Ziutka Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 [quote name='3 x']tylko ja bym poprosiła takie smaczki żeby on poczuł: ucho, racica, tchawica, kość [/QUOTE] Zamówiłam racice, uszy i kości ;) Quote
3 x Posted November 14, 2012 Author Posted November 14, 2012 [quote name='Ziutka']Zamówiłam racice, uszy i kości ;)[/QUOTE] dziekujemy :) jak dojdą damy znac :) czytałam u Soemy, ze bedzie wyprzedawac smierdziele ;) btw: szukamy BDT (za zwrot karmy i weta) dla suni w typie boksera (tak mało w typie ale najbliżej jej do boksera) [IMG]http://img24.imageshack.us/img24/5258/sunia1j.jpg[/IMG] albo domu dla Freda, wtedy zostanie tylko przekonanie Gremlina, że małe beżowe to prawie jak duże czarne Quote
Ziutka Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 [quote name='3 x']dziekujemy :) jak dojdą damy znac :) czytałam u Soemy, ze bedzie wyprzedawac smierdziele ;) [/QUOTE] No to podrzuć link jak juz będzie bazarek :) [quote name='3 x']albo domu dla Freda, wtedy zostanie tylko przekonanie Gremlina, że małe beżowe to prawie jak duże czarne[/QUOTE] Mogę już zacząć ogłaszać Fredzia jak coś ;) Ale myślę, że Grem nie da się tak łatwo oszukać, że małe beżowe to prawie jak duże czarne :cool3: Quote
3 x Posted November 14, 2012 Author Posted November 14, 2012 (edited) [quote name='Ziutka']No to podrzuć link jak juz będzie bazarek :)[/quote] zaraz do niej napiszę czy będzie wystawiała na bazarku czy mozna się podpiąć pod stary [quote] Mogę już zacząć ogłaszać Fredzia jak coś ;) Ale myślę, że Grem nie da się tak łatwo oszukać, że małe beżowe to prawie jak duże czarne :cool3:[/QUOTE] daj nam czas do weekendu ;) zobaczymy co i jak z kuleniem, bo on tak ma ze raz kuleje a raz nie mam filmik ale nei umiem obrócić najwyżej wstawię zaraz nieobrocony, tam widac jak chodzi co do Grema, dlatego szukamy czegoś nie u nas ;) ale poważnie to myślę, że da się przekonac, bo sunia jest bardzo miła, radosna, lgnie do ludzi na psy warczy ale to jak dostała jedzenie w wiaderku to broniła - i się jej nie dziwię no i co najważniejsze strasznie nam jej szkoda i myślę że "szkoda" może być ważniejsza niz kolor, długość sierści i waga oczywiście w tym jednym jedynym przypadku ;) [quote name='ostatniaszansa']Oczy przecieram, raz , drugi i nadal do mnie nie dociera:hmmmm: yyyyyyyyy Fred boguszycki Fred jest u Ciebie Gosiu w domu ??? :crazyeye: i tak sobie grzecznie leży jak go wyczesują??? a może mógłby coś szepnąć swojemu upartemu synalkowi Frodo , żeby też dał się tak wyczesywać bo spiernicza gdzie pieprz rośnie jak zobaczy szczotkę , do dokładnego wyczesania trzeba było go spremedykować z 10 kg kudłów było . Ewa[/QUOTE] o masz, nie zauwazyłam wogole wczensiej tego wpisu tak Ewo, fredzioch został mieszczuchem na dzień dobry miał zaserwowane wizytę wet z ważeniem zaraz potem oddredzanie przez 3 godz a na koniec Grem wsadził go do wanny i Fred został wyprany i smiem twierdzić, że po pierwszych dniach pobytu u nas największym wrogiem, złem i trauma były dla niego schody :evil_lol: teraz schody i winda sa ok, ale podjazd dla inwalidów na klatce - o matko co to za zło :D jeszcze w dół po nim zejdzie z rezpedu chyba ale w górę nie ma, siada i siedzi :D jak pluszowy misiak :D i ani drgnie bo to przeciez podjazd i to pod górę :D i jeszcze filmik ze spaceru, odwróćcie sobie monitory ;) dzisiaj Fred szedł w miarę żwawo, na koniec jak zaczełam go filmować od przodu to zaczał podbiegać, żebym mu nie uciekła czy inny grzmot ;) [video=youtube;SEpRgoaj0UI]http://www.youtube.com/watch?v=SEpRgoaj0UI&feature=youtu.be[/video] Edited November 14, 2012 by 3 x Quote
3 x Posted November 14, 2012 Author Posted November 14, 2012 [quote name='APSA']Ja tam mu się nie dziwię, na jego miejscu też bym sobie nie dała wmówić, że jestem inwalidą :eviltong: Chodzi ogólnie ciężko. Dysplazji to on przypadkiem nie ma? [/quote] APSA, nie wiem, bedziemy go jutro doszczepiac to i się wypytamy co i jak poki co nie chcielismy go dodatkowo stresowac kolejnymi wizytami u weta myślę, że tydzień w tą tydzień w tą z wizytą wet aż takiej róznicy mu nie zrobi ;) [quote] Morisowa, i na co było zostawiać sobie tę drobnicę? Oddałabyś, to i miałabyś miejsce na Freda. A i rodzina by się pewnie ucieszyła, jakby było w domu mniej psów ;)[/QUOTE] może magda ma nieustawne mieszkanie i drobnicę rozstawia po kątach w różnych częściach a Fred to już jak porządny mebel ;) miejsce musi miec ;) a że my za duzo innych mabli nie mamy to ma miejsca do wyboru do koloru (dobra z tym kolorem to przesadzilam ;)) Quote
obraczus87 Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 To ja sobie zapiszę wątek 'czarnego' Freda ;) Quote
Gremlin Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 VETO :mad: Musi być czarne i już (jakby nie patrzeć, to Fred ma czarną kufę :eviltong: ) Fredzicho pokulawuje na prawą przednią łapę, po rozmasowaniu - mniej. Raczej go to nie boli, bardziej przeszkadza. Dzisiaj wyczyniał nieziemskie harce ze szwajcarką i mixem goldena z labradorem. No dosłownie szczeniak, a nie poważny, sześcioletni kaukaz. Aż miałem ochotę puścić go luzem, żeby się wyszalał, ale... miałem obawy, czy nie pójdzie zwiedzać okolicy mając w poważaniu moje wołania :diabloti: Więc info do infa - szukamy domu najlepiej z innym psem/psami. Quote
3 x Posted November 15, 2012 Author Posted November 15, 2012 [quote name='Ziutka']Jak tam Fredziowi minęła noc ? chrapał ;) strasznie chrapie :evil_lol: jeszcze kilka zdjęć z akcji "jem wędzone ucho" uszko uciekło :( edit. u potworki tez sa nowe zdjęcia jakby ktoś chciał zajrzeć ;) Quote
Ziutka Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Ale słodka mina :loveu: oć uszko...oć, nie uciekaj no mi :evil_lol: to brykam do potworki :) Quote
Gremlin Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 [quote name='3 x']chrapał ;) strasznie chrapie :evil_lol: [/QUOTE] Chrapał, bo się zmęczył, jak "ganiał" z sukami :D Quote
Ziutka Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 [quote name='Gremlin']Chrapał, bo się zmęczył, jak "ganiał" z sukami :D[/QUOTE] Szkoda, że tego nie nagraliście :eviltong: Quote
3 x Posted November 15, 2012 Author Posted November 15, 2012 [quote name='Ziutka']Szkoda, że tego nie nagraliście :eviltong:[/QUOTE] nagramy w weekend jak spotkamy psiaki w lesie i wezmiemy Freda na linkę, bo coś Grem wspominam że się dziwnie czuł tak przyczepiony na końcu smyczy jak Fred hasał ;) Quote
Gremlin Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 No... no bo ono tak stało... i mnie wołało i nie mogłem się jemu oprzeć to naprawdę nie moja wina... Quote
Ziutka Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 Wie chłopak co dobre :) Rozkręca się powoli...na spacerku już zaczyna "biegać" :diabloti: Zajmuje wyrko - jest ok :eviltong: Quote
3 x Posted November 16, 2012 Author Posted November 16, 2012 [quote name='Gremlin']No... no bo ono tak stało... i mnie wołało i nie mogłem się jemu oprzeć to naprawdę nie moja wina... http://img203.imageshack.us/img203/8907/20121116084145.jpg tja, a ja kurna skanuję opis wizyty jaki to psiurek nie jest chory i co mu tam w stawach nie strzyka i ze wogole po wizycie u weta wszedł podjazdem dla inwalidów czyli wg Apsy musiał się poczuc jak inwalida i wogóle ech, na dzień was nie można zostawić samych w mieszkaniu a powinnam wiedzieć, że to się może źle skończyć ;) ech z zroką było jeszcze gorzej Quote
3 x Posted November 16, 2012 Author Posted November 16, 2012 (edited) [quote name='Ziutka']Czyli z łapką wsio ok ? :) nie do końca ma podejrzenie zapalenia pochewki ścięgna dwugłowego, znaczy jak mu wyginał wet łapę to tak jakby u nas bolało go w ramieniu gdzie jest przyczepiony biceps dostalismy lek ale jeszcze nie wykupilismy, bo w pobliskiej aptece nie było mamy podawać mu przez 14 dni i potem się pokazac zaprosili nas też na echo serca, żeby wykluczyc podejrzenie kardiomiopatii znaczy te stłumienia nad sercem co sa w opisie mogą nie oznaczać nić ale moga też oznaczać coś poza tym napisali Fredowi w karcie: Nowy piesek u Państwa w domu nie wiem czy to już podchodzi pod zbieractwo czy nie ? :evil_lol: co najważniejsze całą wizytę i wyginanie łap Fred był bez kagańca! co prawda przy szczepieniu zostaliśmy poproszeni o przytrzymanie głowy ale nie było takiej potrzeby bo Fredzioch nawet nie drgnał Fred dostał też tabl. na odrobaczenie do auta, naprowadzony, wskakuje już sam wyskakiwanie idzie mu jednak znacznie lepiej ;) wogóle wet btł zachwycony Fredem choć się przyznał, że owczarki kaukaskie to jedyne psy których się "boi" chcielismu mu go opchnąć ale tradycyjnie nie chciał Fred zrobił akcję pt. "oć, oć, nie uciekaj mi okruszku smaka" czym roz*******ił wszystkich w gabinecie do reszty ;) poniżej skan z wizyty i paragon, jakby ktoś chciał się dorzucić będe wdzięczna albo jakiś bazarek na Freda może zrobić? albo allegro z podpisu rozpropagować? poki co zapłacilismy karta kredytową :roll: ps. jakbym coś przekręciła to zaraz mi grem napisze na komunikatorze i będe najwyżej edytowac post Edited November 16, 2012 by 3 x Quote
obraczus87 Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 Czy ja dobrze widzę??? :-o:-o:-o:-o nieeee, na wzrok w tej ciąży mi sie chyba rzuciło... :evil_lol: Quote
Ziutka Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 [quote name='Gremlin']Fred mówi: DZIĘKUJĘ :loveu: Znaczy się, już doszły ? :cool3: Quote
Gremlin Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 [quote name='Ziutka']Znaczy się, już doszły ? :cool3:[/QUOTE] Jak widać na załączonym obrazku :D PS. własnie skończył się rozprawiać z raciczką PPS. czyli taka raciczka to pół godziny zajęcia ;) Quote
Ziutka Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 [quote name='Gremlin']Jak widać na załączonym obrazku :D PS. własnie skończył się rozprawiać z raciczką PPS. czyli taka raciczka to pół godziny zajęcia ;)[/QUOTE] Ciekawe jak mu pójdzie z penisami od Soemy ;) Są długiiieee....grube...i twarde :diabloti: Podeślijcie mi jeszcze raz swój adres (już usunęłam z pw) i numer telefonu, bo przyjedzie niespodzianka i musze podać tel. kurierowi ;) Quote
3 x Posted November 16, 2012 Author Posted November 16, 2012 [quote name='Ziutka']Ciekawe jak mu pójdzie z penisami od Soemy ;) Są długiiieee....grube...i twarde :diabloti: Podeślijcie mi jeszcze raz swój adres (już usunęłam z pw) i numer telefonu, bo przyjedzie niespodzianka i musze podać tel. kurierowi ;) mam tylko nadzieję iż nie jest to "paleta z wielką kudłata przesyłką" do towarzystwa Fredowi ;) Ziutka, w weekend mam zamiar obfocić Fredziocha do ogłoszeń a nuż się uda, żeby grzał dupine nie na moim łóżku bo jak się patrzę na to zdjęcie to mnie mierzi ;) Quote
Ziutka Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 [quote name='3 x']mam tylko nadzieję iż nie jest to "paleta z wielką kudłata przesyłką" do towarzystwa Fredowi ;) Nie, to nie wielka kudłata przesyłka ;) nie martw się :cool3: [quote name='3 x']Ziutka, w weekend mam zamiar obfocić Fredziocha do ogłoszeń a nuż się uda, żeby grzał dupine nie na moim łóżku bo jak się patrzę na to zdjęcie to mnie mierzi ;) Cykaj ino najpiękniejsze :loveu: Ta fotka na łóżku jest śliczna, super się prezentuje na niej - a raczej na TWOIM łóżku :evil_lol: Quote
Recommended Posts