Jump to content
Dogomania

Dobermanek - KARO - 10-letni kaleki, bardzo chudy,...czeka na dom - w DT w Niemczech

Recommended Posts

• Replies 234
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Karuś rzeczywiście wygląda na dobermanka i to ślicznego.
Na fotce nie widać jego siwej mordki.
Czy 10 lat to rzeczywiście za dużo na operację?
Chyba tylko jego stan zdrowia nie pozwala na to ryzyko.
Z " Nadzieja dobermana" dziala znana i od lat pomagająca polskim
dobermanom fundacja niemiecka , szczególnie tym kalekim.
Może też mogą mu pomóc w jego kaletctwie.

Posted

dziewczyny od dobków juz go mają na oku od początku i tutaj zaglądają:p jak tylko się jakoś oporządzę to postaram się podjechać do chłopaków, no i dziewczyn też, bo ta płeć u Zuzi dominuje:evil_lol:

Posted

Tak, to prawda.
Juz ostatnio odpowiadalam na kilka szczegolowych pytan dotyczacych zachowac Karusia, dla wlasnie tej niemieckiej fundacji.
Mam ogromna nadzieje, ze Karo znajdzie wspanialy dom u kochajacych i wrazliwych ludzi.....

Posted

Czy pamiętacie historię Barona ( umierający z gwożdziem w nodze)
Dzieki tej fundacji znalazł jak stanął na nogi wspanialy domek
i przesłano fotki...

Posted

tak ku pokrzepieniu serc przypomnialam sobie dobermana Niko od którego w zasadzie wzięla swój początek Nadzieja Dobermana, też mial niesprawną łapkę,zostal zoperowany, szukał domu długo ale znalazł najlepszy pod słońcem...i to jakim słoncem, pólnocnym,gdzie jest czynnie rehabilitowany przez kochaną opiekunkę

http://www.dogomania.pl/forum/f85/kaleki-doberman-ze-schroniska-w-zyrardowie-juz-w-nowym-domu-31165/

żeby taki dobry los przypadł i Karusiowi w udziale, byłoby wspaniale

Posted

według mnie Karo to doberman-tylko taki mniejszy:roll: nie wiem, może jego postura to efekt niedokarmienia gdy był mały-nie będę spekulować, bo na tym się nie znam i na rasie też średnio;)

Karo był baaaardzo ruchliwy:loveu:

Posted

magda z. napisał(a):
według mnie Karo to doberman-tylko taki mniejszy:roll:

Pamietam ta sunie dobermanke, ktora pojechala do Poznania do nowego domku. I ona nie byla wcale wieksza od Karusia. karo jest wielkosci dobermana. Nie jest mniejszy :shake:.
Sama pamietam, ze odnioslam podobne wrazenie, co Magda kiedy ta sunieczke zobaczylam Wydawalo mi sie, ze dobermany sa wieksze.

Posted

zuziaM napisał(a):
Pamietam ta sunie dobermanke, ktora pojechala do Poznania do nowego domku. I ona nie byla wcale wieksza od Karusia. karo jest wielkosci dobermana. Nie jest mniejszy :shake:.
Sama pamietam, ze odnioslam podobne wrazenie, co Magda kiedy ta sunieczke zobaczylam Wydawalo mi sie, ze dobermany sa wieksze.

a bo są dobermany większe i mniejsze, moja suka akurat jest ogromna, wazy 40 kg ale kiedyś wyciągałam z schronu miniaturowa sunie dobka, kruszynka taka, pod kolano, nózki miala jak patyczki.Kiedyś generalnie byly mniejsze dobki, teraz hoduje się coraz większe i cięzsze, samiec powinnien miec od 68 cm wzwyż ale przeciez nie będziemy Karusia pod wzrorzec dobka podciągac bo i po co;)
jest ładnym dobermanowatym psiakiem z slicznym uśmiechem

Posted

Ten Karunia nochalek biedny jest nie taki spiczasty, jak maja dobermany :shake:.
Ale widac to na jednym zblizeniu, ze Karus ma zupelnie przerwana ta przegrode w srodku noska, pomiedzy dziurkami.
To, jak twierdzi moja pani doktor jest na 100 % wynik zlapania go pętlą do lapania psow :-( ( ona to widziala gdzies w internecie, co takie pętle moga zrobic )....
Zostal zlapany za nosek i pocharatany. Ma tez na nim duza zgrubiala blizne po tym zdarzeniu :-(.... Stad nochalek jest taki kundelkowy, duzy i gruby.... bo znieksztalcony przez ten uraz :-(....