megii1 Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Ja czekam na decyzję założycielki wątku w kwestii psychologa. Zadzwońcie, umówcie - u nas zawsze ktoś jest w domu;) Quote
MyrkurDagur Posted November 12, 2009 Author Posted November 12, 2009 [quote name='megii1']Ja czekam na decyzję założycielki wątku w kwestii psychologa. Zadzwońcie, umówcie - u nas zawsze ktoś jest w domu;) Ja jestem za psychologiem. Tylko nie wiem, do kogo warto zadzwonić... Czy ktoś mógłby jakiegoś polecić...? [quote name='magdola']Jakies bazarki dla Lenki są? Witamy na wątku :smile: Na razie nie mamy dla niej bazarków... ********************** 9.11. wpłaciłam 300 zł za hotelowanie Lenki i 20 zł za jej odrobaczenie. ********************** Laro, wypisałam w pierwszym poście wpłaty - zerknij czy wszystko się zgadza. ********************** Wczoraj była u mojego psiaka z wizytą Pani, która zajmuje się szkoleniem psów (mamy z mężem "mały" problem, ponieważ nasza psinka demoluje nam mieszkanie, podczas naszej nieobecności i teraz nawet gdy wychodzimy choć na chwilę, wszędzie zabieramy go ze sobą...), w każdym bądź razie, mówiłam tej Pani o Lence i powiedziała mi ona, że można spróbować podać jej preparat o nazwie "KalmAid". Jak będę miała więcej informacji o tym, to dam znać. Chyba, że znacie ten preparat. Quote
MyrkurDagur Posted November 14, 2009 Author Posted November 14, 2009 Halo! Halo! Jest tu kto ??? :candle: Quote
magdola Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 MyrkurDagur napisał(a):Halo! Halo! Jest tu kto ??? :candle: Jak będę miała chwilkę i znajdę kogoś kto wystawi bazarek to się odezwę :) Quote
MyrkurDagur Posted November 14, 2009 Author Posted November 14, 2009 magdola napisał(a):Jak będę miała chwilkę i znajdę kogoś kto wystawi bazarek to się odezwę :) Dobrze, będziemy czekać :loveu: Quote
megii1 Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 A jak z tym psychologiem? Ja żadnego osobiście nie znam ale widziałam że był polecany chyba trzy strony wstecz:) a Lenka ma jakies ogłoszenia - może ktoś już się w niej zakocha:loveu: Quote
__Lara Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 [quote name='MyrkurDagur']Ja jestem za psychologiem. Tylko nie wiem, do kogo warto zadzwonić... Czy ktoś mógłby jakiegoś polecić...? Witamy na wątku :smile: Na razie nie mamy dla niej bazarków... ********************** 9.11. wpłaciłam 300 zł za hotelowanie Lenki i 20 zł za jej odrobaczenie. ********************** Laro, wypisałam w pierwszym poście wpłaty - zerknij czy wszystko się zgadza. ********************** Wczoraj była u mojego psiaka z wizytą Pani, która zajmuje się szkoleniem psów (mamy z mężem "mały" problem, ponieważ nasza psinka demoluje nam mieszkanie, podczas naszej nieobecności i teraz nawet gdy wychodzimy choć na chwilę, wszędzie zabieramy go ze sobą...), w każdym bądź razie, mówiłam tej Pani o Lence i powiedziała mi ona, że można spróbować podać jej preparat o nazwie "KalmAid". Jak będę miała więcej informacji o tym, to dam znać. Chyba, że znacie ten preparat. KalmAid Płyn o smaku karmelowym. Dla nadpobudliwych, niespokojnych i nerwowych psów i kotów. Skład: 1 litr preparatu zawiera: L-tryptofan (50g), niacyna (0,6g), tiamina (0,12g), L-teanina (0,03g), witamina B6 (0,01g), sorbitol, karboksymetyloceluloza, ekstrakt karmelu, sorbinian potasu, benzoesan sodu (konserwant), woda (nośnik). Wartość odżywcza: Węglowodany: 38,3% Białko: 3,7% Tłuszcz: <0,5% Włókno: 0,5% Popiół: <0,5% Zawartość wody: 58% Wartość kaloryczna (kcal/100g): 168 Właściwości: Składniki aktywne preparatu działają w obrębie centralnego układu nerwowego. Witaminy uczestniczą w prawidłowym funkcjonowaniu systemu nerwowego poprzez regulację metabolizmu a zastosowane aminokwasy (tryptofan, teanina) wywołują stan relaksacji i uspokojenia nie powodując jednocześnie senności. Teanina naturalnie występuje w zielonej herbacie. Tryptofan jest aminokwasem niezbędnym, wykorzystywanym w organizmie do syntezy serotoniny, ważnego neuroprzekaźnika biorącego udział m.in. w regulowaniu nastroju. Wskazania: KalmAid to skuteczny, szybko działający preparat, który sprzyja relaksacji i zmniejsza nadpobudliwość nerwową. Jest przydatny do stosowania w sytuacjach takich jak: strach (np. burze z piorunami, fajerwerki), niepokój i stany lękowe (spowodowane m.in. nowym otoczeniem lub rozłąką z właścicielem, podróż), problemy behawioralne objawiające się niepożądanym i niewłaściwym zachowaniem, brak posłuszeństwa. Dawkowanie i stosowanie: Przy długotrwałej kontroli zaburzeń behawioralnych preparat należy podawać: Masa ciała: Zalecana dawka Do 5 kg : 2,5 ml dziennie 5 - 10 kg : 5 ml dziennie 10 - 20 kg : 7,5 ml dziennie 20 - 30 kg : 10 ml dziennie ponad 30 kg : 12,5 ml dziennie 1 dawka dozownika = 2,5 ml Przy pojedynczych zdarzeniach mogących wywołać strach lub niepokój należy podać podwójną dawkę właściwą dla masy ciała zwierzęcia, najlepiej godzinę przed spodziewaną sytuacją stresową. KalmAid można podawać po zmieszaniu z karmą lub bezpośrednio na tył języka. Podawana ilość preparatu może zostać zredukowana przy zaobserwowaniu poprawy lub podana powtórnie w razie potrzeby. Preparat może być bezpiecznie stosowany u szczeniąt i kociąt w dawce 0,5 ml na 1 kg masy ciała. Myślę, że to dobry pomysł z tym lekiem! Quote
magdola Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 megii1 napisał(a):A jak z tym psychologiem? Ja żadnego osobiście nie znam ale widziałam że był polecany chyba trzy strony wstecz:) a Lenka ma jakies ogłoszenia - może ktoś już się w niej zakocha:loveu: I co tu robić ... ja sie zakochałam i co??? Nie mam szansy na jej zatrzymanie, al postaram się coś dla niej zrobić :loveu:. Poza tym może to zbyt proste i za łatwe, ale kiedyś był taki program w TV o psychologach "psowych" i tamtejsza pani jeździła do swoich pacjentów... Poza tym nie pomogę w tej kwestii... Quote
coronaaj Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 [quote name='coronaaj']Wizytowke znalazlam Dr. Jagna Kudla Medycyna Behawioralna 0 501 375 601 [email protected] Cioteczki zadzwoncie do tej wetki, ile bierze , czy dojedzie do Megii1. Niestety oprocz paradentozy (2-4 wizyty w tyg) to mam ucisk na nerw w dolnej partii kregoslupa, okropny bol, nie moge chodzic, etc...jestem na silnych medykamentach, blokada, etc...lepiej nie mowic...narazie nie moge pomoc z transportami, etc...bo pewnie czeka mnie konstancin i codzienna rehabilitacja...nie mowia o dentystach...:angryy::angryy: Quote
MyrkurDagur Posted November 17, 2009 Author Posted November 17, 2009 Zaraz mnie coś trafi !!! Co się powyrabiało z tą Dogomanią ??? Zaznaczam swój własny wątek, bo nawet nie mogłam go odnaleźć - musiałam szukać wśród wszystkich jakie na Dogomanii powstały... Quote
Olga7 Posted November 17, 2009 Posted November 17, 2009 Ciężko dziś na dogo coś zrobić -nie ma pryw.wiad. i subskrybcji też -:( .Chyba jednak wolimy stare,proste dogo -bez tych unowoczesnień ? Co do psiego psychologa-to chyba już Coronaaj pisala wczesniej o tym ,że ma namiary na takiego psychologa w W-wie czy blisko gdzieś ? A jesli chcecie podać Lence ten preparat -to ja bym wpierw poradzila się weta czy najlepeij weta-psiego psychologa -jak np. dr Agnieszka Janeczek -z Wroclawia-znana choćby z tej serii filmów w TVP1- Psi psycholog. Chocby po to by upewnić się ,czy ten preparat nadaje się takiemu psu jak Lenka i czy jej nie zaszkodzi ? Nie można sugerować się tym ,że pomaga temu czy innemu psu i to jest chyba nie zupelnie preparat dla tak wycofanych psów jak Lenka ?? Jak uważacie dziewczyny -ale myslę,że pani doktor Janeczek nie odmówi -dla bezdomnje suni -takie porady ogolnej na odleglość -na maila czy na tel.? /Tel. do dr Agnieszki Janeczek : 601-302-486. http://www.google.pl/#hl=pl&source=hp&q=psi+psycholog+agnieszka+janeczek&lr=&aq=3&oq=psi+psycholog+&fp=977ff0548c676ab0 http://behawiorysci.pl/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=8 Ponadto -pewnie bliżej Serocka podobny psi pycholog chętnie pomoże naszej Lence -jeśli nie bezplatnie psu bezdomnemu-to za niższym wynagrodzeniem-w ramach choćby nowych doświadczeń zawodowych. Na dogo często wymieniany jest p.Gałuszko i jeszcze kilku innych psich psych. Quote
Olga7 Posted November 17, 2009 Posted November 17, 2009 pan Jaek Galuszko jest z Gliwic -to daleko dość ,ale być może wielu z nich poradzi coś droga tel. czy mailową ..np.p.Andrzej Kłosiński .czy dr Jolanta Łapińska -wet .. http://www.google.pl/#hl=pl&source=hp&q=behawiorysta+zwierz%C4%99cy&lr=&aq=3&oq=behawiorysta&fp=977ff0548c676ab0 http://ogloszenia.wp.pl/id_ogl,33851884,kat,5797,ogloszenie_drobne.html?ticaid=191eb Quote
__Lara Posted November 17, 2009 Posted November 17, 2009 [quote name='olga7']Ciężko dziś na dogo coś zrobić -nie ma pryw.wiad. i subskrybcji też -:( .Chyba jednak wolimy stare,proste dogo -bez tych unowoczesnień ? Co do psiego psychologa-to chyba już Coronaaj pisala wczesniej o tym ,że ma namiary na takiego psychologa w W-wie czy blisko gdzieś ? A jesli chcecie podać Lence ten preparat -to ja bym wpierw poradzila się weta czy najlepeij weta-psiego psychologa -jak np. dr Agnieszka Janeczek -z Wroclawia-znana choćby z tej serii filmów w TVP1- Psi psycholog. Chocby po to by upewnić się ,czy ten preparat nadaje się takiemu psu jak Lenka i czy jej nie zaszkodzi ? Nie można sugerować się tym ,że pomaga temu czy innemu psu i to jest chyba nie zupelnie preparat dla tak wycofanych psów jak Lenka ?? Jak uważacie dziewczyny -ale myslę,że pani doktor Janeczek nie odmówi -dla bezdomnje suni -takie porady ogolnej na odleglość -na maila czy na tel.? /Tel. do dr Agnieszki Janeczek : 601-302-486. http://www.google.pl/#hl=pl&source=hp&q=psi+psycholog+agnieszka+janeczek&lr=&aq=3&oq=psi+psycholog+&fp=977ff0548c676ab0 http://behawiorysci.pl/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=8 Ponadto -pewnie bliżej Serocka podobny psi pycholog chętnie pomoże naszej Lence -jeśli nie bezplatnie psu bezdomnemu-to za niższym wynagrodzeniem-w ramach choćby nowych doświadczeń zawodowych. Na dogo często wymieniany jest p.Gałuszko i jeszcze kilku innych psich psych. To kto się skontaktuje z tym psychologiem? weźmie namiary od cooronaj? Quote
coronaaj Posted November 18, 2009 Posted November 18, 2009 [quote name='__Lara']To kto się skontaktuje z tym psychologiem? weźmie namiary od cooronaj? Podaje jeszcze raz, najlepiej jakby Megii1 skontaktowala sie z wetka, ona zna Lenke najlepiej... Dr. Jagna Kudla Medycyna Behawioralna 0 501 375 601 [email protected] Quote
__Lara Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 To czekamy na dalszy ruch ze strony megii1 ;) Quote
megii1 Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 Megii sobie zapisała numer i napewno w tym tygodniu zadzwoni. Zdam relacje jak wyglada sytuacja. Miałam podjechac dziś do Weta i zapytać o ten specyfik uspokajajacy dla Lenki ale nie dałam rady. Jutro się postaram i jak nie będzie kosztował majątku to kupię:) Quote
MyrkurDagur Posted November 21, 2009 Author Posted November 21, 2009 Jestem. Dogo wciąż u mnie albo nie działa, albo nic nie działa tak jak powinno... Rozmawiałam wczoraj z Megii. Weterynarz nie poleca tego KalmAid, ale polecił Prozak... Sama nie wiem, czy to dobry pomysł...? Megii, skonsultuje to z jeszcze jednym weterynarzem i da znać. Rozmawiała z nim o Lence i powiedział jej, iż czasem zdarza się, że takie psy nigdy nie "dochodzą" do siebie... Z drugiej strony jednak, skoro Lenka zaakceptowała Megii, będzie chyba potrafiła zaakceptować swojego właściciela (choć chyba powinnam napisać "właścicielkę)... i tylko jego. Megii, uważa, że w tej sytuacji można sunię ogłaszać, przy czym trzeba będzie zaznaczy, iż to nigdy nie będzie pies "przytulak"... Megii, jeszcze raz dziękuję Ci !!! :) Quote
megii1 Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 Wiecie, z tym przytulakiem chodziło mi o to że ona nigdy nie będzie raczej super wylewna do wszystkich, będzie raczej z tych nieufnych. Ale tak naprawdę nie wiadomo co siedzi w jej psychice:) Quote
Ajula Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 MyrkurDagur napisał(a): . Weterynarz nie poleca tego KalmAid, ale polecił Prozak... Sama nie wiem, czy to dobry pomysł...? [ ja mam problematycznego psa po przejsciach, agresja lękowa, strach przed wychodzeniem na zewnątrz, nie pozwalał się dotykać nie chciał nawet wychodzic na siku, wszystkiego sie bał, po wyjsciu z domu natychmiast chował sie w krzakach albo wysokich trawach - koszmar mam zdjęcia, jak siedzi zakopany w trawie z przerażonym do nieprzytomności wzrokiem było tak źle, że nawet w nocy nie sikał, tylko z obłędem w oczach rozglądal się na wszystkie strony próbowaliśmy przez dluższy czas z KalmAid - nie pomogło wreszcie wet kazał podawać Fluoksetyne (to jest też lek ludzki na depresję) Gacek bierze to już 5 miesięcy i jest dużo lepiej! wychodzi na spacery, jest coraz bardziej wyluzowany, wreszcie zaczyna sie trochę interesować kijkami i coraz częsciej wykonuje takie ruchy jak do zabawy (wczesniej skradal sie z podkulonym ogonem) może spróbujcie - ona przecież też się męczy, jak jest w nieustannym stresie i co ważne - ten lek nie jest drogi Quote
Ajula Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 dodam jeszcze, że pozwala się dotykać (oprócz okolic ogona), sam się przymila i prosi o głaski Quote
megii1 Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 Ajula napisał(a):ja mam problematycznego psa po przejsciach, agresja lękowa, strach przed wychodzeniem na zewnątrz, nie pozwalał się dotykać nie chciał nawet wychodzic na siku, wszystkiego sie bał, po wyjsciu z domu natychmiast chował sie w krzakach albo wysokich trawach - koszmar mam zdjęcia, jak siedzi zakopany w trawie z przerażonym do nieprzytomności wzrokiem było tak źle, że nawet w nocy nie sikał, tylko z obłędem w oczach rozglądal się na wszystkie strony próbowaliśmy przez dluższy czas z KalmAid - nie pomogło wreszcie wet kazał podawać Fluoksetyne (to jest też lek ludzki na depresję) Gacek bierze to już 5 miesięcy i jest dużo lepiej! wychodzi na spacery, jest coraz bardziej wyluzowany, wreszcie zaczyna sie trochę interesować kijkami i coraz częsciej wykonuje takie ruchy jak do zabawy (wczesniej skradal sie z podkulonym ogonem) może spróbujcie - ona przecież też się męczy, jak jest w nieustannym stresie i co ważne - ten lek nie jest drogi Ja jestem za:) Quote
MyrkurDagur Posted November 21, 2009 Author Posted November 21, 2009 megii1 napisał(a):Ja jestem za:) Ja również myślę, że warto spróbować. Dziękujemy Ajula :) Quote
coronaaj Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 MyrkurDagur napisał(a):Ja również myślę, że warto spróbować. Dziękujemy Ajula :) Jak Fluoksetyna dziala i wet nie ma nic przeciwko to warto sprobowac....moze Lence pomoze? Quote
megii1 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Moja wetka bedzie pod koniec tygodnia. Wtedy wykupie receptę i zobaczymy jak te lek działa na Lenkę. Quote
Ajula Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 tylko pamiętajcie, że na efekt trzeba czekać kilka tygodni, na pewno zresztą wet powie Quote
Recommended Posts