Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='wilczy zew']może ały czas w klatce była

w przytulisku ponad pół roku i kojec całkiem spory, niw musiała tam sikać pod siebie, ale co było wcześnie to nie wiadomo...

a teraz zagadka i chyba nikt nie odgadnie która to moja tymczasowiczka :mdleje: sama bym w życiu nie zgadła :crazyeye: co za krowisko się z niej zrobiło - normalnie nic tylko lać ludzi za takie tuczenie psa :mad:

Posted

Ja się poddaje :) ona pewnie była przed tym jak śledziłam dogo. No jest pulchna ale nie wiem jak bardzo bo nie widziałam wczesniej a na tym zdjeciu jest pulchna no ale nie chorobliwie gruba, z drugiej strony czy ona nie była drobna? bo ma maleńką główke...

Posted

ja muszę porozmawiać z nimi bo to wygląda źle... to było takie dziecko ruchliwe z ADHD, że naprawdę nie wiem co trzeba robić żeby ją tak utuczyć, tylko coś mi się kojarzy, że oni mieli dziecko - córkę tez taką... krągłą... wrr zła jestem no...

to Figa - kwiecień/maj 2009 była u mnie z Pabianic, szczylówka taka fajna co uwielbiała wkurzać Lunę i nic a nic się jej nie bała :lol:

Posted

Aż taka łysawa to nie jest, Inka ma tyle samo albo i mniej włosów na brzucholu i klacie a taka beza nie jest. Troszke jej sie teraz na zime i po sterylce przybrało no ale zdecydowanie jest mniejsza od Figi. Ale Figa jako szczeniak to też taka większa była, w jej wieku to psiaki jak przecinki a ona taka z solidnym brzuszkiem.

Posted

[quote name='ania0112']Aż taka łysawa to nie jest, Inka ma tyle samo albo i mniej włosów na brzucholu i klacie a taka beza nie jest. Troszke jej sie teraz na zime i po sterylce przybrało no ale zdecydowanie jest mniejsza od Figi. Ale Figa jako szczeniak to też taka większa była, w jej wieku to psiaki jak przecinki a ona taka z solidnym brzuszkiem.[/QUOTE]

prawda - ja własnie pamiętam ją jaki taką mięciutką, ale to co jest teraz to zgroza... kafar taki no, dlatego zastanawiam się czy to nie hormonalne - może tarczyca... u sznaucerów to jest niestety częsta choroba

Posted

[quote name='Saththa']to mnie ejszcze na dogo nie było hmmmm[/QUOTE]

Mi się te psy mylą, ale teraz już skumałam.

To jest ta co ją chciałam wziąć, ale że się bałam że za młoda i nie wytrzyma jak mnie w pracy nie będzie, to zrezygnowałam. I wzięłam Lizkę.

Przez chwilę myślałam, że to szczeniuszka... której imienia nie pamiętam - ona była po Dropsie tuż.

Posted

Wiesz Ci ludzie na pewno chca dla niej dobrze to widać - ładna, zadbana, miękkie posłanie... moze tylko warto im zwrócić uwagę ze jest za duża i przypuszczasz że to przez chorobe i zeby poszli przebadać. Pewnie posłuchają..

Posted

[quote name='zerduszko']Mi się te psy mylą, ale teraz już skumałam.

To jest ta co ją chciałam wziąć, ale że się bałam że za młoda i nie wytrzyma jak mnie w pracy nie będzie, to zrezygnowałam. I wzięłam Lizkę.

Przez chwilę myślałam, że to szczeniuszka... której imienia nie pamiętam - ona była po Dropsie tuż.[/QUOTE]

ooo nie wiedziałam, że o niej myślałaś - albo nie pamiętam :lol:
tamta po Dropsie to Iwonka :D

[quote name='ania0112']Wiesz Ci ludzie na pewno chca dla niej dobrze to widać - ładna, zadbana, miękkie posłanie... moze tylko warto im zwrócić uwagę ze jest za duża i przypuszczasz że to przez chorobe i zeby poszli przebadać. Pewnie posłuchają..[/QUOTE]

no ja nie wątpię, że chcą dobrze - napisałam już maila o moich wątpliwościach, czy posłuchają - mam nadzieję - bo taki upasiony pies zaraz będzie miał bóle w łapach, serce słabsze i w ogóle no...

Posted

Czy mamy już Brokasia odchudzać czy jeszcze troche zanim dostaniemy mejla od Ciebie? :eviltong:

No a co do Figi to racja - za gruby psiak i będzie miał problemy zwłaszcza jak przyjdzie lato i gorąco..

Posted

Nawet pisałam na wątku jakimś :D Pewnie sobie pomyślałaś "co za baba, dzieciak ze schroniska, a ona chce super wychowanego" :eviltong:

Oooo Iwonka, dawaj jakieś zestawienie tymczasów, a potem sprawdzian :lol:

Posted

[quote name='ania0112']Czy mamy już Brokasia odchudzać czy jeszcze troche zanim dostaniemy mejla od Ciebie? :eviltong:
[/QUOTE]

a ić Ty! :lol: żeby każdy tak dbał i leczył jak trzeba jak Danusia to ja byłabym przeszczęśliwa

[quote name='zerduszko']Nawet pisałam na wątku jakimś :D Pewnie sobie pomyślałaś "co za baba, dzieciak ze schroniska, a ona chce super wychowanego" :eviltong:

Oooo Iwonka, dawaj jakieś zestawienie tymczasów, a potem sprawdzian :lol:[/QUOTE]

haha nie pamiętam :lol:

zestawienia nie mam :eviltong: musiałabym się pogłowić żeby zrobić, albo przeglądać po kolei wszystkie zdjęcia, a jakoś... nie chce mi się :D

Posted

troche ci zaspamuje :P
Tu masz Brokasia sprzed godzinki... To jest najkochańsze dziecko - wie po co jest aparat :loveu:
No mama dba i leczy i pilnuje... na szczęście Brokat jest na tyle wyrozumiały, ze poza wiosenną chorobą to nie choruje. Uszy są czyszczone ale już nie trzeba az tak czesto bo wszytsko jest z nimi ok. Trawiennych problemów nie miewa - jada różne rzeczy i wszytko jest okej, po trochu wprowadzamy mu karme dla małych psów ale senior no bo on 1 stycznia skonczył 9 laciszek :lol:

Posted

mój śliczny myśliciel :loveu: ja jestem ciekawa czy on by się teraz z Dropsem dogadał, wtedy się chłopaki lubili, musimy się kiedyś umówić na Pogorii i zobaczymy :D będą jaja - taka ekipa jak teraz - Wasza trójka i moja piątka hahahaha 8 miniatur padłam :roflt: no - 7 bo Zgredek to nie ma szans, żeby Brokata zaakceptował więc dziadul musiałby w domu zostać