Pink Posted September 8, 2013 Posted September 8, 2013 Ja stopniowo wycinam wszystkie byliny, jak zaczynaja sie tylko brzydkie robic. Niektorzy porzadki zawsze robia wiosna ale mnie przeszkadzaja te zzolkniete, podgnite chabazie - tak ze sprzatam tzn wycinam do zimy wszystko Jedynie trawy ozdobne wycinam wiosna - na zime wiaze w snopki, bo zauwazylam, ze lepiej zimuja. Quote
Margi Posted September 8, 2013 Posted September 8, 2013 Monika wycinasz konwalie i te irysy od Marako jak tylko zaczynają żółknąć, Ja też wycinam pożółknięte byliny,bo potem na wiosnę jest mniej pracy. Quote
malawaszka Posted September 8, 2013 Author Posted September 8, 2013 No to już chyba wszystko wiem co chciałam :lol: na tą chwilę przynajmniej :splat: Quote
ania0112 Posted September 8, 2013 Posted September 8, 2013 Dzięki dziewczyny, trzymajcie kciuki - koniecznie ! :) Quote
ania0112 Posted September 8, 2013 Posted September 8, 2013 Monika a co za sznupek jest u ulki? bo zadnego nie kojarzę a na zdjęciu od ulki jest jeden sznupiasty.... Quote
malawaszka Posted September 8, 2013 Author Posted September 8, 2013 no jak to :lol: to Maja ex Rysia z Łodzi http://www.dogomania.pl/forum/threads/246340-Wyeksploatowana-starsza-sznaucerka-mini-SZUKAMY-DOMU Quote
wilczy zew Posted September 8, 2013 Posted September 8, 2013 [quote name='malawaszka']no to jeszcze mi się przypomniało o co miałam pytać :oops: co się robi z liśćmi konwalii???? wyglądają teraz paskudnie! i co się robi z liśćmi tych kwiatów, które dostałam od marako??? zapomniałam czy to były irysy??? :oops: boszzz ja tego nigdy nie przyswoję :placz: rób notatki :) Quote
wilczy zew Posted September 9, 2013 Posted September 9, 2013 Widziałam Twoje foty Ziry,zaskoczył mnie podpis,że nie chcesz jej wyadoptować :D Quote
malawaszka Posted September 9, 2013 Author Posted September 9, 2013 wilczy zew napisał(a):Widziałam Twoje foty Ziry,zaskoczył mnie podpis,że nie chcesz jej wyadoptować :D :lol: Pysia by nie dała :p Quote
malawaszka Posted September 10, 2013 Author Posted September 10, 2013 zapraszamy na cudny bazarek na sznupki http://www.dogomania.pl/forum/threads/246953-Szelki-i-smycz-zdobiona-srebrnymi-pieskami-na-Sznaucery!-Do-15-wrze%C5%9Bnia Quote
malawaszka Posted September 13, 2013 Author Posted September 13, 2013 Tragikomedia wiejska trwa... dziś rozpoczęła się rozbiórka płotów, które wchodzą w drogę - wszystko na koszt podatnika - gmina im to robi i płaci za przesunięcie ogrodzeń (sic!) a wieśnioki się nie szczypią - stoją nad ekipą i się odgrażają... jedna starsza niezrównoważona psychicznie baba powiedziała im, że jak będzie coś nie tak to siekiera w plecy :eek2: powiedziała, ze ona jest już stara, dużo życia jej nie zostało wiec jej nie zależy... :shake: Jedni tak sobie "zagospodarowali" nie swój grunt że zrobili sobie w drodze kibel... tak tak w 21 wieku ludzie na wsiach wciąż mają WCety na dworze, a nie w domu... ekipa zaczęła ten klop przenosić na łyżce koparki, a klop zrobił myk i wpadł do dołu... nie pustego - tego zasr..ego :mdleje: więc znowu awantura i gmina będzie im fundować nowy bo tak sobie nieroby zażyczyli... ja pierdziu - wsi spokojna, wsi wesoła... ja się tych ludzi boję normalnie bo to jest tak przesiąknięte żółcią, że do wszystkiego są zdolni... a tymczasem mamy jesień Quote
Pink Posted September 13, 2013 Posted September 13, 2013 Dlatego wlasnie balam sie o Felixa ... u mnie kura wazniejsza od psa :evil_lol: juz nie jednego zlapali i gdzies za stodolami powiesili :mad: i to nie tylko obcego ale swoje tez. Ja to tak troche nie moge sie w tym odnalezdz, bo Ci ludzie sa naprawde mili i pomocni ale niektore rzeczy ktore slysze w takich luznych rozmowach, to normalnie mi wlosy na plecach podnosza. Quote
zerduszko Posted September 13, 2013 Posted September 13, 2013 I dlatego ja się cieszę, że nie mieszkam na wsi :shake: Byłabym jak ta babcia od siekiery :diabloti: Quote
agaga21 Posted September 13, 2013 Posted September 13, 2013 Mnie mojepa wieś też przeraża, mentalnosc nie do zaakceptowania przez "normalnego" człowieka. Pięknie wam się jesień zaczyna ♡ Quote
Pink Posted September 13, 2013 Posted September 13, 2013 Mnie zawsze zadziwia to, ze wyjezdzasz z miasta na rondzie, przejezdzasz przejazd kolejowy i zaczyna sie inny swiat :evil_lol: zaznacze ze wszyscy chodza czy chodzili do szkoly w "miescie" i wszyscy mlodzi pracuja w miescie. A co jest najbardziej zadziwiajace to to, ze wioseczka ma 500-set mieszkancow i dzieli sie na stara wies i nowa wies ... czyli sa gorsi i lepsi albo starzy i nowi albo wioskowi i ci ktorzy pracuja w miescie i maja sklep przy ulicy hihi normalnie cyrk na kolkach :lol: Quote
danyww Posted September 13, 2013 Posted September 13, 2013 Monika, kręć filmy ukrytą kamerą i wrzucaj na You Tube :evil_lol: Quote
wilczy zew Posted September 13, 2013 Posted September 13, 2013 danyww napisał(a):Monika, kręć filmy ukrytą kamerą i wrzucaj na You Tube :evil_lol: tak,tak,kręć! Quote
Pysia Posted September 13, 2013 Posted September 13, 2013 malawaszka napisał(a)::lol: Pysia by nie dała :p Łomatkoboska normalnie aż mi się krew w żyłach wzburzyła :mad::evil_lol: Ale sie nie dziwię, bo u weta stwierdzono że szybko znajdzie dom :lol: A jak powiedziałam że moj własny burek to jest to się ośmiali i dalej swoje. Dopiero jak podałam ksiażeczke zdrowia to uwierzyli :roll: Zupełnie nie rozumiem dlaczego :shake: Quote
malawaszka Posted September 14, 2013 Author Posted September 14, 2013 [quote name='zerduszko']I dlatego ja się cieszę, że nie mieszkam na wsi :shake: Byłabym jak ta babcia od siekiery :diabloti:[/QUOTE] :turn-l: [quote name='danyww']Monika, kręć filmy ukrytą kamerą i wrzucaj na You Tube :evil_lol:[/QUOTE] miałam na to ochotę, ale... odwagi zabrakło jak oni tam już tak na ostro... :shake: wczoraj po burzy nie mieliśmy prądu chyba ze 3 godziny, a netu nie było do teraz :lol: super Quote
wilczy zew Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 ale za to masz suuuper tereny spacerowe Quote
malawaszka Posted September 14, 2013 Author Posted September 14, 2013 [quote name='wilczy zew']ale za to masz suuuper tereny spacerowe[/QUOTE] i za nic nie chciałabym nigdy wracać do miasta Quote
wilczy zew Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 to proszę nie narzekać,nie można mieć wszystkiego Quote
malawaszka Posted September 14, 2013 Author Posted September 14, 2013 ale ja nie narzekam :lol: tak tylko chciałam się podzielić z Wami ciekawostką prosto ze wsi :D Quote
Recommended Posts