Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='mmmonika']A właśnie wchodziłam na wątek, żeby stanowczo podomagać się nowych wieści.

[SIZE=5]Gdzie jest FRED [SIZE=5]???[/SIZE][/SIZE][/QUOTE]

Fred jest na miejscu
w przeciwieństwie do mnie
a wiecie jaki Grem jest wylewny ;)
na dokładkę jest chory

a u Fredziocha była wczoraj ta zła Pani co mu czyści uszy
bo nam się znów zabagniło jedno uszko :(

Posted

[quote name='Gremlin']Hm... jak kupowałem to COŚ, to to miało być psem... ale... psy tak nie śpią :mad:

[IMG]http://imageshack.us/a/img854/2784/20130415084628.jpg[/IMG][/QUOTE]

To nie jest pies. To jest Nadpies. Śpi jak trzeba, nie czepiaj się!

Posted

[quote name='Florentynka']To nie jest pies. To jest Nadpies. Śpi jak trzeba, nie czepiaj się![/QUOTE]

myślę, że on to robi źle ;)
jak na Gamonia przystało ;)
tutaj tez robi to źle

[IMG]http://imageshack.us/a/img13/4281/mdsc01463.jpg[/IMG]

dobrze robi to Fredzio:
[IMG]http://imageshack.us/a/img545/7641/mdsc01459.jpg[/IMG]

ale piąteczki to Gamoń przybija dobrze :)
[IMG]http://imageshack.us/a/img687/7469/mdsc01460.jpg[/IMG]

Posted

No nie... zaczynam knuć akcję odbicia Gnojka. jak można się przy....dalać do psa, że źle śpi?
Czytałam o hodowcy, który po paru miesiącach od wyekspediowania szczeniora mastifa do nowego domu ze zdumieniem odebrał telefon od właścicieli - z pretensjami, że "nie zostali uprzedzeni że pies będzie robił takie duże kupy". Ale czepianie się że pies źle śpi bije wszelkie rekordy. I w ogóle uważam, że Gnojek jest skłaniany do tego, żeby został Fredem ( i tak pewnie należy się cieszyć, że mu się Wacka za wzorzec wyglądu, osobowości tudzież jedynie słusznych pozycji [ w czasie snu, oczywiście] nie stawia). I że w tej sytuacji biedny pies może doznać uszczerbku na osobowości.

Posted

[quote name='Florentynka']No nie... zaczynam knuć akcję odbicia Gnojka. jak można się przy....dalać do psa, że źle śpi?
Czytałam o hodowcy, który po paru miesiącach od wyekspediowania szczeniora mastifa do nowego domu ze zdumieniem odebrał telefon od właścicieli - z pretensjami, że "nie zostali uprzedzeni że pies będzie robił takie duże kupy". Ale czepianie się że pies źle śpi bije wszelkie rekordy. I w ogóle uważam, że Gnojek jest skłaniany do tego, żeby został Fredem ( i tak pewnie należy się cieszyć, że mu się Wacka za wzorzec wyglądu, osobowości tudzież jedynie słusznych pozycji [ w czasie snu, oczywiście] nie stawia). I że w tej sytuacji biedny pies może doznać uszczerbku na osobowości.[/QUOTE]

nie dam
nie oddam
nie po to mi tyle zasrał mieszkanie żebym go teraz odbic dała ;)
własną piersią i podpiersiem Grema bronić go będziemy
a mamy czym :evil_lol:

poza tym nie sądzę aby trafiając do nas miał szanse się ustrzec przed (jak to napisała Florentynka której chyba nie lubię ;) <- jeszcze myślę ;)) "pies może doznać uszczerbku na osobowości"
ja uważam, że on już dawno ma uszczerbnięta osobowość ;)

co do kup to spacajlnie dla Fredzia zakupiliśmy więksiejsze woreczki bo te standardowe śniadaniowe ciut przymałe czasami były ;)

mnie zawsze rozwala pytanie: "ooo a ile one jedzą?"
no kurna tyle im nałozymy zazwyczaj ;)
nie wiem czy wasze też tyle jedza ;)

btw
a poza tym to zwyczajnie wydaje mi się że Florentynce się tęskni za małym tybciem o !

btw 2
Gamoń waży juz ponad 26 kg :)
i ma wymienioną spora cząść ząbków :)

Posted

[quote name='3 x']
btw
a poza tym to zwyczajnie wydaje mi się że Florentynce się tęskni za małym tybciem o !

btw 2
Gamoń waży juz ponad 26 kg :)
i ma wymienioną spora cząść ząbków :)[/QUOTE]

Też mi się tak wydaje :D

btw - ma wymienione tylko siekacze, kły jeszcze twardo siedzą

Posted

No dobra, dobra, tu mnie macie... mogę sobie pomarzyć, póki co. Ale moje młode niewiele się w sumie różni - ciężkie jak nie wiem co, ślini się, obgryza drewniane przedmioty.

3 x - trudno, nikt mnie nie lubi, jestem przyzwyczajona :obrazic:

A te teksty o jedzeniu - w różnych wariantach "a ile on je" " a taki to pewnie dużo je" " ten to musi zjeść..." po prostu uwielbiam. To takie odkrywcze i oryginalne. W sumie nie pomyślałam o tym, ale można by przeprowadzić badania statystyczne - jaki procent osób wdających się w rozmowę z posiadaczem dużego psa wygłasza podobne stwierdzenia/pytania. na moje wyczucie circa about 90% to będzie. Bo jak pies nie jest pokurczem to nie posiada innych funkcji życiowych poza jedzeniem, z żołądka się składa wyłącznie...a , nie , przepraszam! Jest jeszcze " a pewnie go trzeba często czesać!" - znacie to dobrze, prawda?

Posted (edited)

[quote name='Florentynka']No dobra, dobra, tu mnie macie... mogę sobie pomarzyć, póki co. Ale moje młode niewiele się w sumie różni - ciężkie jak nie wiem co, ślini się, obgryza drewniane przedmioty.[/quote]
jak zacznie merdac ogonem to zacznij sie martwić ;)

[quote]
3 x - trudno, nikt mnie nie lubi, jestem przyzwyczajona :obrazic:[/quote]
to może dla odmiany ja Cie polubie ;)
i będziesz miala zagwozdkę : "o co cho" ;)

[quote]A te teksty o jedzeniu - w różnych wariantach "a ile on je" " a taki to pewnie dużo je" " ten to musi zjeść..." po prostu uwielbiam. To takie odkrywcze i oryginalne. W sumie nie pomyślałam o tym, ale można by przeprowadzić badania statystyczne - jaki procent osób wdających się w rozmowę z posiadaczem dużego psa wygłasza podobne stwierdzenia/pytania. na moje wyczucie circa about 90% to będzie. Bo jak pies nie jest pokurczem to nie posiada innych funkcji życiowych poza jedzeniem, z żołądka się składa wyłącznie...a , nie , przepraszam! Jest jeszcze " a pewnie go trzeba często czesać!" - znacie to dobrze, prawda?[/QUOTE]
z czesaniem znamy w różnych wariantach
najczęściej
"oj a to pewnie sierści duzo gubi"

u nas jeszcze króluje teraz: "a ten to tez bedzie taki duży?" (pytanie o Gamonia czy będzie taki jak Fred)
ew bardziej rozkoszne: "a to jej szczeniak?" ;)
ja rozumiem, że Fred kastrowany ale bez przesady ;)

Edited by 3 x
Posted (edited)

Dzisiaj psy miały towarzystwo.
W sumie zebrało małe stadko.
W drodze na polankę spotkaliśmy Lusię (mix ONka z czymś tam, ale się bała i nie chciała bawić więc jej nie liczę ;) )
Stadko: Diana (mix labradora z goldenem - wygląda jak podhalanka :D ), Tajga (labek), Marat (entlebucher), Jago (golden), kundelek trikolor, mops oraz Prodziak i w roli statysty (leżącego statysty) - Fred.

Zdjęcia?
No jasne... e... nie zrobiłem :D
(jak zwykle)

Edited by Gremlin
Posted

[quote name='Gremlin'] w roli statysty (leżącego statysty) - Fred.
No tak, to mu wychodzi najlepiej :evil_lol:

[quote name='Gremlin']Zdjęcia?
No jasne... e... nie zrobiłem :D
(jak zwykle)
Jak mogłeś ja się pytam ? :mad:

Posted

[quote name='3 x']
ew bardziej rozkoszne: "a to jej szczeniak?" ;)
ja rozumiem, że Fred kastrowany ale bez przesady ;)

Ostatnio tez to usłyszałam.

U Was one chociaz podobne i mozna (jak się ktoś uprze) się pomylić:lol:

Ale widziałaś u mnie? Przeciez na kilometr widac ze Tazz i Fix to nie to samo :lol:

http://imageshack.us/a/img854/2784/20130415084628.jpg u mnie obydwa tak lubią... Nie wiedziałam, że to źle:)

Posted

[quote name='mmmonika']A właśnie wchodziłam na wątek, żeby stanowczo podomagać się nowych wieści.

Gdzie jest FRED [SIZE=5]???

Jak to gdzie jest Fred?

O tutaj:

Posted

[quote name='inka33']A gdzie jest Gamoń?
A gdzie jest Grem?
A gdzie jest 3 x?
A gdzie jest ?

Gamoń zjadł mi dzisiaj wyjściowego buta, więc już nie ma Gamonia!
za to jest GNIDA

Posted

[quote name='Gremlin']Jak to gdzie jest Fred?

O tutaj:

moje cudności :loveu:

ja wam jutro pokaże co widzę z okna bo teraz już ciemno ;)

Posted

[quote name='3 x']ja wam jutro pokaże co widzę z okna bo teraz już ciemno ;)
Pokazuj teraz - zapalimy sobie swiatło.

Gdzie jest Gnidek?
Gdzie jest Wacek?
Gdzie jest Zenek?
(czy jak mu tam)

Gdzie jest ciemno?
Gdzie jest widok?
Gdzie jest okno?

Posted

[quote name='inka33']Pokazuj teraz - zapalimy sobie swiatło.

Gdzie jest Gnidek?
Gdzie jest Wacek?
Gdzie jest Zenek?
(czy jak mu tam)

Gdzie jest ciemno?
Gdzie jest widok?
Gdzie jest okno?

marudzisz, wiesz? :eviltong:

Posted

[quote name='mmmonika']:iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou:[/QUOTE]

cudny jest co?
napatrzeć się na te zdjęcia nie moge