Jump to content
Dogomania

Asza bardzo pilnie potrzebuje tymczasu lub ds

Recommended Posts

Posted

nigdzie nie znalazlam info w jakim wieku jest sunia?
Moze uzupelnisz pierwszy post o dane do kontaktu , wiek i aktualne info- chce já proponowac jak sie ktos o owczarki pyta- ale nie wiem co pisac dokladnie.
a gdzie teraz sunia ma ogloszenia?

• Replies 408
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest kasia mierzejewska
Posted

Asza musi szybko znaleźć dobry dom!!!

Guest kasia mierzejewska
Posted

podnoszę do góry. Asza, gdzie domek dla ciebie?

Guest kasia mierzejewska
Posted

do góry. Asza musi szybko znaleźć dom. Jeli się to nie stanie, naprwdę będę musiała pomysleć o schronie. Oprócz powodów, które przedstawiłam tu wcześniej, od jakiegoś czasu Asza goni z morderczym zapędem moją syjamkę. Nie wiem, chyba juz bardzo pewnie sie poczuła. Zasadza się na kicię, szczeka, kotka jest przerazona, chowa sie po kątach. Nie mam jak je rozdzielić, bo mam małe mieszkanie. Asza nie bardzo reaguje na moje nie rusz. To znaczy zareaguje na chwilę, a za chwilę od nowa. Na razie wywalam ją na balkon i tam ostatnio spędza sporo czasu. Nie wiem już co robić. Sytuacja mnie przerosła.

Posted

Czy ten dom od Malagos jest już nieaktualny ? Wiem, że dla Aszy miał być tylko kochający domek. Ale chyba lepszy jakiś domek niż schronisko. Poza tym wydaje mi się, że Malagos nie napisałaby o złym domku. No i jest blisko niej.

Rozdzielanie kota i psa - tylko pogłębi kryzys. Jak reaguje na chwilę i zaczyna od nowa, Ty konsekwentnie powinnaś jej mówić, żeby zostawiła kota. Przechodziłam przez to ze swoim psem pierwotnym - da się zrobić. :lol: Teraz już razem sypiają :roll:

:thumbs: za domek !

Guest kasia mierzejewska
Posted

Domek od malagos chyba się zastanawia i Asza jest jednym z kilku psów, które bierze pod uwagę.
Staram się byc konsekwentna, zawsze reaguje, kiedy Asza się rzuca, ale ona niewiele sobie z tego robi. Najgorsze jest to, że kicia jest tak bardzo zestresowana, że nie chodzi swobodnie po mieszkaniu. Zresztą, to kotek specyficzny, o bardzo wrażliwym "systemie nerwowym", ona nie wychodzi z kąta, kiedy przychodza do nas goście, a Asza jest w domu non-stop i wyraźnie ją przeraża. No i to syjamka - kto ma, ten wie, że to koty wyjątkowo ruchliwe, latające po ścianach i to pewnie tez jest powód, dla którego Asza ją goni. Pozostałych dwóch kotów, dachowców-leniwców, raczej nie rusza, bo one całe dnie spią.

Domek musi się szybko znaleźć!!!!!!!!!!!!!

Guest kasia mierzejewska
Posted

Dzięki za informację - wrzuciłam tam Aszę.

Guest kasia mierzejewska
Posted

Podrzucam Aszę. Nie wiem, co się z nią dzieje. Dziś wpadła dosłownie w szał na widok syjamki. Kicia przerazona wbiegła na lodówkę. Pomocy!!!!!
Sprawa jest o tyle dziwna, że na dwa pozostałe koty w ogóle nie zwraca uwagi. Mało tego, mogą wyjadać jej jedzenie z miski w jej pobliżu, a ona nic. Zero reakcji.
CO mam zrobić? Poproszę o jakieś praktyczne rady nauczenia jej miłości do syjamki.

Błagam o dom/tymczas dla ASzy.

Posted

Kasiu, zajrzyj jeszcze do tego wątku -

http://www.dogomania.pl/forum/f97/krakow-onek-suczka-do-6-lat-poszukiwana-147147/

Nie tylko w pierwszym poście - dalej też są informacje.

Na naukę miłości potrzeba niestety czasu i nie da się tego szybko zrobić. Kiedy kot ucieka i się gorączkuje - pies go goni. Dlatego Asza innych kotów nie rusza. Pewnie Ty też jesteś już zniecierpliwiona i zestresowana - bo miało być inaczej.

Zrobiłaś dla Aszy bardzo wiele i jesteś bardzo dzielna !!! Wielki szacunek dla Ciebie. Trzymaj się jeszcze - z pewnością uda się znaleźć domek.

Wydaje mi się, że Beka zajmuje się owczarkami, pisała w tym wątku. Może ona coś wymyśli ....

Ja trzymam za Was kciuki - żeby się wszystko ułożyło :lol:

Guest kasia mierzejewska
Posted

Dzięki Nemi, wkleiłam Aszę do tego wątku. Jednak ja juz straciłam nadzieję. Asza raczej nie przypada do gustu innym ludziom. Nikt nie oddzwania drugi raz. Nie wiem, o co chodzi.