irenaka Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 [quote name='mestudio'][B]Jak Jo dostała urlop to i ja po kilku wystąpieniach w końcu dostanę:-). [/B] Suczki są łagodne, sympatyczne zarówno dla zwierzaczków jak i dla ludzi. Tyle o nich wiem z wątku.[/QUOTE] A może tak jakieś pospolite ruszenie;) na dogo ogłosić i iść na wspólny urlop? Popytam na pw o DT dla suniek, skoro są zgodne z innymi zwierzakami. Myślę, że na tym wątku brakuje osoby, która będzie koordynowała wszystkie sprawy dziewczynek. Jeżeli opuszczą schron, to trzeba będzie spiąć pośladki;) i zabrać się za robotę. Quote
sylwiaso Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 xxxx52 ja też prowadzę hotelik i jest mi bardzo przykro słuchać takich opinii o polskich hotelikach a na zewnątrz w tych pięknych niemieckich hotelikach jesteś pewna,że jest Miłość do psiaków?! Quote
Ewanka Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Wchodząc na (jakikolwiek) wątek, zawsze mam nadzieję, że wszystkim chodzi wyłącznie o dobro psiakow, a nie o osobiste wycieczki i wbijanie komuś igły w czułe miejsce ... :shake::shake::shake: ... i prawie zawsze spotyka mnie zawód :( ... zawsze znajduje się ktoś krytykujący, potępiający, nietaktowny, sam niewiele wnoszący konkretnej pomocy. Niestety, nie mogę osobiście pomóc suczkom w żaden sposób, ale trzymam mocno kciuki by znalazły miejsce, niekoniecznie w przysłowiowych marmurach (!!!), ale tam, gdzie ludzie mają serce do zwierząt, a nie tylko "komfort na pokaz". Quote
sylwiaso Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Ewanko pięknie to napisałaś-Bardzo Dziekuję! Quote
sylwiaso Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 A Floruchna wyściskana od cioci Danusi!!!! Quote
danka4u1 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Czytam i powoli odbiera mi wzrok, słuch i mowę...Jola zbanowana?:loveu:[B] Dzięki Ireno, ze przyszłaś do nas;:loveu:[/B]nadzieja wstepuje w moje serce, bo widzisz, ze zaczynamy zmierzać za " przewodnikiem" w kierunku teoretycznych rozważań o " wyższości świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkiej Nocy"...a dwupak czeka z podkulonym ogonem w budzinie... Quote
Angel Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 bardzo przepraszam za rzadkie udzielanie ale trudno mi wszystko ogarnąć i mam mało czasu na spędzenie przed kompem..:shake: [B]a więc co do kikou (chyba dobrze napisałam nick) to podajcie mi jakiś namiar do niej- e-mail, gg.[/B] Bo niestety zadzwonć nie mam jak.. tak jak mestudio pisała nie mam środków na koncie i nie prędko bd miała. jutro prawdopodobnie bd u dziewczynrk, ale nie wiem na 100%... znowu zaczynam zawodzić:-( ale jutro popołudniu występy i wgl kikla innych spraw.. postaram sie. Quote
mestudio Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 [quote name='Angel']bardzo przepraszam za rzadkie udzielanie ale trudno mi wszystko ogarnąć i mam mało czasu na spędzenie przed kompem..:shake: [B]a więc co do kikou (chyba dobrze napisałam nick) to podajcie mi jakiś namiar do niej- e-mail, gg.[/B] Bo niestety zadzwonć nie mam jak.. tak jak mestudio pisała nie mam środków na koncie i nie prędko bd miała. jutro prawdopodobnie bd u dziewczynrk, ale nie wiem na 100%... znowu zaczynam zawodzić:-( ale jutro popołudniu występy i wgl kikla innych spraw.. postaram sie.[/QUOTE] Angel, podaj mi namiary na swoją sieć i numer, a ja Ci doładuję konto w ramach sympatii i nadziei, że moja córka kiedys oprzytomnieje. Niech to będzie bonus dla psiaków bo wiem, że nie wyślesz 1000 sms-ów do kolegi za te doładowanie. Poroszę bardzo o namiary. Quote
danka4u1 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Ewuś, słów mi brak za Twoją dobroć :loveu: Dobro wraca do tego, który ma serce. Twój post to rzadki ostatnimi czasy na dogo przejaw serdeczności. Quote
megi_winters Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Angel, chcę wysłac płyty i tych parę ciuszkow do Ciebie czy moge kurierem? byloby to pewnie w pon. czy będzie mial kto to odebrac w domu? czy lepiej pczta nasza polska kochana? nie ukrywam ze kureirem to slslabym z firmy wiec ....nie placac za to;) hihihi Quote
megi_winters Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 jeszcze potrzebuję nr tel - to na priw - bo jkabym miala slac kurierem to potrzebuje mu dolacayc do adresu nr tel. Jesli nie uda sie dzisiaj to w pon. wysle. Bedzie 13 plyt z cwiczeniami, plytka z pilatesem, plytka zepsolu Kavaa i jeszcze plytka Jarocinowa + pare ciuszkow: spodenki w kratke, tuniczka zakupiona na innym bazarku, bluzeczka imprezowa "lata 80 te"), narzutka, kamizelka jasnobrazowa... Quote
Angel Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 [quote name='megi_winters']Angel, chcę wysłac płyty i tych parę ciuszkow do Ciebie czy moge kurierem? byloby to pewnie w pon. czy będzie mial kto to odebrac w domu? czy lepiej pczta nasza polska kochana? nie ukrywam ze kureirem to slslabym z firmy wiec ....nie placac za to;) hihihi[/QUOTE] [quote name='megi_winters']jeszcze potrzebuję nr tel - to na priw - bo jkabym miala slac kurierem to potrzebuje mu dolacayc do adresu nr tel. Jesli nie uda sie dzisiaj to w pon. wysle. Bedzie 13 plyt z cwiczeniami, plytka z pilatesem, plytka zepsolu Kavaa i jeszcze plytka Jarocinowa + pare ciuszkow: spodenki w kratke, tuniczka zakupiona na innym bazarku, bluzeczka imprezowa "lata 80 te"), narzutka, kamizelka jasnobrazowa...[/QUOTE] o super, dziękuje :) [quote name='mestudio']Angel, podaj mi namiary na swoją sieć i numer, a ja Ci doładuję konto w ramach sympatii i nadziei, że moja córka kiedys oprzytomnieje. Niech to będzie bonus dla psiaków bo wiem, że nie wyślesz 1000 sms-ów do kolegi za te doładowanie. Poroszę bardzo o namiary.[/QUOTE] kurde głupio mi.. ;/ może poczekamy jeszcze troszke aż mama mi doladuje na wypłate ? bo tak głupio zdzierac od kogoś.. a chyba moge skontaktować sie drogą e-mailowa lub gg ; D ? apropo zrobiłałam bazarek :D co prawda, połowa zysków bd dwupaku.. ale zawsze cos. Pomóżcie wysyłac :D [URL="http://www.dogomania.pl/threads/202535-psie-akcesoria-książki-prostownica-i-inne!-na-dwa-cele*-do-11.03-**-ZAPRASZAMY-D?p=16334989#post16334989"]http://www.dogomania.pl/threads/202535-psie-akcesoria-książki-prostownica-i-inne!-na-dwa-cele*-do-11.03-**-ZAPRASZAMY-D?p=16334989#post16334989[/URL] Quote
megi_winters Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 ooo super, na pewno cos kupię:) a tymczasem przesyłam paczke do ciebie:) Quote
megi_winters Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 przepraszam ale paczka dojdzie na wtorek - będzie ok? sory juz dzisiaj jej nei zabiorą:/ dopiero w pon. z samego rana. ale może cos jeszcze dorzuce! Quote
Szarotka Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Podjelyscie jakas decyzje jak chodzi o miejsce dla suczek?? a czym sie Jola narazila ?? Quote
Angel Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 [quote name='megi_winters']ooo super, na pewno cos kupię:) a tymczasem przesyłam paczke do ciebie:)[/QUOTE] to zapraszam na bazarek: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/202535-psie-akcesoria-książki-prostownica-i-inne!-na-dwa-cele*-do-11.03-**-ZAPRASZAMY-D?p=16334989#post16334989"]http://www.dogomania.pl/threads/202535-psie-akcesoria-książki-prostownica-i-inne!-na-dwa-cele*-do-11.03-**-ZAPRASZAMY-D?p=16334989#post16334989[/URL] teraz uciekam już na tańce :loveu: bd wieczorem raczej, ostry trening sie zapowiada przed jutrzejszym występem. zapraszajcie na bazarek ludzi:evil_lol: i pytanie: 20 zł od Magdaleny P ( nie ma nicku ) to wpłata od kogoś z dogo ? bo nie wiem.. Quote
Mariat Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 [quote name='Szarotka'] a czym sie Jola narazila ??[/QUOTE] Nie wytrzymała nerwowo, i nagadała pewnym dogomaniaczkom. Quote
Szarotka Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 [quote name='mariat']nie wytrzymała nerwowo, i nagadała pewnym dogomaniaczkom.[/quote] o :):) ............. Quote
mestudio Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 [quote name='Mariat']Nie wytrzymała nerwowo, i nagadała pewnym dogomaniaczkom.[/QUOTE] A nam udzielała rad dziewczynka:-). Quote
margaret Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 danko , spokojnie ja nie czuję się lekceważona, nie odbieram tego osobiście, troche mnie tylko zadziwiało to, że od paru dni rozmawiamy o ewentualnym hoteliku, padają różne propozycje - i bardzo dobrze - a o kikou ani słowa, ja z kikou wstępnie rozmawiałam i obie zgodnie doszłyśmy do wniosku, że lepiej będzie jak porozmawia z nią ktoś kto zna psy, u kikou jest trochę psów i chodzi też o zgranie tego stada, chodzi też oczywiście o wynegocjowanie warunków cenowych, ewentualnego terminu itp. jak na tamten czas gdy rozmawiałyśmy miejsce by sie znalazło, a za dwupak nawet może i jakiś rabat, ja nie znam tego hoteliku osobiście - w sensie nie byłam tam i na własne oczy nie widziałam, dobre rekomendacje słyszę od innych ludzi, nam niewątpliwie potrzebny jest jak już parę osób zauważyło Kierownik, który negocjacje pociągnie od A do Z, kikou z rzadka zajrzy do sieci, jak pisałam ma z tym problem techniczny obecnie a i też rozumiem niemało roboty, być może jest też tak, że dla nas tu na wątku to byłby minus? nie wiem...., teraz czeka na telefon z naszej strony, bo tak zakończyłyśmy rozmowę, jeśli Angel z róznych powodów trudno jest dzwonić - to czy jest inna osoba, która zna suczki i może toczyć telefoniczne negocjacje? jednak ten kontakt telefoniczny na róznych etapach sprawy wydaje mi się konieczny, i to niezależnie od DT czy hoteliku, zagadanie mailowe jest OK ale i tak w końcu przechodzi się na telefony ja się na ten hotelik nie upieram:) cieszę się tez z burzy mózgów jaka wynikła, sądzę tez jednak że z etapu pomysłów trzeba ciągnąć dalej działania - rozmowy, sprawdzanie, negocjacje, sytuacja w hotelikach też się zmienia - psów ubywa, przybywa itp. to co jest aktualne dziś nie musi być aktualne jutro, i dogranie dt jest angażującym zajeciem - czasowo i cenowo jednak troszke też, Angel masz swoje zobowiązanie teraz i ja to rozumiem, mam nadzieję, że też się nie obrazisz, ale kwestia wieku poruszona gdzieś wyżej moim zdaniem może mieć dla niektórych hotelikowców znaczenie - bo jeśli będą rozmawiać z dorosłą osobą - odruchowo ustawią się jak równy z równym, jeśli z nastolatką - odruchowo mogą ustawić się "nierówno", to może też mieć znaczenie w negocjowaniu ceny.... no takie zycie, nie twierdze że to uprawnione i sprawiedliwe, ale trzeba się z tym liczyć Quote
xxxx52 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 margaret- tez tak sadze jak Ty ,ale nie wiem czy niepelnoletnie wolontariszki maja odpowiednio wystarczajace doswiadczenie ,zeby podejmowac decyzje o losach 2 psow.W schronisku obornickim dzialaja tez :Tola,MagdaK (uwazam ja dobra do pertraktacji)Szefowa TOZ ,i wiele innych osob. Nastepna sprawa sa finanse,i swiadomosc ,ze psy moga dlugo przebywac w hoteliku ,gdyz wyadoptowac jedna i nie mloda suczke to jest sztuka,a co dopiero dwie suczki ,seniorki.Czy ze zbiegiem czasu osoby sponsurujace te seniorki sie nie wykrusza? Oczywiscie idalnym rozwiazaniem byloby znalezc DT za utrzymanie psow tylko za oplacenie karmy. Dobrze ,ze kikau zajmuje sie seniorami,ona kocha stare psiaczki ,sama dla mnie przewozila kilka lat temu staruszka. Quote
margaret Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 super anndol:) cieszę się że pojawiają się kolejne osobny do pomocy, dziękuję! konto pewnie Angel poda ci na pw Quote
mestudio Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Angel jest najbardziej odpowiednią osobą do tego aby opowiedzieć o zachowaniach suń bo je bdb zna. Wie czego można się po nich spodziewać w różnych sytuacjach bo ona dużo z nimi przebywa. A może jest ktoś starszy kto tak dobrze jak Angel zna suczki? Quote
danka4u1 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 [quote name='anndol']Witam.Nie będę komentowała rozważań o moderatorach i banach na tym forum.Jestem zaskoczona i zniesmaczona tym,co często widzę.Chętnie jednak pomogę.Ten dwupak bardzo leży mi na sercu od dawna,czytałam tylko dotąd.Mogę wysłać kilka złotych.Proszę tylko napisać gdzie?Pozdrawiam i życzę powodzenia.[/QUOTE] Witaj Aniu, wiem kim jesteś i serdecznie dziękuje Ci za przybycie do nas. Rzeczywiście, nie będziemy tutaj rozmawiać o banach i moderatorach, bo priorytetem jest dla nas dobro M&P i temu służy ten wątek . Dziękujemy za pomoc finansową. Ten dar serca jest podstawą, by nasze psiaki mogły opuścić bramy schroniska. [B]Dane do przelewu[/B] [B]podam Ci na pw[/B].[quote name='mestudio']Angel jest najbardziej odpowiednią osobą do tego aby opowiedzieć o zachowaniach suń bo je bdb zna. Wie czego można się po nich spodziewać w różnych sytuacjach bo ona dużo z nimi przebywa. A może jest ktoś starszy kto tak dobrze jak Angel zna suczki?[/QUOTE] [B][SIZE=3]Tez tak myślę, Angel mimo nastolatkowegu wieku jest osobą doswiadczoną w tych sprawach, wie, na co zwrócić uwagę i nie jest to jej pierwsza psia adopcja ani szukanie DT/hoteliku dla psiaków.[/SIZE][/B] [B][SIZE=3]Powodzenia Angel.[/SIZE][/B] Dziewczyny, dziś był dobry dzień dla dwupaku. Mimo banów- a może właśnie za ich pośrednictwem- przyszły do nas dwie nowe osoby chętne, by nam pomóc. Doceńmy to. [COLOR=red][B]W imieniu swoim i naszego dwupaku dziękuję serdecznie za przybycie Irenie i Ani:loveu::loveu::loveu:[/B][/COLOR] Quote
Mersi1 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Ja znam P&M dosyć dobrze. Wiem jak się zachowuja i wiem jakie mamy wymagania w stosunku do dT dla suniek. Niestety to nic nie da bo mam tyle samo lat co Angel :( Quote
Recommended Posts