Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja stopniowo wycinam wszystkie byliny, jak zaczynaja sie tylko brzydkie robic. Niektorzy porzadki zawsze robia wiosna ale mnie przeszkadzaja te zzolkniete, podgnite chabazie - tak ze sprzatam tzn wycinam do zimy wszystko Jedynie trawy ozdobne wycinam wiosna - na zime wiaze w snopki, bo zauwazylam, ze lepiej zimuja.

Posted

Monika wycinasz konwalie i te irysy od Marako jak tylko zaczynają żółknąć,
Ja też wycinam pożółknięte byliny,bo potem na wiosnę jest mniej pracy.

Posted

[quote name='malawaszka']no to jeszcze mi się przypomniało o co miałam pytać :oops: co się robi z liśćmi konwalii???? wyglądają teraz paskudnie! i co się robi z liśćmi tych kwiatów, które dostałam od marako??? zapomniałam czy to były irysy??? :oops: boszzz ja tego nigdy nie przyswoję :placz:

rób notatki :)

Posted

Tragikomedia wiejska trwa... dziś rozpoczęła się rozbiórka płotów, które wchodzą w drogę - wszystko na koszt podatnika - gmina im to robi i płaci za przesunięcie ogrodzeń (sic!) a wieśnioki się nie szczypią - stoją nad ekipą i się odgrażają... jedna starsza niezrównoważona psychicznie baba powiedziała im, że jak będzie coś nie tak to siekiera w plecy :eek2: powiedziała, ze ona jest już stara, dużo życia jej nie zostało wiec jej nie zależy... :shake: Jedni tak sobie "zagospodarowali" nie swój grunt że zrobili sobie w drodze kibel... tak tak w 21 wieku ludzie na wsiach wciąż mają WCety na dworze, a nie w domu... ekipa zaczęła ten klop przenosić na łyżce koparki, a klop zrobił myk i wpadł do dołu... nie pustego - tego zasr..ego :mdleje: więc znowu awantura i gmina będzie im fundować nowy bo tak sobie nieroby zażyczyli... ja pierdziu - wsi spokojna, wsi wesoła... ja się tych ludzi boję normalnie bo to jest tak przesiąknięte żółcią, że do wszystkiego są zdolni...

a tymczasem mamy jesień

Posted

Dlatego wlasnie balam sie o Felixa ... u mnie kura wazniejsza od psa :evil_lol: juz nie jednego zlapali i gdzies za stodolami powiesili :mad: i to nie tylko obcego ale swoje tez.
Ja to tak troche nie moge sie w tym odnalezdz, bo Ci ludzie sa naprawde mili i pomocni ale niektore rzeczy ktore slysze w takich luznych rozmowach, to normalnie mi wlosy na plecach podnosza.

Posted

Mnie zawsze zadziwia to, ze wyjezdzasz z miasta na rondzie, przejezdzasz przejazd kolejowy i zaczyna sie inny swiat :evil_lol: zaznacze ze wszyscy chodza czy chodzili do szkoly w "miescie" i wszyscy mlodzi pracuja w miescie. A co jest najbardziej zadziwiajace to to, ze wioseczka ma 500-set mieszkancow i dzieli sie na stara wies i nowa wies ... czyli sa gorsi i lepsi albo starzy i nowi albo wioskowi i ci ktorzy pracuja w miescie i maja sklep przy ulicy hihi normalnie cyrk na kolkach :lol:

Posted

malawaszka napisał(a):
:lol: Pysia by nie dała :p

Łomatkoboska normalnie aż mi się krew w żyłach wzburzyła :mad::evil_lol:
Ale sie nie dziwię, bo u weta stwierdzono że szybko znajdzie dom :lol: A jak powiedziałam że moj własny burek to jest to się ośmiali i dalej swoje. Dopiero jak podałam ksiażeczke zdrowia to uwierzyli :roll: Zupełnie nie rozumiem dlaczego :shake:

Posted

[quote name='zerduszko']I dlatego ja się cieszę, że nie mieszkam na wsi :shake: Byłabym jak ta babcia od siekiery :diabloti:[/QUOTE]

:turn-l:

[quote name='danyww']Monika, kręć filmy ukrytą kamerą i wrzucaj na You Tube :evil_lol:[/QUOTE]

miałam na to ochotę, ale... odwagi zabrakło jak oni tam już tak na ostro... :shake:

wczoraj po burzy nie mieliśmy prądu chyba ze 3 godziny, a netu nie było do teraz :lol: super