Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ULKA12']Bo ona bardzo nieśmiała jest.
Tak jak pisała Malawaszka ja również uważam, że czas poszukać dziewczynom domów osobno, tzn. dla Megi już można szukać natomiast dla Pegi na adopcję jest jeszcze za wcześnie. Megi jest zaborcza wobec mnie i nie dopuszcza Pegi do swojego człowieka a Pegi jej ustępuje jak tak będzie dalej to Pegi już na zawsze pozostanie w cieniu Megi. Zresztą wszyscy wiedzą jak teraz jest ciężko z dobrymi adopcjami.[/QUOTE]

Tez tak od dawna uwazam.zgadzam sie w zupelnosci

Posted

[quote name='ULKA12']Bo ona bardzo nieśmiała jest.
Tak jak pisała Malawaszka ja również uważam, że czas poszukać dziewczynom domów osobno, tzn.[B] dla Megi już można szukać[/B] natomiast dla Pegi na adopcję jest jeszcze za wcześnie. .[/QUOTE]
To brzmi Ula rozsądnie, ale jak Peggi zniesie samotnośc bez Meggi...wiem, tak trzeba, ale te oczka niesmiałe....Myslę, ze wtedy Ty będziesz robiła za Meggi:evil_lol::evil_lol:

Posted

Łatwo nie będzie, ale teraz to wygląda tak, że jak je wypuszczam obie to Megan mnie pilnuje, nawet jak Pegi podchodzi do mnie Megi ja odpycha, nie ma w tym agresji, jednak skutecznie utrudnia kontakt. Natomiast gdy wyprowadzę tylko Pegi to ta wie, że gdzieś jest ukryta Megi i chce natychmiast wracać do niej. Generalnie cały czas myśli jak dostac się do Megi a nie jak nawiązać kontakt z człowiekiem. Zresztą po pierwsze na pewno znaleźć dom dla Megi to nie będzie prosta sprawa a po drugie zadbam należycie o Pegi jak już Megan trafi do DS. Bo gdy Pegi będzie miała już pełne zaufanie do człowieka i będzie samodzielna bardzo szybko znajdzie domek.

Posted

Wiem, Ula , ze zadbasz o Peggi. Dlatego są właśnie u Ciebie nasze skarby, wydobyte ze schronu, gdzie spędziły ponad 6 lat!!
Czy Angel robiła te ogłoszenia, o których pisała? Nic nie wiemy. Zdjęcia maja piękne i są na nich osobno, co pewnie nie było łatwe.
Myślę, ze Meggi znajdzie dom szybko....jest taka piękna.
Peggi musi mieć człowieka, który [B]będzie rozumiał[/B] jej lęki, nieśmiałość, delikatność.

Posted

[quote name='danka4u1']Wiem, Ula , ze zadbasz o Peggi. Dlatego są właśnie u Ciebie nasze skarby, wydobyte ze schronu, gdzie spędziły ponad 6 lat!!
Czy Angel robiła te ogłoszenia, o których pisała? Nic nie wiemy. Zdjęcia maja piękne i są na nich osobno, co pewnie nie było łatwe.
Myślę, ze Meggi znajdzie dom szybko....jest taka piękna.
Peggi musi mieć człowieka, który [B]będzie rozumiał[/B] jej lęki, nieśmiałość, delikatność.[/QUOTE]

przepraszam nie wyrobiłam sie z ogłoszeniami, a ta osoba nie odpowiada- najlepiej zamówić pakiet.

Posted

[quote name='Angel']przepraszam nie wyrobiłam sie z ogłoszeniami, a ta osoba nie odpowiada- najlepiej zamówić pakiet.[/QUOTE]
Ogłaszamy razem? osobno? Które zdjęcia? Jaki tekst? Długi? Krótki?
Przeglądałam bazarki ogłoszeniowe, ale większość kończy się 15 maja, lub już zakończona.
Moze Wy cos znajdziecie, albo ja potem..

Posted

malawaszko - ogromne dzięki za zdjęcia i odwiedzenie naszych - m.in. - panien!:)

a zdjęcia oczywiscie są super! dziewczyny są szczęśliwsze, to widać,

jak dobrze rozumiem: Ulka proponuje by najpierw ogłaszam adopcję dla Meggy, a Peggy uspołeczniać dalej po odejściu Meggy do jej DS,
więc i ogłoszenia najpierw na jedną szykować - na Meggy
tak Ulka?
i co Wy na to?

Posted

kiedyś już obiecałam, że zrobię znowu dziewczynkom ogłoszenia.
Niestety ale nie umiem pisać tekstów, więc jak ktoś mógłby napisać tekst o Meggi to z chęcią zrobię jej ogłoszenia.

Posted

[quote name='margaret']

jak dobrze rozumiem: Ulka proponuje by najpierw ogłaszam adopcję dla Meggy, a Peggy uspołeczniać dalej po odejściu Meggy do jej DS,
więc i ogłoszenia najpierw na jedną szykować - na Meggy
tak Ulka?
i co Wy na to?[/QUOTE]

Dokładnie to miałam na myśli :-)

Posted

[quote name='Asia_Rawicz']kiedyś już obiecałam, że zrobię znowu dziewczynkom ogłoszenia.
Niestety ale nie umiem pisać tekstów, więc jak ktoś mógłby napisać tekst o Meggi to z chęcią zrobię jej ogłoszenia.[/QUOTE]
Dziekujemy Asiu za pomoc. Oczywiście, ze prosimy o ogłoszenia dla Meggi.
A ta prośba o tekst, to rozumiem, ze jest ukłonem w stronę literatki wątkowej, która skróci/wzdłuży tekst dwupaku, tam przytnie, tam okroi ...prawda Margaret ? :evil_lol: ?

Posted

Wytypowałabym siebie, ale coś stało mi się z czasem na wszystkich frontach.....
[B]Ochotnik wytypowany-[/B] angel, to oksymoron!!- ch23, ale też na wylocie i jola cd nicku nie pamiętam...albo delfy, albo prawdziwy ochotnik

Posted

Na szybko pisałam więc jak coś jest nie tak to zmieńcie :)

Meggi- około 7 letnia suczka, większość swojego życia spędziła za murami schroniska. Trafiła tam ze swoją przyjaciółką Peggi, gdy pewnego dnia przyprowadził je człowiek, który znalazł je w lesie przywiązane do drzewa. Nie wiemy ile spędziły w tym lesie, nie wiemy jak bardzo były przerażone.. ale mimo tego co wyżądził człowiek potrafią kochać i ufać. Meggi jest bardzo towarzyska, uwielbia być w centrum uwagi. Kocha pieszczoty, których przez tyle lat tak bardzo jej brakowało. To ciało skrywa tak ogromne serce, które pokocha człowieka, który da jej dom i otoczy ją miłością. Sunia mimo tylu lat spędzonych w schronisku, gdzie miała tylko bude umie zachowac czystość w domu. Świetnie dogaduje się z innymi psami i chętnie podaje łapke. Obecnie sunie przebywają w domu tymczasowym.

Jutro poprawie albo dopisze bo musze uciekac i nie zdazylam..

Posted

[quote name='Angel']Na szybko pisałam więc jak coś jest nie tak to zmieńcie :)

Meggi- około 7 letnia suczka, większość swojego życia spędziła za murami schroniska. Trafiła tam ze swoją przyjaciółką Peggi, gdy pewnego dnia przyprowadził je człowiek, który znalazł je w lesie przywiązane do drzewa. Nie wiemy ile spędziły w tym lesie, nie wiemy jak bardzo były przerażone.. ale mimo tego co wyżądził człowiek potrafią kochać i ufać. Meggi jest bardzo towarzyska, uwielbia być w centrum uwagi. Kocha pieszczoty, których przez tyle lat tak bardzo jej brakowało. To ciało skrywa tak ogromne serce, które pokocha człowieka, który da jej dom i otoczy ją miłością. Sunia mimo tylu lat spędzonych w schronisku, gdzie miała tylko bude umie zachowac czystość w domu. Świetnie dogaduje się z innymi psami i chętnie podaje łapke. Obecnie sunie przebywają w domu tymczasowym.

Jutro poprawie albo dopisze bo musze uciekac i nie zdazylam..[/QUOTE]
W opisie dobrze jest umiescic do jakich osob sie nadaje np.sportowych ,mniej sportowych,seniorow,nie majacych wczesniej psy,doswiadczonych ,z dziecmi ,czy bez,majacych koty lub nie,czy jest szczepiona ,kastrowana,czy moze pare godzin zostac sama w domu,czy moze w w wielorodzinnym domu zamieszkac lub musi miec do dyspozycji oprocz spacerow dom z ogrodkiem,czy umie na lince spacerowac,czy duzo szczeka?

Posted

[quote name='holmina']do góry psie psipsiółki
poczytałam wątek i tak żal jest je rozdzielac!!!może ogłoszenia podwójne jako 2-pak i odzielnie a nuż się uda razem....[/QUOTE]
Nam też żal, ale to przerabiamy już od dawna. Teraz psiaki są u Ulki, która twierdzi- bo jest z nimi na codzień- że dla dobra Peggi nalezy rozdzielić dwupak. Meggi jest gotowa do samodzielnej egzystencji bez doczepionej do niej całe życie Peggi, a Peggi nabierze śmiałości, gdy przestanie być w cieniu swojej domonujacej przjyjaciółi.
Zgadzamy się z tym. Tak będzie lepiej dla psiaków czyli naszych skarbów.

Przykro mi, że tak mało teraz bywam u Dwupaczka, ale nie da rady inaczej...