strachu przed wszystkim -calym światem -bo to dla niej trauma wielka .
Imię dla suni, aby latwe bylo dla psa, zeby rozumiala i latwe do wymowienia.Myrkur,niech podopiecznej wybiera sama .

Zanim uzbieramy na caly m-c moze minąć caly m-c ,no ale jak pozniej zostaniemy bez pelnej kwoty- tak zle i tak niedobrze ...:roll: -potrzeba teraz -300 zl -i nie wiem czy z góry platne ?? czy z dolu ? pewnie z gory .To juz Myrkur wypyta Megii - o te sprawy pewnie

Posted

Irysku, na kolejnym wątku namawiasz dogomaniaczki na zabieranie psa do hotelu, gdy nie maja ani pieniędzy , ani uzbieranych miesięcznych deklaracji.

Co się stanie z psem jak dziewczyny nie będą miały kasy z tych bazarków czy cegiełkowego allegro i obudza się za przeproszeniem z ręka w nocniku? Ty sie nim zaopiekujesz i z własnej kieszeni pokryjesz koszty hotelu?

Wpłat na sunię nie obiecuj, bo znów się z nich wycofasz jak na wątku Baranka. Najpierw obiecałaś, a potem jak się nie zgodziliśmy wyciągać psa bez pieniędzy do hotelu to zwinęłaś swoje zabawki i gałganki i uciekłaś z tamtego podwórka. Powagi kobito!

Dziewczyny moja rada jest taka. Zbierać stałe deklaracje, które (nie do końca, ale) są jakąś gwarancją, że psiak będzie miał opłacany ten hotelik. Mały brak łatwiej będzie uzupełnić niż jakieś wirtualne pieniądze z bazarków itd....
Inna opcja, szukanie tymczasu. Obie trudne, ale nie niewykonalne. Trzeba rozreklamować ten wątek gdzie się da i ściągnąć tu jak najwięcej ludzi.
Ja się z obietnicy nie wycofuje, Kiedy uznacie, że sunia jest gotowa do adopcji zrobie jej pakiet ogłoszeń.

Posted

a ty musisz macic na cudzych watkach. zajmij sie barankiem, ktory do tej pory nie jest w hotelu przez wasze fanaberie i ostroznosci, bo zycie dalo wam w kosc...

na 2 innych watkach zdolalysmy umiescic psy w hotelach w czasie szybszym niz wy sie meczycie z baranem, tak i tu sie uda.

zabieraj stad swoje pesymistyczne podejscie do zycia i ludzi, bo przynosisz tylko pecha.
(aha, juz jakis czas temu mialam ci polecic ksiazke "spalony tost" teri hatcher, ma taki sam problem co ty, ja ci ja nawet moge podeslac, bo mi sie slabo robi jak czytam te glupoty, a dla ciebie bedzie jak znalazl, macie identyczne charaktery.)

co do kasy to prawda, jestem zdania, ze trzeba dzialac na juz, a nie czekac niewiadomo na co. tutaj deklaracji miesiecznych nie robie. wiec nie wiem o czym ty piszesz. u baranka sie pomylilam, bo jeszcze waszego podejscia nie znalam. na szescie nie wszystkie na dogo sa takie jak wy.

Posted

a no to super, cos mi sie tak wlasnie wydaalo, ale nei bylam pewna. bardzo dobrze. ja niedlugo umieszcze kolejna biede (z sochaczewa) w hotelu. musze sie sprezac, bo porod juz tuz tuz. ta sunie tez damy rade upchnac do megii.

czekam tylko myrkur na wasza decyzje, czy chcecie zbierac calosc deklaracji czy raczej nie bedziecie sie porywaly z motyka na slonce.

Posted

irysek napisał(a):
a ty musisz macic na cudzych watkach. zajmij sie barankiem, ktory do tej pory nie jest w hotelu przez wasze fanaberie i ostroznosci, bo zycie dalo wam w kosc...

na 2 innych watkach zdolalysmy umiescic psy w hotelach w czasie szybszym niz wy sie meczycie z baranem, tak i tu sie uda.

zabieraj stad swoje pesymistyczne podejscie do zycia i ludzi, bo przynosisz tylko pecha.
(aha, juz jakis czas temu mialam ci polecic ksiazke "spalony tost" teri hatcher, ma taki sam problem co ty, ja ci ja nawet moge podeslac, bo mi sie slabo robi jak czytam te glupoty, a dla ciebie bedzie jak znalazl, macie identyczne charaktery.)

co do kasy to prawda, jestem zdania, ze trzeba dzialac na juz, a nie czekac niewiadomo na co. tutaj deklaracji miesiecznych nie robie. wiec nie wiem o czym ty piszesz. u baranka sie pomylilam, bo jeszcze waszego podejscia nie znalam. na szescie nie wszystkie na dogo sa takie jak wy.

Masz złe informacje moja droga. Baranek już jest w hotelu i ma pieniędzy ( na dzień dobry) na 2 miesiące pobytu.
Jak na razie jego byt w hotelu jest zabezpieczony. Do tego psiak pojechał z pełnym pakietem badan.

To ty moja droga zachowujesz się jak rozpieszczony dzieciak.
Chyba nie wiedziałaś w życiu oczu psa, który z bezpiecznego hotelu musiał iśc do schronu, właśnie dlatego, że nie było pieniędzy na jego dalszy pobyt.
Szastać sobie możesz swoimi uczuciami ale nie tych bezbronnych istot, które i tak są juz skrzywdzone przez los. Pomagać trzeba mądrze, a nie szybko i byle jak.

Swoją drogą pisząc te bzdury o książce pokazujesz swoje oblicze.
Dla mnie i dla innych, obiecując pieniądze na ratowanie pogryzionego w schronie psa, a potem wycofywaniem się ze złożonej deklaracji pokazałaś, że nie jesteś osobą ani poważną , ani wiarygodną.

I jeszcze jedno. nie mące na cudzych watkach. Na tym jestem od 11 lipca i w tym dniu złożyłam konkretną, nie wirtualna deklarację na miarę moich możliwości. Widzę, że nie czytałaś wątku.

Posted

to bardzo sie ciesze, ze udalo sie wam uzbierac kase. jesli nie masz nic wiecej do powiedzenia to wracaj do baranka, jak uzbieramy kase dla suni i bedzie juz w hotelu, pewnie ktos da ci znac, zebys zrobila ogloszenia. milej nocy zycze.

Posted

Myrkurku, mnie się Lena bardzo podoba. To takie wdzięczne, kobiece imię.
Uważam, że trzeba zebrać stałe deklaracje na miesięczny pobyt suni w hoteliku. Jakiej jest wielkości? Chyba nie jest duża. Trzeba zaprosić na wątek jak najwięcej rozsądnych, odpowiedzialnych i solidnych cioteczek i kaskę uzbieramy. Do tego czasu Lenka może trochę "oddziczeje"? ;)

Co powiecie na ten hotelik? Zajrzyjcie tam. http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotel-u-jamora-propozycja-138231/index17.html

Posted

Drogie Cioteczki!

Nie ukrywam, że zmroziło mnie, gdy weszłam dziś na wątek i przeczytałam wczorajsze posty... A teraz proszę Was, nie sprzeczajcie się. Wątek Baranka nie jest mi znany, nie wiem co się tam działo i nie mogę się wypowiadać w jego sprawie. Jedyne co mogę zrobić, to prosić o zaprzestanie wszelkich sporów... i nie przeganianie się z wątku... Cieszę się, że tu jesteście i każda pomoc sie przyda!

Rozmawiałam wczoraj wieczorem z Megii. Sunia mogłaby najwcześniej przyjechać do niej 19 sierpnia, co daje nam trochę czasu na pozbieranie deklaracji. Oczywiście będę próbowała zebrać stałe deklaracje, tak aby sunia miała zabezpieczony cały miesiąc, ale 300 zł (sunia jest mała) to sporo, więc liczę, że trzeba się będzie wesprzeć jednorazowymi deklaracjami, bazarkami itp. Mamy jednak trochę czasu, więc zobaczymy jak będzie rozwijać się sytuacja.

Rozmawiałam także z Panem z przytuliska i powiedział mi on, iż z sunią jest zdecydowanie lepiej. Nie rzuca się, nie gryzie, jest spokojniejsza, pozwala zapiąć sobie smych (co wcześniej graniczyło z cudem i było niebezpieczne, bo sunia zaraz rzucała się i gryzła). Obecnie jest na długiej lince, obserwuje ludzi, spaceruje.

Co do imienia, niech będzie jednak Lena.

Trzeba także zaprosić tu wiele Cioteczek, bo w takim składzie nie poradzimy sobie. Jeśli jest ktoś, kogo mogłybyście zaprosić, to proszę uczyńcie to. Ja również porozsyłam zaproszenia.

Do Jamora zaglądałam i sobie zaznaczyłam, szkoda tylko, że on ode mnie także daleko. Ech. Myślę jednak, że możemy pozostać przy Megii.

Oby wszystko jakoś ułożyło się...

Posted

tez mi sie wydaje, ze pierwsza propozycja hotelu najlepsza. ostatnio zapanowala jakas moda na jamora... hehe. dajcie facetowi zyc.

co do kasy, to jedno jest pewne, trzeba zbierac. a moze byc i tak, bo sunia jest sliczna, a juz tam gdzie jest jej sie poprawilo, ze bedzie potrzeba pieneidzy jedynie na 1 miesiac, bo znajdzie dom :)
ja mysle optymistycznie. takze trzeba brac sie za bazarki, szukac po dogo sponsorow, bo takowi tez sie tu znajduja. a i na tym watku sie uda pomoc sunce.

Posted

Myrkurku, jasne, że do Megii! Umknęło mi, przepraszam. Ale o hoteliku Jamora warto pamiętać, może się kiedyś przydać.

Deklaruję dla Lenki rufusuwe 30zł/mies.

Posted

[quote name='agata51']Myrkurku, jasne, że do Megii! Umknęło mi, przepraszam. Ale o hoteliku Jamora warto pamiętać, może się kiedyś przydać.

Deklaruję dla Lenki rufusuwe 30zł/mies.

Dziękuję Ci Agatko !!! :loveu:

Irysku, dziękuję za post pełen nadziei ;)

Zapomniałam chyba wcześniej dodać, że w przyszłym tygodniu pojadę odwiedzić Lenkę.

Posted

[quote name='olga7']Myrkur- ten dt mialam na myśli -jest tam dla suni rezerwacja /wstępna / ,ale trzeba porozmawiać z Meggi ,konkretniej już -czy ten pies u niej moze zamieszkać ? to trudny pies i wymaga odpowiedniej opieki i socjalizacji -jak wiemy
Moze taki kojec na dwie budy i fajny ,drugi pies do towarzystwa + zainteresowanie /w miarę mozliwości czasowych/ opiekunki -pozwoli zmienić stan suni.

...http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotelik-dla-malych-duzych-psiakoww--potrzebie-serock-kolo-warszawy-139888/

Przecież ta sunia ma juz od prawie m-ca rezerwację u Megii1 - i tak rozmawialam wtedy juz wstępnie z Meggi w rozm.tel.

Jesli chodzi o Jamora - to jeden z nielicznych ,bo nowy zupelnie dt/hotelik - ,w ktorym jest kilka miejsc dla psów z dogo .Zatem to nie moda -tylko szansa uzyskania tam jeszcze miejsca w kolejce na dt .
Niedawno też otwarty dt/hotelik u ZuziM -też ma juz sporą kolejkę.

Potrzebujemy teraz funduszy na ten dt .Bo na sterylke nie musimy już zbierać-jest po sterylce.

Posted

agata jedynie wprowadzila zamet z tym jamorem. wszyscy juz czekaja na umieszczenie suni u megii.

moze podacie jakis nr konta na pierwszej stronie, na ktory trzeba kase wplacac. bo tak tu wszyscy pisza o deklaracjach, zbieraniu kasy, a nic nie ma z tego w rzeczywistosci.

jak juz bedzie nr konta, to zobaczycie, ze pieniadze sie posypia :):):) ja przynosze szczescie, takze szybko myrkur wrzucaj na pierwsza konto, osoby, ktora bedzie zbierac i regulowac platnosci z megii.