Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Gufcio ma ciszę - śpi u Weroniki, Sol się uspokoiła- już tak nie szczeka a kociaki przecież są spokojne...........
Jak dostał dzisiaj atak to była cisza - była sjesta poobiednia , wszyscy odpoczywali więc to chyba nie od hałasu?
GŁośno u nas wtedy gdy ktoś przychodzi..........

Posted

a moze cieplo bylo w ten dzien bardzo?
Kiedys moje suczka dostala czegos w stylu "ataku" padaczki i wetka poradzila mi przez telefon, zebym nie plakala do sluchawki tylko jej zaraz wapno podala. Tak tez zrobilam i pies zaraz "znormalnial". Badania nie wykazaly niczego oprocz gwaltownego spadku glukozy -kroplowka i czekolada zalatwila sprawe.
Ogolnie nigdy sie to juz wiecej nie powtorzylo ale pamietam, ze w ten dzien bylo bardzo cieplo i parnie.

Kiedys dostalam meila od wlascicieli wyadoptowanego pzreze mnie psa, ze w upalny dzien sotal czegos jakby "ataku padaczki" wlasnie. I badanie lekarskie tego spa tez nic nie pokazaly.

A jaka pogoda wtedy u was byla?

Posted

Gufiak trochę lepiej, ale więcej pije niż dotychczas i więcej razy wychodzimy z nim na spacery.Zachowanie jest też trochę inne.Wydaje mi się ,że jest bardziej pobudzony i nerwowy.

Posted

Czy nie Guffi nie powinien mieć kons neurologicznej ?? Zna ktos weta o takiej specjalizacji w Poznaniu ?? Bo " po ludzku" sadząc jeśli to był atak padaczki ale teraz Guffi nie jest taki jak zwykle to cos jest nie tak, to jest jakaś nowa sprawa. Napady padaczkowe pourazowe pojawiają sie czasem po dlugim czasie ale " czysty" napad padaczkowy jest i mija i potem pacjent jest jak przedtem a tu Kasia piszę ,ze Guffi jest inny. Jesli to zmiana ogniskowa to rokowanie jest kiepskie , jeśli pourazowa to też średnie ale może możliwa też jakaś neuroinfekcja- to ew nadaje sie do leczenia nie tylko objawowego.

Posted

GoniaP pisala na jakim watku,ze w Poznaniu od niedawna dziala rezonas w jakies klinice wet.chyba,ze mi sie to snilo ale zapytaj Kasiu moze.

edit.juz znalazlam ten watek nie rezonas tylko tomograf jest w Poznaniu u dr.Gołańczka czyli jednak mi sie ie snilo ale nie wszystko zapamietałam;)

Posted

Ja widzę szyld TK w lecznicy przy Naramowickiej nie znam tam lekarzy ale raz tam byłam tylko nie pamietam z psem czy z kotem ?? Chyba to był pies od GoniP zapytam sie jej czy cos wie

• 2 years later...
Posted (edited)

Dotychczas nie pisałam na wątku Gufiaczka bo nie było potrzeby - Gufiak oprócz padaczki , brania leków na nią i zakraplania oczka lewego ( jaskra ) nie sprawiał żadnych problemów. Od jakiegoś czasu zauważyłam że ni z tego ni z owego atakuje Sol a nawet któregoś z kotów i wtedy zadyma gotowa bo Gufiak w hierarchi psiej a nawet kociej jest na szary końcu.Stwierdziliśmy ,że albo broni swojego łóżeczka bo są tam zapachy jego smakołyków albo oczko , które jest zakraplane niekiedy go bardzo boli.Pomimo zakraplania nie widać żadnych efektów ( ponad trzy lata ) i jego oczko jest w tej chwili wielkich rozmiarów. Zdecydowaliśmy wspólnie z wetem ,że oczko usuniemy ( na nie i tak nie widzi ).

Jutro Gufiak jedzie do weta aby zrobić badania , a po 11 listopada będzie miał operację usunięcia oczka.

Gufcio dostał od cioteczki Rytki 100 zł i te pieniążki będą dołożone do kosztów operacji. Bardzo dziękujemy :calus::Rose:

Trzymajcie cioteczki mooooooocno kciukasy ,żeby wszystko było dobrze.

Edited by KateBono
Posted

kochana jesteś przede wszystkim Ty Kasiu....
Kasa jest owszem bardzo ważna, bo jak jej nie ma, to się nic nie zrobi :roll:
Przelewik nieduży zrobiłam, dałam też znać jeszcze jednej cioci, na której też możemy zawsze polegać.
Bo wszyscy wiemy, jaka Ty jesteś skromna i o pomoc sama nie poprosisz - a każdy kto Cię zna to wie, że łatwo nie masz. A serce dla zwierzaków wielkie masz jak mało kto.
W końcu Gufi jest po trochu nas wszystkich :eviltong: .... znowu będzie się biedak męczył :shake:
Trzymamy kciuki, żeby się wszystko udało!

Posted

Gufiak po badaniach krwi - wyniki dobre - uwaga!!! w środę 13.11.13 operacja - ciocie Gufiaczkowe trzymajcie moooocno kciuki za mojego psiula aby wszystko było ok.

Cioci Ajuli bardzo dziękujemy:Rose: za pieniążki dla Gufcia na operację - ciociu jesteś kochana:calus:

Posted

[quote name='KateBono']- ciociu jesteś kochana:calus:[/QUOTE]
Jeszcze kochańsza jest taka druga ciocia, na której można zawsze polegać :loveu: wczoraj wieczorem dała mi znać, że zrobiła sowity przelew na operację Gufiaka :multi: Zajrzyj na konto, to się zdziwisz :D
Powinno starczyć teraz spokojnie na jego leczenie.
Trzymamy kciuki z całych sił i liczymy na jakieś foteczki nowe, bo już dawno nam Gufiaczka nie pokazywałyście :mad: