Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Chantell']a jjak ja szukałam, to nikt się nie odzywał
strone znam i część rzeczy widziałam w realu - dlatego nie polecam a przynajmniej radzę uważnie kupować
kramerki są jak sam oferent pisze "bez atestu" - a w praktyce dość słabe i z marnego plastiku więc na pewno nie dla średnich i większych psów...
mniejsze półkółka i większość kółek nie jest zgrzewana - mocniejsze pociągniecie i łączenie puszcza rozginając się jak drucik -to są rzeczy owszem do zastosowania w jakiś torbach , breloczkach, paskach ale do uprzeży dla zwierząt nie wszystkie się nadają
jedynie taśmy ( choć trochę drogie) nie budzą moich zastrzeżeń
kupując upewnijcie się czy oferowany towar nadaje się na smycz czy obrożę

Posted

[quote name='taks']strone znam i część rzeczy widziałam w realu - dlatego nie polecam a przynajmniej radzę uważnie kupować
kramerki są jak sam oferent pisze "bez atestu" - a w praktyce dość słabe i z marnego plastiku więc na pewno nie dla średnich i większych psów...
mniejsze półkółka i większość kółek nie jest zgrzewana - mocniejsze pociągniecie i łączenie puszcza rozginając się jak drucik -to są rzeczy owszem do zastosowania w jakiś torbach , breloczkach, paskach ale do uprzeży dla zwierząt nie wszystkie się nadają
jedynie taśmy ( choć trochę drogie) nie budzą moich zastrzeżeń
kupując upewnijcie się czy oferowany towar nadaje się na smycz czy obrożę

podpisuje sie pod tym, dlatego ze tez juz mamy jakies doswiadczenie w tym...
tej firmy akurat nie znam, ale radze uważać tak jak Taks pisze, dla malutkich pieskow pewnie dobre, ale dla sredniakow/ duzych/ ciagnacych/silnych zdecydowanie NIE ;)

Posted

odwiedzilam stronke jeszcze raz i przejrzalam dokladniej. sa tam kolka rozginane - te zapewne sie nie nadaja dla wiekszych psiakow, oraz kolka rymarskie zgrzewane....wiec nie wiem gdzie widzicie problem. karabinczyk mam taki jak jeden z tych ktore maja w ofercie. co do plastykowych zatrzaskow, watpie aby te stosowane przez firmy produkujace osprzet dla zwierzat byly z innego materialu.
ale co kto woli, dziewczyny szukaly wiec jak sie natknelam to link wstawilam. nie ma przymusu korzystania
odpowiedz skierowana do Taks, ktora i tak niczego sama nie zrobi, oprocz ciaglej krytyki kazdego

Posted

to i na robieniu psich uprzęży też się znasz lepiej ode mnie czy może masz jakiś inny problem...
podałas stronę bo na nią przypadkiem trafiłaś - i fajnie , podziękowania odebrałaś więc powinnaś być usatysfakcjonowana
ja tylko radzę aby uważnie kupować bo nie wszystko tam nadaje się na uprzęże - przeciez nie jestes chyba włascicielem tego towaru skąd więc ta alergiczna reakcja
no chyba, że w imię Twojej "sławy odkrywcy" chcesz abym przemilczała realne zagrozenie dla psiaków zrywajacych się ze smyczy, czy rozczarowanie kupujących gdy dostaną towar do ręki
na prawdę daj juz spokój bo to czepianie się zaczyna być żenujące
i zauważ że Twoje posty nie tylko ja koryguję więc skąd ta miłośc akurat do mnie - jakieś to niezdrowe

Posted

zauwaz taks ze nawet automatyczne smycze topowych marek groza naglym zerwaniem w najbardziej nieodpowiednim momencie.
jakos nie zauwazylam nikogo innego kto by tak maniakalnie sie mnie czepial na tym forum. w kazdym temacie.
na robieniu uprzezy sie nie znam, sama nie robie bo mam zbyt duzego i silnego psa zeby sie w to bawic, pozostawiam to fachowcom. co nie znaczy ze na uprzezy sie nie znam, bo jakos potrafie odroznic produkt wart uwagi od badziewia jakich pelno w sklepach. znam sie zapewne tak jak miliony innych wlascicieli psow, nie pierwszych psow i nie jedynych
mysle ze nie musimy pzrypominac ludziom ktorzy juz malymi dziecmi nie sa ze nalezy zawsze uwaznie dokonywac wyboru i zakupu, niezaleznie od tego co kupujemy, wiec moze nie traktuj wszystkich swoja miarka, bo to czasem jest uwlaczajace

Posted

BobowitaMW napisał(a):
O! To jest robiona "metoda mulinową", w sensie supełkami? :)
Bardzo fajnie się prezentuje! :)

tak to jest robione metodą supełkową :-)

Posted

WeronikaM napisał(a):
bobowita - super te obróżki !!!!!!!!!!! :D

chi23 napisał(a):
Weronika a widziałaś tę smycz przepinaną?? jest cudna:)

Dzięki Wam za miłe słowa! :) :oops:

vege* napisał(a):
tak to jest robione metodą supełkową :-)

Super wyszło! Musze się wziąć i spróbować coś takiego :loveu:

Jeśli chodzi o dyskusję nt. tej stronki. Mówicie, że dla większych "kalibrów" się nie sprwdzają te ich zatrzaski. A wiecie może gdzie można kupic klipsy 4cm szerokie, dobrej jakości? Bo ja nigdzie takich jeszcze nie spotkałam, a będę potrzebowała. ;)

Posted

[quote name='BobowitaMW']
Super wyszło! Musze się wziąć i spróbować coś takiego :loveu:

Dzięki :loveu:
Taką obróżkę robi się o wiele dłużej niż tą twoją (tak mi się zdaje) :eviltong:
stronka ze wzorkami: http://www.dasia.pl/jak2.html
miałam jeszcze adres takiej fajne strony z różnymi wzorkami ale ją skasowali :angryy:

Posted

[quote name='vege*']Dzięki :loveu:
Taką obróżkę robi się o wiele dłużej niż tą twoją (tak mi się zdaje) :eviltong:
stronka ze wzorkami: http://www.dasia.pl/jak2.html
miałam jeszcze adres takiej fajne strony z różnymi wzorkami ale ją skasowali :angryy:
O, dzięki :) Może wypatrzę jakiś worek :cool3:
Ja jestem cierpliwa, więc chętnie sobie "podłubię" :razz:

Posted

Vini. napisał(a):
Magda, super!
Robisz tą samą metodą, z gazety?;]

tak, tą z MP. :)

psikut_zabrze napisał(a):
Feigned suuper ci to wyszlo x]

dzięki :loveu:

a ile się namęczyłam.. :evil_lol: za 1. razem zupełnie mi nie szło, w tej gazecie jak dla mnie jakoś niezrozumiale było opisane i kombinowałam sobie aż wyszło :lol: ale za to z drugą szybciej poszło, robiłam ją jakieś 10-15 min. :)

Bobowita, a jak Ty w swoich obrożach robisz zakończenia? tzn. w zaciskach zaczepiając o kółko jakoś je zszywasz czy jak? ;)

Posted

Feigned napisał(a):

Bobowita, a jak Ty w swoich obrożach robisz zakończenia? tzn. w zaciskach zaczepiając o kółko jakoś je zszywasz czy jak? ;)

Bardzo ładne te Twoje obróżki! :)

Tzn. Ja półzaciski kończę w ten sposób. Kiedy obroża osiąga taka długość, jaka była zaplanowana, biorę kółeczko i robię splot prze nie, a potem jeszcze 4-5 splotów. To, co powstaje tak jakby za tym ostatnim kółeczkiem przyszywam do "paska zaciskowego" :) Klipsowe zakańczam tak samo, tylko, że zamiast kółeczka jest druga cz. klipsu (klipsa?). ;)
Nie wiem tylko, czy jasno napisałam, bo słaba jestem w tym całym tłumaczeniu :oops: