majqa Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 Gdyby nie fakt rzeczywistości, czyli tego, ile Feluś musiał wycierpieć, to biorąc obecny stan rzeczy, miłość i opiekę, o jakiej mógł tylko kiedyś zamarzyć, można powiedzieć, że w niezłym czepku się urodził. ;) Quote
bico Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 [quote name='Delph']Bardzo dziękuję :loveu: Dam znać jak dotrą :loveu::loveu::loveu: Mam wieści z przebiegu pertraktacji rodzinnych ;) Sprawa dyskutowania pozostania Felka została odroczona z powodu jego kiepskiego stanu :eviltong: "Nie ma po co o tym rozmawiać, skoro jeszcze nawet nie wiadomo czy on z tego wyjdzie...". Tak więc Feluś zostaje do czasu wyleczenia! :multi::multi::multi:[SIZE=1](a później się zobaczy;))[/SIZE][/quote] Wspaniałe wiadomości!:multi::loveu::multi::loveu: Feluś, trzymaj się dzielnie!:loveu: Quote
sleepingbyday Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 [quote name='Delph']Bardzo dziękuję :loveu: Dam znać jak dotrą :loveu::loveu::loveu: Mam wieści z przebiegu pertraktacji rodzinnych ;) Sprawa dyskutowania pozostania Felka została odroczona z powodu jego kiepskiego stanu :eviltong: "Nie ma po co o tym rozmawiać, skoro jeszcze nawet nie wiadomo czy on z tego wyjdzie...". Tak więc Feluś zostaje do czasu wyleczenia! :multi::multi::multi:[SIZE=1](a później się zobaczy;))[/SIZE][/quote] :placz::placz::placz: się ze wzruszenia :oops: Quote
Ninti Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Tacy LUDZIE zasługują na wszystko, co najlepsze :loveu::loveu::loveu: Jak dobrze, że w tej masie potworów są właśnie tacy. To daje siłę do życia. I nam i Tobie, Piesku. Masz szczęście :multi: Quote
Lu_Gosiak Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 ale wspaniałe wieści...zdrowiej piesku u boku swoich wybawców:loveu::loveu: Quote
anetek100 Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 takie wieści wręcz koją nasze serca i można przemęczyć się z logowaniemkilka godzin by w końcu trafić na taką perłę informacyjną;) Quote
MakS Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 dzielny chłopak z tego Felka a jaki słodziak:multi: nic dziwnego, że zdobywa przebojem ludzkie serca :lol:A jak tam z finansami Felusia? starcza na wszystko? Kiedy miałaby byc ewentualna konsultacja w Olsztynie? Quote
coronaaj Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 [quote name='bico']cioteczka o nicku CORONAAJ prześle z zagranicy kasę na moje konto i mam je przeznaczyć na potrzebującego psiaka - wiem, że te pieniądze, jeśli dotrą, natychmiast wyślę dla Felusia i jego cioteczek:lol:[/QUOTE] Bico nie wiem czy tamte pieniadze doszly??? Dzisiaj zrobilam przelew na Julie ...3544 Przelew z polskiego banku na 250zl. Quote
bico Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 [quote name='coronaaj']Bico nie wiem czy tamte pieniadze doszly??? Dzisiaj zrobilam przelew na Julie ...3544 Przelew z polskiego banku na 250zl.[/quote] Coronaaj, doszły, także się nie martw;) Są uwzględnione we wpłatach w pierwszym poście:lol: Pisałam Ci o tym maila, ale pewnie w tym naszym szale mailowym, gdzieś to info się zapodziało:evil_lol: Ale się Felkowe cioteczki ucieszą z takiego nowego wsparcia finansowego:multi: [B]Coronaaj, bardzo Ci dziękujemy:Rose::Rose::Rose:[/B] Quote
Delph Posted June 26, 2009 Author Posted June 26, 2009 [B]Bico[/B], właśnie miałam pisać, że dotarły, ale mnie ubiegłaś :lol: [B]Coronaaj[/B], nie wiem jak dziękować!!! Jesteś niesamowita, bardzo bardzo dziękujemy!!! :loveu::loveu::loveu: Wysyłałam Ci już maila z podziękowaniami, ale najwyraźniej nie dotarł :oops: Spróbuję jeszcze raz, ale poproszę ponownie od Bico albo od Ciebie adres, bo może coś pomyliłam... Wyślę Felkowy dyplomik :lol: Bo pojęcia nie mam jak inaczej dziękować :lol: Jesteście wspaniali!!!! Feluś ma już oszczędności pozwalające na wyjazd do Olsztyna i wizyty u specjalistów :multi::multi::multi: Mam też nadzieję, że nie będzie konieczny zabieg, więc na razie nie biorę takich kosztów pod uwagę... Ale nic jeszcze nie wiadomo, wolę nie zapeszać... Niestety odstawiłyśmy przedwczoraj antybiotyk (tak kazał weterynarz, poza tym Felek już i tak za długo go dostawał) i rana z powrotem ropieje :shake: Jutro jedziemy na płukanie i drenowanie tego paskudztwa... [B]MakS[/B]: Nie mam pojęcia, kiedy Felek mógłby pojechać do Olsztyna. Mamy czekać na znak z lecznicy albo powrót Pani weterynarz z zagranicy. Problem polega na tym, że lekarz który może przeprowadzić to badanie jest teraz zajęty na uczelni i musimy czekać aż będzie miał wolny termin. Wtedy się dostosujemy i pojedziemy. A teraz dzisiejsze zdjęcia Felusia, spójrzcie jak pięknie stawia łapki :loveu: Co prawda ma usztywnione bandażem, ale i tak jest o niebo lepiej niż było :multi: Poza tym dzięki temu, że zaczął normalnie chodzić odbudowują mu się mięśnie na nogach i dupce i już nie wygląda jak szkielecik :loveu: [IMG]http://img36.imageshack.us/img36/4816/pict0011p.jpg[/IMG] [IMG]http://img142.imageshack.us/img142/6779/pict0013wth.jpg[/IMG] [IMG]http://img36.imageshack.us/img36/7892/pict0009hnd.jpg[/IMG] Quote
bico Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 [quote name='Delph']Wysyłałam Ci już maila z podziękowaniami, ale najwyraźniej nie dotarł :oops: Spróbuję jeszcze raz, ale poproszę ponownie od Bico albo od Ciebie adres, bo może coś pomyliłam...[/quote] u Coronaaj coś się ostatnio z netem psuje, podrzuciłam maila raz jeszcze;) [quote name='Delph'] Feluś ma już oszczędności pozwalające na wyjazd do Olsztyna i wizyty u specjalistów :multi::multi::multi: Mam też nadzieję, że nie będzie konieczny zabieg, więc na razie nie biorę takich kosztów pod uwagę... Ale nic jeszcze nie wiadomo, wolę nie zapeszać... [/quote] Cioteczko, pilnuj tych pieniążków jak oka w głowie i ciągle zbieraj nowe, bo w sytuacji Felusia, liczy się każdy grosz i sądzę, że na jego potrzeby przyda się jeszcze więcej grosza - może operacja, leki, opatrunki, karma, paliwo czy ogłoszenia, allegra - pieniądz idzie jak woda:roll: [quote name='Delph'] Niestety odstawiłyśmy przedwczoraj antybiotyk (tak kazał weterynarz, poza tym Felek już i tak za długo go dostawał) i rana z powrotem ropieje :shake: Jutro jedziemy na płukanie i drenowanie tego paskudztwa...[/quote] o matko, to straszna wiadmość!:-(:placz::-( Czemu tak się dzieje? Co jest przyczyną tego ciągłego ropienia łapki? Może trzeba dłużej ten antybiotyk podawać?:roll: [quote name='Delph'] Nie mam pojęcia, kiedy Felek mógłby pojechać do Olsztyna. Mamy czekać na znak z lecznicy albo powrót Pani weterynarz z zagranicy. Problem polega na tym, że lekarz który może przeprowadzić to badanie jest teraz zajęty na uczelni i musimy czekać aż będzie miał wolny termin. Wtedy się dostosujemy i pojedziemy.[/quote] trzeba tego weta namierzyć, umowić się z nim i pójść na te konsutalcje jak naszybciej, nie ma innej rady:roll: [quote name='Delph'] A teraz dzisiejsze zdjęcia Felusia, spójrzcie jak pięknie stawia łapki :loveu: Co prawda ma usztywnione bandażem, ale i tak jest o niebo lepiej niż było :multi: Poza tym dzięki temu, że zaczął normalnie chodzić odbudowują mu się mięśnie na nogach i dupce i już nie wygląda jak szkielecik :loveu: [/quote] Fotki są cudowne, a poprawa ogólnego wyglądu i chodu Felka, jest po prostu uderzająca!:crazyeye::multi: Feluś nie mógł znaleźć lepszych opiekunek od Was dziewczyny!:loveu: Tylko to ponowne ropienie rany mnie dobija:placz: Quote
Delph Posted June 26, 2009 Author Posted June 26, 2009 A teraz, jeżeli niczego nie pokręciłam, będzie gwóźdź programu :cool1: Czyli nasz kochany Feluś zwany "chodzącym cudem" :lol: : [url=http://www.youtube.com/watch?v=7e6D_FbGHQE]YouTube - PICT0014[/url] [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/%3Cobject%20width=%22480%22%20height=%22385%22%3E%3Cparam%20name=%22movie%22%20value=%22http://www.youtube.com/v/7e6D_FbGHQE&hl=pl&fs=1&rel=0%22%3E%3C/param%3E%3Cparam%20name=%22allowFullScreen%22%20value=%22true%22%3E%3C/param%3E%3Cparam%20name=%22allowscriptaccess%22%20value=%22always%22%3E%3C/param%3E%3Cembed%20src=%22http://www.youtube.com/v/7e6D_FbGHQE&hl=pl&fs=1&rel=0%22%20type=%22application/x-shockwave-flash%22%20allowscriptaccess=%22always%22%20allowfullscreen=%22true%22%20width=%22480%22%20height=%22385%22%3E%3C/embed%3E%3C/object%3E[/IMG] Quote
bico Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 [quote name='Delph']A teraz, jeżeli niczego nie pokręciłam, będzie gwóźdź programu :cool1: Czyli nasz kochany Feluś zwany "chodzącym cudem" :lol: : [/quote] Filmik nie wchodzi, pojawia się napis "Nieprawidłowe parametry":roll: [B]EDIT - już działa!:multi::multi::multi::multi: [/B]Feluś jest kochany i tak ruchliwy:loveu: skacze jak zdrowy psiak:loveu: chce się bawić i zaczepia swoja tymczasową opiekunkę:loveu: a jaki w nią wpatrzony:loveu: Quote
Isadora7 Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 [quote name='Delph']A teraz, jeżeli niczego nie pokręciłam, będzie gwóźdź programu :cool1: Czyli nasz kochany Feluś zwany "chodzącym cudem" :lol: : [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/%3Cobject%20width=%22480%22%20height=%22385%22%3E%3Cparam%20name=%22movie%22%20value=%22http://www.youtube.com/v/7e6D_FbGHQE&hl=pl&fs=1&rel=0%22%3E%3C/param%3E%3Cparam%20name=%22allowFullScreen%22%20value=%22true%22%3E%3C/param%3E%3Cparam%20name=%22allowscriptaccess%22%20value=%22always%22%3E%3C/param%3E%3Cembed%20src=%22http://www.youtube.com/v/7e6D_FbGHQE&hl=pl&fs=1&rel=0%22%20type=%22application/x-shockwave-flash%22%20allowscriptaccess=%22always%22%20allowfullscreen=%22true%22%20width=%22480%22%20height=%22385%22%3E%3C/embed%3E%3C/object%3E[/IMG][/quote] Jesteś niesamowita. Twój upór dla Felka jest godny podziwu. Tak już masz pamiętam Ciebie przy Kreciku (w Twoim avku) Quote
sleepingbyday Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 :crazyeye::crazyeye: nie mogie, normalnie nie mogie. musi się dobrze skończyć, to nie jest ciężko chory pies, no patrzcie, jak on się zachowuje. Quote
pumcia02 Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Dziewczyny cudu dokonałyście . te łapiny jak stawia . normalnie tak jak ktos wczesniej pisał, trzeba byoby go pokazać wszystkim wetom którzy proponowali od razu ucinanie łapek. [B][COLOR=Red]Ja tymczasem mam kolejne wpłaty: rudziutka76 - 10zł kajtusek - 55zł oldpiga - 5zł justyna215 - 10zł futrzak2012 - 5zł irebur - 10zł osdradek - 5zł czyli razem 100zł :multi:[/COLOR][/B] Quote
MakS Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 [quote name='Delph']A teraz, jeżeli niczego nie pokręciłam, będzie gwóźdź programu :cool1: Czyli nasz kochany Feluś zwany "chodzącym cudem" :lol: : [URL="http://www.youtube.com/watch?v=7e6D_FbGHQE"]YouTube - PICT0014[/URL] [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/%3Cobject%20width=%22480%22%20height=%22385%22%3E%3Cparam%20name=%22movie%22%20value=%22http://www.youtube.com/v/7e6D_FbGHQE&hl=pl&fs=1&rel=0%22%3E%3C/param%3E%3Cparam%20name=%22allowFullScreen%22%20value=%22true%22%3E%3C/param%3E%3Cparam%20name=%22allowscriptaccess%22%20value=%22always%22%3E%3C/param%3E%3Cembed%20src=%22http://www.youtube.com/v/7e6D_FbGHQE&hl=pl&fs=1&rel=0%22%20type=%22application/x-shockwave-flash%22%20allowscriptaccess=%22always%22%20allowfullscreen=%22true%22%20width=%22480%22%20height=%22385%22%3E%3C/embed%3E%3C/object%3E[/IMG][/quote] W przyszłym roku- murowany kandydat do Oscara:evil_lol: Martwią mnie te ropiejące łapki, ale może stan zapalny nie jest całkowicie wyleczony- czasem antybiotyki trzeba brać przez dłuższy czas, żeby mogły pokonać szczególnie agresywne bakterie....:shake: ja wpłacę pieniądze w przyszłym tygodniu, jak dostanę wypłatę, bo teraz krucho u mnie z kasą Quote
majqa Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Mój Boże, obejrzałam film i...klucha w gardle. Dokonałyście cudu Dziewczyny!!! :-o Quote
Ninti Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Boże, on staje na tylne łapki, widziałyście?!? :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
__Lara Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Jak pięknie chodzi :loveu: taki radosny, to naprawdę cud! ten pies chyba nawet nie wie ile jest wokół niego zmartwienia i strachu, on po prostu żyje i się cieszy :loveu::multi: Quote
Delph Posted June 26, 2009 Author Posted June 26, 2009 [quote name='Isadora7']Jesteś niesamowita. Twój upór dla Felka jest godny podziwu. Tak już masz pamiętam Ciebie przy Kreciku (w Twoim avku)[/quote] Dzięki, ale to Felka trzeba chwalić za upór. Gdyby nie jego siła, wytrwałość i nadzieja, to choćbym nie wiem jak się zawzięła i tak nic by z tego nie było. Miło, że pamiętasz Krecika, mieszka z nami i jest najkochańszym psem pod słońcem, ma się świetnie :lol: Feluś maszeruje i buduje od nowa mięśnie nóżek. Musi ćwiczyć, żeby mieć siłę na dalszy powrót do zdrowia. Niestety bez odpowiednich opatrunków i sztucznego unieruchomienia łapek jeszcze nie potrafi normalnie chodzić, ale jak widzicie postępy są i to się liczy. No i zachowanie rzeczywiście nie wskazuje na psa ciężko chorego ;) Biega po domu, cieszy się, szczeka, podskakuje, a apetyt ma niepohamowany :eviltong: Jeśli chodzi o antybiotyki to macie rację, od dzisiaj wracamy do podawania (po konsultacji z wet.). Wcześniej obawiano się o wątrobę i myślałyśmy, że może już będzie dobrze. Niestety nie jest i ciągniemy leczenie dalej :shake: Mariolka: wielkie dzięki, jeszcze trochę i Feluś będzie najbogatszym psem na dogo :eviltong: Ale tak na poważnie, to nadal nie wiem ile Felkowi potrzeba :shake: Nic na to nie poradzę, czekamy z dnia na dzień co się będzie działo i jakie decyzje zapadną w sprawie dalszego leczenia. Na to niestety nie mam wpływu... Ale prowadzę skrupulatne rozliczenia i będę o wszystkim informować. Quote
__Lara Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 [quote name='Delph']Dzięki, ale to Felka trzeba chwalić za upór. Gdyby nie jego siła, wytrwałość i nadzieja, to choćbym nie wiem jak się zawzięła i tak nic by z tego nie było. Miło, że pamiętasz Krecika, mieszka z nami i jest najkochańszym psem pod słońcem, ma się świetnie :lol: Feluś maszeruje i buduje od nowa mięśnie nóżek. Musi ćwiczyć, żeby mieć siłę na dalszy powrót do zdrowia. Niestety bez odpowiednich opatrunków i sztucznego unieruchomienia łapek jeszcze nie potrafi normalnie chodzić, ale jak widzicie postępy są i to się liczy. No i zachowanie rzeczywiście nie wskazuje na psa ciężko chorego ;) Biega po domu, cieszy się, szczeka, podskakuje, a apetyt ma niepohamowany :eviltong: Jeśli chodzi o antybiotyki to macie rację, od dzisiaj wracamy do podawania (po konsultacji z wet.). Wcześniej obawiano się o wątrobę i myślałyśmy, że może już będzie dobrze. Niestety nie jest i ciągniemy leczenie dalej :shake: Mariolka: wielkie dzięki, jeszcze trochę i Feluś będzie najbogatszym psem na dogo :eviltong: Ale tak na poważnie, to nadal nie wiem ile Felkowi potrzeba :shake: Nic na to nie poradzę, czekamy z dnia na dzień co się będzie działo i jakie decyzje zapadną w sprawie dalszego leczenia. Na to niestety nie mam wpływu... Ale prowadzę skrupulatne rozliczenia i będę o wszystkim informować.[/quote] I te świetne relacje, niemal z dnia na dzień - wątek prowadzony wzorowo! :lol: Quote
Delph Posted June 26, 2009 Author Posted June 26, 2009 [quote name='__Lara']I te świetne relacje, niemal z dnia na dzień - wątek prowadzony wzorowo! :lol:[/quote] Dzięki, jak nie mam jak Felkowi pomóc, to przynajmniej tutaj się Wam zwierzam :oops: A pojutrze to pewnie będzie mega relacja, bo spędzę z Felkiem najbliższe dwa dni na osobności ;) Quote
majqa Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 [quote name='Delph'](...) A pojutrze to pewnie będzie mega relacja, bo spędzę z Felkiem najbliższe dwa dni na osobności ;)[/quote] Jest na co czekać! :lol: Quote
Ukryty Smok Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 To, co zrobiłyście dla Tego Psa, jest po prostu niesamowite! A On.... On jest cudem! Wraca mi wiara w Człowieka.:modla: Pzdr, Ukryty Smok Quote
Recommended Posts