Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

na jak długo wystarczają ci pluszaki? u nas pewnie taki tygrysek by umarł rozczłonowany, zanim sięgnęłabym po aparat! :D

wiem, że się nie poddacie, trzymam mocno kciuki by jednak wszystkie guzki okazały się łagodne. pamiętasz dana od mariamc? miał w pysku ogromnego mięsako-kostniaka, nie dawali mu szans a żyje i ma się dobrze już chyba ponad 2 (jak nie 3) lata po operacji! będzie dobrze :)

Posted

[quote name='zerduszko']Normalnie brałabym Furkę nawet z tym charakterkiem :D Cudo, cudowności :)

powiedz tylko słowo a będziesz miała z dostawą do domu :D

Furia generalnie ma wszystko w...

Posted

Biedny Zgredzik. Minę ma nietęgą (choć i tak nieźle daje radę). A upały dopiero przed nami. Staruszki to ani za zimno nie powinny mieć, ani za gorąco, a u nas to tylko te dwie opcje przez 90% roku.

Po mojej Grace widzę, jak się starzeje. Kocham ją i rozumiem najbardziej, to prawdziwy przyjaciel i smutno, gdy ma gorszy dzień.

Posted

Margi to fajnie na foto wygląda jego futro, a tak na żywo to lichutkie niestety jest - powinnam mu zwiększyć dawkę vetorylu ale jelita nie przyjmą tego więc będzie sobie taki o jak jest - kochany :loveu: dziś ma dobry dzień - obudził mnie i dawaj biegać, podskakiwać i zapraszać do zabawy - a robi to bardzo rzadko z podgryzaniem i lizaniem - cudne takie chwile są :loveu:

Posted

Zibi do starości jeszcze trochę, a upały znosi fatalnie. Czasem strach na dwór wyjść...
Fajnie, że Zgredzik dobry dzień ma. Korzystajcie z takich chwil jak najwięcej. :)

Posted

kurrde - nie wywołuj wilka z lasu... a raczej nie wywołuj dzika z lasu... dopiero o tym pisałyśmy, a wczorajszej nocy na spacerze z Sajanem wybrałam się ciut dalej niż zwykle bo piknie było - łysy świecił mocno i łąki fajnie jasne były... aż zobaczyłam stado cieni :no-no-no: Sajan też zobaczył :no-no-no: ..... powytrzeszczaliśmy chwilę gały - ja próbowałam dojrzeć co to było, Sajan zaciągał się zapachami... gdyby to były sarny albo jelenie to startowałby na polowanie, a tymczasem mój wielki pies obronny... poniuchał, popatrzył, zawinął się i usiadł za mną przytuliwszy łeb do mojej nogi :mdleje: nie czekając zatem, bo tylko na dziki widziałam taką reakcję psów (tylko to były moje kurduple!!!), podwinęłam również ogon pod siebie i w nogi :D kurde mol... jednak nocą zostawimy łąki dzikim dzikom do dyspozycji i nie będziemy się tam pałętać... brrr
No i dziś potwierdziłam sobie, że to były dziki bo pełno racic poodbijanych :mdleje: i to od małych po gigantyczne... :smhair2:

Posted

zerduszko napisał(a):
Raczej Pani źle znosi i nastroiła pieska :P

jaki pan taki kram :D

malawaszka napisał(a):
kurrde - nie wywołuj wilka z lasu... a raczej nie wywołuj dzika z lasu... dopiero o tym pisałyśmy, a wczorajszej nocy na spacerze z Sajanem wybrałam się ciut dalej niż zwykle bo piknie było - łysy świecił mocno i łąki fajnie jasne były... aż zobaczyłam stado cieni :no-no-no: Sajan też zobaczył :no-no-no: ..... powytrzeszczaliśmy chwilę gały - ja próbowałam dojrzeć co to było, Sajan zaciągał się zapachami... gdyby to były sarny albo jelenie to startowałby na polowanie, a tymczasem mój wielki pies obronny... poniuchał, popatrzył, zawinął się i usiadł za mną przytuliwszy łeb do mojej nogi :mdleje: nie czekając zatem, bo tylko na dziki widziałam taką reakcję psów (tylko to były moje kurduple!!!), podwinęłam również ogon pod siebie i w nogi :D kurde mol... jednak nocą zostawimy łąki dzikim dzikom do dyspozycji i nie będziemy się tam pałętać... brrr
No i dziś potwierdziłam sobie, że to były dziki bo pełno racic poodbijanych :mdleje: i to od małych po gigantyczne... :smhair2:

umiesz odróżnić trop dzika od tropu jelenia?

Mordziasta chciała lecieć za dzikiem jak go czuła 10m od siebie :)