Jump to content
Dogomania

MISZA - schorowany,samotny zrozpaczony MA SUPER DOM, ZOSTAJE U MEGII!!!

Recommended Posts

Posted

Hej :)
Właśnie zabierałam się do zrobienia aukcji dla Miszy i chciałam skopiować aukcje zuzlikowej, a tu okazuje się, że nie ma tam zdjęć . Pozostał napis ZDJĘCIE CZASOWO NIEDOSTĘPNE. Trzeba by coś z tym zrobić bo będzie mniejsza reakcja ludzi...a tym samym mniej kasy dla Miszy.

• Replies 928
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś u Miszki była Pani doktor. No i nie jest dobrze - najprawdopodobniej Misza zerwał sobie ścięgno w tej "gorszej łapie" i to na wysokości tej najbrzydszej rany... Stad opuchlizna mimo że rany goją sie prawidłowo. Potrzebna bedzie konsultacja chirurga... Łapka ciągle spuchnieta. Do tego grzyb w uszkach i wielki problem zeby cokolwiek z uszami zrobic bo Misza mocno, bardzo mocno protestuje:shake: Z lepszych wiadomości że Miszka oprócz standardowych codziennych zastrzyków i przemywania ran miał też dziś odkarzającą kąpiel. Zniósł ją dzielnie i jest teraz taki fajny, puchaty i w ogóle idealny do przytulania:) tylko te łapki:shake::placz:

Posted

Jutro rano akurat jestem w innej sprawie u naszego weta, który właśnie ma specjalizację chirurgiczną. Przedyskutuję przypadek Miszy i mogę umówić Miszę na wizytę - jakieś sugestie kiedy i w jakich godzinach ?

Posted

KWL napisał(a):
Jutro rano akurat jestem w innej sprawie u naszego weta, który właśnie ma specjalizację chirurgiczną. Przedyskutuję przypadek Miszy i mogę umówić Miszę na wizytę - jakieś sugestie kiedy i w jakich godzinach ?

tak żebym mogła pojechać wcześniej do Serocka, :p Dostosujemy się ,bo sprawa pilna

Posted

Niestety,faktycznie w aukcji... i na wątku też poznikały fotki!!!:-(
Nie widać jak straszne i poważne są rany Miszki!!!

Gosiu,a możesz coś z tym zrobić,bo ja nawet teraz nie mogę nic innego zrobić,nic zmienić...mogę tylko dopisać tekst pod spodem!:-(:-(:-(

Posted

Wstawiłam tekst opisujący stan Miszki,ale obawiam się,że jego obrazowość i skuteczność będą znacznie mniejsze niż zdjęcia.

Mam nadzieję,że szybko uda się załatwić wizytę u chirurga!

Miszko, tak wolność Cię uradowała,że przemogłeś i tak mocno nadwyrężoną łapkę i siły.Daj sobie odpocząć,aż się nie wyleczysz!Będziesz miał czas na radość z wolności,przestrzeni i życzliwych opiekunów...na radość,że możesz pracować i pilnować.Na pracę też przyjdzie pora...daj sobie czas na wyzdrowienie!

Wieczorem podsumuję nowe wpływy z allegro i prześlę pieniążki!

Posted

Cioteczki...zrozumcie,bo Miszka na pewno zrozumie...zrozumcie!:-(

Kolejny koń juz się modli...:-(:-(:-(

Modlitwa konia z transportu
Mój wiatronogi Boże koni
Czy ty naprawdę widzisz wszystko?
Strach, ból i głód, i krew, i śmierć?
Nie ma nikogo z mojej stajni i nie znam drogi na pastwisko
Bardzo się boję, Panie mój
Tutaj tak ciasno jest i ciemno
I taki bardzo jestem sam,
Choć tyle koni jedzie ze mną
Boże, z ogonem bujnym i grzywą gęstą
Ja przecież jestem
Przecież byłem
Na Twoje podobieństwo
Nikt by w to teraz nie uwierzył
Nic z tego nie zostało
Czterokopytny Boże, spraw
By umieranie nie bolało
Jeszcze o jedno Cię poproszę
Nim wszystko będzie końcem
Niechaj na przekór wyśnię sen
Że galopuję w słońce
I pędzę wprost w promieni blask
Pękają chmury w niebie
A ja nie czuję więcej nic
I mknę i gnam do Ciebie
( Barbara Borzymowska)

Pomóżcie...niech ta modlitwa się nie musi spełniać!!!:-(
http://www.dogomania.pl/forum/f99/serduszka-zycia-od-5-zl-ma-tylko-8-dni-zycia-ratujmy-konika-do10-07-a-141377/

Posted

megii1 napisał(a):
Dziś u Miszki była Pani doktor. No i nie jest dobrze - najprawdopodobniej Misza zerwał sobie ścięgno w tej "gorszej łapie" i to na wysokości tej najbrzydszej rany... Stad opuchlizna mimo że rany goją sie prawidłowo. Potrzebna bedzie konsultacja chirurga... Łapka ciągle spuchnieta. Do tego grzyb w uszkach i wielki problem zeby cokolwiek z uszami zrobic bo Misza mocno, bardzo mocno protestuje:shake: Z lepszych wiadomości że Miszka oprócz standardowych codziennych zastrzyków i przemywania ran miał też dziś odkarzającą kąpiel. Zniósł ją dzielnie i jest teraz taki fajny, puchaty i w ogóle idealny do przytulania:) tylko te łapki:shake::placz:

:-( Ale wyliże się, będzie dobrze! Miszko, daj zrobić to co potrzebne przy sobie, psinko kochana!

Posted

Na razie nie będzie żadnego wożenia. Konsultacja przyniosła zbiór zaleceń który przekazałem Leyli - generalnie kontynuacja, wzocnienie obecnej terapii z pewnymi innowacjami pod kątem leczenia ścięgien. Miszka bądż grzeczny i znoś to godnie jak na kaukaza przystało :-)

Posted

Miszko,wybacz,ze nie zdążyłam zrobić wypiski z allegro! Jutro raniutko robię i wysyłam...a jest tego ...więcej niż troszkę...DZIĘKUJEMY!!!!:loveu:

Spokojnej i wzmagającej zdrowie i siły,nocki...wszystkim!:loveu:

Posted

Zuzlik ,po tym co zapodałas nam na wątku ...zamknęłam się w sobie do teraz. Wiem,że takie rzeczy maja miejsce a ja nic nie mogę zrobić...ale daję słowo ,że coś wymyślę !!!

KWL mi wszystko przekazał i trzeba zwiększyć dawkę antybiotyku, bo Misza przybrał na wadze. Dobrze,że nie trzeba nic ciąć, nie chcę ,zeby znowu go coś bolało.

Jutro jadę do Magdy, ureguluję rachunki i podam Lu Gosi ,żeby wpisała na pierwszą stronę.

Misza to fajny ,grzeczny ,mądry,inteligentny, zrównoważony, piękny pies:loveu: Każdy kto go pozna tak uważa:eviltong: Mówiłam mu o Was ,jak mu pomagacie i kibicujecie, że nie zostanie już nigdy sam ;)

Posted

[quote name='Leyla']Zuzlik ,po tym co zapodałas nam na wątku ...zamknęłam się w sobie do teraz. Wiem,że takie rzeczy maja miejsce a ja nic nie mogę zrobić...ale daję słowo ,że coś wymyślę !!!

KWL mi wszystko przekazał i trzeba zwiększyć dawkę antybiotyku, bo Misza przybrał na wadze. Dobrze,że nie trzeba nic ciąć, nie chcę ,zeby znowu go coś bolało.

Jutro jadę do Magdy, ureguluję rachunki i podam Lu Gosi ,żeby wpisała na pierwszą stronę.

Misza to fajny ,grzeczny ,mądry,inteligentny, zrównoważony, piękny pies:loveu: Każdy kto go pozna tak uważa:eviltong: Mówiłam mu o Was ,jak mu pomagacie i kibicujecie, że nie zostanie już nigdy sam ;)

Najchetniej sama nie widziałabym tego,ale...mogłam udać,że nie widzę i nie pamiętam...tylko czy zapomniałabym,że pozwoliłam umrzeć temu stworzeniu? Z chwilą kiedy bym tak zrobiła...już mnie tu nie będzie.To bedzie poczatek końca.
Wybaczcie!:oops:

Miszko...siedzę nad rozliczeniem allegro.:lol:...wpadnę z nowymi informacjami!

Posted

Wpływy z allegro Miszki w dn.6/7lipca:

_e-babzi...15zł
_pingwinek25...5zł
_andrzejryba42...5zł
_LOOKAA1...5zł
_SEBI_XX...5zł
_NANCY_PUNK...5zł
_WASKRY ...5zł
_kamilplayer18...10zł
_Marta K.z Piastów...10zł (bez nicku)
_hilarity_2005...10zł
_Łukasz Paweł D. z Orzesza...10zł (bez nicku)
_pogodyneczka...10zł
_CALANCHOE...15zł
_AGANIE21...25zł
_Lamika2...25zł
_Magdalena Anna S. z Krakowa...25zł (bez nicku)
_Agusiek08...30zł
_ANIULEK...50zł
_Kraiwa (dogo-IWONA)...50zł
_Marta23S...15zł
_paraboliczna...10zł
_Monika Z. z Crzanowa...10zł
_WOJCIECH11...10zł
_NORDCOMP...10zł
_Karolina S.S. z Lipska n.Wisłą...5zł (bez nicku)
_bubenstain...30zł
_beti_507...10zł
----------------------------------------
razem...425zł

Przelewam tę kwotę na konto Miszy! Proszę o potwierdzenie wpływu.
Proszę o sprawdzanie mojego wykazu i sygnał,gdy pojawią się nieścisłość!
Bardzo dziękujemy!!!...w imieniu Miszki!:loveu:...i swoim- pomagacie nam pomagać!:loveu:

Posted

hej
Zdjęć nadal brak, na Allegro :/
Proponuję, aby osoba która posiada zdjęcia Miszy i najwięcej informacji wystawiła aukcję charytatywną z Pendrivem, którego chcę podarować dla Miszy.Ja nie wiem do kogo się zwrócić, bo Was nie znam i nie do końca wiem kto jest kim ;)Jeśli ktoś się zgłosi wyślę zdjęcia pendriva na pocztę, a po zakończeniu aukcji na swój koszt wyślę towar do zwycięzcy
Pozdrawiam . Justyna.

Posted

Z Miszą nie jest tak do końca dobrze i nie wiem czy obędzie się bez chirurga. Leyla nie napisała KWL , że ta łapa Miszy gdzie psiak zerwał sobie ścięgno jest nienaturalnie zakrzywiona do środka i jest możliwośc że jak nie bedzie żadnego działania to mu tak zostanie:placz:

Posted

[quote name='megii1']Z Miszą nie jest tak do końca dobrze i nie wiem czy obędzie się bez chirurga. Leyla nie napisała KWL , że ta łapa Miszy gdzie psiak zerwał sobie ścięgno jest nienaturalnie zakrzywiona do środka i jest możliwośc że jak nie bedzie żadnego działania to mu tak zostanie:placz:

Kochane,to tu nie ma co czekać!:shake:
Leyla...jednak ta wizyta jest zdecydowanie wskazana...i szczerze mówiąc lepiej przesadzić i usłyszeć od chirurga,że panikujemy,niż...spóźnić się!Tym bardziej,że Miszka nadal osłabiony i łapać może go wszystko...:-(

Posted

Wtbaczcie ,ja pół dnia bez neta byłam:angryy:
Potwierdzam poprzednią wpłatę z cegiełek na konto Miszki , a tę dzisiejszą pewnie jutro otrzymam. Wszystkim serdeczne DZIĘKI:Rose:

justynka zaraz wyślę do Lu Gosi zdjęcia Miszy to wstawi jeszcze raz. Miałam to zrobić i net mi przerwało:angryy:Dzięki za pomoc.

Ja nie wiem co robić, bo specjalista ,u którego był KWL mówi ,że nie trzeba jechać, że trzeba łapy ogolić , ogrzewać i antybiotyk zwiększyć, że nie powinno się niczego nacinać.

Posted

No,nacinać,to moze nie,ale jednak koniecznie obejrzeć! Toż mówimy o chirurgu nie... jasnowidzu.
A w przypadku Miszki wolę zasłuzyć na opinię ...nadgorliwej,niż...zlekceważyć stan Miszki,bo w ostateczności,to on zapłaci!:-(
A megii też jest zaniepokojona:oops:

Posted

Masz rację, tylko muszę trafić to super chirurga.

Edward Kołodziejski, to świetny chirurg ortopeda !!! Może ktoś dysponuje nr telefonu do niego??:crazyeye:

Posted

[quote name='Leyla']Masz rację, tylko muszę trafić to super chirurga.

Edward Kołodziejski, to świetny chirurg ortopeda !!! Może ktoś dysponuje nr telefonu do niego??:crazyeye:

Leyla znalazłam w necie
Dr Kołodziejski Edward + 48 604 96 84 99
[email protected]

Przychodnia Weterynaryjna Beneventum ul. Wąchocka 18
tel./fax.: (022) 617 35 34

Posted

[quote name='anett']Leyla znalazłam w necie
Dr Kołodziejski Edward + 48 604 96 84 99
[email protected]

Przychodnia Weterynaryjna Beneventum ul. Wąchocka 18
tel./fax.: (022) 617 35 34

Anett, dziękuję Ci , jak się obudzę to natychmiast zadzwonię.

Posted

No jasne że nie jasnowidz. Tylko założenie jego zaleceń jest następujące - jak długo się da i na ile się da unikać grzebania w ścięgnach. Jeśli się po zaleczeniu stanów zapalnych okarze że pies ma nadal problem, to wtedy będzie czas na wyjazd na konsultację i rozważenie czy kontynuować leczenie za pomocą operacji i to bardzo ostrożnie - czy interwencja chirurgiczna da coś na plus.

Posted

Kiedyś był owczarkiem ten psiak ,bardzo potrzebuje pomocy!!

Idę z Miszą do Kołodziejskiego, to jeden z najlepszych chirurgów, więc pewnie nie będzie mu grzebał. Wszyscy będziemy spokojniejsi jak go chociaż zobaczy:p W piątek między 15 a 16 jedziemy.