Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malawaszka napisał(a):
nowy to wieśniak lejek! wrrr jak tylko zniknę mu z oczu to już coś jest oszczane... i skubany nie leje jak widzę - tylko własnie jak wyjdę choćby do łazienki! od dziś wędruje na każde moje wyjście do klatki... trudno

No całkiem jak Dropsik zanim został księciuniem :evil_lol:
Będzie dobrze,nauczy się.

Posted

Saththa napisał(a):
aaaaa gdzies go już widziałam. Po oczkach poznałam. co on ma z nimi?:(

niedorozwój gałek ocznych - wada wrodzona

Margi napisał(a):
No całkiem jak Dropsik zanim został księciuniem :evil_lol:
Będzie dobrze,nauczy się.

oby jak najszybciej...

miałam tel o Nazira, ale nie wiem co zrobić - chyba nie bardzo bo ja chciałam dla niego domu żeby mieszkał z ludźmi w domu, a tam pies nie ma wstępu do domu bo pani jest alergiczką, ma sukę olbrzymkę 9 letnią i to jest plus bo Nazir miałby towarzystwo, ale poza domem - próbuję jakoś to przeanalizować z punktu widzenia psa, ale dalej nie wiem, może jeszcze poczekam aż znajdzie się ktoś kto będzie go chciał mieć w domu

Posted

nie kazdy trzymany na zwenatrz ma zle ale sama musisz zdecydowac , najlepiej byloby zobaczyc jak one tam maja i czy pies siedzi ino w kojcu czy na calosci terenu bo moze nie byloby tak zle

Posted

no podobno nie w kojcu, tylko luzem, śpi w altanie albo w budzie, tylko ja jakoś nie mogę sobie wyobrazić, że Nazir nie będzie się dobijał do domu i drapał drzwi bo on jakby mógl to by tylko na kolankach mi siedział :lol:

Posted

wisz ja musze sie przynac ze Borys calkiem sam z siebie tyz sie na dwor nie wyniosl hihhihi i tez sie dobijal i tyz najchetniej na kolankach ale daje rade i wiele jego lekow jakby sie uspokoilo.
ale fakt faktem chlop wlasnie zaczal sie kamuflowac i juz ze 3 nocki spedzil w domu bo go chlopaki nie wyprosili na dwor wieczorem jak Gustawa
cos mu chyba sie znowu w tej lepetynie podzialo albo chce coby mu juz slome wymienic na zimowa
mysle ze jak mialby luz i drugiego psa do towarzystwa to moz by mu sie szybko spodobalo na zewnatrz ino coby buda byla jak powinna nie za ciepla ale i nie za zimna ze sloma coby wilgoci nie bylo za wiele

a mysle ze wlasnie tyn drugi pies moze wiele dac w przystosowaniu do nowych warunkow
u nas tyz Gustaw wiele zrobil w tym wypadku

Posted

Ja chyba jednak wolę dla Nazira dom, gdzie będzie mógł wchodzić do środka, jeszcze myślę, ale nie spieszy nam się

a dla nowego mam już domek :lol: byli dziś ludzie całą rodziną go poznać i bardzo go chcą - fajna rodzina, mieli sznaucera, ale odszedł za TM - mieli średniaka, są z Katowic więc blisko, teraz tylko czekamy do końca kwarantanny, kastracja i do domku sio :)

Posted

no to bardzo fajowo ze tak szybko poszlo z nowym i ciesze sie razem z toba

pewnie ze z nazirem nie ma pospiechu
no i fakt u mnie w zasadzie laza gdzie chca i jak chca ino dwa w zasadzie na nocki sa na dworzu bo je , ze tak powiem ,wypraszam
moze trafi sie dla szalenca fajowy domek i oby

Posted

no ja jak zwykle - dopóki nie pojedzie to nie cieszę się :lol:

ale uwielbiam, kocham tego mojego Księciunia Dropsewicza :loveu: myślałam, że nie będzie zabawy między chłopakami bo nowy się stroszył i nie bardzo chyba umiał się bawić, to Drops dzisiaj już nie wytrzymał i tak długo chodził, zaczepiał, pacał łapą, powarkiwał, postękiwał, szturchał aż w końcu poooszło i zaczęła się zabawa :loveu: jeszcze nieśmiała, jeszcze ostrożna, ale zabawa :)

Posted

zerduszko napisał(a):
A foty są? Drops jest niesamowity, nawet z chłopami się bawi :)

nie ma fot bo bałam się ruszyć, żeby nie przestali, tylko siedziałam i suszyłam zęby

agaga21 napisał(a):
a u ciebie znów rotacja się szykuje!
ciekawa jestem czy kiedyś w końcu uda mi się w twoim stadzie połapać (tym bardziej że niektóre psiaki masz identyczne:evil_lol:)

ja Ci dam identyczne :obrazic: każdy jest inny, każdy to mała wielka indywidualność :lol:

wilczy zew napisał(a):
to chyba najszybsza adobcja

najszybsza by byla jakby mógl dzisiaj jechać, a tak to jeszcze posiedzi ze 2 tygodnie

Posted

malawaszka napisał(a):

ja Ci dam identyczne :obrazic: każdy jest inny, każdy to mała wielka indywidualność :lol:

kurcze, to ja się muszę bardziej przyglądać:oops::oops::evil_lol:
ale dla mnie sznupki, tak jak i labki, setery, goldeny (i jeszcze kilka ras) wyglądają identycznie jak są w tym samym kolorku:niewiem: :diabloti:

Posted

A żeby nikt nie myślał, że to byle jaki dom, to Pani się kontaktowała z bahawiorystą kocim, bo kotka się wylizywała ze stresu, którego przyczyną był kot rezydent. A nie zapowiadał się ok!

Posted

Rotacja taka że człek się gubi :diabloti:

malawaszka napisał(a):
nooo pięknie załóżcie sobie grupę wsparcia pokrzywdzonych przez psią rotację u waszki :evil_lol: zaraz się okaże że nikt nie wie kto tu jest kto i jak długo i po co i na ile i w ogóle :lol:

a przy okazji to do nowego domu pakuje walizki Zbynio, a przyjedzie do nas ta kruszynka:
http://www.dogomania.pl/threads/213493-Pogryziona-sznaucerka-mini...
http://img221.imageshack.us/img221/2864/dsc0110922x614x.jpg

rozwaliły mnie te zdjęcia w kąciku :(

:( ale sierotka...Widok straszny. Wyczytałam że znalazła dom!

jambi napisał(a):
HELLmo?! łojks....
Państwo Kot... ha, znałam kilka osób o tym nazwisku, nie wspominając Tomasza Kota aktora, ale, swoją drogą, czy kiedykolwiek słyszałyście żeby ktoś miał na nazwisko Pies?

Nie, ale Grzywacz, Wilk, Owczarek, tak :evil_lol:

http://img851.imageshack.us/img851/4605/dsc0080fw.jpg :loveu::loveu::loveu:

Jezu, Oliwia już do I kl.?! :mdleje: straszne to jest że czas zapiernicza :placz: A Iga dopiero co się urodziła, a tu już taka panienka...

Posted

zerduszko napisał(a):
A żeby nikt nie myślał, że to byle jaki dom, to Pani się kontaktowała z bahawiorystą kocim, bo kotka się wylizywała ze stresu, którego przyczyną był kot rezydent. A nie zapowiadał się ok!

i jak w końcu dogadały się koty?

anetta napisał(a):
Rotacja taka że człek się gubi :diabloti:

tam zaraz - wystarczy zaglądać na bieżąco i już by się wsyzstko wiedziało :D

a póki co mam deczko stresa bo nowy nie je... zjadł tylko w czwartek wieczorem karmę - i to wmłócił ładnie, wczoraj odrobinę ale tylko z ręki i przy asyście Dropsewicza, potem tylko kawałeczek parówki, a dziś nawet parówki już nie i rano wymiotowal żółcią :cry: mam nadzieję, że wymioty to z głodu, tylko czemu nie je?????????? gotuję mięcho.... może coś skubnie, jak nie to do weta jutro albo jeszcze dzisiaj... kuźwa... zawsze coś...