Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malawaszka napisał(a):
ale tak na serio to przy tym skubaniu była grzeczniejsza niż przy zwykłym czesaniu niedotykalskich łap :roll:

bo jak jest martwy wlos to on wylazi jak po masle i psiakom nie przeszkadza rwanie

Posted

Ka-Vanga napisał(a):
bo jak jest martwy wlos to on wylazi jak po masle i psiakom nie przeszkadza rwanie

Otuż to

A pies to nie człowiek - ma inne ph skóry, więc nizoral nie pomaga, tylko pogarsza sprawę:cool3:
Pierz sznupy w dobrym, przeciwłupieżowym, ale psim szamponie:razz:

Posted

No własnie wyłazi tego włosa i wyłazi. Mam wrazenie, ze w ogóle sie jakos "poluzował w skórze". Po moim kingcoatowaniu 1-2 razy w tygodniu przestał mi sie czarny puch walac po podłodze. Teraz za to walają się wiązkami (po 5-15 szt.) długie czarne włosy. Pies mi się sypie. Ale myslę, że to dobrze :multi: Wreszcie będzie miał nowy włos :multi: Juz się nie moge doczekać wtorku, kiedy to wprawne fryzjerskie dłonie poprawią co trzeba i odnajdą Gimlasiową głowę w tej kuli futra :multi:

Gimli miewał łupież w dwóch przypadkach: jak dostawał za duzo białka w jedzeniu i jak sie stresował strzyżeniem. Teraz oba problemy zostały wyeliminowane, więc łupiez nie wraca :p
Zdumiała mnie całkiem słuszna uwaga o innym psim ph skóry i nieskuteczności nizoralu, bo ja miałam wrażenie, że u nas pomógł. Oczywiscie mogła tez pomóc zmieniona w tym samym momencie dieta, ale to chyba trwałoby dłużej :cool3:

Posted

Nizoral w przypadku łupieżu jest na dzień dzisiejszy najskuteczniejszym szamponem leczniczym i dla ludzi i dla zwierząt (nie tylko psów). ph skóry nie ma tu znaczenia. To nie jest szampon pielęgnacyjny lylko leczniczy.
Ważne aby był prawidłowo stosowany.

;)

Posted

Erhan napisał(a):
Nizoral w przypadku łupieżu jest na dzień dzisiejszy najskuteczniejszym szamponem leczniczym i dla ludzi i dla zwierząt (nie tylko psów). ph skóry nie ma tu znaczenia. To nie jest szampon pielęgnacyjny lylko leczniczy.
Ważne aby był prawidłowo stosowany.

;)

Potwierdzam ;) Nie chcę ale muszę :evil_lol:

Posted

malawaszka napisał(a):
poka poka będzie po południu bo Luna jeszcze nie skończona, cierpliwości:razz:

Kolejna sadystka :placz: :placz:

A co? skubiesz ją do końca ? :razz:

Posted

Czekam na efekty wyrywań :) Coś ciotki słabe jesteście - miniaturę na dwa dni robić ;) - ja robię w jeden dzień dwie olbrzymki :razz: Wprawdzie kręgosłup i ręce mam do wymiany później ale wolę się zaciąć niż certolić przez dwa dni.

Posted

skończyłam :mdleje: nie skubałam już bo mi jej szkoda było, opitoliłam na łyso dziada :grins:

hahaha Weszko no ja chyba kiedyś do Ciebie na nauki przyjadę bo chciałam zrobić Lunę tak jak Ty zrobiłaś Dirki ale mi nie wyjszlo :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

malawaszka napisał(a):
skończyłam :mdleje: nie skubałam już bo mi jej szkoda było, opitoliłam na łyso dziada :grins:

hahaha Weszko no ja chyba kiedyś do Ciebie na nauki przyjadę bo chciałam zrobić Lunę tak jak Ty zrobiłaś Dirki ale mi nie wyjszlo :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Dzielna baba jesteś :loveu:
Ja teraz jeszcze nie opitolę do końca, ale latem, jesli nadal włos będzie tak chciał wyłazić jak teraz to do golaska grzbiet pójdzie :cool3:

Posted

malawaszka napisał(a):
poka poka będzie po południu bo Luna jeszcze nie skończona, cierpliwości:razz:

:diabloti:

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:zrobiłaś se Grzywka :hmmmm:

wróciłam od Vectry

Posted

gassira napisał(a):
;)wyjdzie następnym razem:eviltong:

uhm :evil_lol:

tangerine74 napisał(a):
Dzielna baba jesteś :loveu:
Ja teraz jeszcze nie opitolę do końca, ale latem, jesli nadal włos będzie tak chciał wyłazić jak teraz to do golaska grzbiet pójdzie :cool3:

no ja musiałam to zgolić co zostało bo nie umiem tak pościnać trymerem żeby było równo :shake:

i znowu uszi wstali :evil_lol:

Posted

malawaszka napisał(a):
reszty nie ma co pokazywać - jest po prostu łysa :lol::lol::lol: a Luna zdecydowanie już ma dość współpracy nie NIE będzie stała :shake:

Tiaaaaaa... takie NIE będę stać to ja znam bardzo dobrze.
Przy okazji mojego nowego hobby - trymowania :evil_lol:, odkryłam tajemnicza prawidłowość. Trymowanie w pkoju wiąże się z NIE bede stał, tylko poleżę. Identyczne trymowanie w łazience nie ma takich skutów ubocznych:crazyeye: