Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='anawa']Jaki samochód? I kiedy jedziecie?[/QUOTE]

Jedziemy 12 lub 13 lutego , mówiłam Ci przecież. A pojedziemy Rav 4:eviltong:..tym dużym 5 drzwiowym i Atos będzie miał wygodnie:p

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Leyla']Jedziemy 12 lub 13 lutego , mówiłam Ci przecież. A pojedziemy Rav 4:eviltong:..tym dużym 5 drzwiowym i Atos będzie miał wygodnie:p[/QUOTE]

Ale najpierw będzie wizyta przedadopcyjna?

Posted

[quote name='magda222']Ale najpierw będzie wizyta przedadopcyjna?[/QUOTE]
Tak, w najbliższą sobotę (6 lutego) :) Leyla jest już umówiona z Lipizzan :multi:

Posted

[quote name='anawa']Super!!! Ja wiem, że 12 lub 13 ale myślałam, że już wiesz dokładnie. Dla mnie piątek czy sobota to wielka różnica.........[/QUOTE]

My same jeszcze nie wiemy, mamy się dokładnie umówić na spotkaniu. Tak a propos tego co napisała Leyla to po pierwsze niech szykuje dobre buty bo najpierw trochę przegonię po przyszłych miejscach spacerowych Atosa, a potem będzie dobra wyżerka. :p:eviltong::eviltong::eviltong:Nie po wszystkich miejscach cię przegonię bo wyzionełybyśmy ducha.:diabloti: Przy okazji specjalnie wezmę od rodziców Czarę na jeden dzień pochwalę się a co?:evil_lol: Żeby Leyla widziała z kim się będzie ATos zadawał w weekendy. Mam nadzieję, że Atos razem z CZarą nie przyprawią mnie o zawał. Tak jak kiedyś Czara. Jak jeszcze mieszkałam u rodziców to chodziłam z nią wałem w stronę siekierek. Było tam gospodarstwo gdzie były kury. Pewnego dnia te kury przelazły przez ogrodzenie, ale że stały to CZara,która szła luzem obok mojej nogi, zostawiła je w spokoju. Parę metrów dalej łaził samotnie kogut i ten na widok psa zaczął uciekać. A Czara fru za nim. Wleciała do ogrodu obok, któy był otwarty (to była jakaś firma) i upolowała tego koguta. Latała z nim w pysku taka szczęsliwa. :mad::mad::mad:Ja myślałam, że trupem padnę. Pewnie nie rozumiała o co mi chodzi przecież upolowała mi obiad, a ja się czepiam. :diabloti::diabloti:Na szczęście puściła tego koguta i on przefrunął ogrodzenie. A potem myślałam, że CZarę przerobię na kaszankę.

Posted

[quote name='agata51']Przecież kogut przeżył, więc o co tyle krzyku?! ;) Kury gonić - sama radość!

TAAAA. :angryy::angryy::angryy:Ja ma tylko nadzieję, że jak będę z nimi chodziła razem na spacery to nie będą mi urządzać polowań. Wszystkie psy (a miałam ich kilka) nie znosiły kotów.:evil_lol: Regularnie je goniły i tę nienawiść przekazują sobie z pokolenia na pokolenie. Nie robią im krzywdy po prostu lubią je pogonić ot tak dla sportu. Wtedy myślą sobie, że jest porządek:diabloti: Czara jak zobaczy kota to dostaje amoku i nagłego napadu głuchoty.:mad::mad: Jestem ciekawa jak będzie z Atosem czy też przejmie te tradycję:mad:

Posted

Lipizzan, jak to wszystko czytam co piszesz, to wprost uwirzyć nie mogę.... Nasz Atos ,który tak długo czekał na Ciebie, doczekał się... Wiedziałyśmy ,że gdzieś jest jego Pani ,tylko jeszcze nie zdążyła Go zobaczyć. Ciężkie i pełne samotnego smutku było jego życie, ale teraz wszystko się zmieni.

Posted

[quote name='Leyla']Lipizzan, jak to wszystko czytam co piszesz, to wprost uwirzyć nie mogę.... Nasz Atos ,który tak długo czekał na Ciebie, doczekał się... Wiedziałyśmy ,że gdzieś jest jego Pani ,tylko jeszcze nie zdążyła Go zobaczyć. Ciężkie i pełne samotnego smutku było jego życie, ale teraz wszystko się zmieni.

Moje życie też było pełne smutku i łez. Na wątku bojki
http://www.dogomania.pl/threads/174964-Maltretowana-gA-odzona-bita-przez-rok-W-depresji-Pilnie-zbieramy-na-hotel-dla-Bojki/page22

Pod jednym z postów przeczytałam:

Droga, po której razem z człowiekiem idzie pies, przestaje być drogą samotną.

Między innymi to jest jeden z powodów, dla któego chciałam adoptować psa. Atos będzie dla mnie takim psim terapeutą. Więc pomożemy sobie na wzajem.:loveu:

Posted

Przepraszam ze zapytam na wątku, Lipizan bo nie bardzo zrozumiałam ....Czy życie pełne łez i smutku to tyczy się suni Bojki , Czy nowej Pani atosa nie daj Boze ?
Przepraszam jeśli Cię uraziłam

Posted

[quote name='funia']Ale fajnie to czytać ,
Leyla nastrzelaj fotek bo nie wytrzymam muszę zaraz zobaczyć w sobote jak mój ukochany Atosik odnajduje swego człowieka.[/QUOTE]
Podaj mi Funieczko swojego maila a zatkam Ci skrzynkę zdjęciami:eviltong:

Posted

[quote name='Lipizzan'] Wszystkie psy (a miałam ich kilka) nie znosiły kotów.:evil_lol: Regularnie je goniły i tę nienawiść przekazują sobie z pokolenia na pokolenie. Jestem ciekawa jak będzie z Atosem czy też przejmie te tradycję:mad:[/QUOTE]
Niestety sama będziesz musiała się o tym przekonać :) Atos nie był "sprawdzany na koty" bo u Jamora ich nie ma :)

Posted

[quote name='Leyla']Podaj mi Funieczko swojego maila a zatkam Ci skrzynkę zdjęciami:eviltong:[/QUOTE]
Mam nadzieję, że moją też, no chyba, że się spotkamy u Jamora i zobaczę to na własne oczy :)

Posted

[quote name='Szarotka']A moje wszystkie psy byly wychowane z kotami i koty rzadzily :):)[/QUOTE]
Tak, jak u mnie ............ :)
Szarotka, Ty wiesz, co my musimy teraz zrobić, jak Atos pójdzie do domku? Bierzemy się za Rufusa!!!

Posted

Rufus i Lando:):)
Lando to juz siedzi w DT prawie rok:-o:-o:-o
7 miesiecy u Wiosny a chyba 4 u Jamora, to dopiero recydywista :razz::razz::razz:
ale jego to by trzeba w parze z Zorza wyadoptowac. Mogly by czegos pilnowac :):):cool3::cool3::cool3:
Rufus do dla jakiegos co lubi chodzic :):)

Posted

[quote name='Szarotka']Bylam z wizyta u Rufus, ma szanse na adopcje :):)[/QUOTE]
Ja jeszcze nie byłam. Jutro wpadnę ale cieszę się, że zapaliło sie dla niego jakieś światełko. Niestety, to nie pierwszy raz.......