Inez Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Oto co się wydarzyło przedwczoraj, dwie ulice dalej odemnie :angryy: [B]Policja szuka sprawcy bestialskiego podpalenia psa w windzie jednego z bloków w Szczecinie. Wszystko działo się we wtorek wieczorem. Lokatorka bloku usłyszała wycie psa. Wyszła więc na korytarz. W jadącej w górę windzie zobaczyła płonące zwierzę - podaje "Głos Szczeciński". [/B] Kobieta wiele nie myśląc zatrzymała windę ściągając ją na swoje piętro. Szybko ugasiła ogień na ciele psa. Na miejsce przybył pracownik schroniska dla zwierząt. Spaniel został zabrany i opatrzony przez weterynarza. Na szczęście odniósł niewielkie rany. Może powrócić do swoich właścicieli, którzy kilka dni temu zabrali go ze schroniska. Jak wstępnie ustalono, czworonóg podczas spaceru prawdopodobnie oddalił się od właściciela i zagubił. Ufny powrócił w rejon gdzie ma nowy dom, ale tam został brutalnie potraktowany. Zgodnie z ustawą o ochronie zwierząt, za znęcanie się nad zwierzętami grozi kara grzywny lub pozbawienia wolności do roku. Natomiast za szczególne okrucieństwo nad zwierzętami grozi nawet do 2 lat pozbawienia wolności. Policja wyjaśnia okoliczności tego czynu oraz ustala sprawcę. Policjanci apelują do wszystkich osób, które mogą wiedzieć jak doszło do tego zdarzenia o zgłaszanie się do Komisariatu Policji Szczecin Nad Odrą lub telefonicznie pod numer [B]997 [/B]lub [B]112[/B] [URL="http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019387,title,Podpalil-psa-i-plonacego-wyslal-winda-na-10-pietro,wid,11253283,wiadomosc.html?ticaid=1845e&_ticrsn=3"]Zwyrodnialec podpali? psa i wys?a? wind? na 10 pi괲o - Wiadomo?ci - WP.PL[/URL] Quote
fistaszek1985 Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 szok brak słów dobrze tylko, że pies cały Quote
Slomka22 Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 ja bym temu gosciowi to samo zrobila moze by poczul to co czulo to biedne zwierze Quote
karkakarka Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 słyszałam o tym - mówili w wiadomościach. Co to za potwór musiał być :angryy::angryy: Quote
birma74 Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Co się dzieje z tym światem,takich palantów powinno się utylizować:angryy: Quote
Ajula Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 niewiarygodne co się w tych chorych ludzkich mózgach lęgnie :2gunfire: Quote
Dog Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 brak slów, co Ci ludzie mają w głowach :angryy: kretyn, powinien zostac potraktowany tak samo, jak ten biedny pies ;/ Quote
Martyna&Zara Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Biedny piesek:-( A do tego co to zrobił nie mam słów... Na szczęście są emotikonki!:angryy::mad::olympic::snipersm: Quote
Della Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 boze...nie dopomyslenia ze ludzie moga byc az tak okrutni !! wstrzasnelo mna normalnie! :madgo: Dobrze ze pieskowi sie nic powaznego nie stalo! Quote
phase Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 `. Słyszałam o tym w "polsacie" Jak zobaczyłam tego psa to takiego wnerwa dostałam, że gdyby zobaczyłam tego palanta, który to zrobił to o Boże !!!! :angryy::angryy::angryy: Normalnie brak słów na takich debili. Kary powinny być o wiele większe. A najlepiej, by było gdyby ten "właściciel" przeżył to samo na własnej skórze. Kurcze aż mnie nosi bo jak sobie pomyślę, że wokół mnie są tacy "ludzie" to dzięki za taki swiat... Mam nadzieję, że w końcu politycy zwrócą na to uwagę i zrobią cś w tym kierunku, by zaostrzyć takie zachowanie.! Quote
Daga&Maks Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 co za zwyrodnialec :angryy::angryy::angryy: tacy ludzie nie powinni mieć prawa do posiadania zwierząt :pissed: całe szczęście że psu nic poważnego się nie stało mam nadzieję że ten palant dostanie jak najwyższą karę w co jednak wątpię bo to polska :shake: Quote
jmw Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Polska... co się dziwić, zapłaci 100 złotych i dadzą mu spokój... Quote
phase Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 [quote name='Daga & Maks']co za zwyrodnialec :angryy::angryy::angryy: tacy ludzie nie powinni mieć prawa do posiadania zwierząt :pissed: całe szczęście że psu nic poważnego się nie stało mam nadzieję że ten palant dostanie jak najwyższą karę w co jednak wątpię bo to polska :shake:[/quote] `. Właśnie... Polska. :-? Pies jest teraz chyba w klinice i tam się kuruje. Jak go zobaczyłam to wg mnie on cudem żyje. :shake: Taki piękny pies. No kurcze aż brak słów by to opisać. Oby ten "człowiek" dostał za swoje !! Quote
Arwilla Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Czytaliście w ogóle ten artukuł, czy tylko nabijacie posty? Wyraźnie jest napisane,że to KTOŚ NIEZNANY podpalił psa, którego niedopilnowali właściciele i który się zgubił....:roll: Sprawa pewnie skończy się jak zwykle... czyli, albo nie znajdą sprawcy, bo "nikt nic nie widział", albo znajdą i dostanie "ogromny mandat"...czyli może 100zł?...:shake: Quote
Divi Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 [quote name='Arwilla']Czytaliście w ogóle ten artukuł, czy tylko nabijacie posty? Wyraźnie jest napisane,że to KTOŚ NIEZNANY podpalił psa, którego niedopilnowali właściciele i który się zgubił....:roll: Sprawa pewnie skończy się jak zwykle... czyli, albo nie znajdą sprawcy, bo "nikt nic nie widział", albo znajdą i dostanie "ogromny mandat"...czyli może 100zł?...:shake:[/QUOTE] Dokładnie tylko jest jeszcze jedna kwestia. Pies był wzięty nie dawno ze schroniska czemu chodził luzem ehh właściciel nie powinienem puszczać psa wolno. Uważam, że właściciel też powinien ponieść jakieś konsekwencję. Quote
Asia & Ginger Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Zabiłabym gołymi rękami!!! :angryy: :angryy: :angryy: Biedny spanielek... :placz: :placz: :placz: Quote
stratoos Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 Biedny psiak. Kilka dni w nowym domu, miał nadzieje, że teraz wszystko będzie dobrze, że znalazł kochającą rodzinę i jakiś zwyrodnialec znowu burzy jego wiarę w człowieka jako przyjaciela, pana i opiekuna, który nigdy go nie skrzywdzi i nikomu na to nie pozwoli. Coż zawinił pies, że jakiś niezrównoważony psychicznie człowiek zdobył się na coś takiego? Ciekawe czy w ogóle złapią tego faceta (lub kobietę)... :shake: A nawet jak to zrobią to być może wlepią mandat na śmieszną kwotę lub karę w zawieszeniu, jak to w Polsce bywa z takimi przypadkami. :angryy::angryy: :mad: Quote
_ogonek_ Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 Boże... :shake: Biedny psiaczek...Zabiłabym normalnie :-( Może to ktoś z mieszkańców osiedla tak załatwił psiaka? Albo jakaś młodzież? Quote
kinga-kinia Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 O matko :-( aż mi się słabo zrobiło i normalnie łzy w oczach mam :-( czemu takie okrucieństwa na zwierzętach się dzieją czemu są tak małe kary za te przestępstwa ...takich ludzi jak ten zwyrodnialec to powinno od razu przy porodzie się eliminować :angryy: Quote
Asia & Ginger Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 Znalazłam filmik w necie: [url=http://wyborcza.pl/10,91676,6758005,______7_71MB.html]Piesek cudem uniknął śmierci | wideo - podpalił psa, pies, bestialstwo, okrucieństwo[/url] Biedactwo... :-( Quote
Daga&Maks Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 [quote name='kinga-kinia']takich ludzi jak ten zwyrodnialec to powinno od razu przy porodzie się eliminować :angryy:[/QUOTE] a jak stwierdzić czy dziecko wyrośnie na takiego zwyrodnialca.Po za tym to że niektórzy ludzie wyrastają na coś takiego to też wina rodziców którzy nie wychowali dziecka jak należy :shake: to smutna prawda ale niektórzy rodzice potrafią nawet grzeczne dzieci przemienić w potwory :shake: Quote
Rahl Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 Po prostu przerażające. Biedny spanielek, ledwo udało mu się znaleźć nowy dom, a ktoś go potraktował w tak tragiczny sposób... Mam nadzieję, że znajdą sprawcę. Chociaż co to da, skoro dostanie "ogromną" karę 100zł (chociaż jak w artykule podają grożą mu 2 lata więzienia - ktoś w to wierzy? chyba, że w zawieszeniu na miesiąc :roll:...) i dalej będzie znęcać się nad zwierzakami... Quote
Olka_Olga Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Ludzie coraz bardziej zaskakują swoją "pomysłowścią". Nasuwa mi się wniosek, że wiele ludzi powinno szukać pomocy na oddziałach zamkniętych lub u psychiatów :shake: Szkoda słów na komentowanie takich "wybryków' - tu potrzebne są działania ; odpowiednie dla takich osobników ... Quote
Recommended Posts