Jump to content
Dogomania

Dobermanek - KARO - 10-letni kaleki, bardzo chudy,...czeka na dom - w DT w Niemczech

Recommended Posts

Posted

aisaK napisał(a):
pieknie i jak grzecznie siedzi! oby znalazł sie dla niego wspaniały domek!

Kasiu, to jest najukochanszy pies na swiecie :loveu: ! No po prostu jestem oczarowana.... grzeczniutki, spokojny, posluszny, przymilny okrutnie :loveu:, lagodny :lol:.... Blagam o najlepszy domek dla tego cudnego niunka !

• Replies 234
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wróciłam już do domu....odpoczęłam psychicznie od tych psich smutków i od jutra zaczynam szukać domków dla obu chłopaków
Gosia jak potrzebujesz pomocy przy kapaniu czy czymkolwiek innym to pisz, nadciągnę:cool3:

dostałaś pieniązki za weta?

Posted

Dostalam, dzieki :lol:.

Z kapiela dam sobie rade, bo Karo jest strasznie poslusznym psiakiem i na pewno bedzie lubil kapiel. Ale nie trzeba sie z tym tak spieszyc. Chlopaki juz nie smierdza, sa blyszczacy i czysci. Oni uwielbiaja buszowac w trawach, wiec rano, kiedy jest rosa dziala na nich to , jak poranna kapiel.
Ae, jak bedziesz miala ochote, zapraszam.

Posted

On musi znalezc najwspanialszy dom.... to jest cudowny psiak ! ! ! Jest taki kochany, przytulaczek, madry, uczy sie wszystkiego szybciutko.
Kiedy idziemy na spacerek, to co prawda gna przed siebie, ale chyba trudno sie dziwic, ze chce skorzystac z tej chwili jak najoptymalniej.
A kiedy zrobi kupke, to juz nawet sam staje i czeka, az mu wytre lapinke :lol:.... bo niestety prawie zawsze ta odstajaca mocno do tylu lapke wybrudzi :shake:. A potem znow bieganie i wachanie. No i po spacerze, kiedy mowie : " wracamy " .... w jednej chwilce zawraca i idzie do domku :lol:... No cudny psiak, naprawde !
Mamy od wczoraj niewielka biegunke, ale mysle, ze to spowodowane zmiana karmy suchej. Dostawal Purine dla seniorow, a teraz Acane dla seniorow i cos jest nie tak. Ale przeczekam jeszcze 2 dni, bo moze to skutek zmiany i sie samo unormuje. Jesli nie, to bede musiala kupic jednak Purine, bo po niej jest OK. Karus ma delikatny zoladeczek, niestety. Jest nadal chudziutki, ale za to znacznie silniejszy.
Moze sie zdarzyc, ze nie przytyje tak szybko, bo co sie mu odlozy, to spali na spacerach.... a ma ich poro, bo tak 4 - 5 dziennie :lol:.
I je bardzo zachlannie... doslownie polyka jedzenie w blyskawicznym tempie :shake:. Ale to na pewno nie wynik glodu, bo taka chudzina i tak dostaje wiecej jedzonka od pozostalych psiakow proporcjonalnie do wagi.
Bo dostaje takie same porcje jak Semir, Isia, Ina, Balbina czy Tosia, ktore sa znacznie od niego ciezsze.
A jak on sie cieszy , kiedy ide z jedzonkiem :loveu: ! No takie piruety kreci, ze naprawde az sie nasmieje zawsze z niego :lol:. No nie sposob nie pokochac takiego slodziaczka :lol:.

Posted

Karo to lobuziak :cool3:. No nadal nie lubi Semirka.... ja nie rozumiem, o co mu chodzi :cool3:...
Z Tosia i Balbina sie swietnie dogaduje. Zagladaja do siebie przez scianke i nic nie robi Tosi, kiedy ta cala glowe pcha do jego kojca pomiedzy szczeblami.
A Semira by pozarl :mad: !
Wczoraj doszlo do awanturki z Semirem.
Tylko, ze wina lezy po stronie Karusia, oczywiscie :cool3:.
Semirek siedzial w kojcu, a Karo sobie biegal luzem. No i oczywiscie podlecial do Semira i przez szczeble kojca sie zaczela bojka :mad:.
Niestety, Karus przyplacil to krwawiacym nochalem :shake:. Ale to niewidoczne juz zupelnie. Tyle, ze nie bede go juz wypuszczala samego. Zreszta on ma naprawde wielki kojec i kilka spacerow dziennie mu wystarcza. Tak za wiele to tez i nie ma sily latac z ta lapina.

No i ciekawa jestem, co z ta niemiecka fundacja :roll:.... Kasia sie nie odzywa.....:shake:.

Posted

Kasia nam gdzieś zniknęła ale na pewno wróci;)

ZuziaM Ty cuda z tym psiakiem robisz, teraz to on wygląda jak prawie-doberman a nie kupka nieszcżęscia

Posted

dzodzo napisał(a):
Kasia nam gdzieś zniknęła ale na pewno wróci;)

ZuziaM Ty cuda z tym psiakiem robisz, teraz to on wygląda jak prawie-doberman a nie kupka nieszcżęscia

A ja gotowa jestem glowe dac, ze to nie jest ... prawie-doberman, a naprawde rasowy pies !
On jest przerazliwie chudy, dlatego te jego ksztalty sa tak znieksztalcone, no i garbaty przez ta chudosc i niesprawna lapke.
Ja sie moze i nie znam, ale moja pani doktor jak go zobaczyla, to powiedziala, ze to naprawde dobermanek i tak ma w ksiazeczce zapisane.
Poza tym kilka dobermanow widzialam juz w zyciu ....
Jak przytyje, same sie przekonacie, ze mam racje.

Posted

zuziaM napisał(a):
A ja gotowa jestem glowe dac, ze to nie jest ... prawie-doberman, a naprawde rasowy pies !
On jest przerazliwie chudy, dlatego te jego ksztalty sa tak znieksztalcone, no i garbaty przez ta chudosc i niesprawna lapke.
Ja sie moze i nie znam, ale moja pani doktor jak go zobaczyla, to powiedziala, ze to naprawde dobermanek i tak ma w ksiazeczce zapisane.
Poza tym kilka dobermanow widzialam juz w zyciu ....
Jak przytyje, same sie przekonacie, ze mam racje.

to najbardziej rasowy z rasowych psiaków przecież:mad::diabloti:

Posted

Sa, sa ....
Karunio mial ostatnio drobne problemy z biegunka. Mysle, ze jednak karma Acana, ktora dostal od pomocy dobermanom :loveu:, mu nie sluzy.
Jeszcze dzisiaj ostatnia proba, bo dostal na sniadanie kubeczek tej karmy. I zobacze za godzinke, co bedzie.....:roll:.
Za to wczoraj na kolacje dostal Purine dla seniorow i po nocy w kojcu bylo czysto :multi:.
Mysle wiec, ze musze jednak zamowic mu ta Purine. I bedzie dobrze.
Pozdrawiamy.....:lol:

Posted

No nadal chudzinka z Kamusia .... czy on przytyje troszeczke ???
Wybiore sie z nim za jakis czas do pani doktor i zwazymy znow chlopaka.
Dostaje naprawde sporo jedzonka. Uwielbia makaron z kurczakiem.
Ale widze, ze znacznie lepiej przyswaja makaron gruby - swiderki... niz nitki. I taki specjalnie dostaje. Musi dostawac jedzonko czesciej w mniejszych porcjach. Wieksze ilosci na raz niekorzystnie wplywaja :shake:....
Ale juz mniej wiecej opanowane wszystko.