Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='rytka'](...) Jestem za konsultacja (...).
Pisałyśmy o tym z Rytką, czyli jest jak w cytacie.

Dziewczyny, bardzo proszę, rozpuśćcie wici wśród swoich znajomych, komu Wam zaufanemu w Bydgoszczy można powierzyć zdjęcia i poprosić go o pomoc konsultacyjną!

Musimy mieć pewność, że sprawa zostanie załatwiona od A do Z,
a Rytce i nam przy okazji zostaną przekazane wszystkie zalecenia, opinie weta - ortopedy.
Hm...w moim odczuciu powinien być szukany taki spec, który nie tylko skonsultuje wyniki ale i w razie potrzeby podejmie się operacji.

Posted

Ciekawe, co piesio na to!!! :lol:
Rytko, wici porozpuszczane ale tak, czy owak, bardzo Cię proszę, napisz do wspomnianych dziewczyn - Delph i warsawmoo. Może uda się, że im wystarczą skany, by pomóc konsultacyjnie? Jedna opinia więcej, bez oglądu psa, nie zaszkodzi.

Posted

[quote name='Poker']powtarzam się.
A jak imię się Wam podoba?

No, tak nie za bardzo :lol: Niewygodnie się zdrabnia i jak się oddali krzyknąć też niewygodnie.
Chyba, że pasuje do niego - ale to już tylko Rytka może powiedzieć, bo ma go na codzień :lol:

Posted

Nemi jezeli chodzi o tabletki osłonowo to raczej nie musie brać bo te leki przeciwbólowe i przeciwzapalne mam mu dawać tylko przez tydz. wiec nie powinny zaszkodzic na żołądek.

Co do imienia to na mnie nie liczcie ja wolam na niego gufi/od gupi/ma moja suczke mop/bo przypominała mopa/narazie Karolcia zaproponowala rik i Poker kako.

Majqa bede zaraz pisac do dziewczyn warto o niego zadbać on tyle przeszedł zasługuje na to ,zeby sie nim jak najlepiej zająć.Dzwonilam do ciotki i powiedzialam jej w jakim stanie jest pies/ze slepy i po wypadku/powiedziala,ze jak do nich trafił ledwo szedł czyli pewnie krotko po wypadku.Pojawil sie z siostrą-czarna/raczej na bank są spokrewwnieni/pewnie byla jego przewodniczką.Dzisiaj bylam z nim na spacerze i przejeżdzal koło nas autobus to wpadł w taka panike ,ze ledwo go moglam utrzymac,a kiedy moj niemądry ojciec zaczol 'bawic'sie z nim i udawal ,ze szczeka to pies uciekl do budynku/tam gdzie spi i schowal sie pod ławke ze strachu.Mocno juz przytył a wet jego wage okreslil na nie wiecej niz 15 kg.musze uwazac,zeby go za mocno nie spaść bo nie posluzy to jego nodze.Myślałam czy nie wziąść go do domu/zgadza sie z nim mop a kot odrazu go polubil i wzajemnie/tyko musiałbym zamykac kuchnie bo wszelkie zapachy jedzenia powoduja ,ze dostaje kręćka nie wiem kiedy mu minie i przestanie sie tak rzucac na jedzenie juz teraz napewno nie chodzi glodny a niczego nawet porzadnie nie pogryzie tylko łyka w calosci.Może za jakis czas jak troszke sie oswoi wezme go do domu zobacze;)

Posted

Panca napisał(a):
on jjest PRZEPIEKNY!!!!!! szkoda ze moge tylko pomoc finansowo bo mieszkam w Wawie...czekam na informacje o kosztach leczenia

narazie wydalam na jego lecz.148zl.a za 2 tyg jade go szczepic na wirusowwe i p.wsciekliznie,no i otwarta sprawa konsultacji i ew. operacji .
Te 148zl.to koszt wizyty w tym bylo rtg,badanie,leki,szampon leczniczy-bo podejrzewa grzyba i takie tam inne stany zapalne skory/odrobaczenie i fripex na pchly.wszystkie koszta ,potrzeby i ew. wplaty bede wyszczegolniac na 1 str.ok.

Posted

Podumowując:
Na teraz potrzebna psiakowi karma, obroża, smycz, legowisko lub koce itp..!

rytka wyszczególnia to w pierwszym poście....

No i juz jest "dług" za wizytę u weta - 150 zł.
Potrzebne tez bedą pieniadze na szczepienie za 2 tyg.

Posted

tanitka napisał(a):
obrożę, ew. szelki i smycz typu flexi jestem gotowa sprezentować Gufiemu jeśli potrzeba. Prosze o adres dokąd wysłać.

dzieki,sama miałam psa ciut wiekszych gabarytów od Gufiego ale zostala mi po nim tylko krótka smycz i kolczatka reszte rzeczy wydałam/miało juz nie byc psa/.adres wysle na pw.Kupilabym mu ale dopiero za jakis czas jak odbilabym sie od dna a dluga smycz potrzebna bo strach go spuscic ze smyczy.
Gufi wcale nie jest gupi tylko niezdarny, wiadomo przez slepote a ja sie z niego nabijam-nieladnie:oops:Chec do zycia ma wielka jak go wet.potraktowal zastrzykiem to wstal i musial dostac drugi zastrzyk i ciagle stal.wet musiałsie poddac i zabral na badanie bo Gufi sie nie polozyl:evil_lol:

Posted

musiałam troche ponadrabiać ,gdy mnie nie było, gufi jest przepiękny .
Ślepiutki ,ale nic nie widać . Teraz trzeba z ta nogą zrobic porządek .
Ale morde ma jak labrador a dól jak wyżeł :evil_lol:

Posted

[quote name='MyrkurDagur']Mam małe zaległości na wątku :oops:

Czyli brązowy psiak jest już u rytki i otrzymał imię Gufi, zgadza się?

A co z tym czarnym psiakiem...?

Czarna zostałam tam gdzie była,brązowy był w gorszym stanie wiec jego zabrałam.Powiadomiłam schronisko,prosiłam o pomoc bez odzewu więc wziełam do siebie co miałam zrobić?Pamiętajmy proszę,że jest u mnie czasowo i SZUKAJMY MU DOMU STAŁEGO.

Jezeli zaglądaja tu jeszcze dziewczyny z ok.Konina może ktoś te psy szukał?czy to możliwe ,zeby wyrzucić dwa mlode psy?może komuś zginęły.

Jezeli chodzi pomoc Gufiemu ja daje mu dom tymczasowy i utrzymanie/biore tez karme na siebie a co tam :p /ale sprawy z jego diagnostyką i leczeniem nie jestem w stanie poprowadzić.Mieszkam na wsi ,nie moge wyjeżdzać na kilka godzin z domu/spr.rodzinne/,nawet głupie skanowanie zdjęcia jest dla mnie problemem/co to jest skan:oops:/.Może jest jakaś fundacja,ktora zajełaby sie leczeniem Gufiego ?dt ma zapewniony trzeba mu szukać ds i mozliwosci zdiagnozowania i leczenia.Postaram sie zrobic ten skan i wysłac do dziewczyn,ktore zadeklarowały,ze skonsultuja jego wyniki ale co dalej?jezeli lekarz powie,ze mozna mu pomóc ,to kto zawiezie psa na badanie,zaplaci za zabieg i zajmie sie nim po zabiegu?po operacji mogłby jeszcze wrócic do mnie i dalej czekac na dom.

Teraz jade do miasta:cool1:powiatowego seskanowac zdjęcia:evil_lol:

Posted

wróciłam z miasta powiatowego/12km./mam nauczke ,żeby dzien zaczynać od dogo bo jak bym zajrzała rano to bym nie musiała 2 razy jezdzić/wczesniej byłam tam na zakupach /.Niestety w calym miescie nie ma mozliwosci skanu zdjec rtg.Kombinowałam zrobic zdjecie-zdjecia rtg ale nie wychodzi pozostaje tylko tradycyjna poczta.Postanowilam skoro juz jestem w miescie pow.wpaść do mojego wet. na konsultacje/bez psa/ i pisze co mówił,troche inaczej niz poprzedni;glowka stawu biodrowego wychodzi z panewki i wogóle jest zdef.gruba i są na miej dzioby ,mowił,ze pomogła by proteza,kość udowa była tez zlamana zrosła sie krzywo,miednica prawdopodobnie tez ale dokladnie nie widać i co najmiej jeden krąg kręgosłupa.Powiedział ,ze staw to pewnie dało by sie naprawić ale co z resztą.Stwierdził,ze skoro pies przeżył,zlamania zrosły same a funkcjonuje/chodzi/to zostawić go w spokoju.Gufi funkcjonuje coraz lepiej jak przed chwilka zobaczyłam jak podskakuje jak piłka/tak zaczepia mopa/to faktycznie az żal bylo by go kroić ,tylko zeby sie nie pogarszalo...rzecz jasna konsultacja u spec.jak najbardziej wskazana . Moj wet.powiedział,ze tych zmian jest tak duzo,ze trzeba by kilka zdjec zeby każdej sie dobrze przyjzeć.

Posted

Rytko, jeśli chcesz ciągnąć temat ewentualnej konsultacji, to podpytaj dziewczyn, z którymi weszłaś w kontakt o jej koszt.

Będziemy wiedzieć, z czym mamy się zmierzyć, a wtedy na potrzeby tego etapu zmodyfikujesz znów tytuł.
Jak się kwotę uzbiera prześlesz danej dziewczynie wyniki, a choćby i poleconym, jeśli na skan nie ma szans i uzbieraną kasę na konsultację.

Wyrok - nie ciąć - jesteśmy w domu. Wyrok ciąć - osoba, która przepilotuje Ci tę konsultację zapyta o koszty. Dopiero wtedy będziemy się martwić o kasę i znów kierunek zmiana tytułu na kolejną bieżącą potrzebę i poza ewentualnymi deklaracjami z wątku, jeśli się pojawią, dodatkowo np. allegro cegiełkowe i nieco zmieniony na tę okoliczność baner.

Posted

na dzień dzisiejszy jak z czarnym ? Karmia go ta karma co im zostawiłaś ?

Skonsultuj tak jak mówi majga ,zobaczymy ile kasy potrzeba, bo zastanawiam się co wystawić na bazarek :cool1: bo mam pare zabawek dla psów ,ale to będą sprawy groszowe rzędu 50 zl :placz: