Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

vege* napisał(a):
Jeśli pies ma chodzić na tej obroży nie radze używać tych kółek od breloczków. Kiedyś taki założyłam do obroży (była na tym adresówka) i nie zauważyłam, że zapięłam niechcący za to kółeczko, Nuka raz LEKKO pociągnęła, a kółko się odgięło od razu, a powiem, że to było jedno z tych lepszych kółeczek:lol:

O, tego nie wiedziałam. :) Ta moja "breloczkowa" była zrobiona dla małego pieska, dość spokojnego, więc myślę, ze jakoś się trzyma.

Chantell napisał(a):
jejku jakie to cudowne to różowe !! !! :**

Dzięki :oops: :)

Posted

BobowitaMW napisał(a):
O, tego nie wiedziałam. :) Ta moja "breloczkowa" była zrobiona dla małego pieska, dość spokojnego, więc myślę, ze jakoś się trzyma.

Jak mi to kółeczko pękło to Nuka wtedy była jeszcze szczeniaczkiem miała ok 6 mies i ważyła dopiero ok 14kg, więc duża też nie była :eviltong:
Uprzedzam na przyszłość z tymi kółeczkami ;)

Posted

vege* napisał(a):
Jak mi to kółeczko pękło to Nuka wtedy była jeszcze szczeniaczkiem miała ok 6 mies i ważyła dopiero ok 14kg, więc duża też nie była :eviltong:
Uprzedzam na przyszłość z tymi kółeczkami ;)

Sunia, dla której była ta obróżka, to jack russel, wiec pewnie wazy koło 7-8kg ;) Na dodatek jest bardzo, bardzo spokojniutka, a na spacerki to chodzi w zasadzie bez smyczy ;)
Ale teraz już nie będę polecać nikomu tych kółeczek zamiennie ;)
BTW, moja pierwsza sunia też miała na imię Nuka :cool3:

Posted

cockermaister napisał(a):
A ja właśnie kupiłam 1m czarnej taśmy parcianej, 2 ozdobne naszywki i półkółeczka :multi::multi::multi: jak zrobie obroże to dam fotki :cool3::cool3:

Mam pytanie, gdzie można kupić taśmę parcianą na metry ?

Posted

[quote name='bonsai_88']A skąd miałaś ten ozdobny pasek? Właśnie szukam czegos takiego ;)
Udało mi się go dostać przypadkiem, kupiłam na ciuchach za jakieś marne grosze coś ok 2zł ;-), taśma jest długa, starczy jeszcze na porządną smycz :cool3:

Znalazłam jeszcze tutaj tasiemki, bardzo mi się niektóre podobają:loveu:
http://www.bazardekoracji.pl/cat-pol-1189150546-TASMY-zdobione-haftowane.html

aż bym sama taką kupiła :evil_lol:
http://www.bazardekoracji.pl/product-pol-93090-TASMA-PANTERKA-ZLOTO-SREBRNA.html

EDIT:
Znalazłam jeszcze takie coś:

http://www.ivex.pl/show_product,146.html

http://www.niteczka.com.pl/sklep/product_info.php?cPath=34&products_id=4346&topSsid=d1571cf5051f1c88f0a57e26e4676a62

http://www.niteczka.com.pl/sklep/product_info.php?cPath=34&products_id=478

http://sklep.kuferekmyszki.pl/index.php?p136,tasma-haftowana-wisienki

Posted

[quote name='goldi1270']A ja mam jeszcze jedno pytanie :)
Jak zakończyć obrożę gdy sznurki zamiast się stopić to się spalają... Pomóżcie proszę :)
Mój sposób jest taki. Jak przypalam, to na raz nie dłużej niż 3-4s. Chyba, że płomyczek pojawi się wcześniej. Przypalam na raz po kilka sznureczków i sobie liczę 1,2,3,4 koniec. Gaszę zapalniczkę i placami tak sklejam ze sobą końcówki. Podpalone robią się takie kleiste. Potem robię następnych kilka sznureczków. Jak już wszystkie są sklejone "partiami" to sklejam ze sobą te "partie" na takiej samej zasadzie. :) Na koniec patrzę gdzie się najsłabiej skleiło i tam przypalam i sklejam mocniej.

Mam nadzieję, że pomogłam. :)
I również mam nadzieję, że nie zostanę posądzona o wymądrzanie się :oops: Po prostu trochę obróżek już wyplotłam i wiele własnych problemów musiałam rozwiązywać, stąd mniemam iż jakieś doświadczono posiadam. :oops:

Russellka
Śliczna obróżka!!! :loveu:
Wygląda b. profesjonalnie, a wzorek cudny :loveu:

Posted

Ja zamawiam taśmy z koleżankami, i będę robić obroże, a co jak się ma zakaz na kupowanie ;)
Będę musiała się przejść do pasmanterii bo jakieś ozdobne tasiemki .

Posted

[quote name='BobowitaMW']
Russellka
Śliczna obróżka!!! :loveu:
Wygląda b. profesjonalnie, a wzorek cudny :loveu:
Ojejku, dziękuję :oops:
Wasze obróżki też są piękne, ile czasu zajmuje ci wyplecenie takiego jednego cudeńka? :cool3:

Posted

Russellka napisał(a):
Ojejku, dziękuję :oops:
Wasze obróżki też są piękne, ile czasu zajmuje ci wyplecenie takiego jednego cudeńka? :cool3:

Dzięki :oops: :)
W sumie nie zajmuj eto wcale tak długo. :) Mała (szerokość do 1,5cm, długość do 30cm) ok. 0,5h, średnia (szer. 2-3cm, dł. do 40cm) ok. 1h, duża ( szer. 3cm i więcej, dł. więcej niż 40cm ) ok. 1,5h. :) Smycz ok. 5h :diabloti:

Posted

Właśnie: po ile są te sznurki? ;p

I mała prośba do Bobowity. www.dasia.pl - mogłabyś wejść i zrobić swoimi sznurkami supełek tak jak tam jest opisane, a później zmierzyć ile on ma szerokości? ;d Chce wiedzieć ile sznurków zużyć dla mojej bo muliną to ok 1 mm na jeden supełek ;p

Posted

AgaMasel napisał(a):
Mam pytanie; z jakich sznurków robicie te obroże i po ile je kupujecie?

Sznurek bistorowy z rdzeniem bawelnianym :eviltong: Czyli tzw. "sznurek odzieżowy" ;)
Ja kupowałam 100m sznurka po niecałe 4zł. :) Ale myślę, że Ciebie nie interesują takie hurtowe ilości. W pasmanteria sznurki można dostać różnie od 0,5zł-1zł/1m. Parę stron temu i jeszcze wcześniej podawałam link do stronki, na której są wg. mnie całkiem fajne tanie sznurki po (bodajże) 30gr/metr. :)

Posted

[quote name='Jami']Właśnie: po ile są te sznurki? ;p

I mała prośba do Bobowity. www.dasia.pl - mogłabyś wejść i zrobić swoimi sznurkami supełek tak jak tam jest opisane, a później zmierzyć ile on ma szerokości? ;d Chce wiedzieć ile sznurków zużyć dla mojej bo muliną to ok 1 mm na jeden supełek ;p
To będzie zależało od średnicy sznurka. Ja mam sznureczki 3-4mm, więc węzełek pewnie będzie 4mm. :) Wiadomo - większa średnica, większy węzełek. Teraz nie mam czasu, bo jestem dosłownie chwile na dogo :-( ale najpóźniej w weekend zacznę supełkować, to zmierzę dokładnie i napisze, ok? :)

Posted

Muszę się wybrać do pasmanterii ;d No, ale tam gdzie mogę kupić te sznureczki to sa wprowadzać ne można - a najszybciej mam planowany wypad do weta ;d

Posted

Ech... czy wszędzie muszą być takie cienkie tasiemki... ja szukam czegoś ozdobnego o grubości ok. 2-2,5 cm, a większość ma do centymetra :(...
Ale uparta jestem i na pewno coś znajdę ;)