BobowitaMW Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Jami napisał(a):ok ;p BobowitaMW, robiłaś kiedyś szelki? :cool3: ja mam szatański plan wobec sznureczków ;p Nie, z szelkami jeszcze nie próbowałam. Ale intensywnie myślę nad kantarem :cool3: Quote
Jami Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 W jakim sklepie www mogę kupić najwytrzymalsze taśmy (ładne) zatrzaski oraz półkółka? Quote
Mada:) Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 A ja czekałam tydzień, aż pasmanterię otworzą, otworzyli, kupiłam sznurki gorsetowe i zrobiłam dwie obróżki, ale brzydkie kolory mają. To raczej w ramach ćwiczenia tego plecenia. Planuję zrobić smycz długą tymi sznurkami, ok 4 m. :) Quote
Lucky. Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Jami napisał(a):W jakim sklepie www mogę kupić najwytrzymalsze taśmy (ładne) zatrzaski oraz półkółka? Ktoś tu podawał link do allegro :) Mają ładne tśmy 16 mm 20 mm 25mm itp . 6 zł / 10mb Kólka też były, regulatory i zatrzaski . Quote
taks Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Jami napisał(a):W jakim sklepie www mogę kupić najwytrzymalsze taśmy (ładne) zatrzaski oraz półkółka? na tej ( juz była podawana;)) stronie http://www.michalgil.pl/index.php tylko trochę podpowiedzi: tasmy o symbolu Ppf/612 to tasmy cienkie więc jeśli na smycz to raczej trzeba zeszyć podwójnie żeby miała przyzwoitą "mięsistość" jak na obroże , szelki to pojedynczo też raczej za wiotka - ale po naszyciu czegoś ozdobnego na wierzch juz może byc tasmy o symbolu Ppf/651 są grube i mięsiste i mogą być spokojnie użyte i na obroże i na smycze ( ale jesli chcecie coś naszyć to juz wychodzi dośc grubo=sztywno więc na małe psiaki odradzam - lepsze te 612) bywają tez tam tasmy tzw."rurowe" - troche droższe ale dzięki budowie ( dokładnie jest to "rozpłaszczona" rurka utkana z tasmy - czyli ma 2 warstwy) mocna, mięsista ale nie sztywna no i mozna dodatkowo rózne cuda z niej wyczarować np przeciagając przez srodek gumę zrobić amortyzator na smyczy kółka , półkółka muszą byc zgrzewane - to podstawa w ofercie podana jest grubośc drutu i srednica ( a/b ) średnica - wiadomo dobieramy do szerokosci tasmy natomiast grubośc drutu okresla masywność więc tu trzeba przemyśleć czy bardziej zależy nam na wadze czy wytrzymałości dla silnych psów grubośc co najmniej 4-5 mm (ale oczywiście im grubszy drut tym cięższe okucie) dla maluchów już 2-3 wystarczy podpowiem, że te najpopularniejsze markowe akcesoria dla sredniaków mają najcześciej 3-4 mm z zatrzaskami nic niestety nie poradzę bo nie znalazłam w necie nic godnego polecenia firma w której kupuję nie prowadzi sprzedaży wysyłkowej w detalu Quote
Suciune Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 a wiecie może czym można zrobić dziurki w taśmie parcianej tak jak w obroży z klamerką? Quote
Mada:) Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Jami napisał(a):Zrób automat :lol: To do mnie? :D Quote
Jami Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Chyba wiem o co chodzi ;p Poszukam jeszcze ;) Quote
taks Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Suciune napisał(a):a wiecie może czym można zrobić dziurki w taśmie parcianej tak jak w obroży z klamerką? jesli to taśma polipropylenowa ( taka topi się podgrzana nad ogniem) to mozna wypalić rozgrzanym drutem/ gwoździem - wytopi się dziurka a przy okazji zabezpieczy się brzeg przed strzępieniem mozna też zainwestować w wycinak do dziurek ( do kupienia w sklepach kaletniczych - taki najprostszy do małych otworów kosztuje kilka zł) http://szewex.pl/sklepnowy/index.php?cat_id=92 ale wtedy dziurka wymaga zabezpieczenia np. "oczkiem" http://szewex.pl/sklepnowy/index.php?cat_id=24 Quote
xxxkaluniaxxx Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 moje dzieła:p obroża 4cm moja ulubiona:evil_lol: i 3cm smycz wszystko razem:mdrmed: Quote
Lucky. Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 A jutro, może dzisiaj będę miała już moje obroże robione :D Quote
BobowitaMW Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Kolejna obróżka :) W komplecie z drugą Pozdrawiam! Quote
Jami Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Zielona jest piękna O.o Gdyby były takie szelki i miałabym kase to bym kupiła ;p Quote
vege* Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 sliczna ta zielona :D rozowa tez ale zielona bardziej mi sie podoba, nie przepadam za rozem :D Quote
BobowitaMW Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Lucky., Onomato-Peja, vege*, Jami, dzięki :oops: Mi też się ta zielona strrrrrasznie podoba :loveu: Jest taka wesoła. :) Różowa też jest śliczna. Z tym, że j i róż się nie bardzo lubimy :eviltong: :lol: W ogóle to planuję dla mojej Rudości upleść coś nowego i kupić smyczkę do kompletu :cool3: Ale zobaczymy jak to wyjdzie. ;) Quote
Kama & Diana Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Jak zrobić samemu szelki dla psa.? Macie jakieś pomysły? Quote
BobowitaMW Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Kama & Diana napisał(a):Jak zrobić samemu szelki dla psa.? Macie jakieś pomysły? Ja bym zrobiła 2 "obroże"/obręcze (na szyję + brzuch) i do tego 2 łączące je paski. :) Jest taki model szelek. ;) Quote
BobowitaMW Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Jami napisał(a):dokładnie guardy ;) O, właśnie :) Ja sie nie znam na tych wszystkich nazwach :oops: Quote
Onomato-Peja Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Kama & Diana, lepiej się za to nie zabieraj, pisałaś, że masz ciągnącego psa ze zrywami ;) Quote
Recommended Posts