Jump to content
Dogomania

Staruszek Cygan,Mix Sznaucera i Pudla, bardzo źle znosi schron - Pojechał do domu.

Recommended Posts

Posted

Cyganowi upały nie służą, na spacerze szedł powoli przy nodze - chociaż dwa razy mnie zaskoczył, nagle odbiegając kawałek. I oczy znów miał strasznie zaropiałe :sad:

• Replies 467
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak sobie myślę, że Cygan byłby świetny dla kogoś starszego. Spokojny, posłuszny. Nie jest zbyt duży. Nie ciągnie na smyczy, nie potrzebuje długich spacerów. Czasami chce sobie pobiegać, ale odbiega tylko kawałeczek...

• 2 weeks later...
Posted

to co napisze bedzie w WIELKIM skrocie i zapewne bardzo chaotyczne

generalnie cygan ma miec zakraplane sztuczne lzy poniewaz jego oko nie wytwarza "plynow wodnych" tylko cos sluzowego.
do tego ma rowniez zakraplany antybiotyk.

Posted

Upały coraz większe, a Cygan nagle odżył. Chodzi już żwawszym krokiem, częściej biega. I ciągle się przytula :loveu:
Mam nadzieje, że kropelki mu pomogą, bo ostatnio czyściłam mu oczy - zaschniętych grudek było mało, ale cała masa świeżej ropy :shake:

Ogłoszeń ma sporo, cały czas robię mu nowe.

Posted

Dostałam komentarz pod jednym z jego ogłoszeń, ale nie mogę go zobaczyć :angryy: Może dlatego, ze dodawałam je bez rejestracji. Napisałam do tej osoby maila, może... :roll:

Posted

Kto pokocha sznaucero - pudelka?

A właściwie Cygan bardziej przypomina mi czarnego terriera. Tylko takiego niewyrośniętego ;)

Czernyszowy pychol

I Cyganowy

Więc kto chce czernysza miniaturkę? :lol:

Posted

Nie. Zresztą od początku byłam nastawiona na bark odpowiedzi, gdyby ten ktoś był zainteresowany Cyganem, to napisałby raczej maila, a nie zostawiał komentarz :shake:

Posted

Ktoś mu chyba podciął grzywkę, bo już mu tak nie wpada do oczu i wyraźnie jest mu teraz lepiej. Poza tym nie miał ostatnio już tak zaropiałych oczu, nie wiem, czy to ktoś je oczyścił, czy to te krople tak dobrze działają. No i upał już mu tak nie przeszkadza, jakby mu parę lat ubyło. I nadal nikt go nie chce...

Posted

W ostatni czwartek, jak byłam z Niuńkiem na spacerku, to nawet sobie podskakiwał wesoło:razz: też widzę poprawę jeśli chodzi o oczka, bo pracownicy pilnują regularnego zakraplania oczek.

Kosiek, to zdjęcie z wczoraj spowodowało, że lżej mi się na sercu zrobiło (nie mogłam być przez weekend) - dziękuję Ci:loveu:

Posted

Bumel, powiem Ci, że spacer z takimi psiakami to sama przyjemność :)

Miałam dziś odwiedzić Cyganka przed wyjazdem, ale nie wyszło, więc chociaż na wątku go odwiedzę.