Murka Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 Bajka pochodzi ze schroniska w Mielcu, gdzie trafiła wraz z dwoma siostrami. Wszystkie były znane jako lękliwe, wycofane, dzikie. Bajka wczoraj dzięki mieleckim wolontariuszom przyjechała do naszego hoteliku i jak się okazuje do człowieka garnie się bardzo, jest wesoła, uwielbia głaski i towarzystwo człowieka. Nie umie natomiast chodzić na smyczy i boi się głośnych nagłych dźwięków (np. trzaśnięcie drzwi). Myślę, że obie te rzeczy da się spokojnie wypracować ;) Bajka ma ok. 2 latka i jest wysterylizowana. Jest bardzo łagodna i przyjazna. Reaguje na wołanie i lubi towarzystwo człowieka. Ma żywe, wesołe, usposobienie, bardzo chciałaby biegać, ale na razie musi nauczyć się chodzić na smyczy, przy okazji poznać nas i teren. Ta kita i portki :loveu::loveu::loveu: Kontakt: [email protected] 503 68 30 50 Quote
Murka Posted June 14, 2009 Author Posted June 14, 2009 A teraz chronologicznie ;) Fotki z wczoraj (pogoda fatalna, cały dzień padało) Quote
Murka Posted June 14, 2009 Author Posted June 14, 2009 A to fotki dzisiejsze: Tak reagujemy na smycz... Bajka nie umie chodzić na smyczy, ale do człowieka się garnie... więc czołga się :crazyeye: wygląda to przezabawnie... nigdy takiego czegoś nie widziałam :lol: sami zobaczcie: YouTube - MVI 1766 YouTube - MVI 1772 Ona nie wie o co chodzi ze smyczą, próbuje co jakiś czas wyrwać się, rozpędza się, próbuje biec... Jutro spróbuję z linką :razz: Quote
Reno2001 Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 Bajeczka jest przecudowna. Baaaardzo w moim typie. Na niektórych fotkach to jakbym moją Dotts widziała. Cudna panienka. Quote
kamilawa Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 super sunia ;) W wolnym czasie porobię ogłoszenia ;) Quote
Jo37 Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 I taki śliczny psiak nie znalazł domu . Myślę ,że jak tylko nauczy się chodzić na smyczy to kolejka ustawi się po nią . Quote
Ulka18 Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 Piękna sunia, troche Klementynkowata, ze tak sie wyraze, tylko wieksza. Kolejki powinny sie ustawiac moim zdaniem ;) Quote
kamilawa Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 Wrócę ze szkoły to jakieś drobne ogłoszenia porobię ;) Bajka jest cudowna ! Napatrzyć się nie można :lol: Quote
Ulka18 Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 Raduniu, juz poczestowalam sie banerkiem, bo mam miejsce po Gracji i Amigo. Dziekujemy Ci za pieknie Bajkowy banerek :calus: Quote
Reno2001 Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 Banerek cudny. ja też sie od razu częstuję :loveu:. Quote
Murka Posted June 15, 2009 Author Posted June 15, 2009 Bajka jest super. Na smyczy jest dużo lepiej, zwłaszcza dłuższej. Bez smyczy jest jeszcze lepiej :lol: Bajka bryka i trzyma się człowieka, zawołana przychodzi. Jest straszną pieszchochą i nie ma mowy aby przy niej głaskać innego psa :razz: Momentalnie przybiega i się wpycha ;) Jest bardzo wesoła i towarzyska, ma dużo energii. Wobec innych psów jest nastawiona przyjaźnie. Jutro jak będzie pogoda porobimy zdjęcia do ogłoszeń, bo tu naprawdę nie ma na co czekać :lol: Quote
Reno2001 Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 To są po porstu rewelacyjne wieści. Czekam na foty i ruszam z allegro :eviltong:. Quote
Filipki Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 Bajka jest cudowna. Mam nadzieję, że nie macie nam za złe, żeśmy ją samowolnie nazwali, ale ona faktycznie jest bajkowa. Quote
kaskadaffik Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 Zrobilam ogłoszenia na adopcje.org, kupiepsa, kupsprzedaj, narazie z tymi zdjęciami co są potem jak będą to zmienię:p Dobrze że Bajeczka taka do ludzi się super okazała:loveu: Quote
Reno2001 Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Filipki napisał(a):Bajka jest cudowna. Mam nadzieję, że nie macie nam za złe, żeśmy ją samowolnie nazwali, ale ona faktycznie jest bajkowa. Cudne imie wymyśliliście dla sunieczki, więc jak moglibyśmy sie gniewac :crazyeye:? Bajeczka rzeczywiście jest przepiękna. Liczę, że domek szybko się znajdzie. Bajka od dziś na CafeAnimal oraz allegro. Quote
Ra_dunia Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Bardzo dobrze, że to taka otwarta i przyjaźnie nastawiona psina :) Mam nadzieję, że szybciutko znajdzie domek :razz: Quote
Ulka18 Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Trzymamy kciuki za dobry dom dla Bajki :kciuki: Quote
Filipki Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Jak tam bajeczna Bajka? A ta siostra co została w schronie ma jakieś szanse na dom? Quote
Ulka18 Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Filipki, ta druga Siostra pojedzie we wrzesniu. Mam taka nadzieje, ze znajda jej do tego czasu miejsce. Murko, nt. szczepien Bajki P.Iza mi nie odpisala :shake: Quote
halcia Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 W schr.jak robiłam zdjecia tez pokazała nr z czołganiem,ale poddawała sie glaskom ,wiec nie wygladało to zle,a ze wyciagał ja Jasiek,to myslałam ze to przyczyna strachu i czołgania.Śliczna jest. Quote
Murka Posted June 18, 2009 Author Posted June 18, 2009 Bajka jest super. Zaproponowałam ją p.Dorocie, która niegdyś chciała adoptować Zoję. Wczoraj porobiłam trochę zdjęć suni choć słoneczko było kapryśne, postaram się obrobić i umieścić dzisiaj. Quote
Ulka18 Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Łomatko, ale cudenko usmiechniete :crazyeye: Rzeczywiscie Pani Dorotka chciala taka wieksza sunie, a Bajka jest mniej wiecej podobna do Zoi. Mam nadzieje, ze Bajka sie spodoba. Murko, czy p.Iza Ci napisala nt. szczepienia kompleksowego Bajki? Moze by zaszczepic sunie, jesli nie miala robionych. Quote
Recommended Posts