3 x Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 [quote name='sleepingbyday']to COŚ to jest tymczas liśko, ksywa kargul (albo johnny bravo, albo sołtys, albo paul newman, albo tłusta torpeda :diabloti:). szkoda, że nie wyskoczyłaś, ja bym przeczekała biafrańską rozmowę. a i zosia by się ucieszyła :cool3:. łoj nie wiem trochę nam zeszło do pkp sódmiescie i jak zmarzłam to skończyłysmy i dopiero poszłam w tunel ;) zrobiłam coś co nas gryzło tzn mnie i Izę od jakiegoś czasu wiecie, że ją tam strasza ze 15 października będzie miała śnieg? miałyśmy wystartować jakiś czas temu tzn "bujamy się" z tym zamiarem/pomysłem juz pewnei ze dwa tyg chociaż pierwsze przymiarki były jeszcze w sierpniu w końcu przysiadłam przeliczyłam i wymodziłam kolejny bazarek z niczym: koń by się usmiechnał? - klik Quote
uzona Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 3x, czy myśląc o operacji w Brnie myślicie o tej klinice http://www.jaggy.cz/cz/text.php?id=s_403f6b2725393, jeśli tak, to na azjatyckim forum jest dziewczyna, która leczyła tam psa i jest bardzo zadowolona, może służyć pomocą w kontakcie, porozumiewaniu się. Ceny są podobno o niebo niższe niż w Polsce a opieka lekarska świetna. Quote
3 x Posted October 5, 2010 Author Posted October 5, 2010 [quote name='uzona']3x, czy myśląc o operacji w Brnie myślicie o tej klinice http://www.jaggy.cz/cz/text.php?id=s_403f6b2725393, jeśli tak, to na azjatyckim forum jest dziewczyna, która leczyła tam psa i jest bardzo zadowolona, może służyć pomocą w kontakcie, porozumiewaniu się. Ceny są podobno o niebo niższe niż w Polsce a opieka lekarska świetna. szczerze powiem, ze nie wiem Iza jest w trakcie konsultowania Melisy z kimś z wrocławia mówiła mi nazwisko ale że nie znam ani jednego końskiego lekarza to nic mi ono nie mówiło i z tego co wiem nastawia się na operację we wrocławiu Quote
sleepingbyday Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 cięzka sprawa z Melisą. trzymamy kciuki, wiadomo. Quote
uzona Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 3 x napisał(a):szczerze powiem, ze nie wiem Iza jest w trakcie konsultowania Melisy z kimś z wrocławia mówiła mi nazwisko ale że nie znam ani jednego końskiego lekarza to nic mi ono nie mówiło i z tego co wiem nastawia się na operację we wrocławiu Rozumiem, gdyby jednak pomoc była potrzebna, to daj znać. Quote
3 x Posted October 5, 2010 Author Posted October 5, 2010 uzona napisał(a):Rozumiem, gdyby jednak pomoc była potrzebna, to daj znać. jak cokolwiek będę wiedzieć będę was informowac :) pamiętam też ze jesli chodziło o Brno to pomoc w tłumaczeniu jak wszystko potoczy sie bez problemów to myślę ze za tydzień Melisa może być w drodze do wrocławia :) Quote
3 x Posted October 5, 2010 Author Posted October 5, 2010 pati1975 napisał(a):trzymam kciukasy oo kto do nas zagościł :) musze wypytać Izą które psiaki grzeją dupki na posłankach :) Quote
3 x Posted October 6, 2010 Author Posted October 6, 2010 dostaliśmy pieniązki od ewikS - 20 zł - dziekuję :) pieniążki dopisałam do konta zwierzakowego i tym samym uzbieraliśmy kwotę 400 zł co przelalam od razu Izie na siano dla koni pozostałe pieniązki z tego konta czyli 5,14 zł dopisalam do wciąż czynnego konta allegrowego. nie chciałam przesuwać pieniązków między wątkami stąd taka a nie inna moja decyzja. zwłaszcza, że na musli będziemy oprócz istniejącego na dogo i mial bazarku cegiełkowego wystawiac też allegro cegiełkowe. z konta allegrowego Fundacji wystawiane sa tez allegra adopcyjne kundelków myślę, że uczciwie będzie jeśli pieniązki wpłacane z myślą o allegro pokryją własnie koszty wystawiania aukcji. dodam, ze allegro adopcyjne nie jest drogie, tzn niw wystawiamy full opcji, allegro adopcyjne jednego psiaka to koszt 2,5 zł. Staramy się bowiem, o status konta takiego do wystawiania aukcji charytatywnych, które jest zwolnione z kilku opłat w tym np. opłaty prowizyjnej od sprzedaży cegiełek Fundacja jak najbardziej (na tyle ile zrozumiałam zapisy allegro) może mieć takie konto tylko weryfikacja i papierkologia "chwilę" trwa dlategotez aukcja z musli bedzie wystawiana tak jak wczesniejsze (tak mi się na chwilę obecną wydaje) a pozostajac w temacie allegro adopcyjnych i innych tego tytpu ogłoszeń: był kolejny tel o Freda w miarę rozsądny ale neistety warunki nie dla Freda ogrodzony teren ośrodka gdzie dziennie przewija się kilkanascie-kilkadziesiąt osób no i pan szukał psa towarzyskiego który mógłby bez problemu ganiac pomiędzy tymi ludzmi a do tego Fred nie do końca sie nadaje ale grunt, że jest odzew z ogłoszeń :) z tego powyzszego domku byc może pojdzie inny psiak, który mieszka w hoteliku razem z naszymi kundelkami :) Quote
sonikowa Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 [quote name='3 x']d w miarę rozsądny ale neistety warunki nie dla Freda ogrodzony teren ośrodka gdzie dziennie przewija się kilkanascie-kilkadziesiąt osób no i pan szukał psa towarzyskiego który mógłby bez problemu ganiac pomiędzy tymi ludzmi a do tego Fred nie do końca sie nadaje [/QUOTE] No jak Fred się nie nadaje??? Ludzie ganiali by razem z nim. Zdrowo. Quote
3 x Posted October 7, 2010 Author Posted October 7, 2010 [quote name='sonikowa']No jak Fred się nie nadaje??? Ludzie ganiali by razem z nim. Zdrowo.[/QUOTE] i w piłkę by mogli pograc a otwarta brama służyłaby za bramke ech ale jakby nie patrzec niektórym wynik w biegach mógłby się znacznie poprawić ;) i nei ma mtu na mysli Freda ;) Quote
3 x Posted October 7, 2010 Author Posted October 7, 2010 ja jeszcze po jednej prośbie przyszłam, Mopka poszła do domu pierwszego października ale pozostawiła po sobie dług w klinice za operację i w hotelu w sumie 480 zł może ktoś może wspomóc sunię jednorazowymi wpłatami, żeby tylko zniwelowac ten dług po co małej kudłatej suni w swoim domu stary dług? Quote
ostatniaszansa Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Ja tam chętnie bym pomiziała Freda, ba bywało i to wcale nie rzadko,że łapami do góry ; miziaj ciotka miziaj :) no i jak wiecie skubaniutki obsikał moją nogę jakbym kurcze pióro drzewem była, wrrr. Mówią,że to z sympatii, taak. I tak mi zostało , z tej sympatii to dwa kolejne mnie... obsikały !!! E Quote
3 x Posted October 8, 2010 Author Posted October 8, 2010 [quote name='ostatniaszansa']Ja tam chętnie bym pomiziała Freda, ba bywało i to wcale nie rzadko,że łapami do góry ; miziaj ciotka miziaj :) no i jak wiecie skubaniutki obsikał moją nogę jakbym kurcze pióro drzewem była, wrrr. Mówią,że to z sympatii, taak. I tak mi zostało , z tej sympatii to dwa kolejne mnie... obsikały !!! E ja też bym go chętnie pomiziała kołami do góry :razz: może kojarzycie kaukaza co był u Izy - Igora? miał czerniaka oka i kiepsie rokowania, teraz ma juz swój dom, ale znów jest kiepsko - Igor przyjmuje kształ kuli :evil_lol: kaukaz o kształcie kuli ;) marzy mi się taki dom dla Fredziocha i innych kaukazików :) z innych inf. Iza ma kolejnego kundelka, kiedys pisalam ze ma do odłowienia dwa, odłowiła wtedy zupełnie innego - mały czarny do niedawna bezimienny czyli Majki Maniek. wczoraj odłowiła "właściwego" został jeszcze jeden do odłowienia nie wiem jest ten złapany wczoraj był wychudzony i wyziębiony u Izy już dawno przymrozki przytłacza mnie to wszystko coraz bardziej kundelki z megadługiem, brak pieniędzy na musli dla koni brak pieniędzy na siano a jeszcze w nocy dostalam sms ze pochorował sie Oki (koń) potrzebuje antybiotyk za 240 zł 2 opakowania :placz::placz::placz::placz: napad na bank?? Quote
Szarotka Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Ja juz tez nie mam wolnych przerobow........ Quote
sleepingbyday Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 ja też bardzo kiepsko. zwrot róznicy vatu po remoncie to już wspomnienie... 3 x nie dostałas mojego pw?? czekam.... :-( aaa, dziewczyny, pamiętajcie odtrąbić wpływ z bazarku na wątku bazarku. Quote
3 x Posted October 11, 2010 Author Posted October 11, 2010 [quote name='sleepingbyday']ja też bardzo kiepsko. zwrot róznicy vatu po remoncie to już wspomnienie... 3 x nie dostałas mojego pw?? czekam.... :-( aaa, dziewczyny, pamiętajcie odtrąbić wpływ z bazarku na wątku bazarku. czytałam :) tylko ze codziennie siedzialam coś przydługo w pracy dzisiaj? Quote
Szarotka Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Zamowilam ten pakiet dla bezdomnego psiaka, czy 3x wiesz gdzie jest ten watek, bo powinnam im zaplacic. Nawet nie wiem czy ogloszenia sie ukazaly ???? Quote
3 x Posted October 12, 2010 Author Posted October 12, 2010 [quote name='Szarotka']Zamowilam ten pakiet dla bezdomnego psiaka, czy 3x wiesz gdzie jest ten watek, bo powinnam im zaplacic. Nawet nie wiem czy ogloszenia sie ukazaly ???? odpowiedzialam na watku kundelków już pisalam na końskim wątku z Okim było źle w nocy :( Koński wątek edit. jest kolejny dom zainteresowany Fredem ale nic o nim jeszcze nie wiemy na razie Iza ma namiary na dom skontaktuje się z nim pewnie jak Oki będzie stabilny Quote
uzona Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Doczytałam, że z Okim już lepiej, trzymam kciuki by sytuacja sie ustabilizowała. Quote
3 x Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 [quote name='uzona']Doczytałam, że z Okim już lepiej, trzymam kciuki by sytuacja sie ustabilizowała. dziekujemy za kciuki :) do Biafry przyjechały paczki dwie z animalii? sprawcę tych paczek, a podejrzewamy ze coś z nimi wspolnego miala anna_33 prosimy o przyznanie się do zamówienia takowych a oto i nasze bohaterki ;) dziękujemy :) w niedziele Melisa bedzie jechac na operacje "za chwilę" napisze więcej inf na watku końskim Quote
3 x Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 napisalam do Czarodziejki z prośbą o przeniesienie watku z akcji do ogolnego Psy do adopcji / znalezione zaktualizowalm pierwszy post zaktualizowal tez post z wpłatami pomocowymi - dokladnie rzecz ujmując to zamknełam wpłaty pomocowe (już wczesniej o tym pisalam) zostało jedynie aktywne konto z opłatami allegro. mam nadzieję, ze nie zajdzie juz nigdy koniecznośc otwierania ponownie rozdziału pod tytułem "pomoc powodziowa" oby :modla: co nijak nie zmienia faktu ze i tak będe wam tutaj wypisywac co dzieje się u kaukazików i innych podopiecznych Fundacji :evil_lol: Quote
Recommended Posts