Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Justa napisał(a):
A Ty waszkomała zaczęłaś o normalnych porach bytować:evil_lol:

nooo teraz mam inne rzeczy do robienia w nocy :evil_lol:

Medorowa napisał(a):
Cześć Wasiu:grins:
Fot dawno nie było:shake:

i nie będzie jak dalej tak będzie lało i wiało :angryy:

Posted

malawaszka napisał(a):
ahh w ogóle to zapomniałam Wam powiedzieć, że w sobotę 19.I minął rok od pożegnania Bolesławka :-(

A mnie właśnie dziś naszło na pokopanie w Waszej galerii i poznanie Bolusiowej historii. Naogladałam się jego zdjęć i nawzruszałam :loveu::-(:loveu:

Doczytałam przy okazji, że Twoja Lunka i mój Gimli byli włączani do rodziny przy takim samym stanie wiedzy o psach (rodowód nieważny itp.) I w sumie z opisów Lunkowego zachowania wnioskuję, że trafiły nam się niezmiernie kochane psiska, które w główkach mają podobnie zagmatwane :evil_lol: Lunka burka na suczki, Gimli na psy (oba były pogryzione). Oba skaczą jak poplątane zajączki. Oba zazdrośniki. Oba wymyślaja sobie powody, żeby wydrzeć paszczę.
Najwyraźniejsze róznica:
1.Lunka się Ciebie pięknie trzyma, a Gimli uwielbia samodzielne wędrówki (pilnuje gdzie jestem, ale odbiega baaaaaaaardzo daleko, jesli zna teren).
2.Lunka kocha wodę, Gimli nie znosi.

Wniosek będzie wybitnie banalny, ale mi z nim fajnie. Cudowne te sznupeczki :loveu:
Po takiej dawce sznupkomanii tęsknię dziś w pracy strasznie za moim futrzaczkiem :loveu:

Posted

tangerine74 napisał(a):

1. Doczytałam przy okazji, że Twoja Lunka i mój Gimli byli włączani do rodziny przy takim samym stanie wiedzy o psach (rodowód nieważny itp.)

2. w główkach mają podobnie zagmatwane :evil_lol:

3. Lunka się Ciebie pięknie trzyma, a Gimli uwielbia samodzielne wędrówki (pilnuje gdzie jestem, ale odbiega baaaaaaaardzo daleko, jesli zna teren).

ad1. przeszłam na dogo przez fazę że rodowody były ważne, ale poznałam trochę świat wystaw, hodowli i już nie są ważne - co nie znaczy oczywiście, że kupiłabym znowu psa z pseudohodowli - broń boże - o tych też za dużo już wiem :( :angryy: ale mimo tego, że serce mi się rwie do szczeniaczka zwłaszcza jak widze fotki (np teraz u Poświaty sznupkowej olbrzymki), to nie dałabym rady chyba kupić szczeniaczka wiedząc, że mam miejsce na psa ze schroniska - wystarczy tylko dobrze dobrać charakter - a że hodowli nie planuję to po ch.. mi rodowody ;) poza tym zostaje jeszcze sprawa wspaniałego ZKwPl - niedobrze mi się robi jak pomyślę co ta organizacja potrafi tolerować pod swoimi skrzydłami :angryy:

ad. 2 delikatnie mówiąc zagmatwane :evil_lol:

ad. 3 aa to chyba wynika z tego, że Luna to suczka i w dodatku cykor, a Gimli cóż - goniony instynktem samiec ;)

Posted

malawaszka napisał(a):
Doginka co za pora odwiedzin :crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Bo wybieram fotki do stronki:razz:

malawaszka napisał(a):
ahh w ogóle to zapomniałam Wam powiedzieć, że w sobotę 19.I minął rok od pożegnania Bolesławka :-(

I siem popłakałam - nie żartuję:placz::placz::placz:

Posted

O maj god, jakie cuuuudo!!!!!!
Czy mu się przypadkiem jakiś szpic w rodowód nie zaplątał? :cool3: Bo taka owczarkoakita trochę z wyglądu. Bosssski! :loveu: Myślę, że ze znalezieniem mu domu nie będzie większego problemu :kciuki:

Posted

fantastyczny jest :loveu: a diabli wiedzą co ma w rodowodzie :lol:

Pepa jest obłędna :evil_lol: pomijam fakt, że wypcham cholerę niedługo to powaliła mnie na łopatki :evil_lol: Pepa szczeka więcej niż Luna - łatwiej ją uciszyć ale częściej zaczyna :angryy: no i dziś jak Oliwia jadła miesio Pepa wychodziła z siebie - żebrała, szczekała, latała po domu jak powalona cała zadyszana - w koncu nie wytrzymała napięcia i się zlała w przedpokoju :mad: cóż - nie było czasu przecież powiedzieć, że siku się chce - a potrafi to doskonale :razz: w końcu przyszła pora na spacer, ubieram się, a Pepa szczeka na mnie - myslę sobie - pewnie mnie pogania bo już chce wyjść - ja do drzwi a Pepa do pokoju mojej Mam :-o:lol: i wraca się i szczeka, dyszy i leci tam i wraca i woła mnie, żebym za nią poszła :mdleje: idę więc - patrzę a tam na stole talerzyk z reszteczką mięska oliwkowego :evil_lol::evil_lol::evil_lol: małpa nie chciała wyjść na dwór dopóki to tam stało :mad::lol:

Posted

Minął rok... Ech..Ale Boluś żyje bo nadal pamiętamy o nim :loveu:

Szczenior jest cudowny i szybko znajdzie domek ;)

A Pepa? Hahahaha zwiewała mi mimo że miałam papu w ręce :mad: A teraz nagle jej się frykasów zachciewa? :cool1::evil_lol::loveu:

Luneta....Zapomniałaś dodać, ze kocha pieszczoty ale wyłącznie dawkowane przez...gosci :diabloti:

Posted

[quote name='malawaszka']fantastyczny jest :loveu: a diabli wiedzą co ma w rodowodzie :lol:

Pepa jest obłędna :evil_lol: pomijam fakt, że wypcham cholerę niedługo to powaliła mnie na łopatki :evil_lol: Pepa szczeka więcej niż Luna - łatwiej ją uciszyć ale częściej zaczyna :angryy: no i dziś jak Oliwia jadła miesio Pepa wychodziła z siebie - żebrała, szczekała, latała po domu jak powalona cała zadyszana - w koncu nie wytrzymała napięcia i się zlała w przedpokoju :mad: cóż - nie było czasu przecież powiedzieć, że siku się chce - a potrafi to doskonale :razz: w końcu przyszła pora na spacer, ubieram się, a Pepa szczeka na mnie - myslę sobie - pewnie mnie pogania bo już chce wyjść - ja do drzwi a Pepa do pokoju mojej Mam :-o:lol: i wraca się i szczeka, dyszy i leci tam i wraca i woła mnie, żebym za nią poszła :mdleje: idę więc - patrzę a tam na stole talerzyk z reszteczką mięska oliwkowego :evil_lol::evil_lol::evil_lol: małpa nie chciała wyjść na dwór dopóki to tam stało :mad::lol:
Ha ha mała cwaniara:loveu::loveu::loveu::evil_lol:
[quote name='malawaszka']ahh w ogóle to zapomniałam Wam powiedzieć, że w sobotę 19.I minął rok od pożegnania Bolesławka :-(

[']['][']:-(
[quote name='malawaszka']ja też sobie popłakałam :-( ale było, minęło... trzeba żyć dalej

Zobaczcie jakiego pięknego szczeniaczka podrzucono do missieek

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9345493&posted=1

cudny jest, na pewno szybko znajdzie domek:kciuki::kciuki:

Posted

malawaszka napisał(a):
jej ... to rzeczywiście już rok. :sad:

malawaszka napisał(a):
:lol: :lol: no się mało nie posikałam :lol: Ty kobito głodzisz tego biednego pieska? :lol: ;)

Posted

malawaszka napisał(a):
mimo tego, że serce mi się rwie do szczeniaczka zwłaszcza jak widze fotki (np teraz u Poświaty sznupkowej olbrzymki), to nie dałabym rady chyba kupić szczeniaczka wiedząc, że mam miejsce na psa ze schroniska - wystarczy tylko dobrze dobrać charakter

Mnie też zafascynował na chwilkę świat psiej arystokracji, ale jedna wystawa i kilka "historii związkowych" błyskawicznie wyleczyło mnie z wiary w magię hodowli.
Sznupkowa sunia rodowodowa kusi ze względów agilitowych. Czyli teraz hodowlę traktowałabym jako miejsce selekcji cech użytkowych.
W sumie to pocieszające, że się tu dokształcamy, zmieniamy poglądy :) Powoli dzieki temu udaje się zmieniać maleńki kawałeczek świata: uswiadamiać otoczeniu, że problemem nie są zwierzęta, ale postepowanie ludzi względem nich.

Psiepiękny ten misiek u Missieek :loveu: Łapuchy grubaśne, futerko puchate:loveu: Wielki psijaciel z niego bedzie :loveu:

Pepa ubawiła mnie setnie :lol: Wymyśliła sobie świetny sposób komunikacji: nikt sie mu nie oprze :lol:

Posted

CHOLERA jak kilka sznupków poszło do domków to zawsze musi się wyrównać :placz::placz::placz: właśnie siędowiedziałam, że Rambuś z Dąbrowy szuka pilnie domu :-(:-(:-(

wstawiam tu jego foti bo znowu łatwiej mi dać na allegro stąd