Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kurcze ,ze tez temu Gufiakowi ciągle jeszcze musi sie cos przytrafiac.nie dziwie sie,ze tesknicie mamusia fajna a maly to wiadomo do schrupania.
Sajgon tez w depresji po rozstaniu z Mopem:(
nie dowierzalam siostrze,ze codziennie ja zaczepiaja ,ze taka sliczna(mopik nie ona) a to fakt autentyczny -nie ma spaceru ,zeby sie ktos nie zatrzymal i nie skomentował urody (padaja pytania czesto o rase nikt nie wierzy,ze to kondel z gospodarstwa na skraju lasu z milonem pcheł.)a zdarzylo sie ,ze pewne dziewczyny poprosiły czy moga sobie z nia zrobic zdjecie-nic dziwnego,ze mopowi sie w głowie poprzewracało-panienka nie do poznania,dama spi do poludnia w deszcz nie wychodzi,powaga , dostojnisc itp.po kilku dniach ze mna i Sajgonem smigała na ranne spacerki o 6 tej,taplala sie kaluzach,zaczela obszczekiwac wszyskich -słowem zwiesniaczala znow:)no i schudla chyba z kilkgram od wygłupów i gonitw z sajgonem.

ksiezniczka na ziarnku grochu

Basza

• Replies 2.3k
    • Created
    • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

BeaBono napisał(a):
    Przedwczoraj była powtórka z rozrywki - po miesiącu znowu doszło u Gufcia do skrętu trzeciej powieki. Byłyśmy u weta. Tym razem nie poszło tak łatwo, jak poprzednio -

fatalnie :roll:
    może lepiej byłoby usunąć calkowicie tą powiekę?

a która to Basza? nie znam wątku

Posted

BeaBono napisał(a):
    Oj, ciociu, w żadnym razie, w razie potrzeby usuwa się część chrząstki, całej trzeciej powieki nie można ze wzg na gruczoły łzowe

nie wiedziałam, myślałam, że można usuwać trzecią powiekę
    no ale co to będzie w takim razie? ciągle będzie mu się ta powieka wywijać? straszny kłopot

BB jaka Kora? daj wątek

acha - tego psiaka z boiska to NAWET TY byś nie wykąpała - to prawdziwy diabeł wcielony, taki mały paskudny wściekły troll :evil_lol:

ps. już wiem która Kora :(

Posted

cocia Ajula chyba chodzi o Kore z Twojego podpisu.

wszystko sie da wykapac, ja chcialam ostatnio jak przyszedl za mna i Sajgonem łapnac Tofika i wykapac,psiak siedzi w chewiku ale jest wypuszczany czasem-to"prawie rasowy'spaniel ,chyba sie mnie boja na wsi(nawiedzonej)bo miesiac temu zwrociłam wlascicielowi uwage,ze koltuny same nie znikna i uszy sie odparzą i patrze dzis a tu powycinane;)

Posted

tak, własnie weszłam i przeczytałam
    biedna sunia, nie miała dobrego życia :(

a Ty wiesz Rytka, że mam paskudnego parszywka pod opieką?
    jak Tiger pójdzie do domu, to wsadzę go do Ciebie na DT, bo stanowczo trzeba go nauczyć dobrych manier ;)

Posted

a jakis grzecznych psów to dla mnie nikt nie ma na tymczas tylko parszywki,demolki itp.?

i odemnie ma sie uczyc dobrych manier:evil_lol:podobno z relacji rodziny wynika jak mnie nie ma to psy (sajgon i mop)sa grzeczne a wariuja tylko przy mnie.za kare zostawialam im je pod opieka czesto a sama sie szlajałam.

Posted

BeaBono napisał(a):
    gdybyśmy jechały do Warszawy, musiałybyśmy bardzo się postarać o współpasażerów, bo na benzynę to nam raczej już zabraknie...

dołożę się

a czemu nie można usuwać całej trzeciej powieki? Myślałam, że to normalne

Posted

tez sie dołoze skromnie bo tylko 50zł.ale Gufi moj troche jest i musze -moze nie wiedziałyscie(macie tylko 99% gufa) 1% jest mój.jak bede miala 100 tymczasów to bedzie cały pies wreszcie.

Posted

Dziękuję cioteczki za pomoc i , że jesteście z nami:lol:. Dzisiaj napisałam do doktora Garncarza - czekam na odpowiedż. Nasz weterynarz wstępnie zgodził się zrobić Gufiaczkowi operację- rozmowa przez telefon- ale musimy poczekać , aż wróci z wyjazdu (będzie w poniedziałek). Mam do niego zaufanie ale....... no właśnie to ale:shake:. Jako jedyny (dzwoniłam do kilkunastu weterynarzy w Poznaniu) wiedział, że nie trzeba wycinać całej trzeciej powieki bo będzie póżniej zespół suchego oka. Jestem zmartwiona jeszcze tym, że Gufcio zaczął żle widzieć:-( ( zauważyłam to od wczoraj)

Posted

[quote name='KateBono']Dziewczyny ,zadzwoniłam do doktora Garncarza, jestem umówiona na operację na 31-08-10 na godzinę 11.45.[/QUOTE

mądra decyzja-ja zaraz zdrobie przelew na moje 1 procent:)

rodzynki-to były slicznosci kiedys,na kazdym zdjeciu na pierwszym planie...dostało mi sie najlepsze 1 procent:)

Posted

KateBono napisał(a):
    Dziękuję cioteczki za pomoc i , że jesteście z nami:lol:.

za to, że uratowałyście naszego Gufa zrobimy dla Was wszystko, no nie Rytka? :)

Posted

rytka napisał(a):

mądra decyzja-ja zaraz zdrobie przelew na moje 1 procent:)

ja dziś nie zrobię, bo przed chwilą sprawdzałam, że mam na koncie 43 zł
    ale w najbliższych dniach wpadnie mi kilka zł za taką jedną robótkę, to przeleję :)

Posted

rozkazujcie..zrobimy wszystko:)

Ajula a Ty nie chcesz troche Gufa ?chociaz o,5%polecam sa jeszcze fajne czesci.

ps.a ja jestem skrucz i chora bym była i spac nie mogła gdyby mi na koncie nie zalegało pare groszy ...tez mam jutro przelew wiec sie wyrówna:)

moze jeszcze ktos dorzuci jakby tak sprzedawac gufa na czesci:)