rytka Posted August 22, 2010 Author Posted August 22, 2010 kurcze ,ze tez temu Gufiakowi ciągle jeszcze musi sie cos przytrafiac.nie dziwie sie,ze tesknicie mamusia fajna a maly to wiadomo do schrupania. Sajgon tez w depresji po rozstaniu z Mopem:( nie dowierzalam siostrze,ze codziennie ja zaczepiaja ,ze taka sliczna(mopik nie ona) a to fakt autentyczny -nie ma spaceru ,zeby sie ktos nie zatrzymal i nie skomentował urody (padaja pytania czesto o rase nikt nie wierzy,ze to kondel z gospodarstwa na skraju lasu z milonem pcheł.)a zdarzylo sie ,ze pewne dziewczyny poprosiły czy moga sobie z nia zrobic zdjecie-nic dziwnego,ze mopowi sie w głowie poprzewracało-panienka nie do poznania,dama spi do poludnia w deszcz nie wychodzi,powaga , dostojnisc itp.po kilku dniach ze mna i Sajgonem smigała na ranne spacerki o 6 tej,taplala sie kaluzach,zaczela obszczekiwac wszyskich -słowem zwiesniaczala znow:)no i schudla chyba z kilkgram od wygłupów i gonitw z sajgonem. ksiezniczka na ziarnku grochu Basza Quote
Ajula Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 BeaBono napisał(a):Przedwczoraj była powtórka z rozrywki - po miesiącu znowu doszło u Gufcia do skrętu trzeciej powieki. Byłyśmy u weta. Tym razem nie poszło tak łatwo, jak poprzednio - fatalnie :roll: może lepiej byłoby usunąć calkowicie tą powiekę? a która to Basza? nie znam wątku Quote
rytka Posted August 22, 2010 Author Posted August 22, 2010 Basza to on ON.Ukochany psiak Majqi tymczasowala go i nikt nie wierzyl,ze odda bo wiadomo jak to bywa z jej tymczasami do tej pory zadnego nie wypusciła Basza byl pierwszy...oddala i Basza odszedł w ds po 2 mcach. http://www.dogomania.pl/threads/141080-Łódź-FNiZ-Basza-odszedł... Quote
Ajula Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 dzięki, zaraz przeczytam szkoda Majqi, pewnie strasznie to przeżywa :( Quote
Ajula Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 BeaBono napisał(a):Oj, ciociu, w żadnym razie, w razie potrzeby usuwa się część chrząstki, całej trzeciej powieki nie można ze wzg na gruczoły łzowe nie wiedziałam, myślałam, że można usuwać trzecią powiekę no ale co to będzie w takim razie? ciągle będzie mu się ta powieka wywijać? straszny kłopot BB jaka Kora? daj wątek acha - tego psiaka z boiska to NAWET TY byś nie wykąpała - to prawdziwy diabeł wcielony, taki mały paskudny wściekły troll :evil_lol: ps. już wiem która Kora :( Quote
rytka Posted August 23, 2010 Author Posted August 23, 2010 cocia Ajula chyba chodzi o Kore z Twojego podpisu. wszystko sie da wykapac, ja chcialam ostatnio jak przyszedl za mna i Sajgonem łapnac Tofika i wykapac,psiak siedzi w chewiku ale jest wypuszczany czasem-to"prawie rasowy'spaniel ,chyba sie mnie boja na wsi(nawiedzonej)bo miesiac temu zwrociłam wlascicielowi uwage,ze koltuny same nie znikna i uszy sie odparzą i patrze dzis a tu powycinane;) Quote
Ajula Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 tak, własnie weszłam i przeczytałam biedna sunia, nie miała dobrego życia :( a Ty wiesz Rytka, że mam paskudnego parszywka pod opieką? jak Tiger pójdzie do domu, to wsadzę go do Ciebie na DT, bo stanowczo trzeba go nauczyć dobrych manier ;) Quote
rytka Posted August 23, 2010 Author Posted August 23, 2010 a jakis grzecznych psów to dla mnie nikt nie ma na tymczas tylko parszywki,demolki itp.? i odemnie ma sie uczyc dobrych manier:evil_lol:podobno z relacji rodziny wynika jak mnie nie ma to psy (sajgon i mop)sa grzeczne a wariuja tylko przy mnie.za kare zostawialam im je pod opieka czesto a sama sie szlajałam. Quote
Ajula Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 żartowałam ;) jego się już nie da wychować, za stary jest http://www.dogomania.pl/threads/191130-Pozna%C5%84-zaniedbany-staruszek Quote
Ajula Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 BeaBono napisał(a): gdybyśmy jechały do Warszawy, musiałybyśmy bardzo się postarać o współpasażerów, bo na benzynę to nam raczej już zabraknie... dołożę się a czemu nie można usuwać całej trzeciej powieki? Myślałam, że to normalne Quote
rytka Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 tez sie dołoze skromnie bo tylko 50zł.ale Gufi moj troche jest i musze -moze nie wiedziałyscie(macie tylko 99% gufa) 1% jest mój.jak bede miala 100 tymczasów to bedzie cały pies wreszcie. Quote
KateBono Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Dziękuję cioteczki za pomoc i , że jesteście z nami:lol:. Dzisiaj napisałam do doktora Garncarza - czekam na odpowiedż. Nasz weterynarz wstępnie zgodził się zrobić Gufiaczkowi operację- rozmowa przez telefon- ale musimy poczekać , aż wróci z wyjazdu (będzie w poniedziałek). Mam do niego zaufanie ale....... no właśnie to ale:shake:. Jako jedyny (dzwoniłam do kilkunastu weterynarzy w Poznaniu) wiedział, że nie trzeba wycinać całej trzeciej powieki bo będzie póżniej zespół suchego oka. Jestem zmartwiona jeszcze tym, że Gufcio zaczął żle widzieć:-( ( zauważyłam to od wczoraj) Quote
KateBono Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 rytka napisał(a): Gufi moj troche jest i musze -moze nie wiedziałyscie(macie tylko 99% gufa) 1% jest mój. A jaka część Gufcia to 1%:evil_lol: Quote
rytka Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 moj jeden procent Gufa to ten pod ogoneczkiem zaraz;) Quote
KateBono Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Dziewczyny ,zadzwoniłam do doktora Garncarza...edit: dalej chwilowo nieaktualne Quote
KateBono Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 rytka napisał(a):moj jeden procent Gufa to ten pod ogoneczkiem zaraz;) Chyba te dwa "rodzynki":diabloti: Quote
rytka Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 [quote name='KateBono']Dziewczyny ,zadzwoniłam do doktora Garncarza, jestem umówiona na operację na 31-08-10 na godzinę 11.45.[/QUOTE mądra decyzja-ja zaraz zdrobie przelew na moje 1 procent:) rodzynki-to były slicznosci kiedys,na kazdym zdjeciu na pierwszym planie...dostało mi sie najlepsze 1 procent:) Quote
Ajula Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 KateBono napisał(a):Dziękuję cioteczki za pomoc i , że jesteście z nami:lol:. za to, że uratowałyście naszego Gufa zrobimy dla Was wszystko, no nie Rytka? :) Quote
Ajula Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 rytka napisał(a): mądra decyzja-ja zaraz zdrobie przelew na moje 1 procent:) ja dziś nie zrobię, bo przed chwilą sprawdzałam, że mam na koncie 43 zł ale w najbliższych dniach wpadnie mi kilka zł za taką jedną robótkę, to przeleję :) Quote
rytka Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 rozkazujcie..zrobimy wszystko:) Ajula a Ty nie chcesz troche Gufa ?chociaz o,5%polecam sa jeszcze fajne czesci. ps.a ja jestem skrucz i chora bym była i spac nie mogła gdyby mi na koncie nie zalegało pare groszy ...tez mam jutro przelew wiec sie wyrówna:) moze jeszcze ktos dorzuci jakby tak sprzedawac gufa na czesci:) Quote
Recommended Posts