Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wytypowałabym siebie, ale coś stało mi się z czasem na wszystkich frontach.....
Ochotnik wytypowany- angel, to oksymoron!!- ch23, ale też na wylocie i jola cd nicku nie pamiętam...albo delfy, albo prawdziwy ochotnik

Posted

Na szybko pisałam więc jak coś jest nie tak to zmieńcie :)

Meggi- około 7 letnia suczka, większość swojego życia spędziła za murami schroniska. Trafiła tam ze swoją przyjaciółką Peggi, gdy pewnego dnia przyprowadził je człowiek, który znalazł je w lesie przywiązane do drzewa. Nie wiemy ile spędziły w tym lesie, nie wiemy jak bardzo były przerażone.. ale mimo tego co wyżądził człowiek potrafią kochać i ufać. Meggi jest bardzo towarzyska, uwielbia być w centrum uwagi. Kocha pieszczoty, których przez tyle lat tak bardzo jej brakowało. To ciało skrywa tak ogromne serce, które pokocha człowieka, który da jej dom i otoczy ją miłością. Sunia mimo tylu lat spędzonych w schronisku, gdzie miała tylko bude umie zachowac czystość w domu. Świetnie dogaduje się z innymi psami i chętnie podaje łapke. Obecnie sunie przebywają w domu tymczasowym.

Jutro poprawie albo dopisze bo musze uciekac i nie zdazylam..

Posted

Angel napisał(a):
Na szybko pisałam więc jak coś jest nie tak to zmieńcie :)

Meggi- około 7 letnia suczka, większość swojego życia spędziła za murami schroniska. Trafiła tam ze swoją przyjaciółką Peggi, gdy pewnego dnia przyprowadził je człowiek, który znalazł je w lesie przywiązane do drzewa. Nie wiemy ile spędziły w tym lesie, nie wiemy jak bardzo były przerażone.. ale mimo tego co wyżądził człowiek potrafią kochać i ufać. Meggi jest bardzo towarzyska, uwielbia być w centrum uwagi. Kocha pieszczoty, których przez tyle lat tak bardzo jej brakowało. To ciało skrywa tak ogromne serce, które pokocha człowieka, który da jej dom i otoczy ją miłością. Sunia mimo tylu lat spędzonych w schronisku, gdzie miała tylko bude umie zachowac czystość w domu. Świetnie dogaduje się z innymi psami i chętnie podaje łapke. Obecnie sunie przebywają w domu tymczasowym.

Jutro poprawie albo dopisze bo musze uciekac i nie zdazylam..

W opisie dobrze jest umiescic do jakich osob sie nadaje np.sportowych ,mniej sportowych,seniorow,nie majacych wczesniej psy,doswiadczonych ,z dziecmi ,czy bez,majacych koty lub nie,czy jest szczepiona ,kastrowana,czy moze pare godzin zostac sama w domu,czy moze w w wielorodzinnym domu zamieszkac lub musi miec do dyspozycji oprocz spacerow dom z ogrodkiem,czy umie na lince spacerowac,czy duzo szczeka?

Posted

holmina napisał(a):
do góry psie psipsiółki
poczytałam wątek i tak żal jest je rozdzielac!!!może ogłoszenia podwójne jako 2-pak i odzielnie a nuż się uda razem....

Nam też żal, ale to przerabiamy już od dawna. Teraz psiaki są u Ulki, która twierdzi- bo jest z nimi na codzień- że dla dobra Peggi nalezy rozdzielić dwupak. Meggi jest gotowa do samodzielnej egzystencji bez doczepionej do niej całe życie Peggi, a Peggi nabierze śmiałości, gdy przestanie być w cieniu swojej domonujacej przjyjaciółi.
Zgadzamy się z tym. Tak będzie lepiej dla psiaków czyli naszych skarbów.

Przykro mi, że tak mało teraz bywam u Dwupaczka, ale nie da rady inaczej...

Posted

Zaglądałaś i siedziałaś cicho...:mad: ale wybaczamy, bo przestałas byc milczącym podglądaczem:loveu::loveu:
Widziałaś, jakie teraz psiaki wesołe, szczęśliwe..serce rośnie na ten widok.

Posted

Angel do ogłoszeń potrzebuję jeszcze dane kontaktowe.
Chyba najlepiej byłby podać na dom tymczasowy.
No i jest tyle zdjęć że nie wiem sama które zabrać może jakaś cioteczka doradzi, które dać w ogłoszeniach jako zdjęcie główne??

Posted

Mozecie mnie ukarać...biję się w tzw piersi. Mam nieobecność, ale proszę o usprawiedliwienie.
Dariu, dzięki za zasilenie konta dwupakowego. Skoro jestes juz specjalistką w bazarkach, polecamy się na przyszłość. Robię czystki w książkach. Mam tego tony, ale nie jest to zbyt chodliwy towar..
Teraz pobiegnę wybrać zdjęcie Megguni. Trudno będzie, bo ma tego bez liku.

Posted

zdjęcie piękne:)
ja też się melduję, i biję w piersi (a mam w co , nieskromnie powiem :) więc to bardzo powinno być przekonujące dla Was, mam nadzieję
ale mam wymagający czas teraz w realu

i podtrzymuję swoje przekonanie że kontakt w sprawie adopcji nei powinien być na dom tymczasowy ale najpierw na jedną z nas, na kogo był wcześniej?

Posted

Pusto tu i głucho. Noc wprawdzie, ale czy ktoś wyprowadził dwupak na spacer wirtualny...??? Znowu przychodzi mi bić się w te tzw piersi, ale dziś mam usprawiedliwienie - " oporządzałam" Rudą, zamieszczajac zdjęcia z pikniku .Biegnijcie zobaczyć, jak dobrze ma niedawny schroniskowy psiak. Dwupaczek wybaczy. Meggi i Peggi tez będą miały taką sesje zdjęciową ze swoim człowiekiem na wyłączną własnośc, a tymczasem włos im nie spadnie z gówy u Uli.
No może, jesli znowu przeprowadzą nowy wystrój pokoju...to oberwą ..