Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gdyby tak czas pozwolił... jakoweś zdjęcia chlopaków ? Tak cicho, nieśmiało rzucam ... Zapomnieć Freda? JA?! toż to pierwszy pies ,który jak ja pierwszy raz zawitałam do Boguszyc cicho podszedl i zaczął mnie lizać po ręku. A ówczesna Pani Prezes malo nie zemdlała " kto wypuścil tego psa "?!!! Jego wszyscy sie boją.:diabloti: Ja nie :) To była moja mizianka . Pewnie i brak świadomości - rasa, charakter ,itp, itd. Zawsze w stosunku do mnie był przyjaźnie nastawiony no czasami bywał znudzony i mial moją osobe w poważaniu a i jak wiecie bezczelnie sobie mnie naznaczył , obsikując nogę :angryy: Baca ...miałam z nim styczność podczas obserwacji jakiej był poddany po pogryzieniu. Taki wielki pluszak , ale z szacunkiem i dystansem do niego podchodziłam.
Będziemy zaglądac bo jakby inaczej a jak sakiewka jakimś grosikiem sie napełni wesprzemy chłopaków na miarę możliwości. W ramach rewanżu również serdecznie zapraszamy na nasze wątki :lol: Ewa

Posted

Ja choć żadnego z kaukazów nie znam osobiście, to bardzo zapadły mi w serce........po prostu te psy maja w sobie coś magnetyzującego, nie sposób przejść obok obojętnie.

3x, a czy wpłaty deklaracji można jeszcze na stare konto?

Posted

uzona napisał(a):
Ja choć żadnego z kaukazów nie znam osobiście, to bardzo zapadły mi w serce........po prostu te psy maja w sobie coś magnetyzującego, nie sposób przejść obok obojętnie.

3x, a czy wpłaty deklaracji można jeszcze na stare konto?

można
choć wolimy na nowe - jest łatwiejsze do ogarniecia

jakby coś to oba są podane w pierwszym poście
to logistycznie łatwiejsze do ogarnięcia jest wytłuszczone

co do kaukazów zgadzam się całkowicie - mają w sobie to coś :)

Posted

3 x napisał(a):
co do kaukazów zgadzam się całkowicie - mają w sobie to coś :)

Są dostatecznie pojemne aby nie tylko to coś, ale i wiele innych cosi zmieścić :-0 dlatego kochamy je za te cosie i wiele miejsca w sercu, którego łatwo nie oddają.

Posted

[quote name='Aziza']Moja deklaracja od dziś będzie trafiać na nowe konto.

dziekujemy :)

coś cisza na watku
u chłopaków bez zmian
wiem ze byli państwo zainteresowani Fredem
ale czy coś z tego wyjdzie to czas pokaze
pewnie juz po Nowym roku będzie pokazywac
ale kciuki mozna trzymac cały czas
moze się nei rozmyslą i to bedzie ten dom dla Freda ten jedyny i właściwy?

poki co zanim zaciśniecie kciuki, moze ktoś ma ochote poreklamowac allegro fundacyjne?
allegro FZNJR - świeczniki róże - 19,99 zł
na jakiś innych forach, portalach społecznościowych itp?

Posted

Niech w Nowym Roku -
świat będzie dla Ciebie,

pełen ciepła...
radości...i Przyjaciół...
A w Twoim domu niech nigdy nie zabraknie:
miłości...serdeczności...
pogody ducha...
i zrozumienia...oraz wszelkiego dobra!
Najwspanialszego...
Pełnego uroku -
Nowego Roku 2011!!!
By miłość królowała!
By radość panowała!
By szczęście Ciebie szukało!
I zdrowie dopisywało!"

Posted

Nie było mnie na dogo trochę ...;)
Ponad pół roku :oops:

Zacznę więc od życzeń.
W Nowym Roku życzę wszystkim dużo zdrowia, szczęścia i słońca każdego dnia oraz spełnienia najskrytszych marzeń.
Mam nadzieję, że ten rok będzie dla wszystkich lepszy i łaskawszy od poprzedniego i nie przyniesie niespodzianek w postaci kataklizmów, powodzi i innych pyłów wulkanicznych.

To, że wróciłam na dogo i do własnego domu zawdzięczam Wam, przyjaciołom z dogo i miau a także osobom, które znam tylko wirtualnie albo wcale .
Wszystkim , którzy choć w najmniejszym stopniu się do tego przyczynili ogromnie dziękuję .:calus:

Dzięki łańcuszkowi różnych osób udało się zorganizować pomoc dla zwierząt, karmę, żwir na drogę, nowe rury do wody, generator prądotwórczy i wiele innych rzeczy.
Dzięki Wam zwierzęta przebywające pod moją opieką przeżyły ten ciężki okres bez szwanku na zdrowiu z pełną miską i żłobem i niezbędnymi lekami. Dzięki Wam przeżyłam ja i to dosłownie.

Nie sposób wymienić tutaj wszystkich, ale każdemu bardzo, bardzo dziękuję.
Dziękuję Gosi - 3 x i Ani – Anna33 za prowadzenie moich wątków, bazarki, pośredniczenie między mną a resztą świata kiedy nie byłam odcięta od netu, prądu i jakiejkolwiek cywilizacji.
Dziękuję Małgosi, że przygarnęła mnie pod swój dach gdy zostałam ewakuowana z własnego domu
i za to, że woziła mnie z jedzeniem do pozostawionych zwierząt do czasu aż nie udało się wydostać z przepaści mojego samochodu.
Dziękuję , że Ksera wykazała się uporem większym niż moje kozy i dała radę w szalejącej ulewie i błocie do kolan dociągnąć je siłą kilometr do swojego auta, żeby zabrać do domu.

Dziękuję, dziękuję, dziękuję

Mogłabym tu pisać i pisać do rana, ale chyba nie ma sensu zaśmiecać wątku i wracać do starego roku. Cieszę się, że się skończył :evil_lol:

Jeszcze raz bardzo wszystkim dziękuję i życzę cudownego 2011 roku. :BIG:
Jesteście niesamowici .

Posted

Mogłabym tu pisać i pisać do rana, ale chyba nie ma sensu zaśmiecać wątku i wracać do starego roku. Cieszę się, że się skończył

Biafra, ty się tak nie ciesz - przed tobą nowy rok. Wszystko przed tobą. Przepraszam, w takich sytuacjach wisielczy humor mnie ratuje. A pomiziaj ode mnie Bacę i Freda. To jedyne kaukazy w moim życiu. Mam nadzieję, że ostatnie. Przecież ja się ich panicznie boję!!!

Posted

[quote name='agata51']

Biafra, ty się tak nie ciesz - przed tobą nowy rok. Wszystko przed tobą. Przepraszam, w takich sytuacjach wisielczy humor mnie ratuje. A pomiziaj ode mnie Bacę i Freda. To jedyne kaukazy w moim życiu. Mam nadzieję, że ostatnie. Przecież ja się ich panicznie boję!!!
ech
przecież to takie urocze psiaki :)
zwłaszcza Baca :)

Posted

Agata51, bać się boguszyckich kaukazów po półtorocznym pobycie u Biafry ???!!!!
Mamy jeszcze w typie kaukazów ; Froda ( syna Freda) i Lewego - sam urok i łagodność :lol:
Biafra, oczom nie wierzyłam jak zobaczyłam wpis, wróciłaś do żywych :evil_lol: :multi:
I znowu jęczymy o aktualne zdjęcia Freda i Bacy dla p. Józefa dla nas oczywiście też .
Pozdrawiamy z Nowych Rokiem, ma być lepszy, ludzie mają być lepsi, no tak sobie marzę a co!
Ewa

Posted

agata51 napisał(a):
. A pomiziaj ode mnie Bacę i Freda. To jedyne kaukazy w moim życiu. Mam nadzieję, że ostatnie. Przecież ja się ich panicznie boję!!!

Agatka, to żebyś się oswoiła z kaukazami, to zapraszam w połowie stycznia do mnie na wieś. Mam takiego mini kaukazka. Mix kaukaza chyba z jamnikiem. Ten z mojego podpisu. :evil_lol: