zerduszko Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 Tez bym kupila wieksze, wiecej wchlona ;) Quote
łamAga Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 Tylko dziewczyny ja mam większe , używałam jedynek , kupiłam dwojki i było to samo , wczoraj kupiłam jeszcze inne w tesco , obudził mnie na jedzenie o 2:30 ja szczęśliwa bo spioszki suche , przewinęłam go , obudził się do kolejnego picia o 7dmej i już nie było tak wesolo , calutki mokry , dzisiaj pomyślalam ze to moze wina tego że ma te pieluszki właśnie luźne i mimo że mu sprawdzam ułożenie fifolka to wiercąc się ten fifolek sam mu leci w górę i się przesikuje , innego rozwiązania nie widzę , pieluchy trójki spadły by mu na pewno , On ma wagę 3655 więc max 2jki mogę mu zakładac ale One też mu przeciekają . Quote
agaga21 Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 moja 3 letnia córka, która już od dawna nie sika w majtki i od dawna nie śpi w pampersach w ostatnich dniach 3 razy zsikała się w nocy do łóżka. nie wiem czy ma mnie to niepokoić, czy to taki przypadek i jeszcze może się w tym wieku zdarzyć? od 2 dni śpi w pampersie i rano pampers jest suchy. nie wiem co o tym myśleć. najdziwniejsze jest to, że po tym jak się zsikała, nie obudziła się, nie wołała że ma mokro, dopiero rano zauważyłam całą wilgotną piżamę i łóżko jak ją ubierałam. Quote
zerduszko Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 On ma wagę 3655 więc max 2jki mogę mu zakładac ale One też mu przeciekają . Przedziały wagowe sa orientacyjne. Co Ci szkodzi kupić 3? Moja 4 nosi odkąd zaczęła ważyć 6kg, nic jej nie jest. Aga niedawno czytałam artykuł, ze w normie jest sikanie w nocy do 6-7 lat. Osobiście doświadczeń nie mam, ale utkwiło mi to w pamięci. Lena ma juz 3 lata skończone? Quote
agaga21 Posted December 31, 2014 Posted December 31, 2014 Aga niedawno czytałam artykuł, ze w normie jest sikanie w nocy do 6-7 lat. Osobiście doświadczeń nie mam, ale utkwiło mi to w pamięci. Lena ma juz 3 lata skończone? oo, 6-7 lat? no to jestem w szoku. tak, lena w listopadzie 3 skończyła. dziś kolejna noc w pampersie i znów na sucho, także mam nadzieję, że to nie będzie norma to jej nocne sikanie. w każdym razie wszystkie kołdry i pościele mi już doschły po proaniu jeszcze tylko poduszka dosycha, także w razie czego znów mam pod czym ją kłaść ) co do pampersów, my też używaliśmy zawsze większych o rozmiar i nie było problemu z przeciekaniem. Quote
*Magda* Posted December 31, 2014 Posted December 31, 2014 Agata, a Lenka nie piła wtedy więcej czy coś? U nas do tej pory zdarzyła się jedna nocna wpadka z posikaniem. Jakiś tydzień przed świętami obudził się nad ranem i krzyczał "mama pipi". Myślałam, że chce na nocnik. Jak go wyciągnęłam z łóżka, to okazało się, że jest mokry i on i łóżko. Przebrałam młodego i resztę nocy spał z nami. Potem sobie przypomniała, ze młody przed snem wypił 2 butelki mleka, a zawsze dostaje tylko jedną ;) Jak na 2.5 letnie dziecko, to i tak Theoś sobie świetnie daję radę bez pieluch :) U mnie w pracy jest dziewczyna, która ma córeczkę w wieku Twojej Lenki. I ta jej córka do teraz nawet w dzień chodzi w pampersie. Quote
łamAga Posted December 31, 2014 Posted December 31, 2014 Poza tym że mam całą dużą pakę pampersów dwójek i dużą pakę dada dwójek to nic nie stoi na przeszkodzie żeby wypróbować trójki ;) musze sie bratowej spytac czy nie ma gdzies od Stasia na próbę ale pewnie nie ma bo Staś nosi już 4rki :) Quote
zerduszko Posted January 1, 2015 Posted January 1, 2015 Dlatego tych pierwszych rozmiarow nie ma co robic zapasow ;) Quote
*Magda* Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 http://demotywatory.pl/4442343/12-najwazniejszych-powodow-dla-ktorych-dziecko-powinno-wychowywac-sie-z-psem Quote
furciaczek Posted January 17, 2015 Posted January 17, 2015 Ja młodemu na noc zakładam rozmiar większe, przesypia cale nocki wiec nie mam okazji go w nocy przewinąć, mniejsze przeciekały a teraz rano suchutko :) Wczoraj go rano znalazłam w takiej pozycji, mam lekka schizę ze może sie udusić...myślałam ze trochę później zacznie sie przekręcać... https://lh3.googleusercontent.com/-DQFcKSpMv9c/VLoiIO4aVsI/AAAAAAAAQes/wNEJKyAyrCc/w771-h578-no/manio.jpg Quote
Ania+Milva i Ulver Posted January 17, 2015 Posted January 17, 2015 "Przesypia całe nocki...." - masz ogromne szczęście!! ;) Bart do 2 lat pobudki .... a my oczy na zapałki. Quote
barb Posted January 17, 2015 Posted January 17, 2015 Dziś ostatni dzień bazarku sharki z fantastycznymi zabawkami dla dzieci http://www.dogomania.com/forum/topic/144856-zapraszam-zabawki-dla-małych-dzieci-na-szarika-magika-i-bdt-sylwija-do-1701/ Może jakaś świeżo upieczona mama zechce zajrzeć ? Quote
furciaczek Posted January 17, 2015 Posted January 17, 2015 "Przesypia całe nocki...." - masz ogromne szczęście!! ;) Bart do 2 lat pobudki .... a my oczy na zapałki. Od 22 do 8 śpi jak zabity, psy mogą szczekać, wyć, biegać...nic go nie rusza. Ja wstaje o 5 i do 8 spokojnie psy wybiegam, kawy się napije...anioł nie dziecko. W dzień tez spokojny, płacze tylko jak jest już straasznie głodny i na szczepieniach hihi Quote
Tymonka Posted January 17, 2015 Posted January 17, 2015 Furciaczek może coś takiego mu kup : http://allegro.pl/klin-ogranicznik-bezpieczne-waleczki-dla-niemowlat-i4976143852.html Ja też się miałam chwalić , odstawiliśmy nocne karmienia i pierwszy raz od 17 miesięcy przesypiam po 6-7 h bez przerwy , a młody śpi od 20 do 6 rano :) W dzień nadal je cycka kilka razy , ale odkąd w nocy nie je to apetyt na stałe posiłki w dzień też się zwiększył . Quote
łamAga Posted January 17, 2015 Posted January 17, 2015 Furciaczek ja bym zawału dostała jak bym moje malenstwo w takiej pozycji znalazła , mój mąż mówi ze mam z glowa bo co chwile podchodze do lozeczka sprawdzic czy lezy na boku , Fabian jest dzieckiem mocno ulewajacym i ja juz dostaje zawalu jak go zastaje w lozeczku lezacego calkiem na pleckach , jak mi z rozka wyrosnie to nie wiem co zrobie , bez rozka mi nie ulezy na boku .... Quote
Maryna Posted January 17, 2015 Posted January 17, 2015 Bardzo przepraszam,że się wcinam bazarek z dziecięcymi ciuszkami i nie tylko http://www.dogomania.com/forum/topic/144987-dla-dzieci-sda-2801-20godz/ Quote
furciaczek Posted January 17, 2015 Posted January 17, 2015 Furciaczek może coś takiego mu kup : http://allegro.pl/klin-ogranicznik-bezpieczne-waleczki-dla-niemowlat-i4976143852.html Ja też się miałam chwalić , odstawiliśmy nocne karmienia i pierwszy raz od 17 miesięcy przesypiam po 6-7 h bez przerwy , a młody śpi od 20 do 6 rano :) W dzień nadal je cycka kilka razy , ale odkąd w nocy nie je to apetyt na stałe posiłki w dzień też się zwiększył . Dzieki, fajna sprawa te wałeczki. Zaraz będę zamawiać :) Furciaczek ja bym zawału dostała jak bym moje malenstwo w takiej pozycji znalazła , mój mąż mówi ze mam z glowa bo co chwile podchodze do lozeczka sprawdzic czy lezy na boku , Fabian jest dzieckiem mocno ulewajacym i ja juz dostaje zawalu jak go zastaje w lozeczku lezacego calkiem na pleckach , jak mi z rozka wyrosnie to nie wiem co zrobie , bez rozka mi nie ulezy na boku .... Moj nie ulewa jakoś bardzo ale tez mam stresa jak po karmieniu na pleckach leży, ten wałeczek co Anja wkleiła fajna sprawa, może tez zamów dla swojego...człowiek spokojniejszy będzie :) Quote
NikaEla Posted January 18, 2015 Posted January 18, 2015 Serdecznie zapraszam na kolejny bazar z pięknymi ciuszkami dla dziewczynki od roku do ok 4 lat (wysyłka od Smyku) na potrzeby SBM . http://www.dogomania.com/forum/topic/145087-ciuszki-dla-dziewuszki-od-smyku-dla-sbm-do-2801/ Quote
łamAga Posted January 31, 2015 Posted January 31, 2015 Witam ;) Mojemu dziecku często na buźce wychodzą czerwone place , takie drobne krosteczki , w zeszłym tygodniu leżeliśmy w szpitalu na zapalenie oskrzelików , pytałam lekarzy o te place , jeden mówił że to od inhalacji , drugi że od tego że mały śpi na szpitalnej poduszce a One sa prane w zwykłym proszku ( nie spał na tej poduszce miałam ze sobą własny rożek i pieluszki tetrowe ) jeszcze inny że to skaza , i mam pytanie , jakie badania robi się 3 miesiecznemu dziecku żeby sprawdzić skąd te place się biorą ? wydaje mi się że gdyby była to skaza białkowa miał by wysypkę na całym ciele a On ją ma tylko na buźce , na policzkach i w okolicy czoła .... Quote
ludwa Posted January 31, 2015 Posted January 31, 2015 poczekaj jeszcze, skoro maleństwo ma 3 miesiące, to skóra też musi trochę jeszcze dojrzeć do warunków zewnętrznych Quote
gameta Posted January 31, 2015 Posted January 31, 2015 Doglov, na alergię w tym wieku się nie robi badań. Ogólnie w takim wieku to trochę metodą prób i błędów lekarze leczą, bo organizm mocno się zmienia ;) Quote
łamAga Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 Dzięki za rady ;) Magda ja dzisiaj miałam ochotę udusić Sebka , ja całą noc nie spałam bo Fabian postanowił sobie zrobić dzień z nocy i opowiadał całą noc a rano Sebastian wstał i raczył ziewać i narzekać że cos sie nie wyspał a tak chrapał całą noc że sąsiadom dach skakał grrrr .... Quote
łamAga Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 Tak sie zastanawiam od którego miesiąca można zmienić dziecku smoczek w butelce do mleka na 2jke? używamy butelek TT i od kilku dni młody pije mi mleko 110 ml 1,5 godziny , bawi sie przy tym zamiast ssać , jak by mu sie nie chciało ciągnąć bo za słabo leci , ma 3 miesiące , nie za szybko na smoczek 2jke ? Quote
Recommended Posts