bico Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Masza, byle nie do schronu, też sobie go w zimnym kojcu nie wyobrażam:placz::placz: zwłaszcza, że biedak pewnie już wierzy, że mu pomożemy. Masza, przelej dla Znajdka, w razie co, te 20 zł, co Ci przesłałam na Rudzika, bo on stoi w tej wiecznej kolejce do hotelu, a kasa bezczynna:roll: Mogę zdeklarować do tego jedyne 10 zł na miesiąc:oops: Byle nie do schronu:placz::-(:placz: Quote
zuzlikowa Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Co ze Znajdkiem?...to bardzo elegancki Pan!:loveu::loveu::loveu: Quote
Maszaberla Posted May 27, 2009 Author Posted May 27, 2009 Cioteczki, dziekuje Wam goraco za pomoc i obecnosc na watku :loveu: Juz pisze wszystko po kolei, nie mialam mozliwosci wczesniej - sprawdzone na Paluchu, nie uciekl od nich, Kris powiesil juz tam plakaciki - Znajdek nie jest zaczipowany wiec to tez troche utrudnia sprawe - ogloszenia wisza na Placu Zawiszy i w okolicach - jakies mendy jednak regularnie je zrywaja :mad: Teraz cd co z nim bedzie Pani Jola wymyslila taka opcje Znajdek zostanie wykastrowany we wtorek, przez to klinika bedzie mogla zatrzymac go do siebie do 9 czerwca 9 czerwca Pan Michal oglosi ze zdjecia ze Znajdek szuka domu Nastepnie Pani Jola odda swojego psa (tez oczywiscie znajde) do kliniki na kastracje (i tak byl ten zabieg w planach) a na miejsce tego pieska - przez 2 tygodnie bedzie u niej Znajdek - bedzie mogl tam byc przez 2 tygodnie wiec w sumie mamy jeszcze troche czasu, malo bo malo ale zawsze cos Zuzlikowa kochana :loveu: dziekuje za pomoc w szukaniu hoteliku Napisze do tej osobki oczywiscie Mysle ze w polowie czerwca Znajdek moglby tam pojsc Tylko kolejna sprawa - fundusze :-( Bardzo Was prosze o wsparcie chociaz grosikiem, ja moze faktycznie juz zaklepie miejsce... Quote
Maszaberla Posted May 27, 2009 Author Posted May 27, 2009 bico napisał(a):Masza, byle nie do schronu, też sobie go w zimnym kojcu nie wyobrażam:placz::placz: zwłaszcza, że biedak pewnie już wierzy, że mu pomożemy. Masza, przelej dla Znajdka, w razie co, te 20 zł, co Ci przesłałam na Rudzika, bo on stoi w tej wiecznej kolejce do hotelu, a kasa bezczynna:roll: Mogę zdeklarować do tego jedyne 10 zł na miesiąc:oops: Byle nie do schronu:placz::-(:placz: Dziekuje kochana:loveu: tak zrobie W takim razie zaczynam zbiorke deklaracji, przynajmniej na poczatek - pozniej bedziemy sie zastanawiac co dalej... Wszystkie deklaracje uaktualnie w 1 poscie Quote
zuzlikowa Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Już sobie cuda obiecywałam i masz:shake:...10zł/m-c na Znajdka! Byle nie do schronu!:shake: Wysłałam Ci na pw maila i tel.ronji...rzadziej bywa na dogo! Aleście kobietki wymyśliły karkołomny plan!:lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Powodzenia! Quote
__Lara Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Zaglądam, bo mnie ciotka Maszaberla zaprosiła, dzięki :loveu: Kochane, ale plan! normalnie jestem pod wrażeniem :crazyeye: Narazie mamy czas ;) i to jest najważniejsze. Ja polecam się z allegro, sugeruję jakieś wyróżnione :) A Olę trzeba poprosić o cafeanimala ;) Quote
Negri_2008 Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Pyk i jestem ;) Miejsce w którym znaleziono psa to mój rewir. Pracuję bardzo blisko. :cool3: Zajrzę tam jutro, sprawdzę czy są ogłoszenia. Może ktoś go szuka :shake: Mogę wpłacić tylko 20 zł Masza, podaj nr konta, please Acha i jeżeli możesz - prześlij mi jakoś plakacik. Jeżeli mendy go zrywają - będę konsekwentnie doklejać :angryy: mój mail: [email protected] Quote
bico Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 __Lara napisał(a): Kochane, ale plan! normalnie jestem pod wrażeniem :crazyeye: :crazyeye::crazyeye:no kurcze, to jest pomysł, to jest super plan!:multi: Macie cioteczki głowy na karku:multi::loveu::multi: Trzeba jak najszybciej go poogłaszać na milion sposobów:cool3: I allegro jest konieczne:roll: Quote
Ra_dunia Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 na razie banerek: i lecę czytać całość... Ok... przeczytałam i mam jedno ostrzeżenie. Z kastracją psa należy się jeszcze wstrzymać. Tu na dogo jest wątek dziewczyny, która również znalazła psa. Ogłaszała go wszędzie, robiła plakaty, chodziła, szukała, w końcu zdecydowała się na kastrację. Niestety zrobiła to przed upływem 2 tygodni, po czym znalazła się właścicielka psa. Dziewczyna ma straszne nieprzyjemności, włącznie w policją, grożeniem sądami itp. Przejrzę dogo i spróbuję odnaleźć ten wątek. Mój sąsiad też przygarnął znajdę. Dwa tygodnie szukali właściciela. W końcu stwierdzili, że psina zostaje u nich. Aż tu nagle - właścicielka się znalazła i zażądała zwrotu psa. Na szczęście mój sąsiad to bardzo hmm... stanowcza ;) osoba i stwierdził, że psa nie odda i jak baba chce to on chętnie nawet do sądu pójdzie. Na szczęście ta paniusia odpuściła... Edit: Znalazłam wątek http://www.dogomania.pl/forum/f1072/zawlaszczylam-psa-108897/ i jeszcze jeden wątek (co prawda inny, ale też dający do myślenia): http://www.dogomania.pl/forum/f1072/prawo-do-znalezionego-psa-123441/ Quote
Negri_2008 Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Ra_dunia napisał(a):na razie banerek: i lecę czytać całość... mam jedno ostrzeżenie. Z kastracją psa należy się jeszcze wstrzymać. Tu na dogo jest wątek dziewczyny, która również znalazła psa. Ogłaszała go wszędzie, robiła plakaty, chodziła, szukała, w końcu zdecydowała się na kastrację. Niestety zrobiła to przed upływem 2 tygodni, po czym znalazła się właścicielka psa. Dziewczyna ma straszne nieprzyjemności, włącznie w policją, grożeniem sądami itp. To głos rozsądku :fadein: Quote
Ra_dunia Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Sprawa jest o tyle skomplikowana, że z tego co wiem właściciel ma aż 2 lata na szukanie swego psa... a Znajdek nie wygląda na zagłodzonego/maltretowanego/bezdomnego psa... Quote
Negri_2008 Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Sądząc z opis Maszaberli dot. jego sierści, mądrego spojrzenia i przede wszystkim sposobu zachowania też myślę, że to pies, który się zgubił i ma dobry dom :roll: Plaz Zawiszy jak już pisałam to mój rewir. Mogę tam być codziennie, rozklejać ogłoszenia na uliach w pobliżu tego Placu, na przystankach. Ostatnio gdy szukałam psiego zbiega okazało się, że rozmowa z ludźmi, którzy mieszkają w okolicy daje bardzo dużo....:cool1: Mam nadzieję, że ktoś go będzie szukał :lol: Quote
zuzlikowa Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 EVA2406 napisał(a):Co to za szukanie skoro nawet do schroniska nie zgłosił :razz:. Ja też miałam przygodę z kastracją znalezionego psa. Był u mnie ponad tydzień i nikt się nie zgłosił pomimo poszukiwań, ogłoszeń w necie, plakatów w okolicy, a dodam, że to był Akita. I wreszcie postanowiłam go wykastrować. Rano został w lecznicy, po południu odebrałam i jakież było moje zdziwienie, jak wieczorem zadzwonił właściciel. Skończyło się na tym, że pan zapłacił za zabieg i był zachwycony, że odnalazł psa i dzięki Żabusi i mnie nic mu się nie stało. Uważam, że plan jest świetny. Wspomóc finansowo nie mogę, ale coś na bazarek znajdę. Kto wystawi? Proszę o pw z adresem mailowym. No kto:cool3:...jak chcesz,to zaraz daj znać i wysyłam adres! Quote
EVA2406 Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Co to za szukanie skoro nawet do schroniska nie zgłosił :razz:. Ja też miałam przygodę z kastracją znalezionego psa. Był u mnie ponad tydzień i nikt się nie zgłosił pomimo poszukiwań, ogłoszeń w necie, plakatów w okolicy, a dodam, że to był Akita. I wreszcie postanowiłam go wykastrować. Rano został w lecznicy, po południu odebrałam i jakież było moje zdziwienie, jak wieczorem zadzwonił właściciel. Skończyło się na tym, że pan zapłacił za zabieg i był zachwycony, że odnalazł psa i dzięki Żabusi i mnie nic mu się nie stało. Uważam, że plan jest świetny. Wspomóc finansowo nie mogę, ale coś na bazarek znajdę. Kto wystawi? Proszę o pw z adresem mailowym. Quote
Ra_dunia Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Widocznie trafiłaś na kogoś, komu na prawdę zależało przede wszystkim na psie. Ale to nigdy nie wiadomo na kogo się trafi :shake: Wiele osób żyje jeszcze w totalnym ciemnogrodzie i uważa, że kastracja psa to jego okaleczenie... Po prostu nie chciałabym, żeby dziewczyny miały potem jakiekolwiek nieprzyjemności... Quote
Maszaberla Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 Ra_dunia napisał(a): Ok... przeczytałam i mam jedno ostrzeżenie. Z kastracją psa należy się jeszcze wstrzymać. Tu na dogo jest wątek dziewczyny, która również znalazła psa. Ogłaszała go wszędzie, robiła plakaty, chodziła, szukała, w końcu zdecydowała się na kastrację. Niestety zrobiła to przed upływem 2 tygodni, po czym znalazła się właścicielka psa. Dziewczyna ma straszne nieprzyjemności, włącznie w policją, grożeniem sądami itp. Juz odpowiadam - tez o tym myslalam, tez mialam watpliwosci Koszty utrzymania Znajdka pokrywa aktualnie TOZ (m.in. koszt badan) TOZ dodatkowo przejmuje psa na siebie, bierze tez na siebie pelna odpowiedzialnosc po zabiegu kastracji Jesli pies trafilby do schroniska - na dzien dobry przeprowadza mu zabieg Pani Jola tez nie moze przyjac do siebie (przejsciowo) psa bez kastracji Nie ma czegos takiego jak 2 lata czekania az znajdzie sie wlasciciel, sa 2 tygodnie, stad tez okres kwarantanny w schronisku - potwierdzilam w schronisku na Paluchu Tyle wlasnie czasu daja na to, zeby Pan Wlasciciel laskawie zainteresowal sie losem psa Nie sadze zeby pies sie zgubil, mysle ze to swiadome porzucenie badz tez pies po prostu uciekl a przy okazji jego wlascicielowi bylo to na reke Jesli byloby inaczej - szukalby psa gdzie tylko sie da Kris wykonal kilka telefonow do osob, ktore masowo daja ogloszenia i szukaja swoich psow (opisy lekko zgadzaly sie z wygladem Znajdka), widze ze ogloszenia powtarzaja sie na wielu portalach a poza tym nie da sie ukryc faktu, ze tego typu poszukiwania sa intensywne Pies mogl rowniez zaginac osobie starszej bez dostepu do internetu, samotnej badz tez :mad: jakiemus pijaczkowi Sad? Alez bardzo prosze Do sadu mozemy wlasnie my podac wlasciciela, glownie za to ze porzucil/nie zainteresowal sie losem psa (a mija juz tydzien) Pies ulegl wypadkowi albo ktos go uderzyl - stad utykanie na 1 noge, rtg wykazal ze to uraz na skutek jw. a nie stale schorzenie Pies nie ma czipa, nie ma adresowki - to tez o czyms swiadczy Tak wiec kastracja to na razie jedyne rozsadne rozwiazanie zeby odwlec wszystko w czasie Jesli zrezygnowalibysmy z kastracji - pies musialby juz w poniedzialek trafic do schroniska Nie mamy pieniedzy na utrzymywanie go w hoteliku przez dluzszy czas, na miesiac, moze 2 starczy ale co dalej?:roll: Raduniu, dziekuje pieknie za bannerek :loveu: Quote
Maszaberla Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 Negri_2008 napisał(a):Pyk i jestem ;) Miejsce w którym znaleziono psa to mój rewir. Pracuję bardzo blisko. :cool3: Zajrzę tam jutro, sprawdzę czy są ogłoszenia. Może ktoś go szuka :shake: Mogę wpłacić tylko 20 zł Masza, podaj nr konta, please Acha i jeżeli możesz - prześlij mi jakoś plakacik. Jeżeli mendy go zrywają - będę konsekwentnie doklejać :angryy: mój mail: [email protected] Doris, czy mam dopisac 20 pln jednorazowo czy to deklaracja miesieczna? Bede Ci wdzieczna jesli mozesz przyklejac plakaciki, ten nasz zrobiony na cito wyglada tak: Zaraz wysle Ci tez plakacik w mailu Dziekuje :loveu: Quote
Maszaberla Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 Brysio napisał(a):zrobię mu pózniej pare ogłoszeń;) Dziekuje Brysiu :loveu: widzialam ze dzialasz jak burza i duzo tego robisz Aktualne ogloszenia sa w 1 poscie Quote
Maszaberla Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 zuzlikowa napisał(a):Już sobie cuda obiecywałam i masz:shake:...10zł/m-c na Znajdka! Byle nie do schronu!:shake: Dziekuje:loveu: lece zapisac Wysłałam Ci na pw maila i tel.ronji...rzadziej bywa na dogo! zuzlikowa napisał(a): Aleście kobietki wymyśliły karkołomny plan!:lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Powodzenia! Zaraz do niej zadzwonimy... Quote
Maszaberla Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 __Lara napisał(a):Zaglądam, bo mnie ciotka Maszaberla zaprosiła, dzięki :loveu: Kochane, ale plan! normalnie jestem pod wrażeniem :crazyeye: Narazie mamy czas ;) i to jest najważniejsze. Ja polecam się z allegro, sugeruję jakieś wyróżnione :) A Olę trzeba poprosić o cafeanimala ;) Dziekuje ze jestes:loveu: Bardzo Cie prosze o allegro - za wyroznienie oczywiscie zaplace Cafeanimala zrobilam (juz w 1 poscie na liscie ogloszen) Quote
Maszaberla Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 EVA2406 napisał(a):I ja jestem ;). Maszeńka :loveu:, zaproś Korę na wątek, albo wyślij Jej na pw zdjęcie psiny. Poza tym powieście plakacik na Paluchu, bo może ktoś będzie tam szukał. Ewus dziekuje :loveu: Napisalam do Kory - dostalam info ze jest modem na portalu zaginione psy i wie o Znajdku, na razie tyle z jej strony :oops: Quote
Maszaberla Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 Negri_2008 napisał(a): Ostatnio gdy szukałam psiego zbiega okazało się, że rozmowa z ludźmi, którzy mieszkają w okolicy daje bardzo dużo....:cool1: Oj tak, oczywiscie... Po wielu rozmowach - tylko 1 babka powiedziala ze kiedys widziala Znajdka z jakims mezczyzna, ale nie byla pewna czy Znajdek byl razem z nim czy krazyl w poblizu tego faceta :roll: Reszta widziala tylko ze Znajdek blakal sie tam od kilku dni, nic wiecej Quote
Maszaberla Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 Uff uporalam sie z wszystkimi postami (nawal roboty nie pozwala mi niestety wchodzic na dogo rano) i napisze raz jeszcze: Bardzo Wam dziekuje za to ze jestescie ze mna (z nami) - na sprawdzonych przyjaciol mozna jednak zawsze liczyc :-) Quote
__Lara Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Maszaberla napisał(a):Dziekuje ze jestes:loveu: Bardzo Cie prosze o allegro - za wyroznienie oczywiscie zaplace Cafeanimala zrobilam (juz w 1 poscie na liscie ogloszen) Maszaberlo, allegro oczywiście będzie, ale w przeciągu 2-3 dni ;) mam teraz gorszy okres na uczelni i muszę się trochę z dogo rozbraniać ;) ale będzie :) zapisuję zaras w kajecie lub na kartce ;) Quote
Recommended Posts