MyrkurDagur Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 Madallena napisał(a):Bede w sobote prawie na 100% jechala do Glowna. Moge zabrac Lena z tego parszywego schroniska. Pytanie tylko gdzie...? i czy Len jest zabezpieczony finansowo... A co z tą osobą, do której miałaś dzwonić - chyba ktoś od DT, jeśli się nie mylę? Jeśli chodzi o pieniążki to na koncie Lenki jest 300 zł + 158 zł z bazarku _Lary. Nawet jeśli z DT nic nie wyjdzie, to przynajmniej spróbuj trochę zdjęć porobić... choć wiem, że to nie jest najlepszy sposób na fotografowanie psa... Spróbuj go też poobserwować - jaki to psiak? To wtedy coś więcej będzie można na wątku napisać (nie zakładałam jeszcze wątku na nowej dogomanii, ale mam nadzieję, że sobie poradzę). leni356 napisał(a):Ja mam pytanie czemu szczepionka choroby zakaźne kosztuje aż 70 zł?? Szczepię różne psy i najdrożej płaciłam 50 zł. Megii, mówiła, że sama była zaskoczona, gdy jej wetka chciała tyle za szczepienie. Dlatego też troszkę mniej zapłaciłam za hotelik, ponieważ Megii chciała dorzucić do szczepienia (60 zł szczepienie / 290 zł hotelik) Quote
leni356 Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Strasznie drogo, może jakiś inny wet się bliżej znajdzie. A ile jest stałych deklaracji po Lence? tzn tych które mogą przejść na Lenka? Quote
Madallena Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 TO miala byc Astaroth. Ale niestety szydlowiecka Kiara wraca z adopcji (sic!) i juz nie ma miejsca ;/ Nie znam innego hotelu, gdzie psiak moze byc w domu :( POMOZCIE! ewentualnie hotelterier jest ok, ale w Mielcu i nie domowy, tylko pokoje dla psow wygladaja jak dom :) kontakt z czlowiekiem jest, kbieta zajmuje sie psami. A moze cos jeszcze macie? Quote
leni356 Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Z Główna najbliżej jest do Megii. Jednak koszty transportu też są ważne Quote
Madallena Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Prawdopodobnie nie bedzie zadnych. kochana ciotka coronaaj :):) czekam na nia na watku, wejdzie jak tylko przekaze swoje psiaki do salonuy odnowy ;):) Dzisiaj sie z nia widze, pogadamy os zczegolach wyprawy bo jest kilka spraw do zalatwienia! Quote
MyrkurDagur Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 Madallena napisał(a):Prawdopodobnie nie bedzie zadnych. kochana ciotka coronaaj :):) czekam na nia na watku, wejdzie jak tylko przekaze swoje psiaki do salonuy odnowy ;):) Dzisiaj sie z nia widze, pogadamy os zczegolach wyprawy bo jest kilka spraw do zalatwienia! To wspaniale! A jeśli chodzi o deklaracje, to wygląda to następująco: MyrkurDagur - 10 zł Poker - 20 zł Anula - 30 zł olga7 - 10 zł Quote
MyrkurDagur Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 __Lara napisał(a):Słuchajcie, a Len ma wątek? Ja obiecałam mu założyć, ale czekam na ewentualne zdjęcia i więcej wiadomości - zwłaszcza, że tak ładny pies, jak on powienien być przede wszystkim ogłaszany - a do tego zdjęcia konieczne... Na razie sa tylko 2 ze schroniska, na których niewiele widać... i niewiele o nim wiadomo. Przy czym Madallena z Coronaaj szykują jakąś "akcję", więc czekajmy na rozwój spraw :) A może Ty _Laro ten wątek założysz...? ;) Quote
__Lara Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 O nieeee, ja mam za dużo na głowie... nie połapię się z tym wszystkim. Ja to mam masę ogłoszeń w zaległościach do zrobienia. Wybacz cioteczko :) Quote
MyrkurDagur Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 __Lara napisał(a):O nieeee, ja mam za dużo na głowie... nie połapię się z tym wszystkim. Ja to mam masę ogłoszeń w zaległościach do zrobienia. Wybacz cioteczko :) W porządku, w porządku ;) Ja się tym zajmę :) Quote
Madallena Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Nie zrobie mu wiecej zdjec w schronisku. On nie wychodzi z budy! Te dwa zdjecia to wszystko... Pracownicy go nie wyprowadza, bo bedzie intruzem po wejsciu do klatki. Jedyne co to w sobote/niedziele mozemy go wyjac ze schronu raz na zawsze i dopiero zrobic zdjecia... Quote
Poker Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 z przykrością muszę odwołać deklarację od p.Anety za moim pośrednictwem.Pani wróciłą z zagranicy i nie może teraz dawać na pieski.Jak tylko będę mogła , to coś powpłacam ,ale nie jako stałe pieniądze.Przepraszam jeszcze raz.Dobrze,że Lenka skorzystała z pomocy do znalezienia DS. Quote
megii1 Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 List od Pani Lenki:) lena ma się coraz lepiej. właśnie wróciłam ze spaceru. chętnie wychodzi,załatwia się na spacerze-także nie ma już z tym problemu. trochę się jeszcze boi obcych psów,które czasem do niej podbiegają, żeby się zapoznać ale myślę, że i to minie po jakimś czasie. daję jej jeszcze tabletkę,ale tylko rano. wieczorem i w nocy jest spokojna jak anoiłek. tak wogóle to lena jest tak cicha jakby wogóle nie było psa w domu. najczęściej leży u syna w pokoju i nie zwraca na nic uwagi. ostatnio trochę ją ostrzygłam,więc pysio wygląda trochę inaczej. muszę zaprowadzić ją do strzyżenia i wykąpać,tylko nie wiem czy ona na to pozwoli. parę kłaczków pozwoliła mi obciąć bo robią się jej dredy, ale przy golarce może być chyba problem. znależliśmy też już tresera dla niej, podobno ma rewelacyjne podejście do problemowych psów. tzn lena nie jest taka problemowa,tylko jak narazie zamknięta w sobie,przestraszona cała sytuacją. w końcu jej życie odwróciło się do góry nogami,ale ma prawo do czasu ,żeby to wszystko po swojemu zaakceptować w swoim czasie. już nie ucieka i nie chowa się po kątach,woli z nami siedzieć w pokoju niż sama w łazience. do tej pory tam czuła się najbezpieczniej, miała dzrzwi otwarte i wychodziła sobie kiedy chciała. choć było to tylko na chwilę,zza drzwi podglądała co robimy i zaraz wracała do swojego legowiska. teraz siedzi całami dniami u syna w pokoju i wyleguje się na jego łóżku. dam jej jeszcze jakiś miesiąc na przyzwyczajenie i akceptację z jej strony i pojedziemy do pana tresera. dzisiaj zrobiłam jej to zdjęcie. śmiejemy się z niej, że robi się pieskiem kanapowym. Quote
__Lara Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Ludzie, megii1, gdzie Ty znalazłaś taki dom???????? :o :o :o jestem w szoku!!! To wspaniali ludzie!!!! :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
megii1 Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Leni jej znalazła taki super domek:) A ze Pani sympatyczna to sobie piszemy od czasu do czasu:) Quote
Piromanka Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Bardzo się cieszę, że tak wygląda rodzina Lenki. Jestem dumna i szczęśliwa! Powodzenia!!!!!! :multi: Quote
MyrkurDagur Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 Każda wiadomość od Pani Lenki to dla mnie kolejny zastrzyk pozytywnej energii i szczęścia, którego nie potrafię opisać !!! :multi::multi::multi: Dom, który otrzymała sunia, przerósł moje marzenia !!! :loveu: To najwspanialszy dom, do jakiego pies może trafić !!! :loveu: :multi: :loveu: :multi: *************************** Madalleno, a ustaliłyście coś z Coronaaj? *************************** Quote
Madallena Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Dzisiaj coronaaj ma dac znac. Nawet jak ona nie pojedzie, pojade ja, tylko wtedy za zwrotem kosztow paliwa. Co najlepsze mam do przewiezienia kilka sztuk, wiec transport nie wyniesie krocie :) zulugula zgodzila sie wziac Lena na tymczas :):):) jednak sa jeszcze prawdziwi wolnotariusze, ktorzy nie tylko widza biznes na dogomanii :):) Mozna smialo zakladac Lenowi watek :):) Dziekuje....dziekuje... Quote
MyrkurDagur Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 Wspaniale !!! Ale się cieszę !!! Hurrrrraaa !!! Madalleno, pozwól, że wątek założę w weekend, bo do końca tygodnia mam koszmarnie dużo pracy, a teraz gdy przy okazji siedzę przy komputerze, to sprawą Anioła jestem dodatkowo pochłonięta. W weekend Len będzie miał swój wątek :) Czekam niecierpliwie na dalsze wieści !!! Quote
Madallena Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 zulugula ma dziecko. Len bedzie w weekend sprawdzony, czy nie ma w nim objawowo agresji, z reszta probuje sie dodzwonic pod nr tel podany na stronie. Dowiem sie o niego, mzoe cos powiedza... Gdyby jednak Len pokazywal zeby, trzeba bedzie szukac mu na CITO hotelu! napisalam do wanda szostek. cos kombinuje dziewczyna :) Quote
Madallena Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Len juz bezpieczny w DT u zulugula. Jednak PILNIE potrzebuje wsparcia fin. SPOJRZCIE NA TEGO kudlacza :( [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma]zulugula pisze: Na zdjęciach Len jest już po wyczesaniu i obcięciu filców na udach. Nic nie dało się uratować, bo sierść ma lichą. Filce trzymały się na kilku cieniutkich włoskach. Czyli Len jest tutaj już "upiększony" [/FONT] [FONT=Tahoma]Zdecydowanie nie są to zdjęcia do ogłoszeń. Kto zechce takiego dziwoląga? [/FONT] MYRKURDarkur czy mozesz mu dzisiaj zalozyc watek? Musimy zbierac na biedaka pieniadze, czeka go leczenie. Quote
__Lara Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 O ludzie, co za bida :( dobrze, że wzięta ze schronu :( czekamy na wątek. Quote
Piromanka Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Wątek Lena: http://www.dogomania.pl/threads/177400-Wylysialy-100letni-LEN-wyciagniety-ze-schronu-Potrzebne-wsparcie-finansowe-PILNIE Quote
Madallena Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 LEN w koszmarnym stanie :( prawdopodobnie ma NUZYCE! dla psa w jego wieku nuzyca to prawie SMIERC! POMOZCIE LENOWI! TAK JAK POMOGLYSCIE LENCE :( Prosze... http://www.dogomania.pl/threads/177400-Wylysialy-100letni-LEN-wyciagniety-ze-schronu-Potrzebne-wsparcie-finansowe-PILNIE?p=13864784 Quote
Recommended Posts