mariamc Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 Już wiem, to będzie 10pln brutto za dzień.:loveu: Quote
Onaa Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 Jurand jest wpisany do kolejki w Brodnicy ale jest 5. Quote
stonka1125 Posted June 15, 2009 Author Posted June 15, 2009 [quote name='Dogo07']Jurand jest wpisany do kolejki w Brodnicy ale jest 5. dokładnie ,w brodnicy piąty,u murki 13,u mariamc na poczatku lipca maszaberla chciałabym wiedziec co to za dom tymczasowy????????? Quote
Ajula Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 [quote name='stonka1125'] maszaberla chciałabym wiedziec co to za dom tymczasowy????????? dom tymczasowy?? :cool3::cool3: Quote
stonka1125 Posted June 15, 2009 Author Posted June 15, 2009 przyznam szczerze,że miałam watpliwosci co do hoteliku mariamc,ale tylko co do ilości psów,maria moje watpliwości rozwiała zupełnie ,ale nadal jestem ciekawa o co chodzi z domem tymczasowym????????????????? Quote
Maszaberla Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 Zle sie wyrazilam - chodzilo mi tez o hotelik Ale dam znac najwczesniej jutro, na razie nic jeszcze nie wiem Quote
magda222 Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 Wklejam banerek Juranda do podpisu. Na tą chwilę tylko tyle mogę zrobić :oops: Quote
EVA2406 Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 Maszaberla napisał(a):Ewuś, moge wystawic bazarek ale najwczesniej w weekend :oops: Oki. Dziekuję :loveu:. Coś przygotuję, zrobię zdjęcia i wysyłam do Ciebie :loveu: Quote
Lu_Gosiak Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 dzieki dziewczyny, wczoraj nie moglam wejsc na dogo prawie za kazdym razem mnie wywalalo:mad::mad: dobrze, że Wy odwiedzacie Juranda......maszaberla czekam niecierpliwie na wiesci.. Quote
zuzlikowa Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Lu_Gosiak napisał(a):dzieki dziewczyny, wczoraj nie moglam wejsc na dogo prawie za kazdym razem mnie wywalalo:mad::mad: dobrze, że Wy odwiedzacie Juranda......maszaberla czekam niecierpliwie na wiesci.. Dokładnie...niecierpliwie czekam...:oops: czekamy! Quote
iwlajn Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Dziewczyny, jeżeli hotelik u mariamc na początku lipca to przecież już niedługo Juranda będzie czekać przeprowadzka.:) Jak więc z tymi deklaracjami, jest cała suma? Quote
Lidan Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 No i nr konta do wpłat by się przydał bo później chwilę trwa zanim wszystkie deklarowane kwoty wpłyną na konto. Quote
Maszaberla Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 [quote name='Lu_Gosiak']dzieki dziewczyny, wczoraj nie moglam wejsc na dogo prawie za kazdym razem mnie wywalalo:mad::mad: dobrze, że Wy odwiedzacie Juranda......maszaberla czekam niecierpliwie na wiesci.. Juz jestem, juz pisze ;) Mam miejsce w hoteliku, bardzo dobre miejsce (wtajemniczeni wiedza;)), Znajdek/Kajtek z mojego bannerka mial tam trafic ale szczesliwym zrzadzeniem losu - znalazl dom Tak jak obiecalam wczesniej Lu - jego miejsce moglby zajac Jurand Miejsce bedzie ale za 2 tygodnie Jurand nie bedzie w kojcu, bedzie mial osobne pomieszczenie, tylko dlatego zeby mozna bylo sie nim zajmowac i opiekowac - mysle wiec ze warunki komfortowe Nie podaje jeszcze szczegolow bo gdyby nie udalo sie z Jurandem - na to miejsce pojdzie inna psina (Zuzlik wie dobrze;)) a dlaczego ma sie nie udac? Warunki sa nastepujace: 300 zl miesiecznie (musza to byc PEWNE na 100% deklaracje, nalezy sie liczyc z tym, ze pies moze tam byc dosc dlugo, z racji tego ze jest niewidomy - nie moze wiec byc sytuacji ze pieniedzy nagle zabraknie:shake:) zakup suchej karmy/badz zwrot kosztow za karme - worek 15 kg starcza na 3 miesiace pokrycie kosztow transportu do weterynarza - w razie potrzeby Napiszcie prosze jak sie na to zapatrujecie, zapewniam ze pies bedzie pod troskliwa opieka, najwazniejsze - nie bedzie w kojcu Wezcie tez pod uwage inne hoteliki gdzie warunki tak naprawde niewiele roznia sie od schroniskowych, jest sporo psow, zamknietych w boksach, wychodzi sie z nimi kilka razy dziennie na spacer i czasami.. to na tyle Quote
Lidan Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Z tego co widzę na pierwszej stronie jest już stałych deklaracji na 305 zł czyli na hotelik już jest. Ponad 100 zł to deklaracje jednorazowe, które można na transport przeznaczyć. Mamy jeszcze ok 2 tygodnie na dalszą agitację. Myśle, że na karmę uzbieramy i na transport też. Może poprosimy kogoś o allegro cegiełkowe, zrobimy kilka bazarków... Zrobimy zrzutę na worek karmy...Ja zadeklarowałam na stałę tylko 10 zł ale postaram się wpłacać min 20 zł lub jednorazowo coś dorzucę od czasu do czasu. A może być i tak, że ktoś pokocha Juranda i go adoptuje ;) Quote
Maszaberla Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 [quote name='Lidan']Z tego co widzę na pierwszej stronie jest już stałych deklaracji na 305 zł czyli na hotelik już jest. Ponad 100 zł to deklaracje jednorazowe, które można na transport przeznaczyć. Mamy jeszcze ok 2 tygodnie na dalszą agitację. Myśle, że na karmę uzbieramy i na transport też. Może poprosimy kogoś o allegro cegiełkowe, zrobimy kilka bazarków... Zrobimy zrzutę na worek karmy...Ja zadeklarowałam na stałę tylko 10 zł ale postaram się wpłacać min 20 zł lub jednorazowo coś dorzucę od czasu do czasu. A może być i tak, że ktoś pokocha Juranda i go adoptuje ;) Moze byc i tak ;) Mamy 2 tygodnie ale musimy sie liczyc z tym, ze taka karme trzeba kupowac mniej wiecej co 3 tygodnie - to chyba juz od nas bedzie zalezalo jaka sie kupi Dobrze jest robic bazarki na cito zeby gromadzic juz pieniadze Quote
zuzlikowa Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 [quote name='Maszaberla'] Warunki sa nastepujace: 300 zl miesiecznie (musza to byc PEWNE na 100% deklaracje, nalezy sie liczyc z tym, ze pies moze tam byc dosc dlugo, z racji tego ze jest niewidomy - nie moze wiec byc sytuacji ze pieniedzy nagle zabraknie:shake:) zakup suchej karmy/badz zwrot kosztow za karme - worek 15 kg starcza na 3 miesiace pokrycie kosztow transportu do weterynarza - w razie potrzeby Napiszcie prosze jak sie na to zapatrujecie, zapewniam ze pies bedzie pod troskliwa opieka, najwazniejsze - nie bedzie w kojcu Wezcie tez pod uwage inne hoteliki gdzie warunki tak naprawde niewiele roznia sie od schroniskowych, jest sporo psow, zamknietych w boksach, wychodzi sie z nimi kilka razy dziennie na spacer i czasami.. to na tyle Tu nie ma co się zastanawiać...można wybrać dla Juranda tylko to co będzie mu przypominało dom i uczyło zycia w domu! ...to jest jego jedyna szansa na dom w ogóle- musi nauczyć się w nim sobie radzić i pokazać ew. przyszłym opiekunom jego sprawności i...niesprawności! A pieniążki dobrze jest mieć...to daje poczucie bezpieczeństwa- zawsze możemy szybko reagować na nieprzewidziane sytuacje.A u Juranda musimy zakładać,ze takowe mają większe prawdopodobieństwo powstania. Chodzi mi też po głowie jedno pytanie! CZY JURAND BYŁ BADANY PRZEZ WETA SPECJALISTĘ OD OKULISTYKI?...np dr.Garncarza? Co do allegro cegiełkowego...warto się zastanowić z powodów wyżej podanych. Quote
Lu_Gosiak Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 [quote name='zuzlikowa'] CZY JURAND BYŁ BADANY PRZEZ WETA SPECJALISTĘ OD OKULISTYKI?...np dr.Garncarza? Co do allegro cegiełkowego...warto się zastanowić z powodów wyżej podanych. Jurand nie był badany przez nikogo!!!! Stonka podaj prosze wszystkim swoj numer konta Quote
stonka1125 Posted June 16, 2009 Author Posted June 16, 2009 [quote name='Maszaberla']Juz jestem, juz pisze ;) Mam miejsce w hoteliku, bardzo dobre miejsce (wtajemniczeni wiedza;)), Znajdek/Kajtek z mojego bannerka mial tam trafic ale szczesliwym zrzadzeniem losu - znalazl dom Tak jak obiecalam wczesniej Lu - jego miejsce moglby zajac Jurand Miejsce bedzie ale za 2 tygodnie Jurand nie bedzie w kojcu, bedzie mial osobne pomieszczenie, tylko dlatego zeby mozna bylo sie nim zajmowac i opiekowac - mysle wiec ze warunki komfortowe Nie podaje jeszcze szczegolow bo gdyby nie udalo sie z Jurandem - na to miejsce pojdzie inna psina (Zuzlik wie dobrze;)) a dlaczego ma sie nie udac? Warunki sa nastepujace: 300 zl miesiecznie (musza to byc PEWNE na 100% deklaracje, nalezy sie liczyc z tym, ze pies moze tam byc dosc dlugo, z racji tego ze jest niewidomy - nie moze wiec byc sytuacji ze pieniedzy nagle zabraknie:shake:) zakup suchej karmy/badz zwrot kosztow za karme - worek 15 kg starcza na 3 miesiace pokrycie kosztow transportu do weterynarza - w razie potrzeby Napiszcie prosze jak sie na to zapatrujecie, zapewniam ze pies bedzie pod troskliwa opieka, najwazniejsze - nie bedzie w kojcu Wezcie tez pod uwage inne hoteliki gdzie warunki tak naprawde niewiele roznia sie od schroniskowych, jest sporo psow, zamknietych w boksach, wychodzi sie z nimi kilka razy dziennie na spacer i czasami.. to na tyle ja na razie sie nijak na to nie zapatruje,bo nic nie wiem,nie wiem co to za hotelik,nie wiem kto go prowadzi ,nic nie wiem,nie jestem wtajemniczona a chciałabym,o transport sie nie martwcie osobiście go zawiozę Quote
Maszaberla Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 stonka1125 napisał(a):ja na razie sie nijak na to nie zapatruje,bo nic nie wiem,nie wiem co to za hotelik,nie wiem kto go prowadzi ,nic nie wiem,nie jestem wtajemniczona a chciałabym,o transport sie nie martwcie osobiście go zawiozę Prowadzi go osoba ktora na pewno znasz Ja sie pytam tylko jak zapatrujecie sie na kwestie finansowa? Bo to jest 300zl + cala reszta Nie musze zmuszac na sile, na to miejsce mam w razie czego innego psa Ale wiem ze niewidomy pies nie moze/nie powinien isc do hoteliku gdzie wyladuje w kojcu na dworze Quote
stonka1125 Posted June 16, 2009 Author Posted June 16, 2009 maszaberla po prostu napisz co to za hotelik,mozesz na pw,chociaz mysle że wszyscy wpłacajacy powinni to wiedziec,tak bedzie uczciwie,jestem ostatnia osoba która chciałaby blokowac wyjazd juranda,ale musze wiedziec jaki mamy wybór,to chyba normalne Quote
sacred PIRANHA Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 no to szybko wymiencie sie numerami, zadzwoncie do stonki, wtajemniczcie ja i podejmijcie decyzję:lol: trzymam kciuki żeby sie udało, jednorazowo ja tez cos wyskrobie... Quote
stonka1125 Posted June 16, 2009 Author Posted June 16, 2009 sacred PIRANHA napisał(a):no to szybko wymiencie sie numerami, zadzwoncie do stonki, wtajemniczcie ja i podejmijcie decyzję:lol: trzymam kciuki żeby sie udało, jednorazowo ja tez cos wyskrobie... no własnie,a to mój numer 725548628:eviltong:a jak ktos woli stacjonarny to proszę 062-7476908 a jeżeli chodzi o koszty to mysle że sa rozsądne Quote
stonka1125 Posted June 16, 2009 Author Posted June 16, 2009 [quote name='anik']Ja mogę miesięcznie na Juranda dołożyć 10zł poproszę dane na pw ;) anik przepraszam juz cie dopisuje na pierwsza strone,dzieki:loveu: jest 315zł stałych deklaracji Quote
stonka1125 Posted June 16, 2009 Author Posted June 16, 2009 ja sie czuje wtajemniczona,jezeli jurand ma okazje miec warunki domowe i to tak szybko to nie ma sensu tego przeciągac,chciałabym tylko upewnic sie,że wszyscy deklarujący wpłaty stałe licza sie z tym,że to może długo trwac ,jurand jest nie dość że duzy to jeszcze niewidomy(wydaje mi sie że beznadziejnie ale mam nadzieje ze nie )to nie bedzie łatwa adopcja,jeżeli ktos ma watpliwosci to prosze pisać i sie nie wstydzić:razz: stonka1125-20zł gosia t.-20zł na bank i do końca Quote
Recommended Posts