malawaszka Posted April 23, 2013 Author Posted April 23, 2013 tak myślę, że potrafię - nie ma u nas tak licznych stad jeleni to tez jest dość istotne i musiało by byś sporo małych jelonków w tym stadzie i u dzików ślady są z tymi tylnymi "bolcami" nie wiem jak się to nazywa - jelenie niby też to mają ale wyżej i nie często się to odbija w mało grząskim gruncie, żeby to mogły być jelenie - no i ... zostawiły po sobie ... psie smakołyki :angryy: Quote
Pink Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 Zazdroszcze Wam tych spacerow :lol: ale to juz mowilam hihi Ja dzisiaj bylam z Oskarem na lace i piesio trzyma sie dosc blisko :loveu: fakt ze ciagnal za soba linke ale musialam sprawdzic, jak reaguje na przywolywanie i jest tfu-tfu super. Quote
Tekla64 Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 Malawaszko pelna podziwu jestem masz 100% racji dzikie dziki maja "szpile" z tylu i tym wlasnie sie roznia od reszty no walesaja sie te wlasnie dzikie dziki za zarelkiem zwlaszcza w kesiezycowe noce a powiem ci jeszcze ze w lasnie te ksiezycowe noce sa tez chetnie wybierane na strzelanie do tychze dzikow wiec moze jednak w takie noce nie zapuszczaj sie za daleko a nie dziw sie reakcji Sajana , Dona tak smao reaguje na dziki ale ona jako tako na polowanie nie jest nastawiona ino na gonitwe latwej zwierzyny za to Tekla swego czasu mmmmm to bym ino kurz widziala, no i Nikus niesttey tyz ma podobne zapedy choc on nie atakuje ich Quote
malawaszka Posted April 23, 2013 Author Posted April 23, 2013 ja wolę nie wiedzieć czy Sajan by atakował brrr luzem biega tylko blisko domu na łąkach jak się bawimy, a jak idziemy w dzicz to na długiej lince bo jednak na sarny bardzo żywo reaguje, a teraz są już malutkie i nie chcę żeby coś się komuś stało :shake: niedawno w lesie spotkałam gościa z jakiejś służby leśnej - byłam z Sajanem na lince - pytał mnie podejrzliwie (pan - nie Sajan :lol: ) czy puszczam psa ze smyczy - no powiedziałam prawdę, że nie bo nie ufam mu na tyle no i przecież nie wolno, to mi powiedział, że mogę puszczać, ale w kagańcu - no powiedziałam, że jednak nie skorzystam bo chyba bym oszalała jakby mi zginął pies w kagańcu bo przecież jakby zabłądził to śmierć straszna... no ale dobrze, że nie spotkałam tego pana jak z kurduplami bezsmyczowo po lesie chodziłam :oops: ale miły był pan leśnik - sympatyczny; bo poprzednio jak spotykałam naszego leśniczego to zawsze pytał czy uczę psa do polowań :mdleje: bo to już przecież takie dziwne jak się z psem po lesie bez celu szwędasz... Quote
zerduszko Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 Wolno psa w lesie puszczac luzem, jak się poluje na zwierza. Tylko zapomniałam jak sie ten zwierz nazywa, co nie trza mieć pozwolenia na polowanie... :lol: Na fb było keidyś :D Quote
malawaszka Posted April 23, 2013 Author Posted April 23, 2013 zerduszko napisał(a):Wolno psa w lesie puszczac luzem, jak się poluje na zwierza. Tylko zapomniałam jak sie ten zwierz nazywa, co nie trza mieć pozwolenia na polowanie... :lol: Na fb było keidyś :D haha no chyba to były ryjówki :lol: Quote
malawaszka Posted April 23, 2013 Author Posted April 23, 2013 Zgredkowski tak odpoczywa po spacerze a ten z wiszącą szynką mógłby nigdy nie odpoczywać :lol: kończymy podtuczanie :D ihaaa Quote
malawaszka Posted April 23, 2013 Author Posted April 23, 2013 z cyklu... gdybym miała 500 mm :placz: o! ooo widziałem sarenkę Quote
Margi Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 Faktycznie niezła ta wisząca szynka Sajana.:lol: Cudne sarenki i jak figlują.:lol: Quote
ULKA12 Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 Musisz do mnie przyjechać i też takie ładne zdjęcia zrobić Majkowi, czarne psy ładnie się prezentują na Twoich zdjęciach. Quote
malawaszka Posted April 23, 2013 Author Posted April 23, 2013 ULKA12 napisał(a):Musisz do mnie przyjechać i też takie ładne zdjęcia zrobić Majkowi, czarne psy ładnie się prezentują na Twoich zdjęciach. no mam nadzieję, że niebawem się uda... Quote
wilczy zew Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 Tekla mnie uprzedziła,też jestem pod wrażeniem Twoich argumentów. Pytanie było obliczone na Twoją panikę :oops: "upolowałaś" ślicznego koziołka :) http://img7.imageshack.us/img7/5809/dsc0046oi.jpg [quote name='zerduszko']Wolno psa w lesie puszczac luzem, jak się poluje na zwierza. Tylko zapomniałam jak sie ten zwierz nazywa, co nie trza mieć pozwolenia na polowanie... :lol: Na fb było keidyś :D pierwsze słyszę,poszukaj więcej info :modla: Quote
malawaszka Posted April 23, 2013 Author Posted April 23, 2013 wilczy zew napisał(a):Tekla mnie uprzedziła,też jestem pod wrażeniem Twoich argumentów. Pytanie było obliczone na Twoją panikę :oops: HA! ja bym tak nie panikowała gdyby nie reakcja Sajana - totalnie mnie zaskoczyła i wiedziałam już, że wiać należy i to szybko :D Quote
Pink Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 A u mnie na moscie nad autostrada lezal dzisiaj zabity zwierz - myslalam ze to bobr ale byl bardziej kudlaty i mial czarna prege na plecach tzn od glowy przez cale plecy. Nie wiem co to moglo byc.... powiedzialam sasiadowil, bo ten most jest mostem rolniczym laczacym pola i oni z niego korzystaja. Quote
malawaszka Posted April 23, 2013 Author Posted April 23, 2013 no jak to co? borsuk!!!! kurde raz w życiu widziałam i niestety też zabitego :( na lubelszczyźnie Quote
zerduszko Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 wilczy zew napisał(a):pierwsze słyszę,poszukaj więcej info :modla: A sama sobie szukaj kurde :lol: Wasko, jak się z Cię zoolog zrobił :D Quote
malawaszka Posted April 23, 2013 Author Posted April 23, 2013 jak to zrobił? zawsze bylam :D ino zwykle zamnkniętam w sobie :oops: Trzymajcie kciuki... jutro jadę z Julką na badania i będziemy decydować co i kiedy :placz: ale się denerwuję... a Julka to już mnie w ogóle nie lubi bo ja to tylko od wożenia do wetów, dawania zastrzyków i obcinania :shake: masakra jak mi jest przykro jak ona się boi po co znowu przyszłam... Quote
wilczy zew Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 zerduszko napisał(a):A sama sobie szukaj kurde :lol: mnie nie ma na fb... borsuka to nawet martwego nie widziałam... Quote
zerduszko Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 A to na fb się świat kończy? Zresztą jakbym miała przetrząsnąć wsio co kto udostępnia, dwa lata z głowy :lol: Quote
malawaszka Posted April 24, 2013 Author Posted April 24, 2013 kleszcz nas zjadają żywcem :placz::angryy: masakra chyba jeszcze tylu ich nie było krwiopijców!!! mam nadzieję, że te co powyjmowałam z psów to były sprzed założenia obroży bo jak się okaże, że to całe foresto jest do d... to chyba mnie trafi! Quote
Recommended Posts