Ewcia38 Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Mama......dobrze,ze to napisałas nie ujęłabym tego lepiej.Dziękuję. Jednak odpowiem dlaczego WYSTAWIŁAM Mafię....liczba pojedyncza! po pierwsze na wystawie PKPR panuje niesamowicie sympatyczna atmosfera....chciałam poznac osobiście foremki z pkpr... po drugie.....po tej całej akcji stwierdziłam ,że dobrze by bylo jakby chociaż raz sedzia ocenil mi co za Alfa hoduję. Po trzecie ....bardzo ,bardzo mnie cieszy ,że mopomania w wypiekami na twarzy sledzi moje losy ,zaglada na forum PKPR i czyta moje radości i smutki...Moje i mojego psa!To ujmujące :multi: Szkoda tylko,że nagle pomoc i zbiorka darow zakonczyła sie wraz z odkryciem,że ja to JA.:diabloti: Nagle dobro suki ,zeszlo na drugi plan..teraz co niektorzy się skupiają ,żebym tylko coś nie rzmnożyła ,bo cena szczeniak może byc konkurencyjna w stosunku do hodowli z papierami. A moje wypowiedzi na mopo nie byly chamskie tylko nazywające rzeczy po imieniu.I nie bylo tam ,ani grama wulgaryzmu. Zreszta nie chce mi sie do tego wracać ,wiem ze do całej sprawy Sylwia i inni mieli racje ,a ja bylam tylko niedoinformowana .OT CALA PRAWDA.... Dlatego jestem za uśwaidamianiem ludzi ,a nie linczowaniem . Quote
olalolaa Posted May 19, 2009 Author Posted May 19, 2009 sprawa się wyjaśniła, bardzo się ciesze ze Azja będzie miała dom. Ja nauczyłam sie pomagając fundacji, ze nie wydam zadnego psa bez sterylizacji, czy nawet kota, nic. Ale na prawde po rozmowie z Pania Ewą odrazu, bez grama wątpliwosci, wiem ze to odpowiedzialana osoba i na pewno pies będzie wysterylizowany. Martwi mnie ogółem sprawa schroniska, ze wydają tam psy wyglądające na rasowe, na których spokojnie pseudohodowcy mogliby zarabiać pieniądze, ze wydają je bez sterylizacji :shake: Quote
Kosmaty Gałganek Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Olalolaa jest osobą z którą miałam kontakt od początku i doskonale wie, że miałam wiele watpliwości. Ale wszystkie zostały rozwiane podczas rozmowy z Ewą i jestem pewna, że suńka będzie u niej szczęśliwa. Quote
olalolaa Posted May 19, 2009 Author Posted May 19, 2009 tak jest, ja rowniez miałam wątpliwości, bo myślałam ze będzie ciągana po schroniskach- to byloby najgorsze. A na marginesie, gdyby wszytskie adopcje przebiegały w niewiele ponad tydzien:cool1:.. niestety to nierealne, jest tyle psow bezdomnych, tyle niechcianych, dobrze ze Azja nie musiała długo czekać na swoje miejsce. o i mielismy myslec nad imieniem, Azja to tylko robocze, ona na pewno na nie niereaguje hehe, Mafia i.. ???? Quote
Kosmaty Gałganek Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Mafia i Azja faktycznie jakoś tak nie pasują :evil_lol: Quote
zula131 Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 olalolaa napisał(a):suczka w schronisku nie będzie wysterylizowana, chce ją wziasc w srode na dt w Częstochowie i do konca tygodnia wysterylizowac, ogolic bo pewnie bedzie taka potrzeba, chce zeby dokladnie obejrzal ją sprawdzony wet fundacji for animals. Ta wersja jest niezła, zamknęłaby wszystkie wątpliwości :razz: Quote
mama Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Super rozwiązanie Ewo nie śledzimy Ciebie ani suki z wypiekami na twarzy śledzimy postępowanie Klubu i od lat czekamy na wyjaśnienia i protestujemy przeciwko wykorzystaniu naszego dorobku w celu dorabiania imion i hodowli i osiągnięc w rodowodach podpisywanych przez Wasz Klub i dlatego wyszło , że Twoja suka jednak ma papiery i jest wystawiana Nie możemy sie doczekać z jego strony żadnej odpowiedzi , reakcji czy konsekwencji - przykre mam nadzieję że Azja u Ciebie będzie naprawdę szczęśliwa Quote
Ewcia38 Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 mama---to czy klub robi walki i przekrety itp itd to naprawdę nie moja sprawa ,aj bynajmniej tego nie zmienię.Kupilam psa z pkpr bo zielonego pojecia nie miałam ,że są inne kluby,związki czy wyznania.Byłam pewna,że pies z papierami to z papierami.Jestem laikiem w temacie hodowli,rodowód itpChiałam psa z papierami nie dla medali i wystaw tylko dla PEWNOŚĆI,że z tego szczeniaka wyrośnie briard ,a nie kucyk.A skoro posiadam KW ( nie mam rodowodu)i moge psa wystawic to dlaczego miałam na spotkanie znajomych z forum jechać bez psa??? Powiem Ci jedno gdybym chciała cos produkowac to zakupilabym z najlepszej hodowli co najmniej w Polsce psa....pokryłabym nim moja suke i miałabym i papiery i szczeniaki itd itp.Nie bawiłabym sie jak podejrzewasz w drukowanie rodowodu czarnej Azji. Gdybym miala takie zamiary z ta suką to nawet pojęcia nikt by nie mial ,jakie mam plany....bez słowa pojechałabym po suke i zaczęła masówkę. Dostepne sa moje dane ,adres,tel nr gg...przedstawiłam się ,że to JA ,a moglam się zalogowac jako Bacia Gienia.....a psa z mega Polskiej hodowli kupic na sasiadke ....trochę logiki...zamiast na dzien dobry krzyczec na mopomani jaka jeste beznadziejna i nieodpowiedzialna. Quote
Leyla Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Acha!!!!!! sukę bez sterylki wydajecie??? NIE WIERZĘ:crazyeye: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Suka zostanie od razu wysterylizowana w nowym domu- zostanie to sprawdzone i skan będzie na dogo-dajcie spokój po co ta panika:shake: Chyba w tydzień suki "pani z opola" nie rozmnozy;) Rozumiem, ze fundacja bedzie miała nadzór na adopcja? czy bedzie podpisana fundacyjna umowa adopcyjna czy schroniskowa? Quote
Ewcia38 Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Dla watpiacych nadal we mnie zapraszam na Mafijny wątek ze strony PKPR. Na You Tube są trzy filmiki z moim Alfem i nikt mi nie powie ,że jestem okrutna ,bez serca,zła niedobra itp:mad::mad::mad: Polski Klub Psa Rasowego :: Zobacz temat - OPOLSKA MAFIA. Zastanówcie sie lepiej nad imieniem ,bo Azja ni jak pasuje mi.:shake: Quote
olalolaa Posted May 19, 2009 Author Posted May 19, 2009 wiem ze ta wersja bylaby najlepsza, ze biore ja na dt i wsyztsko zalatwiam, ale na prawde zaufałam pani Ewie jak nikomu, komu do tej pory przekazywalam psa, jestem pewna ze suka w ciagu gora dwoch tygodni będzie wysterylizowana. Umowy fundacyjnej nie będzie, ja juz ze tak powiem nie mam nic do gadania, suczka jest adoptowana po prostu ze schroniska. fundacja nic do tego nie ma. A imie hmm, moje nazywaja sie Lara i Lovi chciałam zeby bylo na te sama literke :loveu: moze Mafia i Nesca? Santa, Shira(szira) Quote
Ewcia38 Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Suczka bedzie poddana sterylce jak najszybciej....nie wiem ile to mi zajmie ...może nawet za dwa dni ...nie wiem ...ale bedzie ...na milion procent...bo będzie trudno upilnowac dwie suki.....wiem ,bo widziałam co sie dzialo jak Mafia dostała pierwsza cieczke na świeta Wielkanocne :angryy::cool1::placz::-(:-(:crazyeye::-o A ja chce miec luz w tym temacie ..nieukrywam ...:roll::roll: Mam tez imie dla niej ...MAMBA......CZARNA MAMBA....:lol::lol::lol::lol::lol: To nie moj pomysl a kumpeli z niemiec:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
olalolaa Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 no i super M&M :cool1: tak mi się podoba :loveu: Quote
lespaa Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 g@l@xy napisał(a):interesujące jak IP E.... może być identyczne z moim..... bystrzy to Wy tam nie jesteście ale to już udowodniliście dawno. Ewa kochana nie daj się i nie czytaj tych bzdur wyssanych z mopa. "wspaniała osoba o wielkim sercu", popierana przez wspaniałe "zrównoważone" osoby Same sobie wystawiłyście wizytówkę jakbyście tego nie zauwazyły przypadkiem Quote
lespaa Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 "wspaniała osoba o wielkim sercu", popierana przez wspaniałe "zrównoważone" osoby Quote
Doggerek Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 wklejone z Mopomanii: KOCHANI MAM EXTRA NEWSA CZARNA BRIARDKA JEST JUŻ W DOMU A DLA ADMINKI I BANDY MATOŁKOMANII MAM COŚ SPECJALNEGO Niestety wszystko na to wskazuje (m.in. adres ip), że autorką tego postu jak i innych w podobnym stylu jest E.... i to jest właśnie prawdziwa twarz "wspaniałej osoby" E..... ech szkoda słów...... Quote
g@l@xy Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Doggerek napisał(a):Niestety wszystko na to wskazuje (m.inn. adres ip), że autorką tego postu jak i innych w podobnym stylu jest E.... i to jest właśnie prawdziwa twarz "wspaniałej osoby" E..... ech szkoda słów...... hm...... doprawdy nie mogę tego znaleźć..... Ewa kochana nie daj się i nie czytaj tych bzdur wyssanych z mopa. Quote
Doggerek Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 i to są własnie tacy ludzie....... a wszystko zaczęło się w momencie, jak napisaliśmy: adopcja = najpierw sterylka.... amen Quote
aina155 Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Poza tym na dogo ma byc dostepny skan zaswiadczenia. Quote
g@l@xy Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 NIE Doggerek, w tym wypadku sterylka jest nieodwołalna i nie o nią się rozchodzi a o Wasz stosunek do niektórych ludzi. Tu daliście jasno do zrozumienia: adoptująca briardkę to pseudohodowczyni i bierze ją do produkcji. Wystarczyłoby jednak skontaktować się z nią, ona nie gryzie, mało tego nawet na kawę zaprosi. Masz wątpliwości do osoby? Może warto zweryfikować samemu pewne fakty. Poza tym dlaczego obciążać kosztami schronisko jesli podejmuje się zabieg zrobić nowy opiekun i będzie to zweryfikowane? Quote
g@l@xy Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 olalolaa napisał(a):wiem ze ta wersja bylaby najlepsza, ze biore ja na dt i wsyztsko zalatwiam, ale na prawde zaufałam pani Ewie jak nikomu, komu do tej pory przekazywalam psa, jestem pewna ze suka w ciagu gora dwoch tygodni będzie wysterylizowana. olalolaa jestem Ci naprawdę bardzo wdzięczna za to zaufanie, dziekuję. Quote
PapryczkaChili Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 zula131 napisał(a):Co tu jest grane??!! :shake: dobre pytanie.... nie chce stawać, po żadnej ze stron, bo za mało jestem w tym temacie - wiem tyle, ile wyczytałam na wątku, ale wystarczyło wysterylizować suczkę przed adopcją i to ucięłoby wszelkie wątpliwości... mam nadzieję, ze dalszy ciąg wydarzeń rozwieje wszelkie wątpliwości i wszystko się dobrze ułoży, przede wszystkim dla Azji... Quote
Recommended Posts