Ka-Vanga Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 malawaszka napisał(a):ale tak na serio to przy tym skubaniu była grzeczniejsza niż przy zwykłym czesaniu niedotykalskich łap :roll: bo jak jest martwy wlos to on wylazi jak po masle i psiakom nie przeszkadza rwanie Quote
Doginka Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Ka-Vanga napisał(a):bo jak jest martwy wlos to on wylazi jak po masle i psiakom nie przeszkadza rwanie Otuż to A pies to nie człowiek - ma inne ph skóry, więc nizoral nie pomaga, tylko pogarsza sprawę:cool3: Pierz sznupy w dobrym, przeciwłupieżowym, ale psim szamponie:razz: Quote
tangerine74 Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 No własnie wyłazi tego włosa i wyłazi. Mam wrazenie, ze w ogóle sie jakos "poluzował w skórze". Po moim kingcoatowaniu 1-2 razy w tygodniu przestał mi sie czarny puch walac po podłodze. Teraz za to walają się wiązkami (po 5-15 szt.) długie czarne włosy. Pies mi się sypie. Ale myslę, że to dobrze :multi: Wreszcie będzie miał nowy włos :multi: Juz się nie moge doczekać wtorku, kiedy to wprawne fryzjerskie dłonie poprawią co trzeba i odnajdą Gimlasiową głowę w tej kuli futra :multi: Gimli miewał łupież w dwóch przypadkach: jak dostawał za duzo białka w jedzeniu i jak sie stresował strzyżeniem. Teraz oba problemy zostały wyeliminowane, więc łupiez nie wraca :p Zdumiała mnie całkiem słuszna uwaga o innym psim ph skóry i nieskuteczności nizoralu, bo ja miałam wrażenie, że u nas pomógł. Oczywiscie mogła tez pomóc zmieniona w tym samym momencie dieta, ale to chyba trwałoby dłużej :cool3: Quote
Erhan Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Nizoral w przypadku łupieżu jest na dzień dzisiejszy najskuteczniejszym szamponem leczniczym i dla ludzi i dla zwierząt (nie tylko psów). ph skóry nie ma tu znaczenia. To nie jest szampon pielęgnacyjny lylko leczniczy. Ważne aby był prawidłowo stosowany. ;) Quote
Erhan Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Justa napisał(a):poka poka Lune ! :razz: poka poka skubaną:lol: Quote
Doginka Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Poka Luniastą wyskubańca nooooo!!!!:diabloti: Quote
Pysia Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Erhan napisał(a):Nizoral w przypadku łupieżu jest na dzień dzisiejszy najskuteczniejszym szamponem leczniczym i dla ludzi i dla zwierząt (nie tylko psów). ph skóry nie ma tu znaczenia. To nie jest szampon pielęgnacyjny lylko leczniczy. Ważne aby był prawidłowo stosowany. ;) Potwierdzam ;) Nie chcę ale muszę :evil_lol: Quote
ariss Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Doginka napisał(a):Poka Luniastą wyskubańca nooooo!!!!:diabloti: szybciochem:eviltong: Quote
malawaszka Posted March 14, 2008 Author Posted March 14, 2008 poka poka będzie po południu bo Luna jeszcze nie skończona, cierpliwości:razz: :diabloti: Quote
Justa Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 malawaszka napisał(a):poka poka będzie po południu bo Luna jeszcze nie skończona, cierpliwości:razz: Kolejna sadystka :placz: :placz: A co? skubiesz ją do końca ? :razz: Quote
weszka Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Czekam na efekty wyrywań :) Coś ciotki słabe jesteście - miniaturę na dwa dni robić ;) - ja robię w jeden dzień dwie olbrzymki :razz: Wprawdzie kręgosłup i ręce mam do wymiany później ale wolę się zaciąć niż certolić przez dwa dni. Quote
malawaszka Posted March 14, 2008 Author Posted March 14, 2008 skończyłam :mdleje: nie skubałam już bo mi jej szkoda było, opitoliłam na łyso dziada :grins: hahaha Weszko no ja chyba kiedyś do Ciebie na nauki przyjadę bo chciałam zrobić Lunę tak jak Ty zrobiłaś Dirki ale mi nie wyjszlo :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
tangerine74 Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 malawaszka napisał(a):skończyłam :mdleje: nie skubałam już bo mi jej szkoda było, opitoliłam na łyso dziada :grins: hahaha Weszko no ja chyba kiedyś do Ciebie na nauki przyjadę bo chciałam zrobić Lunę tak jak Ty zrobiłaś Dirki ale mi nie wyjszlo :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Dzielna baba jesteś :loveu: Ja teraz jeszcze nie opitolę do końca, ale latem, jesli nadal włos będzie tak chciał wyłazić jak teraz to do golaska grzbiet pójdzie :cool3: Quote
Alicja Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 malawaszka napisał(a):poka poka będzie po południu bo Luna jeszcze nie skończona, cierpliwości:razz: :diabloti: :evil_lol::evil_lol::evil_lol:zrobiłaś se Grzywka :hmmmm: wróciłam od Vectry Quote
malawaszka Posted March 14, 2008 Author Posted March 14, 2008 gassira napisał(a):;)wyjdzie następnym razem:eviltong: uhm :evil_lol: tangerine74 napisał(a):Dzielna baba jesteś :loveu: Ja teraz jeszcze nie opitolę do końca, ale latem, jesli nadal włos będzie tak chciał wyłazić jak teraz to do golaska grzbiet pójdzie :cool3: no ja musiałam to zgolić co zostało bo nie umiem tak pościnać trymerem żeby było równo :shake: i znowu uszi wstali :evil_lol: Quote
malawaszka Posted March 14, 2008 Author Posted March 14, 2008 Alicja napisał(a): wróciłam od Vectry hahaha ja cały czas z tego zlewam :roflt: :lol: Quote
tangerine74 Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 ;) Nie wiem czy mój zachwyt Cie pocieszy, ale na razie pokazałas tylko tyle, że czym innym nie moge sie zachwycać Te staniete uchi:lol: ta broda :loveu: głowa schudnięta cała (oby do wtorku, oby do wtorku) ;) http://img404.imageshack.us/img404/3969/dsc0007qf4.jpg i OCZY :multi: PSIEPIIĘKNE :multi::loveu::multi: Pokazuj resztę psuni !!! 3388 :loveu: Quote
malawaszka Posted March 14, 2008 Author Posted March 14, 2008 reszty nie ma co pokazywać - jest po prostu łysa :lol::lol::lol: a Luna zdecydowanie już ma dość współpracy nie NIE będzie stała :shake: Quote
tangerine74 Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 malawaszka napisał(a):reszty nie ma co pokazywać - jest po prostu łysa :lol::lol::lol: a Luna zdecydowanie już ma dość współpracy nie NIE będzie stała :shake: Tiaaaaaa... takie NIE będę stać to ja znam bardzo dobrze. Przy okazji mojego nowego hobby - trymowania :evil_lol:, odkryłam tajemnicza prawidłowość. Trymowanie w pkoju wiąże się z NIE bede stał, tylko poleżę. Identyczne trymowanie w łazience nie ma takich skutów ubocznych:crazyeye: Quote
Alicja Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 :klacz: Luneta http://img404.imageshack.us/img404/3969/dsc0007qf4.jpg Quote
Recommended Posts