Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a u mnie bylo wrecz przeciwnie,przez cala ciąze nawet cwierc pryszcza mi nie wyskoczylo i mialam pierwszy raz w zyciu gladką cere:cool3:

za to teraz jak wstaje z łózka to moge sweterek utkac z moich wypadnietych wlosow a ze mam dlugie do polowy plecow wiec masakra:shake:

myslalam o jakichs witaminach ale pewnie podczas karmienia piersia jest ograniczony wybor,ale szampon tez nie zaszkodzi

Posted

Ja nie wiem czy cos pomoze. Probowalam roznych rzeczy i nic. Po Indze mialam masakre z wlosami ale to co sie dzialo po Biani nie da sie opisac. Myslalam, ze wylysieje.

Posted

[quote name='bira']Ja nie wiem czy cos pomoze. Probowalam roznych rzeczy i nic. Po Indze mialam masakre z wlosami ale to co sie dzialo po Biani nie da sie opisac. Myslalam, ze wylysieje.[/QUOTE]

tos mnie pocieszyla:(((((

Posted

Przyłączam się do dzodzo co do cery- w ciąży cudo buźka-też pierwszy raz heh, a teraz ....zainwestowałam w dobry podkład, bo nie mogłam na siebie patrzeć. Włosy na razie mi nie wypadają, ale wczesniej zawsze dwa razy w roku leciały potwornie, nic jednak nigdy nie brałam , więc ciężko mi polecić. Podpytaj w aptece co dla kobiety karmiącej może.
W końcu zamówiłam chustę;) Powinna dojść w tygodniu to dam znać jak z zawijaniem;)

Posted

Mi włosy wyłaziły przez 2/3 ciąży, w ostatnich trzech miesiąca za to stały się mega mocne. No i jakoś 8-9 miesiecy po porodzie zaczeły wyłazić... W tech chwili (2 lata po porodzie) mam włosy jak przed ciążą, czyli cienkie i wyłażą normalnie.
Dzodzo możesz na pewno brać te same witaminy, które można brać w ciąży i ich zestawy dla ciężarnych :)

Posted

[quote name='Atomowka']

A ja nadal z maluchem z brzuchu, już nie mam siły[/QUOTE]

Jak to czytam, to uśmiecham się sama do siebie:) Na koniec marzyłam o porodzie heh...jeny jakis taki nierealny teraz mi się wydaje okres ciąży, już całkiem zapomniałam jak to było...

Posted

Wiecie, bo wogóle pamięć ludzka jest zwodnicza. Ja już prawie nic nie pamiętam z ciąży czy pierwszego roku Młodego. Gdyby nie zdjęcia, to byłoby kiepsko - dlatego utrwalajcie te swoje stany i przemyślenia, to se ne wrati... Ja żałuję, że nie miałam początkowo ochoty (bo ciąża mogła się zakończyć w każdej chwli, więc nie chciałam mieć gdyby co nad czym płakać) a potem już siły (bo jak ten wieloryb, wcale nie na falach, a ewidentnie na brzegu - szczególnie na samej końcówce, opuchnięta tak, że buty nie wchodziły) następnie to już czasu nie było... Ale jak ktoś może się zmobilizować do notatek, to polecam :)

Posted

Ja za to wreszcie czuję kopniaki Młodego na zewnątrz, dotychczas tylko czułam w brzuszku, ale powoli zaczyna mi się brzuch ruszać przy jego szaleństwach :) Fajne uczucie.

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']
W końcu zamówiłam chustę;) Powinna dojść w tygodniu to dam znać jak z zawijaniem;)[/QUOTE]

dawaj znac:cool3:
ja poki co zrobilam eksperyment z chustą typu pouch i lipa,Tamara nudzi sie siedzeniem w chuscie po max 15 minutach,tak samo jak kazda inną pozycja,moze ta akurat jest niewygodna,nie wiem sama

wogole to moje dziecko jest tak ruchliwe,ze w sekunde wywleka sie z rajstop,spodni,skarpetek przy przewijaniu,normalnie szok-hehe pamietam jak w szpitalu w pierwszej dobie życia przyszla ja zwazyc pielęgniarka i nie byla w stanie dokladnie sprawdzic wagi po czym stwiedzila, ze dawno nie widziala tak zywotnego i ruchliwego noworodka.Obawiam sie ze ma ADHD:crazyeye:

odnosnie pamieci,to mi sie wydaje teraz jakos nierealne, ze bylam w ciązy,wogole nie moge sobie tego stanu przypomniec,ze o porodzie to juz nie wspomne-tu akurat nie zaluje:eviltong:

Posted

Dlatego ja kupiłam na razie chustę tańszą , jak się małemu spodoba i z zawiazywaniem dam rade, to zainwestuję potem w jakiś wypasik;)
Mały nie miesci mi się do wanienki, myslałam, że na dłużej mi posłuży -mam taką małą z Ikea, fajna i do mojej małej łazienki akurat...no nic, trzeba kupic cos innego. Ciuszki na 62 tez już ledwo, ledwo, a darmozjad tylko je i nic nie zarabia na swoje utrzymanie:)
Macie może jakieś do polecenia sklepy- internetowe , gdzie można kupic fajne bodziaki- ale kopertowe, albo zapinane od przodu?

Posted

Ania, na razie zwiedzam sklep patiimaks.pl , ale nie wiem, czy są tam bodziaki, jakich szukasz. Na razie rozważam, czy tam nie kupować pieluch i takich tam, bo ceny wydają się rozsądne (na tyle, na ile pozwiedzałam w supermarketach)

Posted

Ja kiedyś kupowałam na allegro chyba firmy Maja - super były, ale teraz ich nie widzę:
[URL]http://allegro.pl/listing.php/search?string=rozp*&category=89317[/URL]

ale te co są też wyglądają ładnie :)

Posted

[quote name='bira']Magda, wiesz juz kto u Ciebie w brzuchu siedxi?[/QUOTE]

Wizytę mam o 17 :) Więc jak coś to wieczorem się pochwalę ;)

[quote name='3 x']obstawiam, ze jakis "obcy" ;)[/QUOTE]

:D:D:D

Posted

No właśnie, ciekawe, czy się pokaże w pełnej krasie :D Uwielbiam podglądać młodego na USG, aż żal, ze następne w połowie kwietnia, bo bym mogła codziennie patrzeć :)

A ja od początku kwietnia idę do szkoły rodzenia :D Tralalalalalla :D (I wpadłam w panikę, bo to uzmysławia, ze będzie trzeba urodzić potem takiego małego jednego... )

I chyba imię mamy :) Witek bedzie, o ile nie zmienimy zdania ;)

Posted

No ja też mam nadzieję, że pokaże co tam ma między nogami :evil_lol:

Ja mam zamiar dziś podpytać moją panią doktor o położną, szpital itp.

Witek, ładnie :lol:

Posted

Sybel już idziesz do szkoły rodzenia?
Ja to dopiero poszłam w lutym, hah wcale się z niczym nie mogłam zmobilizować.
Torbę też dopiero wczoraj spakowałam
Chcę już rodzić ale jak piszę czuję,że małemu wcale się nie śpieszy pewnie dlatego,ze wszystkim zwlekałam do ostatniej chwili

Magda no to trzymam kciuki żeby małe pokazało co tam między nogami ma

Posted

Atomówka, ale ja będę szła od początku kwietnia, a rodzę w połowie czerwca ;) Takze chyba w sam raz, bo będę chodzić mniej wiecej do 39 tygodnia :)

Posted

[quote name='Atomowka']
Magda no to trzymam kciuki żeby małe pokazało co tam między nogami ma[/QUOTE]

No i już wiem co ma między nogami :evil_lol: Będzie chłopak :loveu::loveu::loveu: