Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Dogo07']Jurand jest wpisany do kolejki w Brodnicy ale jest 5.
dokładnie ,w brodnicy piąty,u murki 13,u mariamc na poczatku lipca

maszaberla chciałabym wiedziec co to za dom tymczasowy?????????

Posted

przyznam szczerze,że miałam watpliwosci co do hoteliku mariamc,ale tylko co do ilości psów,maria moje watpliwości rozwiała zupełnie ,ale nadal jestem ciekawa o co chodzi z domem tymczasowym?????????????????

Posted

Maszaberla napisał(a):
Ewuś, moge wystawic bazarek ale najwczesniej w weekend :oops:

Oki. Dziekuję :loveu:.
Coś przygotuję, zrobię zdjęcia i wysyłam do Ciebie :loveu:

Posted

dzieki dziewczyny, wczoraj nie moglam wejsc na dogo prawie za kazdym razem mnie wywalalo:mad::mad:
dobrze, że Wy odwiedzacie Juranda......maszaberla czekam niecierpliwie na wiesci..

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
dzieki dziewczyny, wczoraj nie moglam wejsc na dogo prawie za kazdym razem mnie wywalalo:mad::mad:
dobrze, że Wy odwiedzacie Juranda......maszaberla czekam niecierpliwie na wiesci..

Dokładnie...niecierpliwie czekam...:oops: czekamy!

Posted

Dziewczyny, jeżeli hotelik u mariamc na początku lipca to przecież już niedługo Juranda będzie czekać przeprowadzka.:) Jak więc z tymi deklaracjami, jest cała suma?

Posted

[quote name='Lu_Gosiak']dzieki dziewczyny, wczoraj nie moglam wejsc na dogo prawie za kazdym razem mnie wywalalo:mad::mad:

Juz jestem, juz pisze ;)

Mam miejsce w hoteliku, bardzo dobre miejsce (wtajemniczeni wiedza;)), Znajdek/Kajtek z mojego bannerka mial tam trafic ale szczesliwym zrzadzeniem losu - znalazl dom
Tak jak obiecalam wczesniej Lu - jego miejsce moglby zajac Jurand

Miejsce bedzie ale za 2 tygodnie

Jurand nie bedzie w kojcu, bedzie mial osobne pomieszczenie, tylko dlatego zeby mozna bylo sie nim zajmowac i opiekowac - mysle wiec ze warunki komfortowe

Nie podaje jeszcze szczegolow bo gdyby nie udalo sie z Jurandem - na to miejsce pojdzie inna psina (Zuzlik wie dobrze;)) a dlaczego ma sie nie udac?

Warunki sa nastepujace:
300 zl miesiecznie (musza to byc PEWNE na 100% deklaracje, nalezy sie liczyc z tym, ze pies moze tam byc dosc dlugo, z racji tego ze jest niewidomy - nie moze wiec byc sytuacji ze pieniedzy nagle zabraknie:shake:)
zakup suchej karmy/badz zwrot kosztow za karme - worek 15 kg starcza na 3 miesiace
pokrycie kosztow transportu do weterynarza - w razie potrzeby

Napiszcie prosze jak sie na to zapatrujecie, zapewniam ze pies bedzie pod troskliwa opieka, najwazniejsze - nie bedzie w kojcu

Wezcie tez pod uwage inne hoteliki gdzie warunki tak naprawde niewiele roznia sie od schroniskowych, jest sporo psow, zamknietych w boksach, wychodzi sie z nimi kilka razy dziennie na spacer i czasami.. to na tyle

Posted

Z tego co widzę na pierwszej stronie jest już stałych deklaracji na 305 zł czyli na hotelik już jest. Ponad 100 zł to deklaracje jednorazowe, które można na transport przeznaczyć. Mamy jeszcze ok 2 tygodnie na dalszą agitację. Myśle, że na karmę uzbieramy i na transport też. Może poprosimy kogoś o allegro cegiełkowe, zrobimy kilka bazarków... Zrobimy zrzutę na worek karmy...Ja zadeklarowałam na stałę tylko 10 zł ale postaram się wpłacać min 20 zł lub jednorazowo coś dorzucę od czasu do czasu. A może być i tak, że ktoś pokocha Juranda i go adoptuje ;)

Posted

[quote name='Lidan']Z tego co widzę na pierwszej stronie jest już stałych deklaracji na 305 zł czyli na hotelik już jest. Ponad 100 zł to deklaracje jednorazowe, które można na transport przeznaczyć. Mamy jeszcze ok 2 tygodnie na dalszą agitację. Myśle, że na karmę uzbieramy i na transport też. Może poprosimy kogoś o allegro cegiełkowe, zrobimy kilka bazarków... Zrobimy zrzutę na worek karmy...Ja zadeklarowałam na stałę tylko 10 zł ale postaram się wpłacać min 20 zł lub jednorazowo coś dorzucę od czasu do czasu. A może być i tak, że ktoś pokocha Juranda i go adoptuje ;)

Moze byc i tak ;)

Mamy 2 tygodnie ale musimy sie liczyc z tym, ze taka karme trzeba kupowac mniej wiecej co 3 tygodnie - to chyba juz od nas bedzie zalezalo jaka sie kupi

Dobrze jest robic bazarki na cito zeby gromadzic juz pieniadze

Posted

[quote name='Maszaberla']

Warunki sa nastepujace:
300 zl miesiecznie (musza to byc PEWNE na 100% deklaracje, nalezy sie liczyc z tym, ze pies moze tam byc dosc dlugo, z racji tego ze jest niewidomy - nie moze wiec byc sytuacji ze pieniedzy nagle zabraknie:shake:)
zakup suchej karmy/badz zwrot kosztow za karme - worek 15 kg starcza na 3 miesiace

Napiszcie prosze jak sie na to zapatrujecie, zapewniam ze pies bedzie pod troskliwa opieka, najwazniejsze - nie bedzie w kojcu

Wezcie tez pod uwage inne hoteliki gdzie warunki tak naprawde niewiele roznia sie od schroniskowych, jest sporo psow, zamknietych w boksach, wychodzi sie z nimi kilka razy dziennie na spacer i czasami.. to na tyle

Tu nie ma co się zastanawiać...można wybrać dla Juranda tylko to co będzie mu przypominało dom i uczyło zycia w domu! ...to jest jego jedyna szansa na dom w ogóle- musi nauczyć się w nim sobie radzić i pokazać ew. przyszłym opiekunom jego sprawności i...niesprawności!

A pieniążki dobrze jest mieć...to daje poczucie bezpieczeństwa- zawsze możemy szybko reagować na nieprzewidziane sytuacje.A u Juranda musimy zakładać,ze takowe mają większe prawdopodobieństwo powstania.
Chodzi mi też po głowie jedno pytanie! CZY JURAND BYŁ BADANY PRZEZ WETA SPECJALISTĘ OD OKULISTYKI?...np dr.Garncarza?

Co do allegro cegiełkowego...warto się zastanowić z powodów wyżej podanych.

Posted

[quote name='zuzlikowa'] CZY JURAND BYŁ BADANY PRZEZ WETA SPECJALISTĘ OD OKULISTYKI?...np dr.Garncarza?

Co do allegro cegiełkowego...warto się zastanowić z powodów wyżej podanych.

Jurand nie był badany przez nikogo!!!!

Stonka podaj prosze wszystkim swoj numer konta

Posted

[quote name='Maszaberla']Juz jestem, juz pisze ;)

Mam miejsce w hoteliku, bardzo dobre miejsce (wtajemniczeni wiedza;)), Znajdek/Kajtek z mojego bannerka mial tam trafic ale szczesliwym zrzadzeniem losu - znalazl dom
Tak jak obiecalam wczesniej Lu - jego miejsce moglby zajac Jurand

Miejsce bedzie ale za 2 tygodnie

Jurand nie bedzie w kojcu, bedzie mial osobne pomieszczenie, tylko dlatego zeby mozna bylo sie nim zajmowac i opiekowac - mysle wiec ze warunki komfortowe

Nie podaje jeszcze szczegolow bo gdyby nie udalo sie z Jurandem - na to miejsce pojdzie inna psina (Zuzlik wie dobrze;)) a dlaczego ma sie nie udac?

Warunki sa nastepujace:

ja na razie sie nijak na to nie zapatruje,bo nic nie wiem,nie wiem co to za hotelik,nie wiem kto go prowadzi ,nic nie wiem,nie jestem wtajemniczona a chciałabym,o transport sie nie martwcie osobiście go zawiozę

Posted

stonka1125 napisał(a):
ja na razie sie nijak na to nie zapatruje,bo nic nie wiem,nie wiem co to za hotelik,nie wiem kto go prowadzi ,nic nie wiem,nie jestem wtajemniczona a chciałabym,o transport sie nie martwcie osobiście go zawiozę

Prowadzi go osoba ktora na pewno znasz

Ja sie pytam tylko jak zapatrujecie sie na kwestie finansowa?
Bo to jest 300zl + cala reszta

Nie musze zmuszac na sile, na to miejsce mam w razie czego innego psa
Ale wiem ze niewidomy pies nie moze/nie powinien isc do hoteliku gdzie wyladuje w kojcu na dworze

Posted

maszaberla po prostu napisz co to za hotelik,mozesz na pw,chociaz mysle że wszyscy wpłacajacy powinni to wiedziec,tak bedzie uczciwie,jestem ostatnia osoba która chciałaby blokowac wyjazd juranda,ale musze wiedziec jaki mamy wybór,to chyba normalne

Posted

sacred PIRANHA napisał(a):
no to szybko wymiencie sie numerami, zadzwoncie do stonki, wtajemniczcie ja i podejmijcie decyzję:lol:
trzymam kciuki żeby sie udało, jednorazowo ja tez cos wyskrobie...

no własnie,a to mój numer 725548628:eviltong:a jak ktos woli stacjonarny to proszę 062-7476908

a jeżeli chodzi o koszty to mysle że sa rozsądne

Posted

[quote name='anik']Ja mogę miesięcznie na Juranda dołożyć 10zł poproszę dane na pw ;)
anik przepraszam juz cie dopisuje na pierwsza strone,dzieki:loveu:
jest 315zł stałych deklaracji

Posted

ja sie czuje wtajemniczona,jezeli jurand ma okazje miec warunki domowe i to tak szybko to nie ma sensu tego przeciągac,chciałabym tylko upewnic sie,że wszyscy deklarujący wpłaty stałe licza sie z tym,że to może długo trwac ,jurand jest nie dość że duzy to jeszcze niewidomy(wydaje mi sie że beznadziejnie ale mam nadzieje ze nie )to nie bedzie łatwa adopcja,jeżeli ktos ma watpliwosci to prosze pisać i sie nie wstydzić:razz:

stonka1125-20zł
gosia t.-20zł na bank i do końca