agnieszka32 Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 [quote name='agaga21'][URL]http://images39.fotosik.pl/1770/a8bfd4fac72cccb0med.jpg[/URL] jenyyyyyyyyyyyy!!!!!!!! pięknościiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!! a jakie ma oczka wielkie! aga, sporo zosia na wadze straciła!:crazyeye: nie za dużo? lekarz powiedział, że to ok? pamiętam że jak kamil zaczął się ruszać to też schudł ale tylko z wyglądu, bo rósł a waga stała w miejscu i wydawał się coraz szczuplejszy ale waga nigdy nie szła w dół. to samo było z moją chrześnicą.[/QUOTE] Lekarka powiedziała, że wszystko jest w porządku. Zośka strasznie dużo się rusza, właściwie nie usiedzi nawet minuty. Na zabiedzoną nie wygląda, ma prawidłową wagę, wcześniej była grubaskiem ;) (jak miała 6 miesięcy ważyła 10 kg). [quote name='ewachw']O emolium wiem i miałąm zamiar nabyć, ale mój TZ postanowił wypróbować "sposób naszych prababek", a że on jest głównym kapielowym to się nie wpitalam...:evil_lol:[/QUOTE] Wypróbuj Emolium, jest rewelacyjne. A kisiel z krochmalu wlewasz do wanienki z wodą i w takim rozcieńczonym kąpiesz maluszka ;) [url]http://images39.fotosik.pl/1770/a8bfd4fac72cccb0med.jpg[/url] Piękne :loveu: Quote
dzodzo Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 no to Zosi pogratulowac!!!!! moja tez bardzo ruchliwa,normalnie cyborg na sekunde nie nie ustaje najwieksze zainteresowanie budza w niej ksiązeczki, normalnie odkąd oczy otworzy do zasniecia przynosi nam swoje ksiązeczki, wtyka do rąk,ogląda i kaze sobie "czytac" tzn opowiadac obrazki w ksiązeczkach-Wasze bąki tez tak maja? A w piątek wieczorem przezylam horror,wyladowalismy na pogotowiu, po tym jak Tamara przewrócila sie na pupe na posadzke ale podwinela jej sie przy tym nózka i przez blisko godzine tak wyła, ze nie bylismy w stanie jej uspokoic. początkowo myslalam ze histeryzuje ale potem cos mnie tknelo i zdjelam skarpetki a tam czerwona,spuchnieta i gorąca nózka, to w auto i na izbe przyjęc do ortopedy.Lekarz stwierdzil, ze naciagnela sobie coś w nózce, kazal obserwowac i do dzis widac ze boli ja przy stapaniu, bo kuleje i oszczedza ta stopke.Ale psoci i rozrabia jak zwykle;) Quote
agnieszka32 Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 O matko. biedna Tamarka :( Dobrze, że pojechaliście sprawdzić, co się stało, jesteście spokojniejsi. Ja też cały czas się martwię, czy przez tę swoją żywiołowość Zośka sobie czegoś nie uszkodzi. Zocha ma ulubioną książeczkę i muszę ją jej czytać jakieś 20 razy pod rząd, po kilka razy dziennie :roll:. I uwielbia naklejki - ostatnio przykleiła mi jedną do włosów, a ja nie zauważyłam i pojawiłam się z nią w pracy :evil_lol: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 haha , na pewno wzbudziłaś zainteresowanie klientów z tą naklejką:) Powtarzanie czegoś setkę razy, mimo i zajmuje to dziecko jest z "lekka" irytujące...;) Dobrze, że skończyło sie tylko na naciągnięciu czegoś w nóżce u Tamary-biedulka. U nas katar grrr, nie chce sobie dawać czyścić, więc na siłę trzeba-uwielbiam to ehhh Quote
agaga21 Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 mój kamil jak miał jakieś chyba 2 latka znał na pamięć 3 książeczki. "czytał" je na głos i wiedział dokładnie kiedy trzeba odwrócić kartkę :D Quote
*Magda* Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 Theodor za tydzień skończy 3 miesiące ;) Na dzień dzisiejszy waży 6600g i wzrost 63cm :) No i jesteśmy po pierwszym szczepieniu 7w1 plus rotawirusy. No i teraz się dopiero zaczęłam zastanawiać czy dobrze robię, że go szczepię na rotawirusa :hmmmm: No ale już za późno :roll: Quote
ronja Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 (edited) ......................... Edited February 7, 2013 by ronja Quote
Ania+Milva i Ulver Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Słodziak z niego! Ma niezłą czuprynkę:) Dzielna byłaś! Quote
dzodzo Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 gratuluje Ronja!!!!moja corcia urodzila się 25.09 tylko rok wczesniej;) jak ma na imie synuś oficjalnie? Quote
Sybel Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 Ronja, gratuluję, Mały jest śliczny, a jaki włochaty :) A my kupiliśmy wczoraj mieszkanie. Cieszę się, ale 20 lat kredytu mnie przeraża.. Quote
agaga21 Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 [quote name='dzodzo'] jak ma na imie synuś oficjalnie?[/QUOTE]pewnie filipek? gratuluję słodziaka! Quote
3 x Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 [quote name='Sybel']Ronja, gratuluję, Mały jest śliczny, a jaki włochaty :) A my kupiliśmy wczoraj mieszkanie. Cieszę się, ale 20 lat kredytu mnie przeraża..[/QUOTE] Sybel spojrz na to z tej strony że pewnie większość ma kredyt na 30 albo i więcej lat ;) w porównaniu z nimi twoje 20ścia lat to pikuś ;) Quote
3 x Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 [quote name='Sybel']Ja wiem. Tylko to spłacic jeszcze...[/QUOTE] jakby w chwili obecnej nie było prognoz że go nie spłacicie to byście nie dostali więc uszy do góry - dacie rade :) Quote
ewachw Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 [quote name='3 x']Sybel spojrz na to z tej strony że pewnie większość ma kredyt na 30 albo i więcej lat ;) w porównaniu z nimi twoje 20ścia lat to pikuś ;)[/QUOTE] No właśnie...nam zostało jakieś 24 lata i dom będzie nasz...:evil_lol:. Można się do wszystkiego przyzwyczaić, nawet do kredytu...;). tak czy inaczej nowe lokum, urządzanie gniazdka...super sprawa.. Quote
*Magda* Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 [quote name='3 x']Sybel spojrz na to z tej strony że pewnie większość ma kredyt na 30 albo i więcej lat ;) w porównaniu z nimi twoje 20ścia lat to pikuś ;)[/QUOTE] Mi z 35 lat zostało jeszcze 32 :D:D:D Więc Sybel, Twoje 20 to pikuś ;) Quote
3 x Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 [quote name='magdabroy']Mi z 35 lat zostało jeszcze 32 :D:D:D Więc Sybel, Twoje 20 to pikuś ;)[/QUOTE] ja za to dostrzegłam plusy że tusk wydłużył wiek emerytalny: spłacę kredyt zanim przejdę na emeryture ;) także widzisz Sybel - 20 lat to pikuś ;) Quote
Sybel Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 Ja wiem, na razie po prostu się boję, jak sobie na początku poradzimy z ratami. Za to 01.12, kiedy dostaniemy klucze, to się doczekać nie mogę :) Quote
ewachw Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 Witajcie mam pytanie odnośnie SAB Simplex, a właściwie dawkowania. Czytam o tych kroplach i trochę nie przeraża dawka. Na stronie podaja. że 15 kropel do każdej butelki...po pierwsze musiałaby mieć wiadro tych kropli, no i do każdego posiłku??? Czy coś źle rozumiem? Jak dawkowałyście? Quote
dzodzo Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 ja dawkowalam 15 kropli faktycznie przed kazdym cyckowym karmieniem Quote
*Magda* Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 Ja dawałam 15 kropli 3x dziennie ;) A teraz pod koniec, to już tylko 1x dziennie około 15-16 godziny :) Quote
tripti Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 [quote name='ewachw']Witajcie mam pytanie odnośnie SAB Simplex, a właściwie dawkowania. Czytam o tych kroplach i trochę nie przeraża dawka. Na stronie podaja. że 15 kropel do każdej butelki...po pierwsze musiałaby mieć wiadro tych kropli, no i do każdego posiłku??? Czy coś źle rozumiem? Jak dawkowałyście?[/QUOTE] ja dawałam po 10-12 kropelek do butelki, a później po 5-6 kropelek, ale i tak moje dziecko źle reagowało na te kropelki, więc zrezygnowałam i wróciłam do polskiego espumisanu w kropelkach i wróciło wszystko do normy. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 Ja dawałam do każdej butli na początku, potem jak widziałam , że problem kolek nas ominął, to tylko do wieczornego. Ale przez 2 miesiące to szło mi ok 4 butelki na 1 miesiąc...jednak byłam tak spanikowana ewentualnymi kolkami, że zacisnęłam zeby co do kasy;) Nam Sab na pewno świetnie pomagał. Quote
Recommended Posts