margaret Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 cieszę się - najlepsze życzenia dla Dyzia - takie historie budzą nadzieję też dla naszych panien - tyyyyle lat już trwają bezdomnie..... ale może i do nich się w końcu los uśmiechnie Quote
danka4u1 Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='ULKA12']A u nas jeśli chodzi o kleszcze nie ma tragedii, nie wiem czy przyczyna jest fipreks, czy w tym roku u nas jest mniej tych krwiopijców. Chciałam sie z wami podzielić wielka radością Dyzio, który był u mnie na Dt już prawie wieczność (od grudnia) nareszcie jutro jedzie do swojego domku :-)[/QUOTE] U nas krwiopijcy atakuja stadami. Czy Fiprex i Frontline podrożały? Frontline na psa 15 kg 46 zł !! Piszesz, ze Dyzio był wieczność czyli od grudnia. Tylko zyczyć innym psiakom, które czekają na DS wieki całe idące w lata prawie... [COLOR=red]Mam nadzieję, ze dwupak nie zasiedzi się i znajdzie swojego człowieka. Czy dwupakowe allegro jeszcze jest aktualne?[/COLOR] [COLOR=red]W jaki sposób Dyzio znalazł dom?[/COLOR] [COLOR=#ff0000][/COLOR] [COLOR=#ff0000]Dwupak dostanie prezent cioteczki Eden. Dostałam odpowiedź na zaproszenie na pw i posłałam nr konta. Dziękujemy za pomoc.[/COLOR] Quote
Angel Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 doszły nowe wpłaty :) 40 zł od bakusiowej i od winter7 za 3 miesiące :) Quote
jola_li Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [CENTER][CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=blue][B]Za biurkiem, przy stole,[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER] [/CENTER] [CENTER][CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=blue][B]zjadając serdelki[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER] [/CENTER] [CENTER][CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=blue][B]i kluski w rosole – [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][CENTER][CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][B][COLOR=blue]KOCHAJMY[/COLOR][/B] [B][COLOR=#c00000]K[/COLOR][/B][B][COLOR=red]U[/COLOR][/B][B][COLOR=#ffc000]N[/COLOR][/B][B][COLOR=yellow]D[/COLOR][/B][B][COLOR=#92d050]E[/COLOR][/B][B][COLOR=#00b050]L[/COLOR][/B][B][COLOR=#00b0f0]K[/COLOR][/B][B][COLOR=#0070c0]I[/COLOR][/B][B][COLOR=#002060]![/COLOR][/B][/SIZE][/FONT][FONT=Comic Sans MS] [/FONT][/CENTER] [/CENTER] [/CENTER] [/CENTER] Quote
ULKA12 Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 Dyzio znalazł dom przez przypadek. Wzięłam ze sobą Chmurkę (prawie sznaucerka mini) do szkoły i pani, która tam pracuje zakochała się w niej od pierwszego wejrzenia. Niestety Chmurka się dla nich nie nadaje, to baardzo stary psiak a oni chcieli małego puchatego psiaczka do domu, żeby się z ich córkami pobawił, zaszczekał jakby co i od słowa do słowa poleciłam im Dyzia bo najbardziej do nich pasował, wczoraj przyjechali całą rodziną go obejrzeć a dzisiaj już go zabrali. Przyjechali z całym ekwipunkiem, szelkami, smyczami, piszczącymi koścmi i całym tym badziewiem co ma sprawiać psu radość a właściciela wnerwiać:diabloti: Pokazałam im tez P&M oraz Leona, ale Leon za duży, chociaż bardzo im się podobał, Megan za mało włochata i za duża a Pegi nawet do nas nie podeszła. Quote
megi_winters Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 wysyłam 15 zł - przepraszam że tylko tyle, ale moze coś pomogę? Quote
megi_winters Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 proszę o namiar do przelewu, mogę tez tak jak kiedyś cos wysłać na bazarek - zrbiorę tylko coś sensownego :) Quote
Angel Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='megi_winters']wysyłam 15 zł - przepraszam że tylko tyle, ale moze coś pomogę?[/QUOTE] [quote name='megi_winters']proszę o namiar do przelewu, mogę tez tak jak kiedyś cos wysłać na bazarek - zrbiorę tylko coś sensownego :)[/QUOTE] wysłałam dane do przelewu ; ) na ten adres można też wysłać rzeczy na bazarek, chętnie zrobie i dorzuce coś od siebie ; ) Quote
margaret Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='ULKA12']Dyzio znalazł dom przez przypadek. Wzięłam ze sobą Chmurkę (prawie sznaucerka mini) do szkoły i pani, która tam pracuje zakochała się w niej od pierwszego wejrzenia. Niestety Chmurka się dla nich nie nadaje, to baardzo stary psiak a oni chcieli małego puchatego psiaczka do domu, żeby się z ich córkami pobawił, zaszczekał jakby co i od słowa do słowa poleciłam im Dyzia bo najbardziej do nich pasował, wczoraj przyjechali całą rodziną go obejrzeć a dzisiaj już go zabrali. Przyjechali z całym ekwipunkiem, szelkami, smyczami, piszczącymi koścmi i całym tym badziewiem co ma sprawiać psu radość a właściciela wnerwiać:diabloti: Pokazałam im tez P&M oraz Leona, ale Leon za duży, chociaż bardzo im się podobał, Megan za mało włochata i za duża a Pegi nawet do nas nie podeszła.[/QUOTE] Ulka to fajnie jak udaje ci się znaleść dom przez osobisty kontakt, ja mam nadzieję w takim razie że ktoś się zakocha od pierwszego wejrzenia w P i M :) chociaż Peggy na razie za sałbo się stara:) Quote
jola_li Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [CENTER][CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=blue][B]Popijając kawę[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER] [/CENTER] [CENTER][CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=blue][B]i chrupiąc precelki,[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER] [/CENTER] [CENTER][CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=blue][B]albo kosząc trawę –[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][B][COLOR=blue]KOCHAJMY[/COLOR][/B] [B][COLOR=#c00000]K[/COLOR][/B][B][COLOR=red]U[/COLOR][/B][B][COLOR=#ffc000]N[/COLOR][/B][B][COLOR=yellow]D[/COLOR][/B][B][COLOR=#92d050]E[/COLOR][/B][B][COLOR=#00b050]L[/COLOR][/B][B][COLOR=#00b0f0]K[/COLOR][/B][B][COLOR=#0070c0]I[/COLOR][/B][B][COLOR=#002060]![/COLOR][/B][/SIZE][/FONT][FONT=Comic Sans MS] [/FONT][/CENTER] [/CENTER] Quote
margaret Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 kosic trawy nie będę - bo nie posiadam ale kawa i precelki są możliwe a miłośc do kundelków - zawsze ":) Quote
danka4u1 Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 Biję się ze skruchą w [I]obfitą pierś[/I] po tych precelkach w nadmiarze, ze nie dało rady wcześniej...:shake: ale kochałam w myslach te nasze kundelki cały dzień. Cztery burze, dwa potopy, wyżymanie psa po spacerach kilka razy-:evil_lol: nie wieszałam do wysuszenia:evil_lol:- i minął dzień. [quote name='ULKA12']Przyjechali z całym ekwipunkiem, szelkami, smyczami, piszczącymi koścmi i całym tym badziewiem[B] co ma sprawiać psu radość a właściciela wnerwiać:diabloti: [/B] Pokazałam im tez P&M oraz Leona, ale[B] Leon za duży, chociaż bardzo im się podobał[/B], [B]Megan za mało włochata i za duża[/B] a Pegi nawet do nas nie podeszła.[/QUOTE] Bardzo mi się podobało, jak Ula opisujesz akcję psią. Ludzie niestety tak myślą. Oby Dyzio nie okazał się " w praniu" za duży, za włochaty albo wręcz za mało włochaty...:evil_lol:Peggi wie, co robi, ze omija niektórych ludzi, ale miejmy nadzieję, że Dyzio trafił dobrze. [quote name='megi_winters']wysyłam 15 zł - przepraszam że tylko tyle, ale moze coś pomogę?[/QUOTE] [quote name='megi_winters']proszę o namiar do przelewu, mogę tez tak jak kiedyś cos wysłać na bazarek - zrbiorę tylko coś sensownego :)[/QUOTE] Megi_winters, dzięki za pomoc i chęć posłania fantów na bazarek.:loveu: Wyznaję ze skruchą, ze posłałam rzeczy na " konkurencyjny" bazarek dla biedaczyny Kremci -też z Obornik. Tam dopiero wybieramy się ze schronu do DT.....ale i tak osiągnięcie epokowe, wziąwszy wszystko pod uwagę.. [quote name='margaret']kosic trawy nie będę - bo nie posiadam ale kawa i precelki są możliwe a miłośc do kundelków - zawsze ":)[/QUOTE] [B][COLOR=red]I tym kundelkowym[/COLOR], [COLOR=red]optymistycznym akcentem- kończymy dzień w Dwupakowie.[/COLOR][/B] Jeszcze tylko kawa...!!! Precelki zjadł domowy kundelek. Jolu, tak do nas ciągle mów !!! Wiesz, [COLOR=blue][B]ze KOCHAMY KUNDELKI[/B][/COLOR] [COLOR=blue][B]bo[/B][/COLOR] [B][COLOR=blue]Czy to rasa, [/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]Czy też mix[/COLOR][/B] [B][COLOR=blue]To jest nasza[/COLOR][/B] [B][COLOR=blue][I]Idea fix !!![/I]:multi::multi:[/COLOR][/B] Quote
margaret Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 oj danka jak cie brakowało tu na naszym mityngu dwupakowym :) Quote
danka4u1 Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 Jakos mi się znowu doba sfilcowała. A dzis rzeczywiście przeżyliśmy u nas potopy...rozum mi mówi, by iść spać...Głupi ten rozum:evil_lol:, a rano każe głupek wstawać.:mad: Quote
margaret Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 potopy mówisz? a ty ze swoim kundelciem spanielkowym w Arce Noego-Dankowego przetrwałaś? :) Quote
danka4u1 Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Tak, Oskar świetnie pływa, a mnie przy życiu utrzymała..nadzieja i instynkt samozachowawczy. Quote
Mariat Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Zapraszam na bazarek, z ktorego dochod przeznaczony na tymczasy Kaji69.:loveu: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/210334-Wyj%C4%85tkowe-maskotki-z-Australii-na-pomoc-dla-BDT-do-dnia-06.07.2011-godz.20[/URL] Kaja ma ich 21, a oprocz tego zajmuje sie psami z Zakrzewka [URL="http://www.dogomania.pl/threads/203504-Psy-w-Zakrzewku-potrzebuj%C4%85-pomocy%21-Bez-naszej-pomocy-nie-prze%C5%BCyj%C4%85"]http://www.dogomania.pl/threads/203504-Psy-w-Zakrzewku-potrzebuj%C4%85-pomocy!-Bez-naszej-pomocy-nie-prze%C5%BCyj%C4%85[/URL]! , psami pani Doroty [URL]http://www.dogomania.pl/threads/208753-Gdzie%C5%9B-na-ko%C5%84cu-swiata-psy-znajduja-schronienie...-tylko-co-dalej[/URL] ostatnio doszedl Benek [URL]http://www.dogomania.pl/threads/210160-BENEK-boj%C4%99-sie-ludzi-chocia%C5%BC-wiem-%C5%BCe-bez-nich-nie-prze%C5%BCyj%C4%99...lub-przez-nich-zgin%C4%99[/URL]... Quote
ULKA12 Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Ludzie są naprawdę fajni, pani zakochała się w Chmurce, ale to pies nie dla nich. Na szczęście Dyzio tez się spodobał, chociaż nijak nie jest podobny do Chmurki:diabloti: To nie są ludzie typu, ten za mały, ten za duży a ten za mało rasowy. Oni chcieli psa, który będzie chciał się bawić z dziećmi i nie będzie względem nich agresywny, żeby był choć trochę puchaty no i priorytet musi być mały, to ze względu lokalowych. Quote
ULKA12 Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 A u nas od samego rana pada, ponuro i zimno, i to mają być wakacje!!!! Quote
danka4u1 Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 [quote name='ULKA12']Ludzie są naprawdę fajni, pani zakochała się w Chmurce, ale to pies nie dla nich. Na szczęście Dyzio tez się spodobał, chociaż nijak nie jest podobny do Chmurki:diabloti: To nie są ludzie typu, ten za mały, ten za duży a ten za mało rasowy. Oni chcieli psa, który będzie chciał się bawić z dziećmi i nie będzie względem nich agresywny, żeby był choć trochę puchaty no i priorytet musi być mały, to ze względu lokalowych.[/QUOTE] To dobrze, że Dyzio znalazł w oczach i sercach tych ludzi swoje miejsce. Szkoda, że Meggi taka olbrzymiasta, bo przytulaśny psai z niej jest na pewno. A jakby ją jeszcze odchudzić, nie zmniejszy się...???:evil_lol::evil_lol: [quote name='ULKA12']A u nas od samego rana pada, ponuro i zimno, i to mają być wakacje!!!![/QUOTE] Ula, leje.:mad: Powtórka z potopu biblijnego. Pływam z wdomu- czyt. w bloku, bo ostatnie piętro, a na spacerach pływam uwiązana do smyczy.:evil_lol:. Potem po powrocie z pływającego i błotnego spaceru -nic, tylko się powiesić do...wysuszenia:angryy: Quote
danka4u1 Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Przesyłam Wam Dziennik pokładowy z Arki Noego czyt. z Arki danki4u1. Dla potomnych, jakbym się juz tutaj nie pojawiła :placz:[URL]http://www.teksty.jeja.pl/547,dziennik-pokladowy-z-arki-noego.html[/URL] Quote
margaret Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 dzięki, uśmiałam się, czy Kapitan Danka w czasei potopu równiez wspomaga się "tajemniczą roślinką"? :evil_lol: :diabloti: Quote
ULKA12 Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Mogę ewentualnie Megan nóżki troszkę podciąć, ale pewnie niektóre ciotki by mi tego nie darowały.:diabloti: Nie macie wrażenia, że psom absolutnie ta deszczowa pogoda nie przeszkadza? Quote
Recommended Posts