justynkax Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Hej :) Właśnie zabierałam się do zrobienia aukcji dla Miszy i chciałam skopiować aukcje zuzlikowej, a tu okazuje się, że nie ma tam zdjęć . Pozostał napis ZDJĘCIE CZASOWO NIEDOSTĘPNE. Trzeba by coś z tym zrobić bo będzie mniejsza reakcja ludzi...a tym samym mniej kasy dla Miszy. Quote
megii1 Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Dziś u Miszki była Pani doktor. No i nie jest dobrze - najprawdopodobniej Misza zerwał sobie ścięgno w tej "gorszej łapie" i to na wysokości tej najbrzydszej rany... Stad opuchlizna mimo że rany goją sie prawidłowo. Potrzebna bedzie konsultacja chirurga... Łapka ciągle spuchnieta. Do tego grzyb w uszkach i wielki problem zeby cokolwiek z uszami zrobic bo Misza mocno, bardzo mocno protestuje:shake: Z lepszych wiadomości że Miszka oprócz standardowych codziennych zastrzyków i przemywania ran miał też dziś odkarzającą kąpiel. Zniósł ją dzielnie i jest teraz taki fajny, puchaty i w ogóle idealny do przytulania:) tylko te łapki:shake::placz: Quote
KWL Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Jutro rano akurat jestem w innej sprawie u naszego weta, który właśnie ma specjalizację chirurgiczną. Przedyskutuję przypadek Miszy i mogę umówić Miszę na wizytę - jakieś sugestie kiedy i w jakich godzinach ? Quote
Lu_Gosiak Posted July 5, 2009 Author Posted July 5, 2009 justynkax napisał(a): Pozostał napis ZDJĘCIE CZASOWO NIEDOSTĘPNE. . jutro sie tym zajme Quote
Leyla Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 KWL napisał(a):Jutro rano akurat jestem w innej sprawie u naszego weta, który właśnie ma specjalizację chirurgiczną. Przedyskutuję przypadek Miszy i mogę umówić Miszę na wizytę - jakieś sugestie kiedy i w jakich godzinach ? tak żebym mogła pojechać wcześniej do Serocka, :p Dostosujemy się ,bo sprawa pilna Quote
zuzlikowa Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Niestety,faktycznie w aukcji... i na wątku też poznikały fotki!!!:-( Nie widać jak straszne i poważne są rany Miszki!!! Gosiu,a możesz coś z tym zrobić,bo ja nawet teraz nie mogę nic innego zrobić,nic zmienić...mogę tylko dopisać tekst pod spodem!:-(:-(:-( Quote
zuzlikowa Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Wstawiłam tekst opisujący stan Miszki,ale obawiam się,że jego obrazowość i skuteczność będą znacznie mniejsze niż zdjęcia. Mam nadzieję,że szybko uda się załatwić wizytę u chirurga! Miszko, tak wolność Cię uradowała,że przemogłeś i tak mocno nadwyrężoną łapkę i siły.Daj sobie odpocząć,aż się nie wyleczysz!Będziesz miał czas na radość z wolności,przestrzeni i życzliwych opiekunów...na radość,że możesz pracować i pilnować.Na pracę też przyjdzie pora...daj sobie czas na wyzdrowienie! Wieczorem podsumuję nowe wpływy z allegro i prześlę pieniążki! Quote
zuzlikowa Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Cioteczki...zrozumcie,bo Miszka na pewno zrozumie...zrozumcie!:-( Kolejny koń juz się modli...:-(:-(:-( Modlitwa konia z transportu Mój wiatronogi Boże koni Czy ty naprawdę widzisz wszystko? Strach, ból i głód, i krew, i śmierć? Nie ma nikogo z mojej stajni i nie znam drogi na pastwisko Bardzo się boję, Panie mój Tutaj tak ciasno jest i ciemno I taki bardzo jestem sam, Choć tyle koni jedzie ze mną Boże, z ogonem bujnym i grzywą gęstą Ja przecież jestem Przecież byłem Na Twoje podobieństwo Nikt by w to teraz nie uwierzył Nic z tego nie zostało Czterokopytny Boże, spraw By umieranie nie bolało Jeszcze o jedno Cię poproszę Nim wszystko będzie końcem Niechaj na przekór wyśnię sen Że galopuję w słońce I pędzę wprost w promieni blask Pękają chmury w niebie A ja nie czuję więcej nic I mknę i gnam do Ciebie ( Barbara Borzymowska) Pomóżcie...niech ta modlitwa się nie musi spełniać!!!:-( http://www.dogomania.pl/forum/f99/serduszka-zycia-od-5-zl-ma-tylko-8-dni-zycia-ratujmy-konika-do10-07-a-141377/ Quote
mysza 1 Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 zuzlikowa:placz::placz::placz:, ja ciągle jakieś ratuje, nie moge na to patrzeć. Boże. Quote
__Lara Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 megii1 napisał(a):Dziś u Miszki była Pani doktor. No i nie jest dobrze - najprawdopodobniej Misza zerwał sobie ścięgno w tej "gorszej łapie" i to na wysokości tej najbrzydszej rany... Stad opuchlizna mimo że rany goją sie prawidłowo. Potrzebna bedzie konsultacja chirurga... Łapka ciągle spuchnieta. Do tego grzyb w uszkach i wielki problem zeby cokolwiek z uszami zrobic bo Misza mocno, bardzo mocno protestuje:shake: Z lepszych wiadomości że Miszka oprócz standardowych codziennych zastrzyków i przemywania ran miał też dziś odkarzającą kąpiel. Zniósł ją dzielnie i jest teraz taki fajny, puchaty i w ogóle idealny do przytulania:) tylko te łapki:shake::placz: :-( Ale wyliże się, będzie dobrze! Miszko, daj zrobić to co potrzebne przy sobie, psinko kochana! Quote
KWL Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Na razie nie będzie żadnego wożenia. Konsultacja przyniosła zbiór zaleceń który przekazałem Leyli - generalnie kontynuacja, wzocnienie obecnej terapii z pewnymi innowacjami pod kątem leczenia ścięgien. Miszka bądż grzeczny i znoś to godnie jak na kaukaza przystało :-) Quote
zuzlikowa Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Miszko,wybacz,ze nie zdążyłam zrobić wypiski z allegro! Jutro raniutko robię i wysyłam...a jest tego ...więcej niż troszkę...DZIĘKUJEMY!!!!:loveu: Spokojnej i wzmagającej zdrowie i siły,nocki...wszystkim!:loveu: Quote
Leyla Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 Zuzlik ,po tym co zapodałas nam na wątku ...zamknęłam się w sobie do teraz. Wiem,że takie rzeczy maja miejsce a ja nic nie mogę zrobić...ale daję słowo ,że coś wymyślę !!! KWL mi wszystko przekazał i trzeba zwiększyć dawkę antybiotyku, bo Misza przybrał na wadze. Dobrze,że nie trzeba nic ciąć, nie chcę ,zeby znowu go coś bolało. Jutro jadę do Magdy, ureguluję rachunki i podam Lu Gosi ,żeby wpisała na pierwszą stronę. Misza to fajny ,grzeczny ,mądry,inteligentny, zrównoważony, piękny pies:loveu: Każdy kto go pozna tak uważa:eviltong: Mówiłam mu o Was ,jak mu pomagacie i kibicujecie, że nie zostanie już nigdy sam ;) Quote
zuzlikowa Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 [quote name='Leyla']Zuzlik ,po tym co zapodałas nam na wątku ...zamknęłam się w sobie do teraz. Wiem,że takie rzeczy maja miejsce a ja nic nie mogę zrobić...ale daję słowo ,że coś wymyślę !!! KWL mi wszystko przekazał i trzeba zwiększyć dawkę antybiotyku, bo Misza przybrał na wadze. Dobrze,że nie trzeba nic ciąć, nie chcę ,zeby znowu go coś bolało. Jutro jadę do Magdy, ureguluję rachunki i podam Lu Gosi ,żeby wpisała na pierwszą stronę. Misza to fajny ,grzeczny ,mądry,inteligentny, zrównoważony, piękny pies:loveu: Każdy kto go pozna tak uważa:eviltong: Mówiłam mu o Was ,jak mu pomagacie i kibicujecie, że nie zostanie już nigdy sam ;) Najchetniej sama nie widziałabym tego,ale...mogłam udać,że nie widzę i nie pamiętam...tylko czy zapomniałabym,że pozwoliłam umrzeć temu stworzeniu? Z chwilą kiedy bym tak zrobiła...już mnie tu nie będzie.To bedzie poczatek końca. Wybaczcie!:oops: Miszko...siedzę nad rozliczeniem allegro.:lol:...wpadnę z nowymi informacjami! Quote
zuzlikowa Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 Wpływy z allegro Miszki w dn.6/7lipca: _e-babzi...15zł _pingwinek25...5zł _andrzejryba42...5zł _LOOKAA1...5zł _SEBI_XX...5zł _NANCY_PUNK...5zł _WASKRY ...5zł _kamilplayer18...10zł _Marta K.z Piastów...10zł (bez nicku) _hilarity_2005...10zł _Łukasz Paweł D. z Orzesza...10zł (bez nicku) _pogodyneczka...10zł _CALANCHOE...15zł _AGANIE21...25zł _Lamika2...25zł _Magdalena Anna S. z Krakowa...25zł (bez nicku) _Agusiek08...30zł _ANIULEK...50zł _Kraiwa (dogo-IWONA)...50zł _Marta23S...15zł _paraboliczna...10zł _Monika Z. z Crzanowa...10zł _WOJCIECH11...10zł _NORDCOMP...10zł _Karolina S.S. z Lipska n.Wisłą...5zł (bez nicku) _bubenstain...30zł _beti_507...10zł ---------------------------------------- razem...425zł Przelewam tę kwotę na konto Miszy! Proszę o potwierdzenie wpływu. Proszę o sprawdzanie mojego wykazu i sygnał,gdy pojawią się nieścisłość! Bardzo dziękujemy!!!...w imieniu Miszki!:loveu:...i swoim- pomagacie nam pomagać!:loveu: Quote
justynkax Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 hej Zdjęć nadal brak, na Allegro :/ Proponuję, aby osoba która posiada zdjęcia Miszy i najwięcej informacji wystawiła aukcję charytatywną z Pendrivem, którego chcę podarować dla Miszy.Ja nie wiem do kogo się zwrócić, bo Was nie znam i nie do końca wiem kto jest kim ;)Jeśli ktoś się zgłosi wyślę zdjęcia pendriva na pocztę, a po zakończeniu aukcji na swój koszt wyślę towar do zwycięzcy Pozdrawiam . Justyna. Quote
megii1 Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 Z Miszą nie jest tak do końca dobrze i nie wiem czy obędzie się bez chirurga. Leyla nie napisała KWL , że ta łapa Miszy gdzie psiak zerwał sobie ścięgno jest nienaturalnie zakrzywiona do środka i jest możliwośc że jak nie bedzie żadnego działania to mu tak zostanie:placz: Quote
zuzlikowa Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 [quote name='megii1']Z Miszą nie jest tak do końca dobrze i nie wiem czy obędzie się bez chirurga. Leyla nie napisała KWL , że ta łapa Miszy gdzie psiak zerwał sobie ścięgno jest nienaturalnie zakrzywiona do środka i jest możliwośc że jak nie bedzie żadnego działania to mu tak zostanie:placz: Kochane,to tu nie ma co czekać!:shake: Leyla...jednak ta wizyta jest zdecydowanie wskazana...i szczerze mówiąc lepiej przesadzić i usłyszeć od chirurga,że panikujemy,niż...spóźnić się!Tym bardziej,że Miszka nadal osłabiony i łapać może go wszystko...:-( Quote
Leyla Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 Wtbaczcie ,ja pół dnia bez neta byłam:angryy: Potwierdzam poprzednią wpłatę z cegiełek na konto Miszki , a tę dzisiejszą pewnie jutro otrzymam. Wszystkim serdeczne DZIĘKI:Rose: justynka zaraz wyślę do Lu Gosi zdjęcia Miszy to wstawi jeszcze raz. Miałam to zrobić i net mi przerwało:angryy:Dzięki za pomoc. Ja nie wiem co robić, bo specjalista ,u którego był KWL mówi ,że nie trzeba jechać, że trzeba łapy ogolić , ogrzewać i antybiotyk zwiększyć, że nie powinno się niczego nacinać. Quote
zuzlikowa Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 No,nacinać,to moze nie,ale jednak koniecznie obejrzeć! Toż mówimy o chirurgu nie... jasnowidzu. A w przypadku Miszki wolę zasłuzyć na opinię ...nadgorliwej,niż...zlekceważyć stan Miszki,bo w ostateczności,to on zapłaci!:-( A megii też jest zaniepokojona:oops: Quote
Leyla Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 Masz rację, tylko muszę trafić to super chirurga. Edward Kołodziejski, to świetny chirurg ortopeda !!! Może ktoś dysponuje nr telefonu do niego??:crazyeye: Quote
anett Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 [quote name='Leyla']Masz rację, tylko muszę trafić to super chirurga. Edward Kołodziejski, to świetny chirurg ortopeda !!! Może ktoś dysponuje nr telefonu do niego??:crazyeye: Leyla znalazłam w necie Dr Kołodziejski Edward + 48 604 96 84 99 [email protected] Przychodnia Weterynaryjna Beneventum ul. Wąchocka 18 tel./fax.: (022) 617 35 34 Quote
Leyla Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 [quote name='anett']Leyla znalazłam w necie Dr Kołodziejski Edward + 48 604 96 84 99 [email protected] Przychodnia Weterynaryjna Beneventum ul. Wąchocka 18 tel./fax.: (022) 617 35 34 Anett, dziękuję Ci , jak się obudzę to natychmiast zadzwonię. Quote
KWL Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 No jasne że nie jasnowidz. Tylko założenie jego zaleceń jest następujące - jak długo się da i na ile się da unikać grzebania w ścięgnach. Jeśli się po zaleczeniu stanów zapalnych okarze że pies ma nadal problem, to wtedy będzie czas na wyjazd na konsultację i rozważenie czy kontynuować leczenie za pomocą operacji i to bardzo ostrożnie - czy interwencja chirurgiczna da coś na plus. Quote
Leyla Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 Kiedyś był owczarkiem ten psiak ,bardzo potrzebuje pomocy!! Idę z Miszą do Kołodziejskiego, to jeden z najlepszych chirurgów, więc pewnie nie będzie mu grzebał. Wszyscy będziemy spokojniejsi jak go chociaż zobaczy:p W piątek między 15 a 16 jedziemy. Quote
Recommended Posts