ewachw Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 Gratulacje !!! My już jesteśmy 9 dobę w domu...a mam wrażenie, ze minął miesiąc..;). Wik nadal grzeczny, w nocy śpi jak aniołek. Zauważyłam, że ma trochę suchą skórkę, na razie dotąd stosowaliśmy kosmetyki Hipp (mydełko i balsam po kąpieli). Zastanawiam się nad zakupem Emolium. No i pępek...nie wiem czy coś naruszyłam kładąc młodego na brzuch, ale pojawiło się trochę krwi, osuszamy, używamy octenisept i będziemy wietrzyć. Boleć chyba go nie boli, bo nie reaguje jak dotykamy brzuszka...ech....co to będzie jak sobie pierwszego guza nabije...:crazyeye:. Pierwsze spacerki juz zaliczone, ogólnie to fajnie jest...:loveu:. Lena nasza chyba trochę ochłonęła, ale kontroluje sytuację, jak wraca ze spaceru lub wchodzi do domu po pobycie na dworze to zawsze pierwsze co robi to zagląda we wszystkie kąty, gdzie jest dziecko, jak je znajdzie to powącha czy wszystko gra i wtedy idzie na swoje leże..;) Co do mnie to blizna ładnie się goi, czasem jeszcze coś zaboli, czucie mam, fałdkę mam, czyli wszystko w normie...:razz: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 Emolium jest rewelacyjne jak dla mnie. :) Początki są zawsze takie pełne obaw o maluszka , potem jest w tej kwestii łatwiej -tzn ja przynajmniej tak mam, że na początku to o byle krostkę miałam schizy, teraz już luz;) Nie panikuję jak się uderzy, choć jak mi raz z łóżka w nocy spadł, to myślałam, ze dostanę zawału;) Quote
*Magda* Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 Ja od samego początku używam Emolium do kąpieli ;) Sucha skóra, to normalne ;) My się z tym "męczyliśmy" przez pierwszy miesiąc :D Quote
engelina_88 Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 O tak, Emolium daje radę. Ja używałam emulsji do ciała i skórka bardzo szybko się ładnie wygładziła i nawilżyła. Gratuluję świeżym mamom :) Quote
dzodzo Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 [B][COLOR=#000000]Olka[/COLOR][/B],gratulacje!!! sliczna córa:) Quote
asiunia Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 Gratulacje dla świeżo upieczonych mam:loveu::multi: Dziewczyny,czy któraś z Was podawała maluszkowi INFACOL? Quote
*Magda* Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 Jakich kremów używacie dla dzidziusia na zimę? Trzeba już coś kupić, bo z dnia na dzien coraz zimniej :/ Quote
Sybel Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 A, no właśnie. Moja mama używała po prosty wazelinę, ale może są jakieś kremiki hipp, czy inne, które by były ok. Taka klasyczna Nivea w granatowym pudełeczku? I to chyba dopiero przy temperaturach ujemnych się powinno nakładać, prawda? Quote
*Magda* Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 [quote name='Sybel']A, no właśnie. Moja mama używała po prosty wazelinę, ale może są jakieś kremiki hipp, czy inne, które by były ok. Taka klasyczna Nivea w granatowym pudełeczku? I to chyba dopiero przy temperaturach ujemnych się powinno nakładać, prawda?[/QUOTE] Krem z Hipp'a mam, ale on jest "za lekki" więc na mrozy się nie nadaje :shake: On jest bardziej na lato ;) Tak, jak będą mrozy, ale już chcę się porozglądać za czymś, bo w dzień mam już tylko 8 stopni, więc to już kwestia dni/tygodni i bedą temperatury ujemne lub bardzo bliskie zeru :/ Quote
agaga21 Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 ja zawsze stosowałam kremik bambino Quote
ewachw Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 Ja robiąc zakupy natrafiłam na krem z Hippa " na wiatr i niepogodę", ale jeszcze nie używałam, bo u nas jak na razie pogoda cudowna (dzisiaj 20 stopni). Jeżeli chodzi o klasyczną Niveę, to wydaje mi się, że jest to raczej krem nawilżający, a takich nie powinno się stosować przy ujemnych temperaturach - ale mogę się mylić..;) Quote
Sybel Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 Ta klasyczna Nivea mi się po prostu wydaje tłusta, długo wisi na skórze, dlatego ją podrzucam. Może coś z firmy Ziaja? Oni mają takie różne różności w dobrych cenach. Btw, kiedy zaczynacie myć maluchom zęby i czy myjecie też dziąsła? I czym? Quote
jukutek Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 ja od pierwszych ząbków, Elmexem dla dzieci. Quote
agnieszka32 Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 Mój dentysta radzi myć ząbki zwykłym gazikiem owiniętym na palec, zamoczonym w przegotowanej wodzie. Quote
engelina_88 Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 [quote name='Sybel'] Btw, kiedy zaczynacie myć maluchom zęby i czy myjecie też dziąsła? I czym?[/QUOTE] Tylko nie mów, że Wit już zęby ma?! :lol: Marychna ma codziennie przemywane dziąsełka gazikiem z wodą przegotowaną od urodzenia. Tak radziła położna... Co do kremów to fajny jest z nivea "krem na każdą pogodę" dla dzieciątek. Quote
*Magda* Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 [quote name='Sybel']Btw, kiedy zaczynacie myć maluchom zęby i czy myjecie też dziąsła? I czym?[/QUOTE] Ja od samego początku używam tego: [URL]http://www.mamitati.pl/pierwsza-szczoteczka-do-dziasel-zebow-canpol-p-13635.html[/URL] Bardzo fajnie też masuje dziąsła jak dziecko ząbkuje ;) Quote
Sybel Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Nie, ząbków nie ma, położna o przemywaniu dziąseł nic nie mówiła. Za to wygląda na to, że Wit ma kręcz szyjki. Od kilku dni coraz bardziej mu łepek leci na lewe ramię. Dobijające, tym bardziej, że i ja i TZ też to mieliśmy i chyba dziecię odziedziczyło skłonność. Na razie obserwujemy i zobaczymy, czy tendencja się utrzyma. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Z Ziai są fajne kremy na zimę . Moje dziecko jakieś takie ostatnio grzeczne...cisza przed burzą?;) Agaga- jak tam nocki- utrzymuje się spanie całonocne, czy był to pojedynczy wybryk?;) Quote
agaga21 Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 [quote name='Ania+Milva i Ulver']Z Ziai są fajne kremy na zimę . Moje dziecko jakieś takie ostatnio grzeczne...cisza przed burzą?;) Agaga- jak tam nocki- utrzymuje się spanie całonocne, czy był to pojedynczy wybryk?;)[/QUOTE]na pewno cisza przed burzą ;) 2 lub 3 razy spała po 10 godzin, poza tym budzi się tak z 3-4 razy. niestety od 2 dni ma katar, więc mamy masakrę ze spaniem. bieda oddychać nie może i się ciągle budzi. pewnie jeszcze jakieś 5 dni męczarni i wszystko wróci do normy. za sukces za to uważam, że od dłuższego czasu zasypia sama w łóżeczku, pozostawiona sama w pokoju. parę razy wstanie, pokręci się ale w końcu kładzie się i zasypia :) Quote
dzodzo Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 i stało się, moja córeczka skończyła wczoraj roczek:tort::new-bday::BIG: od Babci był torcik: [IMG]http://imageshack.us/a/img805/305/dscf9927aaz.jpg[/IMG] Quote
Ania+Milva i Ulver Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Sto lat Tamarko!!!:) Bartek na szczęście na razie bez przeziębienia, ale masakra jak dzieci chorują teraz. Quote
agaga21 Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 [quote name='dzodzo']i stało się, moja córeczka skończyła wczoraj roczek:tort::new-bday::BIG: od Babci był torcik: [IMG]http://imageshack.us/a/img805/305/dscf9927aaz.jpg[/IMG][/QUOTE] 100 lat malutka :) Quote
dzodzo Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 dziekujemy za życzenia:) skupiona jubilatka oczywiscie chora z glutem do pasa;) [IMG]http://imageshack.us/a/img152/7223/dscf9956.jpg[/IMG] z mama;) [IMG]http://imageshack.us/a/img688/11/dscf9984a.jpg[/IMG] Quote
agnieszka32 Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Sto lat, Tamarko :loveu: Blondyneczka, po mamie :lol: Quote
Recommended Posts