Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='wilczy zew']to malawaszka będzie współwinna :cool3:

Jak nas złapią :).Ja nikomu nie wygadam, a Wy ;)?

Sagusia jaka brudaska :)

Posted

Dziś trafiłam wreszcie na zimozielone berberyski - była przecena więc nie mogłam się powstrzymać i zakupiłam dwa :errrr: i taką ładną irgę niepłożącą - dość duża a kosztowała tylko 6 zł :lol: teraz żałuję, że nie kupiłam dwóch :D

Posted

postępy szaleńcze - petunie moje śliczne prawie utopiłam - zaczęły coś się gorzej mieć, więc podlewam i podlewam jako matka kazała, a kwiatuszki opadają i opadają, więc podlewam jeszcze więcej, aż mama pyta - a zrobiłaś dziurki w spodzie doniczek? :siara:

Posted

ha,ha,ha ale się uśmiałam :evil_lol:

Nauczysz się,powoli ale się nauczysz.Jeszcze nie jedną roślinkę zmarnujesz,ale nic to,potem już będzie tylko pięknie. :eviltong:

Posted

malawaszka napisał(a):
Dziś trafiłam wreszcie na zimozielone berberyski - była przecena więc nie mogłam się powstrzymać i zakupiłam dwa :errrr: i taką ładną irgę niepłożącą - dość duża a kosztowała tylko 6 zł :lol: teraz żałuję, że nie kupiłam dwóch :D

Uważaj to wciąga :)

Posted

malawaszka napisał(a):
postępy szaleńcze - petunie moje śliczne prawie utopiłam - zaczęły coś się gorzej mieć, więc podlewam i podlewam jako matka kazała, a kwiatuszki opadają i opadają, więc podlewam jeszcze więcej, aż mama pyta - a zrobiłaś dziurki w spodzie doniczek? :siara:

Myślisz, że aż tak chciało im sie pić :).TO chociaż je podlewaj wieczorem, co by Ci się nie ugotowały w słońcu :)

Posted

wilczy zew napisał(a):
Napisał malawaszka
aż mama pyta - a zrobiłaś dziurki w spodzie doniczek? :siara:
:turn-l: :roflt:

to nawet ja wiem i nie podlewaj na "żywym" słońcu bo możesz poparzyć

Ja nie wiem :lol: tez bym na to nie wpadła, ze trzeba dziurki robić :lol:

Posted

ja kiedyś tam robiłam już w spodach dziurki, w kwiatkach moich w pokoju doniczkowych mam na dnie kamienie żeby tam się woda mogła ewentualnie zbierać, a nie w ziemi, a tu jakoś nie pomyślałam :lol:

Posted

petunie swietnie sie maja w normalnej ziemi na rabatach wtedy nie ma niebezpieczenstwa ze je przelejesz, tego zadne rosliny nie lubia i jesli sie je sadzi w skrzynkach czy doniczkach trzeba jednak o drenazu lub wlasnie o dziurkach pamietac
a te berberysy to duze liscie maja czy drobne bo ja ci pokazywalam oba moje egzemlparze oba sa bardzo efektowne
a w ogole poszukaj w okolicznych gminach na stronach moze gdzies obok was sa takie festynyogrodnczo-hodowlane , lub wystawy, targi wcale nie musza byc na ogromna skale ale w zasadzie sa takowe na wiosne i jesien przynajmniej jeden w powiecie organizowane i a nie zjezdzaja szkolkarze , ogrodnicy i hodowcy zwierzat rolnych wtedy czesto sa i calkiem nowe odmiany roslinkow i te strasze juz znane po dosc ciekawych cenach [zwlaszcza pod koniec dnia ino trza polowac coby ci z przed nosa nie sprzatneli bo wielu wie ze wtedy ceny spadaja by nie ciagnac do domu] i zawsze sie mozna targowac, poszukaj popytaj najlepiej w wiejskich sklepikach lub samych urzedach gmin i na stronach polecam fajnie spedzony czas i nigdy z pustymi rekaoma nie wracam ale zawsze biore ograniczone srodki platnicze coby fortuny nie zostawic

Posted

malawaszka napisał(a):
co zrobić z jamnikiem

Adoptuj:cool3:. Będzie Ci pasował do fryzury, a i na chłodne letnie wieczory jako szal - jak znalazł :evil_lol:
A może Teklę letko podpuścić, chyba ma sentymenta do jamniorów :evil_lol:
Nieduże toto, więc dużo nie zeźre, ino trochu bliskości człowieka i kawałek konta przy piecu lub kaloryferze mu trzeba ;)

Posted

no w zasadzie masz racje Erhan !
ino sie okazalo ze moje dwie czarne panienki chyba nie bardzo toleruja inne suki, z Foxsiasta nie bylo spiec ale czatowaly na to coby ino spuscic je z oka toby se po swojemu potanczyly z biala dama
a po drugie to jamniki sa do konca jamnikami i niestety calkiem mozliwe ze moje kury i daniele bylyby w wielkim niebezpieczenstwie a to tez deczko wazy.
pewnie ze mnie zal, pewnie ze miejsce byloby .... ale najwazniejsze ze chyba i rozwod bylby tez
a po tylu latach sie na nowo uczyc zyc to chyba nie dla mnie

Posted

dla jamnisi już jest tymczasik - teraz tylko czekam na transport do Wawy - jamnica mnie rozłożyła na łopatki i jej widok absolutnie pozbawia mnie rozumu :mdleje: szok po prostu bo ja nie przepadam za jamnikami i mam alergię na psy z taką sierścią, a ona mnie rozkleja tak, że pół dnia wyłam wczoraj przez nią :oops:

Posted

Wasiu czy doszła kasa z mojego bazarku?? tydzien bez dogo to masakra i nie mogę się ogarnąc ... nie wiem czy gdzies pisałaś czy nie :)