ania0112 Posted April 17, 2013 Posted April 17, 2013 [quote name='Saththa']http://img845.imageshack.us/img845/6613/dsc0024jb.jpg Cudny psiak, ujęcie, fota krajobraz- CUDO:) jakie adopcyjne.... :oops: Świetnie się bawią! takie szczęśliwe! yy nie rozumiem z fałdami co było w nich strasznego... fałdki na brzuszku jak fałdki.. hmn... furcia ma trochę ogon w górze.. a to, ze przy fidze się obawia.. jakby mnie ktoś zwalił z nóg też bym była bardziej ostrożna.. Quote
malawaszka Posted April 17, 2013 Author Posted April 17, 2013 [quote name='ania0112']jakie adopcyjne.... :oops: no też to pomyslałam i dlatego go nigdzie poza tutaj nie pokażę :errrr: Świetnie się bawią! takie szczęśliwe! yy nie rozumiem z fałdami co było w nich strasznego... fałdki na brzuszku jak fałdki.. no kurde bo ja wcześniej nie odnotowałam, że jej tam tak wisi... więc jak to zobaczyłam po sterylce to mi rozum odebrało, że mi się suka wykrwawia do brzucha a te fałdki takie mięciutkie jakby tam się płyn (czytaj - krew) zbierała :splat: haha masakra... :shock: hmn... furcia ma trochę ogon w górze.. a to, ze przy fidze się obawia.. jakby mnie ktoś zwalił z nóg też bym była bardziej ostrożna.. no pisałam, że jak obejrzałam zdjęcia to się trochę uspokoiłam... bo w sumie chyba na żadnym nie ma tego ogonka tak całkiem w dół - w domu go tak trzyma i nie wiem czemu Quote
ania0112 Posted April 17, 2013 Posted April 17, 2013 a jak do niej tiutiasz tez ma go w dole? a to możliwe żeby przy upadku obiła dupcie lub ogon i ją boli? Quote
agaga21 Posted April 17, 2013 Posted April 17, 2013 http://img203.imageshack.us/img203/1862/dsc0046fh.jpg to zdjęcie jest genialne! http://img835.imageshack.us/img835/8589/dsc0097rk.jpg policzki zdecydowanie za okrągłe ;) Quote
malawaszka Posted April 17, 2013 Author Posted April 17, 2013 [quote name='ania0112']a jak do niej tiutiasz tez ma go w dole? a to możliwe żeby przy upadku obiła dupcie lub ogon i ją boli?[/QUOTE] no własnie o to chodzi - nawet jak wróciłam do domu i się mega cieszyła i łasiła do mnie i zawsze wtedy ogonek szaleje to dziś tak nie było - wisiał tak smętnie mimo, ze dupka się cieszyła - Figa w nią wparowała chyba z tyłu - już nie pamiętam, ale tak mi się wydaje, może jej ten ogonek jakoś zagięła czy coś - no obserwuję i zobaczymy co będzie jutro; nie chciałabym z nią jechać na RTG teraz bo dopiero miała narkozę a jej nie zrobi się zdjęcia inaczej niż na głupim jasiu :shake: Quote
malawaszka Posted April 17, 2013 Author Posted April 17, 2013 [quote name='agaga21']http://img835.imageshack.us/img835/8589/dsc0097rk.jpg policzki zdecydowanie za okrągłe ;) nabijasz się? :icon_roc: Quote
agaga21 Posted April 17, 2013 Posted April 17, 2013 z tym ogonkiem faktycznie dość niepokojąca sprawa. ciekawe czym jest to spowodowane. a z fałdkami to wiesz...przed chwilą się śmiałaś, że lucyna to matka karmiąca:eviltong: Quote
malawaszka Posted April 17, 2013 Author Posted April 17, 2013 [quote name='agaga21']a z fałdkami to wiesz...przed chwilą się śmiałaś, że lucyna to matka karmiąca:eviltong:[/QUOTE] ale Figa jest po pseudo najprawdopodobniej i bankowo sporo razy rodziła - a Lucyna?? :diabloti: Quote
ania0112 Posted April 17, 2013 Posted April 17, 2013 hmmm skoro dupcia się cieszyła i machała to to chyba nie łapka... bo tak by oszczędzała to machanie dupkai ogólnie byłaby poszkodowana.. może tylko obiła ten ogonek... poczekaj do jutra na spokojnie w zamian opowiem na pocieszenie historyjke : z mamą zawsze mówimy ze Inka to cudowny piesek, mądry ( z wyjątkami:mad:) kochany, grzeczny, zsocjalizowany, grzeczny dla innych psów i mało kosztowny. nie licząc sterylki która była w pełni zaplanowana Inka przez 6 lat była u weta 2 razy z powodu "choroby" ( raz jeszcze obejrzec ze ma jakies uczulenie i dostała szampon) raz miała coś tam na brwi, skóre czerowna i ją bolało - zastrzyk antybiotyk i po sprawie, koszt nie wielki i raz jak była małym jakoś paro miesięcznym szczeniakiem - pojechałyśmy do lasu - spacer zakończył się w 3 minuty i wylądowalyśmy w niedziele na ostrym dyżurze. Inka szła szła szła i nagle ryk, histeria, pisk tylna łapa w górze, nie mogłysmy jej uspokoić, zajrzec do łapy bo sie wykręcałą i gryzła i piszczała jak przypalana, zabrałysmy do auta chcąc zobaczyc c tam sie stał ale zapomnij... w miejscu gdzie stała nie było nic co mogła ją uszkodzic - zadnych ostrych kamieni, owadów igieł no nic - cała droge do weta starałyśmy sie tam zajrzec ale była taka histeria ze nie dało rady, u wetazaczełą kłaść noge ale jak juz przejechałysmy 30 minut w pisku to postanowiłysmy sprawzic co to - nic! nie było igły wbitej, nie było łapki przecietej no nic! pewnie głupia krowa stanęła krzywo ( czy psy wogle mogą stanąć krzywo?:roll:) a histeria na ponad godzine... wet będąc totalnie bezsilny dał zastrzyk przeciwbólowy :) wracając do furci ona moze wyolbrzymiac ból ogonka.. albo poprostu chwilowo chce miec spokój od szalenstw i pokazuje ze ostatnia zabawa była dla niej zła- trzymam kciuki za to! Quote
agaga21 Posted April 17, 2013 Posted April 17, 2013 [quote name='malawaszka']ale Figa jest po pseudo najprawdopodobniej i bankowo sporo razy rodziła - a Lucyna?? :diabloti:[/QUOTE] lucynie po prostu idzie w cycki. szczęściara...:evil_lol: Quote
zerduszko Posted April 17, 2013 Posted April 17, 2013 [quote name='malawaszka']nabijasz się? :icon_roc:[/QUOTE] Jaka sfochowana :lol: Quote
malawaszka Posted April 18, 2013 Author Posted April 18, 2013 [quote name='ania0112']hmmm skoro dupcia się cieszyła i machała to to chyba nie łapka... bo tak by oszczędzała to machanie dupkai ogólnie byłaby poszkodowana.. może tylko obiła ten ogonek... poczekaj do jutra na spokojnie no łapka nie - od początku piszę o ogonku, że to z nim coś - dziś jest w zasadzie tak samo jak wczoraj, ale ona jest wesoła, bawi się z Figą... poczekamy jeszcze narkoleptyk - zasnął w locie :evil_lol: i już się obudził :loveu: troszkę się pomoczył, ale zdecydowanie nie jest brudasem - omija kałuże pobiegł za patykiem, ucieszyłam się... i.... wrócił bez patyka Quote
malawaszka Posted April 18, 2013 Author Posted April 18, 2013 radocha na mordzie, że zrobił mnie w konia :lol: i znowu udało mi się go namówić na bieg za patykiem Quote
malawaszka Posted April 18, 2013 Author Posted April 18, 2013 nawet go kawałek przyniósł i sru... i radocha i szynką myje sobie oczka :D Quote
malawaszka Posted April 18, 2013 Author Posted April 18, 2013 wrrr kij tam przyroda, piękna wiosna - RÓBMY HAŁAS!!!!! a ja wolę tak i tak pies polujący :mad: Quote
malawaszka Posted April 18, 2013 Author Posted April 18, 2013 i już jakiś patałach naruszył tamę Quote
malawaszka Posted April 18, 2013 Author Posted April 18, 2013 zmencony szukamy bobrów i słonko nam zaszło Quote
ania0112 Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 Cudowny!:loveu: a jaki ma jęzor długaśny! jakby zrobić gulasz z ozorka to wszystkie miniki by sie najadły :eviltong: Quote
wilczy zew Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 fajna :loveu: http://img24.imageshack.us/img24/8218/dsc0299k.jpg pozostałe też domek to dzięcioła Quote
Fides79 Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 widać, że piesy i małe i duży mają już wiosne w doopkach i łepetynkach :loveu: Quote
anetta Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 [quote name='malawaszka']anetta te ostatnie są aparatem robione, na niektórych pobawiłam się efektami z picasy :D bo były zmaszczone kolory... domków nie ma dla Sajanka :( a on jest prześwietny - energiczny, ale bez ADHD - bardzo ładnie się wycisza, jak idziemy normalnie to idzie przy nodze, nie wyrywa się, nie świruje - cudo no Nie wiedzą co tracą. Obejrzałam filmy, Sajan jest świetnym psem, pięknie się bawi. Ciekawe jak do dużych by się zachowywał. Jakby go ogolić to lab jak malowany :evil_lol: Quote
marako Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 A nie jest większy od laba? Może z małymi wygląda na wielkiego, laby są nie aż takie jak olbrzymy. Quote
Pink Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 Mnie sie tez wydaje, ze on jest wiekszy od labka. Sa dwa u nas na kursie i przy Felixie nie wygladaja na tak duze, jak Sajan przy maluchach. Quote
Recommended Posts