2010 Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Karuś rzeczywiście wygląda na dobermanka i to ślicznego. Na fotce nie widać jego siwej mordki. Czy 10 lat to rzeczywiście za dużo na operację? Chyba tylko jego stan zdrowia nie pozwala na to ryzyko. Z " Nadzieja dobermana" dziala znana i od lat pomagająca polskim dobermanom fundacja niemiecka , szczególnie tym kalekim. Może też mogą mu pomóc w jego kaletctwie. Quote
magda z. Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 dziewczyny od dobków juz go mają na oku od początku i tutaj zaglądają:p jak tylko się jakoś oporządzę to postaram się podjechać do chłopaków, no i dziewczyn też, bo ta płeć u Zuzi dominuje:evil_lol: Quote
zuziaM Posted July 16, 2009 Author Posted July 16, 2009 Tak, to prawda. Juz ostatnio odpowiadalam na kilka szczegolowych pytan dotyczacych zachowac Karusia, dla wlasnie tej niemieckiej fundacji. Mam ogromna nadzieje, ze Karo znajdzie wspanialy dom u kochajacych i wrazliwych ludzi..... Quote
magda z. Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 trzymam kciuki, chłopak ładny i kochany:loveu: Quote
2010 Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 Czy pamiętacie historię Barona ( umierający z gwożdziem w nodze) Dzieki tej fundacji znalazł jak stanął na nogi wspanialy domek i przesłano fotki... Quote
dzodzo Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 tak ku pokrzepieniu serc przypomnialam sobie dobermana Niko od którego w zasadzie wzięla swój początek Nadzieja Dobermana, też mial niesprawną łapkę,zostal zoperowany, szukał domu długo ale znalazł najlepszy pod słońcem...i to jakim słoncem, pólnocnym,gdzie jest czynnie rehabilitowany przez kochaną opiekunkę http://www.dogomania.pl/forum/f85/kaleki-doberman-ze-schroniska-w-zyrardowie-juz-w-nowym-domu-31165/ żeby taki dobry los przypadł i Karusiowi w udziale, byłoby wspaniale Quote
magda z. Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 nie może być inaczej:p pierwsze kroki ku lepszemu życiu ma już za sobą Quote
magda z. Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f99/markowe-spodnice-spodnie-bluzki-na-hotel-starszych-psow-semira-karo-28-07-22-00-a-142359/#post12648745 Quote
magda z. Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f99/romantyczna-sukienka-w-laczke-40-42-na-hotel-semira-karo-28-07-22-00-a-142430/#post12654799 Quote
magda z. Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 według mnie Karo to doberman-tylko taki mniejszy:roll: nie wiem, może jego postura to efekt niedokarmienia gdy był mały-nie będę spekulować, bo na tym się nie znam i na rasie też średnio;) Karo był baaaardzo ruchliwy:loveu: Quote
magda z. Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 kto mnie pokocha?:razz: zbliżenie rozwalonego nochalka-to o czym Gosia już pisała Quote
magda z. Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 z perspektywy kojca koleżanek-uśmiechnięty Karo:loveu: Quote
zuziaM Posted July 27, 2009 Author Posted July 27, 2009 magda z. napisał(a):według mnie Karo to doberman-tylko taki mniejszy:roll: Pamietam ta sunie dobermanke, ktora pojechala do Poznania do nowego domku. I ona nie byla wcale wieksza od Karusia. karo jest wielkosci dobermana. Nie jest mniejszy :shake:. Sama pamietam, ze odnioslam podobne wrazenie, co Magda kiedy ta sunieczke zobaczylam Wydawalo mi sie, ze dobermany sa wieksze. Quote
dzodzo Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 zuziaM napisał(a):Pamietam ta sunie dobermanke, ktora pojechala do Poznania do nowego domku. I ona nie byla wcale wieksza od Karusia. karo jest wielkosci dobermana. Nie jest mniejszy :shake:. Sama pamietam, ze odnioslam podobne wrazenie, co Magda kiedy ta sunieczke zobaczylam Wydawalo mi sie, ze dobermany sa wieksze. a bo są dobermany większe i mniejsze, moja suka akurat jest ogromna, wazy 40 kg ale kiedyś wyciągałam z schronu miniaturowa sunie dobka, kruszynka taka, pod kolano, nózki miala jak patyczki.Kiedyś generalnie byly mniejsze dobki, teraz hoduje się coraz większe i cięzsze, samiec powinnien miec od 68 cm wzwyż ale przeciez nie będziemy Karusia pod wzrorzec dobka podciągac bo i po co;) jest ładnym dobermanowatym psiakiem z slicznym uśmiechem Quote
zuziaM Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 Ten Karunia nochalek biedny jest nie taki spiczasty, jak maja dobermany :shake:. Ale widac to na jednym zblizeniu, ze Karus ma zupelnie przerwana ta przegrode w srodku noska, pomiedzy dziurkami. To, jak twierdzi moja pani doktor jest na 100 % wynik zlapania go pętlą do lapania psow :-( ( ona to widziala gdzies w internecie, co takie pętle moga zrobic ).... Zostal zlapany za nosek i pocharatany. Ma tez na nim duza zgrubiala blizne po tym zdarzeniu :-(.... Stad nochalek jest taki kundelkowy, duzy i gruby.... bo znieksztalcony przez ten uraz :-(.... Quote
dzodzo Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 biedny Karo, musial wycierpiec od ludzi niemało:shake: Quote
Recommended Posts