Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 170
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Asior']zebruś.... z tych szczeniaków z auta zostało tylko 5 w schronisku, akurat nie do adopcji, bo na razie nie są jeszcze zrzeczone... są dwa goldenowate, jeden labek, jeden owczarek i jeden chyba spaniel....[/quote]

A ja widziałam co innego :p
Na pewno są 2 szczeniaki ONki, dorosły labek czarny (nie znam płci) i biszkoptowa goldenka i coś jeszcze ale już nie pamiętam. Spaniela nie widziałam, ale może był na zewnątrz - a ja patrzyłam od środka.

Posted

[quote name='Ank@2']A ja widziałam co innego :p
Na pewno są 2 szczeniaki ONki, dorosły labek czarny (nie znam płci) i biszkoptowa goldenka i coś jeszcze ale już nie pamiętam. Spaniela nie widziałam, ale może był na zewnątrz - a ja patrzyłam od środka.[/QUOTE]

onek jeden poszedł, został jeden.. A ten labek nie mozę być dorosły bo jest na szczeniakach :eviltong: ma napewno ok 5-6 m-cy ;)

Posted

Źle napisałam - on dorosły nie jest, ale wzrostem dorównuje dorosłemu (taki mój skrót myślowy, zrozumiały tylko dla mnie :evil_lol:)

Posted

[quote name='Asior']onek jeden poszedł, został jeden..[/quote]

ale na boksie jest kartka że nie do wydania a wyraźnie widziałam, jak p. Dorota brała 2 ONki na szczepienia :p
chyba, że po niedzieli poszły

Posted

[quote name='Zebrrra']Już miałam czarne myśli. Czyli ta reszta tez ostatecznie pójdzie do adopcji, tak?[/QUOTE]
tak, jak facet się zrzeknie lub jak mu odbiorą..
[quote name='Ank@2']ale na boksie jest kartka że nie do wydania a wyraźnie widziałam, jak p. Dorota brała 2 ONki na szczepienia :p
chyba, że po niedzieli poszły[/QUOTE]
no nie do wydania, ale z tego co wiem ( mogę się mylić), 6-ciu się zrzekł a 5-ciu nie.... jednak mozę mi ten drugi onek gdzieś się schował, a ten co poszedł w niedziele do domu to był jakiś inny

Posted

chciałem zgłosic 5 szczeniakow w zoonatura sa całe mokre nadal i swedza ich zeby i gryza ogrodzenie całą mokrą podłoge maje ze szczochów zabawki dwie malutkie tez mokre,posłania nie maja,tylko taka plastikowa tez mokra,szkoda gadac!!!

Posted

Ale urosły! Szok! Niektóre są takie grubaśne i wielkie. Ale jeden, ten, co był taki chudy, wyraźnie odstaje wzrostem i tężyzną. Podłoga rzeczywiście mokruteńka, tylko, ze psy są dużo większe więc już się w tym nie tarzają. Było ich 5. Są takie duże, że jak się nie sprzedadzą w najbliższych dniach, to nikt ich nie kupi.

Posted

[quote name='Zebrrra']Ale urosły! Szok! Niektóre są takie grubaśne i wielkie. Ale jeden, ten, co był taki chudy, wyraźnie odstaje wzrostem i tężyzną. Podłoga rzeczywiście mokruteńka, tylko, ze psy są dużo większe więc już się w tym nie tarzają. Było ich 5. Są takie duże, że jak się nie sprzedadzą w najbliższych dniach, to nikt ich nie kupi.[/quote]

super:roll: to ciekawe co z nimi zrobią:angryy: promocje dla pseudohodowców?

Posted

[quote name='Kasia&Rika']super:roll: to ciekawe co z nimi zrobią:angryy: promocje dla pseudohodowców?[/QUOTE]

nad tym samym myśle... w koncu za leczenie w Arce zapłacili napewno w cholere kasy

Posted

A był tam taki jeden co warczał i szczekał. On jest wielki. Wygania inne z legowiska. Jeden maluch szukał swojego człowieka, patrzył czy ktoś podchodzi i wkładał nos w odstępy między żerdkami. Lizał ręce. Łasił się. Możliwe, że psiaki są głodne, by właśnie łasić się do ludzi i żebrać o jedzenie. W jednym artykule o Zoonaturze pracownicy anonimowo opowiadali o takich praktykach. Jedzenia nie miały akurat w boksie, ale mogły być wcześniej karmione. Woda była.

Posted

[quote name='Zebrrra']A był tam taki jeden co warczał i szczekał. On jest wielki. Wygania inne z legowiska. Jeden maluch szukał swojego człowieka, patrzył czy ktoś podchodzi i wkładał nos w odstępy między żerdkami. Lizał ręce. Łasił się. Możliwe, że psiaki są głodne, by właśnie łasić się do ludzi i żebrać o jedzenie. W jednym artykule o Zoonaturze pracownicy anonimowo opowiadali o takich praktykach. Jedzenia nie miały akurat w boksie, ale mogły być wcześniej karmione. Woda była.[/quote]

nie wolno ich przekarmic,moga miec skret kiszek.

Posted

No nie ....
Takie psiaki już powinny poznawać świat na spacerach, bawić się z dorosłymi psami, poznawać ludzi (ale w naturalnych warunkach a nie w sklepie)

Posted

[quote name='Ank@2']No nie ....
Takie psiaki już powinny poznawać świat na spacerach, bawić się z dorosłymi psami, poznawać ludzi (ale w naturalnych warunkach a nie w sklepie)[/quote]

Socjalizacja :shake: Biedni, naiwni właściciele, o ile tacy się znajdą. I biedne psy, które trafią do schronu lub na łańcuch ze względu na problemy z nimi.

Posted

W sklepach w ogóle nie powinno byc zwierząt, czy to psów, czy kotów, królików, czy węży... Dla wszystkich zwierząt to katorga i duże prawdopodobieństwo bycia zabawką w przyszlosci, która sie znudzi jak urosnie... Wiecie, cos na zasadzie, ze wchodzi matka z dzieckiem do sklepu i jest: "Hej mamo, patrz, jaki słodki, kup mi"... A potem psy i koty kończą w schroniskach, a króliki, myszy i inne mniejsze zwierzęta są wypuszczane do lasu (już pomijam gówniarzy, którzy kupują małe zwierzeta, żeby się nimi trochę 'zabawić' - a jak, to pewnie wiecie)...
Paranoja...

Zwierzaki są często chore, mają robaki, zaropiałe oczy, są w malych klatkach, czesto brakuje wody, nawet w upalne dni... Najczęściej to jeszcze maluszki, które powinny byc przy mamie...

Tak jest chyba wszędzie, nie tylko w Krakowie.
Ja wychodząc z zoologicznego zawsze jestem wsciekla, nie wiem czy bardziej przez warunki tam panujące, czy przez moją bezsilność...

Posted

[url]http://www.dogomania.pl/forum/f402/wystapienie-przed-sejmem-w-imieniu-tych-ktore-nie-mowia-144002/[/url]

proszę zajrzyjcie, tylko razem mamy szansę coś zmienić.

Posted

Kiedyś wysłalam do kancelarii przydenta RP koszmarne zdjęcia, przedstawiające sytuację w prywatnych schroniskach, sugerując zajęcie się problemem takich schronisk Odzew był żaden.

Polskie prawo jest całkiem dobre, ale nie jest egzekwowane.

W Krakowie panowie ze straży miejskiej zajmują się ostatnio problemem... psich kup. Problemem maltretowanych zwierząt jakoś się nie zajmują. Z kupą po prostu jakoś łatwiej idzie...