Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 744
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam Was :)

Nie było mnie na wątku Lenki przez weekend, a tu takie piękne niespodzianki czekają! (...poza tym paskudnym tasiemcem... ale o tym wczoraj przez telefon z Megii rozmawiałam).

Chciałabym z całego serca podziękować Tobie :loveu: Laro :loveu: za przepiękny tekst dla Lenki, a Tobie :loveu: Piromanko :loveu: za przygotowanie Allegro i wszystkich pozostałych ogłoszeń dla naszej dziewczynki :loveu: I Tobie Megii za zaangażowanie w sprawę Lenki :loveu:

DZIĘKUJĘ WAM WSZYSTKIM ZA POMOC, WSPARCIE I SERCE dla tej dzikiej suni... :loveu:

Posted

Lenia się pokazuje:) Dziś był pierwszy telefon w sprawie Lenki - Pani w wieku przedemerytalnym , z Sanoka - przemiła, odpowiedzialna, super. Powiedziała, ze musi sobie wszystko przemyśleć a jakby się zdecydowała to i tak chciałaby Lenkę na początku marca bo wtedy zamierza przejść na emeryturę i miałaby dla małej dużo czasu. Nie mówię że to ten domek - ale miło, ze ktoś dzwonił:)

Posted

__Lara napisał(a):
Jasne, że miło, że ktoś się sunią interesuje :D to dobrze wróży na przyszłość :D

Dokładnie tak :)

Melduję, że wpłaciłam pieniążki za hotelowanie Lenki + pieniążki za jej leki.

Posted

Myrkur, mam prośbę o przeklejenie ogłoszeń i linku do Allegro na pierwsza stronę. Bardzo nam to ułatwi ewentualne odnawianie ogłoszeń, bo do tego czasu moze dojśc kilkanascie stron wątku i ciężko będzie znaleźć.
Choć oczywiście mam nadzieję, ze nie będzie to konieczne i Lenka znajdzie dom wcześniej.

Posted

Piromanka napisał(a):
Myrkur, mam prośbę o przeklejenie ogłoszeń i linku do Allegro na pierwsza stronę. Bardzo nam to ułatwi ewentualne odnawianie ogłoszeń, bo do tego czasu moze dojśc kilkanascie stron wątku i ciężko będzie znaleźć.
Choć oczywiście mam nadzieję, ze nie będzie to konieczne i Lenka znajdzie dom wcześniej.

Dobrze, zaraz to uczynię :) Na razie tylko Allegro tam umieściłam.

Posted

MyrkurDagur napisał(a):
Wszystko wklejone do pierwszego postu :) Lista zapiera dech w piersiach! Dziękuję Ci Piromanko :loveu:

Nie ma za co dziękować. Najważniejsze, żeby Lenka odpowiedni dom znalazła.

Posted

Piromanka, dobre te Twoje ogłoszenie - dziennie mam przynajmniej jednego maila i telefon ale ciągle to nie jest domek dla Lenki. Albo dzwonią starsi ludzie, którzy chcą z niej mieć przytulankę albo młode małżeństwa z dziećmi dla , których Lenka ma być towarzyszką do zabawy. Na poczatku była jedna Pani, o której wam pisałam - wiek przedemerytalny, dużo czasu , sam, świadoma tego jaka Lenka jest ale się rozmyśliła.
To dopiero cztery dni - napewno ten właściwy domek się odezwie:)
Jak na razie leki zaczynają chyba trochę działać bo sunia, zawsze jak tylko na słyszy koło budy wyskakuje z niej i macha ogonkiem - kiedyś robiła tak od czasu do czasu. teraz coraz bardziej widać jej uczucia ale ciągle jest też strach.

Posted

magdola napisał(a):
Megi będzie dobrze zobaczysz. ;) Z czasem lęk da sie zwalczyć, ale nigdy do końca...

Też to słyszałam od psychologa... Ale zawsze będzie wyjątkowa:)

Posted

Cieszę się, że ludzie są Lenką zainteresowani - i tak sobie myślę, że gdyby Lenka była "typowym" psiakiem, to zapewne w niejednym domku miałaby swoje miejsce... Ech... Ale w porządku, nie będę już narzekać... ;)

magdolo - zaglądałam do tych grzywaczy - sądzisz, że naprawdę można by tam Lenkę umieścić? Bo ona to chyba nie za bardzo na grzywacza wygląda... :cool3:

Dotarły pieniążki od olgi7 :loveu: Dziękuję :loveu:

Posted

Wg mnie wyglada, tzn wiadomo, że nie jest "czystej krwi", ale w typie owszem. Tylko troszkę większa. W grzywaczach nie jest napisane, że tylko grzywacze, bo tam sa ogólnie kudłatki w typie rasy, a wydaje mi się, że Lenka po zabiegach pielęgnacyjnych będzie wyglądać bardzo przekonująco. W każdym bądź razie warto spróbować...a może. Nic nie kosztuje. Mi sie wydaje, że warto. Ja mam do Lenki jakiś sentyment. Wydaje mi się bardzo podobna do mojej grzywki, tyle tylko, że ja w większości widzę grzywki w typie rasy ;) I uwierz mi grzywacze niewystawowe, albo nie tak wychuchane i wydmuchane, wcale nie wyglądaja jak "z obrazka" i na wiekszości zdjęć z netu. Najlepiej zaglądnąć do ich galerii i tam oglądnąć "domowe" zdjęcia. Naprawdę Lenka wg mnie ma domieszkę, ale na razie jest to niewyeksponowane, że tak powiem i wcale nie próbuje doszukiwać się w niej rasowca, ale warto próbowac wszędzie, a nóż się trafi cudowny domek ;)))

Posted

[quote name='magdola']Wg mnie wyglada, tzn wiadomo, że nie jest "czystej krwi", ale w typie owszem. Tylko troszkę większa. W grzywaczach nie jest napisane, że tylko grzywacze, bo tam sa ogólnie kudłatki w typie rasy, a wydaje mi się, że Lenka po zabiegach pielęgnacyjnych będzie wyglądać bardzo przekonująco. W każdym bądź razie warto spróbować...a może. Nic nie kosztuje. Mi sie wydaje, że warto. Ja mam do Lenki jakiś sentyment. Wydaje mi się bardzo podobna do mojej grzywki, tyle tylko, że ja w większości widzę grzywki w typie rasy ;) I uwierz mi grzywacze niewystawowe, albo nie tak wychuchane i wydmuchane, wcale nie wyglądaja jak "z obrazka" i na wiekszości zdjęć z netu. Najlepiej zaglądnąć do ich galerii i tam oglądnąć "domowe" zdjęcia. Naprawdę Lenka wg mnie ma domieszkę, ale na razie jest to niewyeksponowane, że tak powiem i wcale nie próbuje doszukiwać się w niej rasowca, ale warto próbowac wszędzie, a nóż się trafi cudowny domek ;)))
Ten psiak tez niewyglądal na grzywka: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2270ac34b904190d.html
A teraz wygląda tak: http://images49.fotosik.pl/205/ff0fa180d2e21ef6.jpg i tak: http://images50.fotosik.pl/177/9d4b1961d5bebc0f.jpg

Posted

Magdolo, urocze zdjęcia tego psiaka :) Może faktycznie warto spróbować... Mam także nadzieję, że za jakiś czas Lenka pozwoli Megii na to, aby w pełni ją wypielęgnowała, dzięki czemu sunia przekształci się w piękną pannicę :cool3: bo na razie jak taki mały czupurek wygląda :evil_lol: