Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='jola od jadzi'] na konto Gufiego wpłynęło 550 zł :multi: , 300 od Smyku, 250 od Walkie 2. Wielkie dzięki![/quote]
wspaniale! :multi: dziękujemy!

a ja widziałam dzis Gufika, bo był na wizycie kontrolnej u dr Starczewskiego
mówię Wam, co to za psiak! śliczny i słodki jak cukiereczek :loveu: przytula się jak małe dziecko
dr chciał zobaczyć, jak Gufi chodzi, ale ten mały łobuziak cały cyrk w gabinecie odstawił, zamiast pokazać jak pięknie chodzi, zrobił z siebie najbiedniejszego bidula pod słońcem :diabloti:
ale bioderko zostało obmacane i wygląda na to, że jest ok

Posted

chcę jeszcze raz podziękować BeaBono i KateBono za DT dla Gufiego
za wspaniałą opiekę i wielkie zaangażowanie :Rose:
miał chłopak szczęscie! :loveu:

Posted

Dawno mnie nie było ale tu jakoś idzie Gufikowi a ja mam na głowie jedna pogryziona suczke , której załatwiam DT oraz 4 psy z pd polski , które albo sa " pod chmurka" (zaraz je wyłapia i przerobia na smalec taka tam rzeczywistośc ) a jeden trafi do schronu , ktory jest umieralnią totalną.
ALE O GUFIKU PAMIETAM ( i o Czarnej - zeby chociaz głodna nie była :-(:-().
Zrobiłam ostatnio sporo deklaracji bo same beznadziejne sprawy są ale jak zabraknie Gufikowi kasy to oczywiscie dodam . Mam nadzieje ,ze nie bedzie jednak problemow duzych dla Pepsi z powodu Gufiego:shake:.

Posted

Gufikowi wiedzie sie naprawde dobrze:loveu: ale czemu nikt sie nie interesuje jego adopcja?nikt nawet nie zadzwoni?piękny pies i cudny charakter-czego jeszcze trzeba?:roll:

prawdopodobnie pojade jednak na groby ok.1-go to zawioze czarnej chapii ok.10kg.(został jeszcze po Gufim).narazie tyle i gdyby ktos miał mozliwosc dac jej dt/ds to postaram sie ja stamtad zabrac,miała pecha dziewczyna tak wielkiego jak Gufik szczeście:-(

Posted

[quote name='rytka'](...) gdyby ktos miał mozliwosc dac jej dt/ds to postaram sie ja stamtad zabrac,miała pecha dziewczyna tak wielkiego jak Gufik szczeście:-([/QUOTE]
[B]Czarnej potrzebny jest osobny wątek[/B] z opisem sytuacji, zdjęciami etc. Tylko tak zaistnieje i dogo się o niej dowie. Na tym wątku ona ginie w cieniu Gufka, co oczywiste.

Posted

[quote name='jkp'] Zrobiłam ostatnio sporo deklaracji bo same beznadziejne sprawy są ale jak zabraknie Gufikowi kasy to oczywiscie dodam . .[/QUOTE]
[B]jkp[/B] dziękujemy za pamięć, ale kasy powinno starczyć, ratuj tymczasem inne psiaki, jakby coś zbrakło odezwę się do Ciebie
cegiełki się ładnie sprzedają :multi:

z Czarną Majqa ma rację, powinna mieć własny wątek
Rytka, dasz radę założyć? będę Cię wspierać

Posted

[IMG]http://images50.fotosik.pl/218/587e6d1991b0a0e6med.jpg[/IMG]

Przystojniaczek...

[IMG]http://images42.fotosik.pl/130/e959432acbd33752med.jpg[/IMG]

... o, koleżanka ...

[IMG]http://images42.fotosik.pl/130/1862ca364f7927b5med.jpg[/IMG]

... psie czułości...

[IMG]http://images35.fotosik.pl/72/cdc07b180c748187med.jpg[/IMG]

... chaps za gardzioł ...

[IMG]http://images49.fotosik.pl/218/db5575d2f2bc553amed.jpg[/IMG]

... co, kto, ja ?...

Guf był wczoraj u weta - dostał zastrzyk - nie znęca się już nad łapkami :lol:

Zeżarł ładowarkę do telefonu i kolejną smycz :shake:

Posted

On porywa te smycze do kąta i zjada :mad:?? To zemsta za spacery na smyczy ?, Przeciez On ma duzo wolnosci !. Czy to jego chęc gryzienia czegokolwiek ? A moze przerabia w ten sposób problemy z własnym męskim ego :evil_lol:?

Posted

Jedną ze smyczy pogryzł na spacerze, drugą sobie "wziął" z wieszaka , a poza tym lubi najbardziej :sznurowadła, troczki od kurtek,pasy bezpieczeństwa w samochodzie, paski od plecaków, pościel naszą (a swojego legowiska nie rusza)...:evil_lol:
A tak szczerze mówiąc to on zachowuje się jak szczeniak więc nie ma tych swoich "dwóch" lat.

Posted

[quote name='Ajula']trzeba się rozejrzeć za DT dla Czarnej, jakby gdzies było miejsce, to zobaczymy, czy uda sie uzbierać jakies pieniądze[/QUOTE]

chyba tak trzeba by zrobić,jedyna jej szansa:roll::shake:jak bede miala chwile zaloże czarnej watek musi miec swoją szanse...

Mopik mój samotny,jak powiem słowo Mania to zawsze patrzy na fotel lub okno i szuka jej :-(
za Gufem tak nie teskniła.
Wczoraj robilam porzadki i wyrzucilam Gufa kocyk z kojca(cały w strzepach)i pogryzine miski.KeateBono czyli co Gufi pobil juz rekord bo u mnie zezarł 3 smycze(jedna tez sciagnąl w haka-zreszta sciągał tez pranie z sznurka-sprytu mu nie brak):evil_lol: a u Ciebie ile smyczek poszło?:evil_lol:

Posted

[quote name='m_orsetti']e tam....

;)

M.[/QUOTE]
Nie ma jak ugrać swoje prowokacyjnym wpisem. :evil_lol: Już się pojawiliście, super! :lol: Fotki bomba, szkoda tylko, że Gufuś jest smyczożercą. :cool1:
Ryciu, czekamy wobec tego spokojniutko na założenie wątku Czarnej.

Posted

"ADHD" (jak mama nazywa Gufa) ostatnio "wyhamowuje". To dzieło Pepsi, która od czasu wyjazdu Gufa do W-wy i Baciut, poczuła się panią na włościach. Wcześniej to Pepsi nie mogła opędzić się od Gufiaka, teraz role się odwróciły. Gdy Guf ma dość ustawiania go przez sunię, szuka sobie spokojnego kątka, kładzie się np. pod moim biurkiem albo pod stołem w kuchni albo na swoim miejscu w pokoju rodziców (Pepsi jeszcze "nie opanowała" tego terytorium).

A i ciekawostka: Pepsi gryzie Gufa po uszach (ponieważ to u niej najczulszy punkt, uznała chyba, że u Gufa sprawa wygląda podobnie...)

Gufi jest ulubieńcem Pana. Tata nie wychodził z psem od czasu Atlasa (poprzednik Bona). Kiedy pierwszy raz zabrał Gufiaczka na poranny spacerek, o mało nie dostałam zawału (wstałam rano i poszłam do kuchni, nigdzie nie było Gufa, więc wpadłam w osłupienie; nie przypuszczałam ,że tata... tłumaczył się potem,że to ze wzgledu na mamę, żeby sobie pospała... akurat...). Pepsi nie przebywa w kuchni, gdy tata je (cyt. "bo żebrze"), Gufi za to jak najbardziej. Gufi jest miziany i czochrany, gdy tata wraca wieczorem do domu. Pepsi zostaje ledwie pogłaskana... (wymówka - jej uszy).

Futrom dopisuje apetyt. Przez dwa miesiące, oprócz gotowanego, "wciągnęły" niemal dwa wory chrupek (dobijamy do dna).
Jestem "w trakcie robienia" kolejnego bazarku (nazbierałam próbek kosmetyków, brat zrzekł się mini -solarium)...